2018. február 24., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • 2x gyorsabb, 30%-al kevesebb memóriát eszik? Mi az? Firefox Quantum

  Egy közösségi oldalon közzétették a cikket, miszerint 2x gyorsabb és 30%-kal kevesebb memóriát eszik az új Quantum motorral működő Firefox. Viccesen hozzászóltam, hogy akkor már elég 16mhz és 1mb edo ram. Sajnos ez után kaptam a savat. (Szerk: Igen, beleírtam azt is, hogy hányadék MINDEN böngésző. Mert szerintem tényleg így van.)

  Ezért: A mai nap feltelepítettem és inkognitó módban hasonlítottam össze a Chrome és Firefox böngészőt. Azonos című oldalakat nyitottam meg és megvártam amíg betölt. Kizárólag a memóriahasználatot néztem a windows task managerben.

  A "tartalommentes" vagy kevés tartalmat tartalmazó oldalakon valóban jobban teljesített a firefox, legalábbis kevesebb memóriát zabált. Azokon az oldalakon amelyen már volt tartalom, ott már nem volt ilyen barátságos a memóriával.

  Betöltési sebességet és egyéb méréseket nem végeztem. Tudom, ez így nem egy szuper tech power user benchmark, de arra jó volt, hogy tudjam az alábbit. Nem minden esetben igaz az állítás. Ezt követően gyorsan letöröltem a firefoxot és a megszokott chrome cuccal szörfözök tovább a web sötét bugyraiban.

  Szerk: Nem vagyok chrome imádó és nem vagyok az anti-firefox. Ezek tények. Ezt mutatta a vas.
  Szerk 2: Amire a cikket közzétettem már 3-an beszéltünk, írtunk vagy készítettünk róla videót a logouton. Úgy látom ez a téma sok embert érdekel.

  Folytatás...

  csepelball 3 hónapja 4

 • Két boxoló, egy telefon

  Ma a Boxing Physics című játék került fel a telefonomra és élveztem pár percig a pixelek közötti harcot.

  Kettő kemény, részeg pixelharcos egymás ellen. Lehetne ez is a címe, mivel folyamatos dülöngélés közben kell nyomnod az attack gombot, ezzel közelebb (vagy távolabb) kerülnöd az ellenfélhez, majd elpusztítani őt. Háromféle játékmód, több különböző boxoló kinézet, köztük a télapó is, egy- illetve két játékos üzemmód amire számíthatsz indítást követően. Az irányítása gyerekjáték, csupán egy gombot kell nyomni. Két játékos esetén kettő darab gomb van a képernyőn, így ha esetleg van kedves skizofréniában szenvedni, akkor ez a játék mind a két felednek segít. Szép hétvégét kívánok!

  csepelball 1 éve 0

 • Zúzzuk a várost - Smashy City

  A napokban a Smashy City című játékkal kezdtem el játszani a telefonomon, ezzel kapcsolatos élményemet osztom meg veled.

  Egyszerű és könnyen irányítható kis programról van szó, melyben menned kell különféle teremtményekkel és irtanod az óriás pixelekből álló várost. Eközben rendőrök, tankok és helikopterek próbálják utad állni és megnehezíteni a feladatodat. Egy játékmeneten belül minél több házat aprítasz szét, annál magasabbra szökik fel a "rampage meter", amely ha elér egy szintet és aktiválod, akkor szuper-lénnyé alakíthatod kis kedvencedet és megszázszorozva erejét sétálhatsz pár másodpercig, élvezve a fagyizók, pizzázók és lakóházak ropogását a talpad alatt. Találkozhatsz benzinkúttal vagy más tárolókkal, amik felrobbannak eltaposás esetén a körülötted lévő házakkal és támadóegységekkel együtt.

  Folytatás...

  csepelball 1 éve 0

 • Hybrid animals, azaz hegesszünk lajhárt

  Fogj két különböző állatot és párosítsd őket össze. Ebből születnek az érdekesebbnél érdekesebb teremtmények.

  Random Play Game szórakozásom közben találtam rá erre a fura játékra, ami pont az én "ízvilágomhoz" van szabva. Legalábbis azt hittem...

  A játék lényege röviden: válassz ki két különböző állatot vagy figurát és pároztasd össze őket. Ebből lesz egy teremtmény aminek lesz egy különleges tulajdonsága, amellyel később kárt tudsz okozni az ellenfélben. Összehegesztést követően egy Minecraft szerű világba kerülünk, ahol lehet gyűjtögetni, craftolni és ellenfeleinket eltenni láb alól, amivel tapasztalati pontokat(XP) szerezhetünk, szintet léphetünk és fejleszthetjük tulajdonságainkat, mint pl az életerőt, sebzést, gyorsaságot. Az irányítás egyszerű, a kamera nézet nekem nem tetszett, a pixel világ kidolgozása minimális és még kapunk egy csodálatos extra csúnya árnyéknak nevezhető szürke valamit a teremtményünk alá. (ezt el is hagyhatták volna)


  Kecske és darázs keresztezése

  Folytatás...

  csepelball 1 éve 0

 • Unaloműzés felsőfokon!

  Vasárnap este oldalfejlesztésnek adtam a fejem és egy régebben kitervelt „játékok” linket csempésztem a...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 9 éve 1

H​i​rdetés​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.