2023. március 22., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Inside Windows Mobile – mi volt, mi van és mi jön [fordítás]

  Inside Windows Mobile - was war, was ist, und was kommt

  2016.09.08-i cikk fordítása.
  Forrás: Dr.Windows

  A cikk írója az egyik MS szakértő német körökben. A hivatkozott weboldal nagyon jó, de német nyelve miatt talán kevesebben olvassák. Már az év elején megírtam, hogy vége a Windows-nak a telefonoknál, borzolva ezzel sokakat. A felháborodók nagy része már nincs a szakmai topikban más platformra váltott és már jóval egy negyed alá csökkent ott is azok száma, akik naivan vak csodavárók. A meglévő felhasználók nagy része kényszerűségi okból Windows-os... illetve ha W10-es telefonja van, akkor annak nyűgjei miatt van jelen a fórumban, másrészt van néhány kihívást kereső kocka akik valahogy imádják az ilyen kihívásokat.
  A fordításról: Hiába használom nap, mint nap a németet, mégis nehézséget jelentett lefordítani. Több olyan köznyelvi fordulat volt benne, amin megakadtam. Igyekeztem nem megváltoztatni az eredeti szöveg értelmét, de mivel nem vagyok műfordító, ez néha magyartalan fordulatokhoz vezetett. Ezt nézzétek el nekem. Remélem, hogy így is hasznosnak találjátok a cikket.

  Folytatás...

  bluemirage 7 éve

 • Csengőhangok (le is tölthetőek)

  Bevezető, azaz miért

  15 éven keresztül a TV-s másodállás lekötött. Aztán nagy űr támadt, amikor azt költözés miatt több lépcsőben ott kellett hagyni. Az egyik legjobban talán a vágás hiányzik... ami tényleg szép, kreatív munka volt. Ahogy a nagy kesze-kuszaságból, valami összeállt. Lett egy maradandó végeredmény, amit másoknak készítettem. Ha magam rögzítettem az anyagot (kamerázás) vagy annak egy részét, vagy a felvétel rendezését is csináltam, akkor tényleg kerek volt a történet és jobb volt a végeredmény. Más felvételei után dolgozni pedig komoly kihívás... és jó volt nézni, amikor a végeredményre még ő is rácsodálkozik.
  Ennyi idő alatt elég nagy zenei gyűjtemény halmozódott fel. Sok stílusban és napi szinten kellett ismerni, használni. Sokszor csak egy kis részletet a megfelelő ponton, gyakran ének nélkül, hiszen az néhány célzott kivételtől eltekintve csak félreviszi a jelentést és az elérni kívánt hatást.

  A csengőhang illetve korábbiak

  Folytatás...

  bluemirage 7 éve

 • Fontos informatikai linkek

  CPU Benchmark I. AnandTech: Itt és itt

  CPU Benchmark II. Passmark
  HIGH END CPUs: Itt
  MID RANGE CPUs: Itt
  LOW-MID RANGE: itt
  LOW END CPUs: itt

  CPU World: itt (full CPU adatbázis)
  CPU World Benchmarks: itt

  Gaming CPU Hierarchy Chart: Itt megtekinthető
  (fenntartásokkal: tuning nélkül, bizonyos 2011/2012-es játékoknál, azonos VGA-t feltételezve)

  Folytatás...

  bluemirage 11 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.