2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Tavasz

    "Két óvodás beszélget: - Tavaty van. - Mi? - Tavaty van! - Nem éjtem! - Batynak a matykák! - Ja! Tavaty van! "

    Megértük ezt is. Nagyon hideg volt a tél, nagyon sok minden történt a tél alatt, és április elejére elértünk oda, hogy végre süt a nap és reggel a felkelő nap első pár sugara kelteget. (na meg a vekker - a szerk.) Bár a tavasznak megvan a maga árnyoldala is. Vannak reggelek, amikor az ember még igényel egy vékony kabátot, amit déután, vagy sok esetben már délelőtt a háta közepére se kívánna. Viszont vannak olyan napok is, amikor már egy pulóver is elég reggel, és már azt is le lehet tenni dél körül. A fák kezdenek virágozni, egyre több madarat lát az ember, ha kimegy, márpedig kimegy, mert nem sok olyan embert ismerek, aki a jóidő beálltával bent marad a szobában.

    Március közepén egyszer már elő tudtam venni a biciklimet, hétvégén lehet, hogy megint elő fogom venni, ha lesz rá lehetőségem. Kint leszek mindenképpen, mert az egyik nagyon jó barátom (Zegige-blog) a biciklit nem csak országúti gurulásra használja, és jön be Szekszárdra egy picit az egyik épített pályára és megkért, hogy menjek fotózzak prat, mert nem nagyon van képe és szeretne. Szóval az outdoor program a hétvégére mindenféleképpen garantált, legalábbis szombatra. A hétvége második fele valószínűleg tanulással fog tellni, de lehet hogy kiülök a kertbe és ott tanulok. :-)

    Folytatás...

    blokad 13 éve 0

  • Jogosítványszerzés folyamatban

    Eljött végre. November végén beiratkoztam az autós iskolába. Ezzel egy nagy álmom fog teljesülni, ha

    meglesz a jogosítványom, tudjátok az a kis pici rózsaszín kártya.

    December 15-én a 2010-es év utolsó vizsganapján sikerült a kresz vizsgám, amit egy viszonylag nagy szünet követett, ugyanis nem töltöttem még be a 17. életévemet, valamint decemberben eü oktatás sincs. Január elején megcsináltam a közúti elsősegély vizsgát, és december 28án ültem először autóba. Leírhatatlan mennyire jó érzés vezetni és, hogy mennyire élvezem ezt az egészet. Tegnap megcsináltam a járműkezelés (rutin) vizsgát, tehát már csak 1, azaz egy lépés és kezemben az a kártya.

    Sokan mondják, hogy valamibe belekezdeni a legnehezebb, azonban szerintem ennél a folyamatnál az utolsó lépés, a forgalmi vizsga a legnehezebb, hiszen ez nem csak rajtad múlik, hanem a közlekedő partenerek tudásán, vagy éppen nem tudásán éppen annyira.

    Tegnapi vizsga után megcsináltam az első hivatalos forgalmi órám, azért írom, hogy hivatalosat, mert már a rutin órák alatt is nagyon sokat voltam kint a forgalomban. Már csak pár hét és pár km-er kérdése, és meglesz a hőn áhított kártya, és ezzel egy újabb álmom válik valóra.

    Folytatás...

    blokad 13 éve 0

  • 17

    Kelt.: Február 18
    Kellene egy apro kis osszegzest irjak a 16. evemrol, mert vege lett, tegnap 10:00-kor hivatalosan is 17 eves lettem. Kene irni osszefoglalot, de nem tudnam osszesuriteni egy bejegyzesbe, szoval leirom mit varok ettol az evemtol.

    Kezdjuk is el. Eloszor is szeretnem a 11. osztalyt az iskolaban minnel jobb eredmennyel zarni, ezzel is a tovabbtanulasi eselyeimet, valamint a jovom es almaim megvalositasa erdekeben egy nagy lepest teve. Terveim kozt van, hogy igyekszem egy kicsit komolyabb kapcsolatot kialakitani. Komolyabbat a baratsagnal, jelolt mar megvan, talan maga a szal is. Ez a tortenet meg hozhat azonban erdekessegeket.

    Haladunk elore az idoben es a celok, almok kozotti vegtelen hosszu folyoson, ahol egy ajto ismet kinyilni latszik. November vegen elkeztem a B kategorias (szemelygepkocsi – A szerk.) jogositvany megszerzesenek folyamatat, melyhez mar csak a vezetesi gyakorlatokat kell teljesitsem. Ezzel mar is tavasz van, kozeleg a nyar. Iden nyarra tenyleg kene munka, egyreszt a jogositvanyom miatt, masreszt, gyujtogetni a jovobeli celok eleresehez oly’ szukseges eszkozt a penzt.

    Nyar utan kovetkezik az osz. Kezdodik az utolso gimnaziumban eltoltott evem, ahol a legjobbamat kell majd nyujtsam. Remelem sikerulni fog, es a celjaim megvalositasahoz ennyivel is kozelebb kerulhetek, hogy a tanulmanyaimnak hala felvesznek egy felsooktatasi intezmenybe.

    Folytatás...

    blokad 13 éve 3

  • Reggel

    Felkeltem, még korán volt fél nyolc körül lehetett. Apu is itthon volt még. Kérdezte kérek-e teát és kávét. Mondtam, hogy igen, és hogy hagyja csak lemegyek majd érte. Eddig nem is volt baj, lementem, megittam a teámat, a kávét csak félretettem aztán jöttem fel, visszafeküdtem. Nyolc körül kiszálltam az ágyból és elmentem a fürdőbe, aztán megint le. Mamáék is ébren voltak már, reggelizzünk. Ettünk, aztán mondom: “Felmegyek, megcsinálom az ágyam.”

    Felértem, leültem az ágy szélére, kézben az iPod és átolvastam a híreket/blogokat/twittert, mire észbekaptam lassan indulhattam is, úgyhogy ami miatt végülis jöttem, azt gyorsan két perc alatt letudtam. Nem is lett szép, meg esztétikus. Sietnem kellett vele, elvette az időm a reggeli információ áradat.

    Belegondoltatok már, hogy reggel felkeltek, és nem kell az újsággal szöszölni, hanem kézbe veszitek az okos telefont/okos médialejátszót és ott gyorsan még csipás szemmel átfutjátok a reggeli híreket, és rss csatornákat. Szerintem fantasztikus hová fejlődünk, fejlődnek az eszközök. Két tapicskolásból ellenőrizni tudom például a két e-mail postafiókom is, és mindez, amit leírtam elfér a zsebemben. Fantasztikus. A slusszpoén pedig, hogy utána ugyan azzal az eszközzel, akár ki is blogolhatnám mindezt, de nem teszem, mert mazochista azért nem vagyok, hogy a kis érintőn, inkább a 15,6”-os notebookon írom meg a történetet. It’s my religion

    Folytatás...

    blokad 13 éve 8

  • Dan Brown - Digitális Erőd

    Amikor az NSA verhetetlen kódfejtő gépe találkozik egy rejtélyes algoritmussal, amelyet nem tud feltörni, az ügynökség riasztja vezető kriptográfusát, Susan Fletchert. A ragyogó eszű és gyönyörű matematikusnő olyan felfedezésre jut, ami pánikot kelt a hatalom köreiben. Az NSA-t túszul ejtették… de nem fegyverekkel vagy bombákkal, hanem egy olyan zseniálisan összetett kóddal, amely a parancs kiadásakor megbénítja az USA hírszerzését. Susan Fletcher harcba indul a titkolózás és a hazugság áradatával szemben, hogy megmentse az ügynökséget, amelyben hisz. Miután mindenfelől árulás veszi körül, már nemcsak a hazájáért küzd, hanem a puszta életéért, majd végül annak a férfinak az életéért is, akit szeret.

    Elolvastam. Két hete kerestem egy könyvet hétvégén, és a kezembe akadt, elolvastam a kis összefoglalóját, és gondoltam miért ne. Nem hangzott rosszul, azonban nem olyan nagy áttörés elmaradt. A fullos nő & Csóró, de szívdobogtató pasi tipikus felállás, valamint a világ megmentése is. Ugyanis a könyv erről szól, mellesleg jó lenne egy forgatókönyvnek is. Izgalmasnak izgalmas volt, de tudni lehetett, hogy mi lesz a vége a történetnek. Könnyed szórakozás, ajánlani nem ajánlom, mert nem és kész (=, de aki vágyik az ilyesmire az mindenképp olvassa el :)

    blokad 13 éve 8

  • .::.

    folyik az orrom,könnyes a szemem, a kipufogó füstje csípi a seggem,Yoshimura dobomból szívok egy picit,mennyei érzés,bebasztam egy kicsit!láncsprayből fújok a hajamra,berikes cuccomba megyek a buliba,húzom a gázt,iszom a pezsgőt,így kívánok boldog új esztendőt !

    blokad 13 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.