2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Logout a facebookon / blogok RSS

    Hali!

    Ma új RSS olvasót konfiguráltam be magamnak és közben "találtam rá" a logout facebook oldalára.
    Az utolsó bejegyzés évekkel ezelőtt történt. Azon gondolkodtam, hogy lenne-e igény arra, hogy pl a friss logout.hu főoldali bejegyzéseket automatán kiposztolják a facebook oldalunkra.

    Téged érdekelne a dolog, szükséged lenne rá?

    Ezen felül kérdésem van, hátha tudsz rá választ!
    A Logout.hu blogokat ki lehet valahogy nyerni RSS-ből?

    csepelball 4 éve 34

  • Wifi 6 - 802.11ax

    Most olvastam az "új Wifi 6"-ról néhány mondatot.

    Van aki már használja a 802.11ax-et támogató routert?
    Van olyan eszköz (usb stick, telefon, akármilyen mikró-csakrás-moduláris ciklonszaggató jelvevő) ami támogatja?

    Wiki hardware lista

    csepelball 5 éve 0

  • A legjobb hamburgerező Csepelen

    Ellátogattam a Burger Szigetbe és belekostoltam Csepel legjobb hamburgerébe. Szerintem itt olyan szuper burgert készítenek, amit vétek kihagyni!

    A videóban megnézheted, hogy milyen finomságot készítettek nekem a lányok! :)

    csepelball 5 éve 66

  • Új faviconok

    Van más is akinek feltűnt, hogy új faviconok vannak a PH lapcsalád oldalain?
    Ha lehetett róla valahol olvasni, akkor megköszönöm a linket.

    Ja és a lényeg, hogy nekem kimondottan tetszenek.

    csepelball 5 éve 13

  • Új egér és új billentyűzet

    Ideje volt a régebbi, kopott és kevésbé működő egeret és billentyűzetet leváltani. Úgy gondoltam, hogy most van rá egy kis keretem.

    Kiválasztottam a Steelseries Rival 110 egér és a Cougar 200K belépő szintű gamer billentyűzet, amit az alább található videóban mutatok be, röviden.

    csepelball 5 éve 0

  • ÚJ madárpókos videók

    A korábbi posztom óta új, madárpókokkal foglalkozó videókat rögzítettem és tettem közzé YouTube csatornámon.

    Gondoltam nem egyesével rakom ki őket ide, mert a végén a PH közössége el fog átkozni. (Legalábbis azok, akik ki nem állhatják ezeket az állatok).

    Inkább csokorba gyűjtve rakom ki, így nem kell hetente kerülgetni.

    Jó szórakozást és tanulást kívánok azoknak, akiket érdekel ez a nyolclábú világ.

    Új, kék színű madárpók a hobbiban.

    Hova bújt el a madárpók? Erre a kérdésre adok választ az alábbi videóban:

    Dudu és a madárpók 1. rész. Elmesélem, hogyan kezdtem el a madárpókozást.

    Kiszököttt madárpók. Rövid történet az elszabadult állataimról:

    Folytatás...

    csepelball 5 éve 0

  • Madárpókok? Igen, még mindig!

    Korábbi írásomban kerestem a prohardveren található egzotikus állattartókat, de úgy látom már nincsenek olyan sokan, mint régen. Legalábbis a kevés hozzászólásból ez volt leszűrhető.

    Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy hátha valakit érdekel a madárpókok világa, ezért új videóim közül ide teszek néhányat, amelykben 99%-ban ezekről az érdekes állatokról van szó.

    Üdv,
    Dudu

    csepelball 5 éve 2

  • Vannak itt még állatok?

    Motoszkál bennem pár hónapja a gondolat, hogy a Prohardver közösségében vannak-e még állatok? Pontosabban egzotikus állat kedvelők/gazdik/tartók.

    Miért is írok most erről?
    Mert vasárnap (Október 14.) lesz a sokadik TerraPlaza a Lurdy házban és gondoltam, hogy ha valaki kedveli az egzotikus állatokat, akkor neki ez a legjobb hely a megtekintésre, érdeklődésre vagy esetleges megvásárlásra.

    Nálam a madárpókok a fő csapásirány
    Több, mint 10 éve tartok madárpókokat és mélyültem bele kicsi világukba. Ez idő alatt sok tapasztalatra tettem szert és több száj fajjal, több ezer egyeddel találkoztam már.
    Ha érdekelnek a madárpókok és szeretnél beszélgetni róluk, akkor én kint leszek a macilacispiders asztalánál vasárnap. Szóval egész nap "rendelkezésre állok" a kérdések megválaszolásában vagy csak egy esetleges "Hali-ProHardver-Állat" gyors csevegésben.

    Az alább a Prohardver fórumán található témák, amelyek mára már sajnos kihaltak, vagy el sem indultak.

    Folytatás...

    csepelball 6 éve 9

  • 1 napig ingyen: Warhammer 40,000: Space Marine

    Még 1 napig ingyenesen letölthető a Warhammer 40.000: Space Marine a Humble Bundle-n.
    Ehhez nem kell mást tenni, mint meglátogatni a linken található weboldalt, bepipálni a hírlevél feliratkozást és hopp, szinte már meg is vagy. A játékot ezt követően akár a Steam fiókodhoz is hozzáadhatod.

    Link

    csepelball 6 éve 1

  • Marbach am Neckar + 51. Internationale Vogelspinnenbörse

    Németországba, azon belül Marbach am Neckarba látogattunk el az ország egyik legnépszerűbb ízeltlábúakkal és madárpókokkal foglalkozó börzéjére. Rövid túránkról ezt a rövid videót készítettem.

    csepelball 6 éve 0

  • 2x gyorsabb, 30%-al kevesebb memóriát eszik? Mi az? Firefox Quantum

    Egy közösségi oldalon közzétették a cikket, miszerint 2x gyorsabb és 30%-kal kevesebb memóriát eszik az új Quantum motorral működő Firefox. Viccesen hozzászóltam, hogy akkor már elég 16mhz és 1mb edo ram. Sajnos ez után kaptam a savat. (Szerk: Igen, beleírtam azt is, hogy hányadék MINDEN böngésző. Mert szerintem tényleg így van.)

    Ezért: A mai nap feltelepítettem és inkognitó módban hasonlítottam össze a Chrome és Firefox böngészőt. Azonos című oldalakat nyitottam meg és megvártam amíg betölt. Kizárólag a memóriahasználatot néztem a windows task managerben.

    A "tartalommentes" vagy kevés tartalmat tartalmazó oldalakon valóban jobban teljesített a firefox, legalábbis kevesebb memóriát zabált. Azokon az oldalakon amelyen már volt tartalom, ott már nem volt ilyen barátságos a memóriával.

    Betöltési sebességet és egyéb méréseket nem végeztem. Tudom, ez így nem egy szuper tech power user benchmark, de arra jó volt, hogy tudjam az alábbit. Nem minden esetben igaz az állítás. Ezt követően gyorsan letöröltem a firefoxot és a megszokott chrome cuccal szörfözök tovább a web sötét bugyraiban.

    Szerk: Nem vagyok chrome imádó és nem vagyok az anti-firefox. Ezek tények. Ezt mutatta a vas.
    Szerk 2: Amire a cikket közzétettem már 3-an beszéltünk, írtunk vagy készítettünk róla videót a logouton. Úgy látom ez a téma sok embert érdekel.

    Folytatás...

    csepelball 6 éve 4

  • Két boxoló, egy telefon

    Ma a Boxing Physics című játék került fel a telefonomra és élveztem pár percig a pixelek közötti harcot.

    Kettő kemény, részeg pixelharcos egymás ellen. Lehetne ez is a címe, mivel folyamatos dülöngélés közben kell nyomnod az attack gombot, ezzel közelebb (vagy távolabb) kerülnöd az ellenfélhez, majd elpusztítani őt. Háromféle játékmód, több különböző boxoló kinézet, köztük a télapó is, egy- illetve két játékos üzemmód amire számíthatsz indítást követően. Az irányítása gyerekjáték, csupán egy gombot kell nyomni. Két játékos esetén kettő darab gomb van a képernyőn, így ha esetleg van kedves skizofréniában szenvedni, akkor ez a játék mind a két felednek segít. Szép hétvégét kívánok!

    csepelball 7 éve 0

  • Zúzzuk a várost - Smashy City

    A napokban a Smashy City című játékkal kezdtem el játszani a telefonomon, ezzel kapcsolatos élményemet osztom meg veled.

    Egyszerű és könnyen irányítható kis programról van szó, melyben menned kell különféle teremtményekkel és irtanod az óriás pixelekből álló várost. Eközben rendőrök, tankok és helikopterek próbálják utad állni és megnehezíteni a feladatodat. Egy játékmeneten belül minél több házat aprítasz szét, annál magasabbra szökik fel a "rampage meter", amely ha elér egy szintet és aktiválod, akkor szuper-lénnyé alakíthatod kis kedvencedet és megszázszorozva erejét sétálhatsz pár másodpercig, élvezve a fagyizók, pizzázók és lakóházak ropogását a talpad alatt. Találkozhatsz benzinkúttal vagy más tárolókkal, amik felrobbannak eltaposás esetén a körülötted lévő házakkal és támadóegységekkel együtt.

    Folytatás...

    csepelball 7 éve 0

  • Hybrid animals, azaz hegesszünk lajhárt

    Fogj két különböző állatot és párosítsd őket össze. Ebből születnek az érdekesebbnél érdekesebb teremtmények.

    Random Play Game szórakozásom közben találtam rá erre a fura játékra, ami pont az én "ízvilágomhoz" van szabva. Legalábbis azt hittem...

    A játék lényege röviden: válassz ki két különböző állatot vagy figurát és pároztasd össze őket. Ebből lesz egy teremtmény aminek lesz egy különleges tulajdonsága, amellyel később kárt tudsz okozni az ellenfélben. Összehegesztést követően egy Minecraft szerű világba kerülünk, ahol lehet gyűjtögetni, craftolni és ellenfeleinket eltenni láb alól, amivel tapasztalati pontokat(XP) szerezhetünk, szintet léphetünk és fejleszthetjük tulajdonságainkat, mint pl az életerőt, sebzést, gyorsaságot. Az irányítás egyszerű, a kamera nézet nekem nem tetszett, a pixel világ kidolgozása minimális és még kapunk egy csodálatos extra csúnya árnyéknak nevezhető szürke valamit a teremtményünk alá. (ezt el is hagyhatták volna)


    Kecske és darázs keresztezése

    Folytatás...

    csepelball 7 éve 0

  • Unaloműzés felsőfokon!

    Vasárnap este oldalfejlesztésnek adtam a fejem és egy régebben kitervelt „játékok” linket csempésztem a...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.