2017. október 19., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Programozóként dolgozni

  Remek cikk arról, hogy mire számíts, ha programozásból szeretnél élni. Minden egyetemen kéne tartsanak egy ilyen előadást a hallgatóknak, minden szava arany. [link]

  cucka 4 éve 0

 • Python varázslat

  Hiánypótló írás a Python magic method-jairól. Kb. így kéne kinézzem a hivatalos doksi vonatkozó része, minden érintettnek kötelező olvasmány :) .

  [link]

  cucka 4 éve 0

 • Jakob Nielsen és a Win8

  [link]

  Finoman szólva nincs lenyűgözve. Ha a következő Win8 topikban flame-elni szeretnél, de nincs egyetlen épkézláb ötleted sem (ez elég valószínű), ez remek forrás lesz.

  cucka 4 éve 8

 • JIRA plugin Minecraft-hoz

  Azt hinnéd, hogy április elsejéről maradt itt ez a hír, pedig nem. Besza-behu.
  [link]

  cucka 5 éve 0

 • A Python programozók fajtái

  Néhol sírva röhögős, plusz a kommenteket is érdemes elolvasni.
  [link]

  cucka 5 éve 3

 • Eközben a Microsoftnál

  Remek blogbejegyzés, ahol betekinthetünk oda, ahol az Internet Explorer sebességét mérik. Elképesztő tudásháttér és eszközpark, ha legközelebb bármilyen problémám lesz valamilyen Microsoft termékkel, biztosan az lesz az első gondolatom, hogy bennem a hiba :)

  Cikk, angol nyelven.

  cucka 5 éve 1

 • HUD a menük jövője

  Mark Shuttleworth szerint a menüs felhasználói felületek evolúciójában a következő lépcső a parancssor. Viccesen hangzik, pedig komolyan gondolják.

  Megj. azért innen eléggé szépen látszik, hogy milyen buktatói vannak annak, ha le kell cserélni a régi, megszokott felhasználói felületet. Ezen kívül halkan szólnék Shuttleworth úrnak, hogy a felhasználók határozottan nem szeretik, ha két évente valamilyen, az eddigitől eltérő felhasználói felületet szeretnének rájuk erőltetni. Az Office ribbon-ja miatt évekig zúgolódtak a júzerek, pedig az még egy jól kitalált koncepció volt, ellentétben mondjuk ezzel vagy a Unity-val.

  cucka 5 éve 4

 • Videós okosság

  Újabb remek videó, a szoftverfejlesztést körülvevő, mindenki által igaznak hitt mítoszokról szól. Az utóbbi pár hónap legjobb fejtágító videója, különösen ajánlott.

  LINK

  A videóban egy kanadai csávó beszél angolul, felirat nincs.

  cucka 5 éve 1

 • Webfejlesztés okosságok

  Ez egy cikk egy amerikai viccoldalról. Amit tudni kell:
  - a szöveg csúnya szavakat tartalmaz
  - angolul tudni kell hozzá
  - a szöveg komolytalan ugyan, a tartalom viszont nem az
  - a cracked.com egy igazán jó oldal, megéri néha látogatni
  [link]

  Bónuszként két idevágó oatmeal "képregény"
  [link]
  [link]

  cucka 6 éve 1

 • Amit minden webfejlesztőnek meg kéne néznie

  Vagy legalábbis azoknak, akik ebből élnek :D .
  Egy Microsoft-os arc (aki mellesleg az IE9 Performance Team Lead-je volt) magyarázza, hogy hogyan tehetjük gyorsabbá a weboldalainkat.
  Miért fontos ez? Nos, legyen elég annyi, hogy a Google keresésnél azért alapértelmezett a 10 találat/oldal, mert annak idején megnézték, 20 találatot 0.2 másodperccel lassabban tudnának csak kiszolgálni, ami a UX tesztek szerint túl sok volt.

  Videó, angolul van. A cím ne tévesszen meg, nagyon kevés html5 only dologról van szó, az okosságok nagy része általánosan is érvényes: [link]

  cucka 6 éve 3

 • PHP - a fejlődés apró jelei

  A PHP legnagyobb baja, hogy a visszafele kompatibilitás miatt cipeli magával az előző verziók rossz megoldásait. Nos, némi reménysugár azért van, hogy talán egyszer eljut oda, hogy jó programozási nyelvnek tekintsük.

  Egy. A PHP 5.4 már nem fogja támogatni a magic_quotes opciót. Hurrá! [link]

  Kettő. Szép lassan kivezetik a mysql extension támogatását. Hurrá! [link]

  Három. Ez az első blogbejegyzésem. Lesz majd több is. Elsősorban a tech vonalat szeretném erősíteni, ezen belül is leginkább a webes dolgokat. Az "reggel bevertem a kislábujjam a szekrény sarkába" típusú, rendkívül szórakoztató írásokat máshol keressétek.

  cucka 6 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.