2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • legújabb szerzeményem

    Sony mdr-xb20ex...

    Eddig brutális

    blokad 14 éve 12

  • Csak mert

    Apánál voltam a hétvégén, most jöttem haza, és a délelőtti tanulás után délután olvasás volt betervezve, egyrészt mert muszáj, másrészt kezd megtetszeni a könyv, de mára elegem lett belőle. No de nem is ez a lényeg, délután volt egy kis időm, és körbenéztem a szobámban. Annyi mindent megtaláltam, ami felgyűlt ott az évek során, a karácsonyi ajándék első parfümös üvegem, az azelőtti karácsonynál elrontott videokártya és még sok másnak érdektelen dolog, amihez engem nagyon sok emlék fűz. Megtaláltam egy fényképet is, ami ahhoz a szobához kötődik nagyon, illetve a személy, aki rajta van. Jó is volt, meg rossz is.
    Júniusba lesz egy éve, hogy elköltöztem onnan. Nagyon gyorsan eltelt az az egy év, és gyorsan telnek a két hetek is. (olvass vissza a megértéshez) Hihetetlen, hogy ilyen gyorsan elszaladt egy év. Az emlékek még így sem fakultak, hogy nem látom a tárgyakat nap nap után, csak ilyenkor. Ilyenkor kellemetlen rossz érzés tölti el a szívem… (fejezzük ezt itt most be így, egyszerűen nem tudok többet írni. Jóéjt nektek! Jóéjt családi ház, és nagy szoba!)

    blokad 14 éve 3

  • Megy az idő

    Mostanában egyre inkább rám tör az érzés, hogy az idő, csak megy és megy. Abból veszem észre leginkább, hogy apunál ugye kéthetente hétvégén vagyunk. És ezek a két hetek, amíg jövünk megint, irtó gyorsan eltelnek.

    x

    A munkahetek is csak úgy repülnek, kedden délután még úszok és utána valahogy hirtelen megint péntek van. Nem is értem, eddig mindig az volt a bajom, hogy az idő lassan telik, nincs szünet, erre most meg azon kapom magam, hogy még csak most volt nyár, de már megint meleg van.

    “…valaki mondja meg miért ilyen…”

    blokad 14 éve 13

  • Oktassunk Informatikát?!

    Az informatika oktatás színvonala az iskolánkban nagyon vegyes. Ebből mutatok most egy kis ízelítőt.

    Az iskolában négy informatika tanár tanít. Ebből az egyikük már nagyon öregszik. A maradék háromból kettő nagyon szuper és, aki engem tanít: Szinte már-már borzalmas. Az informatika termünk mondhatni oktatásügyileg nagyon felszerelt, a tanár segítségére van például egy aktív tábla is, amit ő csal egy nagy fehér "vászonnak" használ. Az idei évben, nem túlzok, de egy kezemen meg tudnám számolni, hogy mekkora mennyiségű az az óraszám, amin értékelhető tudásanyagot tudtunk megszerezni. Az órák 80%-án szabad foglalkozás keretében internetezünk, a maradék ~20%-ban promoz valamit általában, de a többség nem is figyel rá, hanem netezik, és játszik. Az idei első áttörés az adatbázis kezelésről szóló órán történt, mikor is használta az eszközt, vázlatot írt a táblára, valamint próbálta magyarázni közbe az anyagot, mivel az áramot addig a diákok gépeinél kikapcsolta, mindenki figyelt. Ez a dupla óra sem volt 100%-os, hiszen nagyon sokszor elkalandozott az anyagtól, de 80%-ban értékes idő volt. (az ominózus óravázlat itt elérhető)

    Folytatás...

    blokad 14 éve 14

  • Magyar vagyok

    Magyar vagyok. Nem hiszem, hogy bárki magyarabbnak mondhatja magát nálam/nálunk magyaroknál.

    Van valami, amit nem értek. A régi nagy Magyarországos pólók, vesszen trianon kiáltások.
    Főleg a korosztályom tagjai között nem értem ezt. Azt a háborút elvesztettük, a trianoni békeszerződést aláírtuk. Ismétlem pont Sokan nem tudják ezt elfogadni, ennyi év után se, szinte mindenfelé schengeni egyezmény ellenére sem. Kérdem én, miért? Tudunk ezen változtatni? Nem. Sokan szeretnék a nagy Magyarországot, de mennyivel lenne jobb? Hiszen ez a kis hazánk is nagyon lennt van a sárban.

    Én amellé teszem/tenném a voksom, hogy próbáljuk meg kicsiny hazánkat felzárkóztatni.

    Leülök magamtól is...
    Ha nagyon elfajulnánk, akkor tiltom a hsz-okat

    blokad 14 éve 125

  • Linuxra váltás

    Na szóval kezdjük az elején.

    A linux-szal én általános iskolás koromban (6.-os lehettem talán) ismerkedtem meg. Az első disztribúcióm a SuSe 9.3 volt. Elősször bátyám gépén használgattam, majd egy hirtelen felindulásból feltelepítettem. Emlékszem mekkora öröm volt az 5 CD-s verzió installálása, valamint mekkora büszkeséggel töltött el, mikor bebootolt a rendszer. igen én már ilyet is csináltam motyogtam magamban. Majd egy xp install következett, hiszen öcsikoromban még sokat játszottam én is. Két éve egy-egy hónapokra ismét át-át váltottam linuxra, de valamiért mindig menniük kellett, gyakran a hálózat, vagy a nyomtató miatt, illetve szórakozni kellett a laptopomban lévő wifi kártyával is. Tegnap előtt délután elhatároztam, hogy én márpedig áttérek végleg. Azóta másik laptopom van, egy MSI VR602, megnéztem a neten, hogy támogatja-e az összes hardvert a linux, illetve, hogy melyik disztribúció lenne az igazi. Kiköpte az internet a nevet openSuSe. 6.-os korom óta nem használtam a "süsüt", eddig mindig csak az ubuntun ténykedtem, elmásztam az openSuSe oldalára és letöltöttem az éppen aktuális 11.2-es verziót, a KDE ablakkezelővel. Még az este folyamán fel is telepítettem, beállítgattam. A sebessége nem volt az igazi, így feltelepítettem a gnome ablakkezelőt mellé, hiszen az Ubuntuban is ezt használtam, ebben érzem magam igazán otthon.

    Folytatás...

    blokad 14 éve 0

  • Linux 2. felvonás

    Igen, újra linux. Most nem kellett szenvedjek, hiszen az MSI-n, amit most használok mindent felismert pöccre az openSuSe 11.2. Eddig megelégedéssel használom, tegnap délután óta. Most még a belakás korszak van, de eddig jó.

    blokad 14 éve 0

  • Támogasd a pécsi kórháziskolát

    Kérjük, adója 1%-ával támogassa munkánkat
    és segítsünk együtt, hogy ŐK is mosolyoghassanak…

    Pécsi Kórháziskola Alapítvány
    ADÓSZÁM: 18332005-1-02
    BANKSZÁMLASZÁM: 10918001 00000058 42040003
    WEB: www.pecsikorhaziskola.netceger.hu

    Hozzászólni nem lehet, döntsetek, ahogy jól esik. Engem megkértek és én próbálok eleget tenni a kérésnek

    blokad 14 éve

  • Fly away

    Please return my wings, then we can fly

    blokad 14 éve 5

  • Félrefordítás?

    Mostanában kezdi b×szni a csőröm a sok film, illetve sorozat nevének félrefordítása. Csak hogy példákat hozzak: Gilmore Girls - Szívek Szállodája (wtf? hogy jött ez ki?) How I met your mother - Így jártam anyátokkal (ez is majdnem a vicc kategória)
    Transformers-Revenge of the Fallen (itt meg a bukott bosszújából bukottak bosszúja lett)

    Nem értem milyen marketing fogás lehet ez, vagy miért jó tulajdonképpen, hogy az eredeti címeket jól elb×sszuk.

    blokad 14 éve 35

  • Virtuális gépvasak

    Éppen most települ a virtuális gépre a vista, és van fennt még egy ubuntu is. Ilyenkor elgondolkozom, hogy mi értelme van. Hát pl.: teljes képernyőben a sebességet leszámítva, olyan mintha a fizikai oprendszered lenne. Linux esetében ez nlam csak jó, hiszen van amikor csak úgy linuxozni támad kedvem, de mostanában már nem túrom le a feltelepített, és belakott windows 7-et. Hogy a Vista miért van? Letöltöttem a tesómnak és megnézem jó-e. Illetve miért ne legyen, ha gondok vannak kompatibilitás terén, itt van ez is. Másfelől, meg régen hazsnáltam már vistát.

    És a ti véleményetek?

    blokad 14 éve 12

  • Mega Fail

    nagyon ritka példány.

    blokad 14 éve 7

  • 1002 napja a PH!-n

    Hát az 1000-ről lecsúsztam. Hiába na öregszem.

    blokad 14 éve 8

  • Ez egy Isten

    fia

    blokad 14 éve 3

  • Telefonjaim

    Trium Mars
    kép

    Motorola Talkabout

    Sony Ericsson T230

    Alcatel OT 565

    Motorola C115
    kép

    Samsung D900i

    Lg KU990

    Lg Ks20

    blokad 14 éve 2

  • Nem alvás

    Nem bírom a folyamatos ébrenlétet. 31.-én reggel fél 8kor keltem és 2010.01.01-én 22:53-kor feküdtem le.

    Amikor hajnalban a kritikus egy naphoz értünk, még nem voltam álmos, mikor délelőtt 11fele fekve neteztem, és elaludtam egy tíz percre. Mondom jó-jó nincs gáz este kialszom magam. Délután ugyan ezt eljátszottam, csak egy órát aludtam, miközben beszélgettem, neteztem, meg írtam egy e-mailt. Kicsit furcsa volt, de utána mintha nem lettem volna álmos. A fentebb megemlített időpontban feküdtem ugye le, és most 9:30-kor keltem. Nem mondom, el is felejtettem már tegnap, hogy milyen jó érzés kialudni magad, persze az éjjel kárpótolt mindenért, de akkor is. Ha nem pihenek rá, nem bírom alvás nélkül a 24+ órákat.

    I'm a man, not a superhero


    Folytatás...

    blokad 14 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.