2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • van ennek értelme?

    koptatom itt a billentyűket, fosom a szót, és összesen 9-en nézték meg az előző bejegyzésemet, és ebből biztos vagyok benne, legalább 4 én voltam. Most van értelme hogy írogaot én itt nektek? Kell ez valakinek?
    Légyszi kommunikáljatok, fontos lenne.

    Blindmouse 14 éve 12

  • Irány zombiland 15.

    Resident Evil: Apocalypse - Kaptár 2. Apokalipszis (2004)

    A történet ugyanakkor veszi fel a szálat, ahol az első rész végetért, és nem is engedi el. Nem a megszokott konzerv sztorit kapjuk, itt bizony mindenki mindenki ellen van, amikor először láttam csak kapkodtam a fejem ide oda, hogy mi miért történik, meg ki kivel van...

    Akinek az előző rész nyuszija nem volt elég, az kapott egy adag szupermutáns-zombit (hiper-mecha-dead-zombi 2000 bc, a mester után szabadon). Szerencsére itt még nem estek (annyira) túlzásokba a forgatókönyvírók. Tovább is halad a sztori, megtudjuk mire való a T-vírus (zombit gyártani, mire másra?)meg egy csomó érdekes dolgot, amit az Esernyő Zrt. művel. Mert az Esernyő Zrt gonosz. Meg az esernyő Zrt-nek vanank katonái. Meg autói is vannak az Esernyő Zrt.-nek. Amikor már 150x látja az ember a logójukat a film alatt, kezd egy kicsit unalmas lenni. Meg az Esernyő Zrt mindent látott előre. Nekem mindig ez jut eszembe:
    [link]
    Rongyosra halgattatták velünk anno az éppen aktuális zenecsatornák...

    Folytatás...

    Blindmouse 14 éve 4

  • Irány zombiland 14.

    Lássuk mire képessek a mai videókártyák, sikeröl-e a toy story szintjét, vagy inkább egy crysis-t látunk a képernyőn?

    Resident Evil: Degeneration - A kaptár: Bioterror (2008)
    (angol - magyar címek 1:0)

    Az első amit le kell szűrnöm, hogy egész megnyerő a képi világa a filmnek. Ugye a sony japan készítette, és én elvből utálok majdnem mindent ami japán, sajnálom.Az animékat nézni sem tudom, egyszerűen nem veszi be a szemem, az agyam. Ezúttal megerőltették magukat, sikerült egy nyugati ember számára is nézhetőt alkotni.

    Látszanak az emberek arcán az érzelmek,de ezt már a 2004-es Half life is hozta. Vannak tömegjelenetek, ez sem egy nagy dolog, csak többet kell dolgozni rajta, szerencsére nem ugyanazokat a mozgásokat ismételgetik a bábúk.Igen ezt látom a film legnagyobb hibájának, hogy bábúkkal játszódik. Azért nem mondanám virtuális karaktereknek, mert nem természetes a megjelenésük. Úgy néznek ki, ás úgy viselkednek mint az emberek, de... Mindenkinek szimmetrikus az arca, teste, nincs kosz, nincs kosz, minden tiszta és steril. Igen legjobb szó talán a steril rá.


    Zoey a Dead air kampányban. Akarom mondani nem

    Folytatás...

    Blindmouse 14 éve 6

  • Irány zombiland 12,5

    The Last Duet on Earth (2008)

    A film történetvezetése igazán mélyreható, megjárhatjuk az emberi elme, és társadalom legmélyebb zugait. Azt hiszem bárki beleélheti magát a főszereplők helyébe, annyira magávalragadó a színészi alakítás, annyira átadódnak az érzések. Nem szoktam kitérni erre, de a film hang világa igazán magával ragadó, órák múlva is a fülemben hallottam a zenéjét. Mégis a humor ami igazából megfogja az embert.

    Még most is itt ülök a székemben, annyira magával ragadó volt. Kár hogy nem lett rövidebb egy kicsit, nem sok embernek van ennyi ideje. Tudniillik maratoni, 3:55 a játékidő.

    4/5 pont
    Sajnos nem hibátlan, de azt hiszem ennyi pontot megér.

    Blindmouse 14 éve 7

  • Irány zombiland 12.

    Nem voltam hajlandó emlékezetből írni, muszáj volt megnéznem.

    Resident Evil - A kaptár (2002)

    Akció - Horror - Thriller - Sci-fi

    Ez a négyes formula általában elegendő szokott lenni a sikerhez. Lássuk elég lesz-e most is?
    Van itt minden megvadult mesterséges intelligenciától kezdve zombikon át katonákig, lehet pakolni a vödröt a képernyő alá, hadd fojjon bele a vér, és ne a szőnyegre. Adrenalinpumpáló filmről van szó, a néző nem pihenhet egy pillanatig sem, az akció az első pillanatban kezdődik, és az utolsó pillanatig tart, kvázi megállás nélkül. Amikor nem a következő sarkon szétlövendő zombifejeket keressik, akkor átcsap thrillerbe, megijeszt minket még a legutolsó kis zörrenés is.


    "Mi csak kajássak vagyunk."

    Milla Jovovich alakítja a főszerepet, és a forgatókönyvírók nem adtak olyan szerepet, hogy igazán ki tudjon bontakozni a hölgy. Gyakorlatilag háromfajta szerepben láthatjuk, a "nem értek semmit" "szétlövök mindenkit" és a férfi nézők örömére a "meztelen vagyok és nem értek semmit".

    Folytatás...

    Blindmouse 14 éve 6

  • Irány zombiland 11.

    Na megírtam a zh-t bementem órára, bevásároltam, és megnéztem egy filmet. Pont mint tegnap. Vagy az előtt.

    Shaun of the Dead - Haláli hullák hajnala(2004)

    Nagy várakozásokkal vágtam bele a filmbe, főleg azután, hogy sokan ajánlottátok, szerencsére nem kellett csalódnom. Azt hiszem a film egy rohadt nagy társadalomkritika és egy rohadt nagy vígjáték orbitális keresztezése. Mi emberek éljük a kis hétköznapi életünket, ami unalmas. El vagyunk foglalva a magunk piszlicsáré ügyeinkkel, miközben folynak a dolgok.


    Hány zombi van a képen? A helyes megfejtők között egy krikettütő tanfolyamot sorsolunk ki! (nem)

    Ezt vitték filmvászonra az angolok, megfűszerezve egy olyan humorral amit nehéz lenne leírni. Van egy jelenet, amiben kitalálják hogy megdobálják a zombikat... mondjuk bakelit lemezekkel. És jönnek feléjük és ott vitatkoznak, hogy az a "Blue Monday" jó lemez vagy sem, dobják-e :D Szerencsére van rá idejük, mert lassúzombis filmről van szó (homo zombusz csigusz butusz).

    Folytatás...

    Blindmouse 14 éve 9

  • A zombik földjén

    Sokan vannak, csúnyák, és megakarnak enni. Ki ne szeretné őket?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 61

  • Irány zombiland 10.

    Lássunk egy hollywoodi kasszasiker filmet.

    Legenda Vagyok - I Am Legend (2007)

    dráma - akció

    Will Smith-el adják el nekünk a filmet. Ő szerepel az idő 80%-ában. Teszi mindezt úgy, hogy odaszegez a képernyő (mozivászon/tv/handheld device) elé. Jó alakítást láthatunk tőle, olyat ami letesz egy mércét az asztalra. A drámai részletek megkapóak, és az akciójelenetek is el vannak találva. Megkapjuk az "okos zombikat". Van egy jelenet, amiben csapdát állítanak a főszereplőnek, azt hiszem semmi hasonlót nem láthattunk még zombiktól. Illetve a film végén még ennél többet is kapunk, amennyiben a jó befejezést válasszuk.

    Kettő alternatív befejezése van a filmnek, itt gyengül meg egy csöppet a sztori, a rendező szerintem nem tudta maga sem eldönteni melyik gyakorolna nagyobb drámai hatást. Én javaslom mindkettő megtekintését, csak visszakeresve, vagy a netről töltögetés miatt elveszti a hatását. A kettő befejezés ráadásul homolokegyenest ellenkező. Kár emiatt bizonyos szempontból. Kár amiatt is, hogy bizonyos változatokból kiamradtak jelenetek, amik átrendezhetik a film végét.

    Folytatás...

    Blindmouse 14 éve 3

  • Irány Zombiland 9.

    Holtak naplója - Diary of the Dead (2007)

    Asszem ideje megjegyeznem a George A. Romero nevet. Egy rendezőről és íróról van szó, aki ontja magából kifele a zombis címeket. Néha jobbakat néha rosszabakat.

    Na ez a rossz kategóriába sorolható. Nem tudom ki szereti az alacsony költségvetésű filmeket, szerintem vannak zseniálisak. Nos, ennek a filmnek a költségvetése kb 23$, és kettő ingyenmenü a közeli éttermben. Persze megint megkaptuk az egykamerás nézetet, nekem most speciel unalmas kezd lenni. A valósághoz köze a filmnek kb nincs. Ki az az idióta aki ha a csaját egy zombi kergeti, a kamerával foglalkozik, hogy felvegye? Mi a szart gondolt a rendező? Meg megkapjuk a csigazombikat, akik olyan sebességgel mennek, mint az öreg nénik a járókerettel. A szereplők hülyék. Nincs jobb szó rá.


    OMG

    Akar valami mondandója lenni a filmnek. Olyasmi, hogy a youtube rossz, mert mindenki filmezni akar. Meg hogy mi emberek alapból milyen rosszak vagyunk. Meg a kamerázó milyen rossz, mert csak kamerázik. Meg mi milyen rosszak vagyunk, mert ahelyett hogy valami értelmesset csinálnánk ezt a rossz filmet nézzük. Remélem a "rossz" az két "sz".

    Folytatás...

    Blindmouse 14 éve 6

  • Irány zombiland 8.

    Ahogy ígértem, itt a folytatás.

    [Rec] 2 (2009)

    Thriller - akció

    Nos, amit nem sikerült az előző részben összehozni a spanyol filmeseknek, az itt ment nekik. Nem tudom hogy a nézői visszajelzések alapján dolgoztak, vagy ők szűrték le maguktól a hibáikat, mindenesetre a 2. rész klasszisokkal jobb lett az elsőnél. Belepakoltak olyan akciójeleneteket, amikre emlékezni fogunk jópár év múlva is. Megmaradt a filmre jellemző egykamerás nézet, bár néha láthatjuk a kommandósok fejkamerájából is a jeleneteket, ez olyan hatással van a filmre ami üdítő színfolttá teszi. Eltaláltabbnak tartom a kamera leejtésekből - ütésekből adódó kép és hangvesztést.


    Végre van akció is.

    Jöjjön azért a fekete leves. A film most is kevés szereplővel operál, ennek ellenére nincs idejük kibontakozni, egyedül talán a papnak akit magukkal vittek. Inkább a történetre került a fő hangsúly, ami számomra egy kicsit idegen fordulatot vett, valahogy nem illett bele egy zombis film történetébe.

    Folytatás...

    Blindmouse 14 éve 9

  • Irány zombiland 7.

    Folytatjuk, 2 nap szünet után.

    Rec (2007)

    Dráma - thirller

    Egy spanyol egykamerás filmről lenne szó, ez azt jelentené, hogy öszesen 1 kamerával vették fel, ennek minden hátulütőjével a filmet. Ez a kamera a filmben egy operatőr vállára nehezedik, akinek egy szenzációhajhász riporternőt kell követnie lelkes kiskutyaként, és filmeznie akkor is, amikor a feldühödött csorda épp a hátukban lohol. Realisztikusság -1 pont. Nem túl sok akciójelenetet kapunk, talán mindössze három dolog maradt meg a fejemben, amit persze spoiler veszély miatt nem írok le. Az egész film egy körülzárt területen zajlik, a kezdés után nem sokkal leteszik a lapokat az asztalra, tessék ez van, ők fognak szerepelni, kész. Akár még érdekes is lehetne a film, ha a szereplők nem a megijedt sztk szemüveges kisnyugdíjjas, a beköltözött távolkeleti család, és hasonlók egyvelege lenne.


    Ez a kép jól jellemzi mit kapunk.

    Amit nyújt a film, az hogy valósághűen adja elő, hogy viselkednének az emberek ilyen helyzetben. Ezt tényleg hozza a film. Ami a baj ezzel, hogy ez UNALMAS. Igazából senkit nem érdekel egy beszélgetés 8-10 ember között, hogy most "úristen ki menjen fel megnézni hogy mi van".

    Folytatás...

    Blindmouse 14 éve 1

  • Irány zombiland 6.

    Figyelem, öveket bekapcsolni, igazi nagyágyú következik!

    Zombieland (2009)

    Vígjáték - akció

    Kérem így kell ezt csinálni. Egészestés akcióvígjáték az egész család számára (ok ez a túlzás része a dolognak). Ez a film valami eszméletlen szórakoztató. A főszereplő egy "tényleg" ártatlan srác, aki belecsöppen az apokalipszisba, épp az eggyik legkellemetlenebb pillanatban. Persze kikerekedik az egészből, de megmarad annak a szerethető karakternek, akkor is amikor épp egy zombi fejét üti szét.
    Kapunk még egy igazi fasza csávót (kickass) Tallahassee személyében, Emma Stone-t kislányosra vágott frizurával, és egy csöppnyi szerethető kislányt. Meg hatalmas mennyiségű fegyvert ahogy az lenni szokott. A szokásos arzenálon kívül mostmár itt a zongora és az elektromos gitár, meg a vécépapír guriga is.

    Folytatás...

    Blindmouse 14 éve 3

  • Irány zombiland 5.

    DOOM (2005)

    Akció - Sci-fi

    Igen, ez is zombis film lenne. Az id Software 1993-ban adott ki egy játékot Doom néven, ami a maga nevében mérföldkő volt az fps-ek körében. Ennek a megfilmesítését láthatnánk. Azaz inkább mégsem. A Doom egy horrorisztikus játék volt, amiben egyedül tevékenykedtünk, ez a filmvásznon meglehetősen furcsán zajlana. Tehát hozzányúltak a történethez, a design-hoz, a szörnyekhez, igazából mindenhez. Itt kezdődnek a bajok, mert az imp-ek nem lődöztek már tűzgolyókat, és itt kerülnek a zombik is a képbe, amik változáson estek át, elvették az inteligenciájukat, mert a játékban még fegyverekkel szaladgásztak, itt vagy éles fogaik maradtak. Az egész pokol motívumot lecserélték biológiai katasztrófa motívumra. Na nem baj, legyen.

    A film ott kezdi elveszíteni a hitelességét, hogy nagyon kevés idő jut a történetre. Igazából nem is tudjuk, hogy a masron vagyunk, ha az elején nem hívják fel a figyelmünket rá, el is sikkadunk felette. Talán ha összesen 4 másodpercre játhatjuk a külvilágot... Ez szerintem hiba, a játék univerzuma ennél többet tartogatott, elfeledett civilizáció katakombáit, meg elvileg volt ott egy egész város.

    Folytatás...

    Blindmouse 14 éve 3

  • Irány zombiland 4.

    28 héttel később - 28 weeks later (2007)

    Akció - Dráma

    Figyelem, a film elég erőszakos és megrázó jeleneteket tartalmaz, barátnővel történő közös megnézését kifejezetten ellenjavallom!

    A 28 nappal később című film folytatását kapjuk meg, nagyobb költségvetéssel, Hollywod-i csomagban. A csomagba belefértek nagyszabású tömegjelenetek, CGI, és A kategóriás színészek is. És itt jön a rákfenéje elő a dolognak. Igyekeznek hozni az előző rész morális boncolgatását, több-kevesebb sikerrel, engem kevésbé győztek meg, több idő kellett volna a szerepek kibontakozásához.

    Erős nyitása van a filmnek, az első képsorok után csak ültem és néztem ki a fejemből. Nem az akció rész ami itt megfogja igazán az embert, hanem az erkölcsi. Ezek után közlik velünk, hogy a zombik éhenhaltak, és megkezdődik a visszatelepítés. Persze megint felüti a fejét a vírus, hullanak az emberek, meg ott van a katonaság is, meg eközben egy családi tragédiát kell végignéznünk...
    Jó lehetne. De elszúrják pár helyen. Nekem a metrós jelenet csöpögőssen erőltetett volt, a katonák beszélgetéséből nem jött le az hogy most haverok, vagy csak kimentelek azért mert lógok neked eggyel. Túl klisés, előre kiszámított volt, lehetett érezni előre a dolgokat.

    Ettől függetlenül ajánlom megtekintésre, jó film, kár hogy lebutították, hogy nagyobb tömeg élvezze.

    Folytatás...

    Blindmouse 14 éve 6

  • Irány zombiland 3.

    28 nappal később - 28 days later (2002)

    Dráma - Akció

    Ebben a filmben az emberek emberekként viselkednek, a zombik zombikként. Morális kérdéseket feszeget a film, megjárjuk az emberi lélek legsötétebb bugyrait. Szerintem a színészi alakítások zseniálisak. Az embereknek van lelkük (eleinte) éreznek, szerelembe esnek (talán).
    Az akciójelentek jók, kevés különleges effektet találunk a filmben de ez nem is a szuperkatonákról szóló film. Az egész olyan hihető, és ez az ami naggyá teszi. Kellő ütemben váltogatják egymást az akció és a nyugisabb pillanatok. Kellően sötét képet sikerül Danny Boyle-nak lefesteni a nézőnek, és ezt nem csak az éjszakai jeleneteknél sikerül megtennie. Az egészben csak annyi a furcsa, hogy nekem végig oylan érzésem volt, mintha a múltban játszódott volna a film.
    Megdöbbentő látni Londont kihaltan, főleg amiatt, hogy a jeleneteket élőben forgatták, a város lezárásával. A fertőzés itt meglehetősen gyorsan terjed másodpercei vannak az embernek a harapás után.

    5/5 pont
    Azt hiszem megérdemli. Ja meg a filmzenéje is jó.

    Blindmouse 14 éve 4

  • Irány zombiland 2.

    Újjabb délután, újjabb zombis film. Igyekszem tartani a napi 1-et :D

    Day Of The Dead - Holtak napja (2008)

    Akciós- ilyesztegetős -véres

    A film elbukni látszik, és el is bukik majdnem minden téren. Az elején próbálják hozni ránk a frászt mindenféle indokolatlan speicális hang és képélmény közepette, eredménytelenül. Fizikából eggyes a, a zombik falon másznak, helyből 3 métereket ugranak. Jól jegyezzük meg, hogy a tűz csak az eggyik irányban terjed.A zombikat közelharcban hiába püfölik őket - semmi, persze ha már egy kiskés van az embernél azzal már felyet lehet hullajtani. Mert hullanak a fejek mindenfelé, véres lesz a díszlet mindenhol. És itt az egyik legnagyobb gond. Nem is akarja hozni a természetet a film. Valakit megharapnak, lehet hogy 10 másodperc múlva a torkunk fele kalinpál, de lehet hogy órákig kihúzza. Na jó, órákig nem, 1 óra 25 perc a betűkkel eggyütt az egész, ezért hatalmas fekete pont jár.
    A következetességet teljesen elfelejthetjük, attól még hogy szeretett valakit az egyik szereplő, rezzenéstelen arccal áthajt rajta a következő percben (amitől az emberek szét szoktak robbanni, meg leesik a fejük-kezük ugyebár). Aki az egyik percben buta faszagyerek volt a következőben történelemzseni stb.

    Folytatás...

    Blindmouse 14 éve 1

  • Irány zombiland 1.

    Ezeket a bejegyzéseket azért írom, mert nem-csak az utóbbi időkben annyi zombis film jött ki, hogy elveszek bennne, hogy melyiket láttam, és melyiket nem, szóval inkább írok mindegyikről pár mondatot, hogy emlékezzek rá.

    Dawn Of The Dead - Holtak hajnala (2004)

    Akciós-véres
    Egy 1978-as film remake-jéről van szó, ami kifejezetten jól sikerült, élvezhető egy sör társaságában.
    Igazi L4D hangulatot áraszt magából a film, bár sok túlélővel, és mégtöbb halottal. A dumák jók, kifejezetten szarkasztikus, "meghalunk mind de egy jót bulizunk" típusúak. Előkerül a nehézfegyverzet, meg robbantgatnak, akcióból nincsen hiány. Kifejezetten élveztem végignézni, jó volt egy-két zombi kicsinálásánál hangossan kiabálni...

    4,5/5 pont

    Valahol el kellett kezdeni az értékelést, csak azért nem kaphatott 5 pontot, mert Bill Murray nem szerepelt benne.

    Blindmouse 14 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.