2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Prince of Persia - Egy műremek, amin nem fog az idő homokja.


    Melyik nagy veterán játékos ne emlékezne az 1990. évben kis hazánkba is makacsul, irányíthatatlanul megérkező hercegre, mely annak idején hosszú napokon és még hosszabb, fanatikusan gép előtt töltött éjszakákon keresztül izzasztó próbatételnek vetette alá minden reflexünket valamint logikai érzékünket.
    Ez a grafikailag és zeneileg akkoriban hihetetlenül futurisztikus játék csak úgy szippantotta magába a gyanútlan vásárlók tömkelegét, (többek közt engem is) hogy mutasson valamit, amit még a ronggyá olvasott 1001 éjszaka meséi sem múlnak felül. Én a mai napig örökzöld műremeknek látom, ami minduntalan tartogat számomra valami újat megannyi idegtépő játékmenet után is.
    Emlékszem, hogy a 90 -s évek elején, még az ilyen és ehhez hasonló ritka "kincseket" Budapesten csak a szintén ritkaságnak számító méregdrága konzol boltból, vagy esetleg egy-egy nagyobb könyvtárból lehetett megkaparintani. Akkoriban nem telt el olyan nap anélkül, hogy haverjaimmal tanítás után nem a helyi könyvtárban lógtunk volna, reménykedve, hogy talán aznap egy "új jövevény" akad majd a kezünkbe. Azóta jó pár év eltelt, és a boltokból, könyvtárakból eltűnnek életem ezen apró részei, viszont itthon, ha nosztalgiázni támad kedvem, a polcon mindig megtalálhatók.

    Folytatás...

    bobjay 12 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.