2019. július 19., péntek

Gyorskeresés

Zsebre dolgozó kalauz

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

"Tisztelt Ügyfélszolgálat!
A 7918 személyvonat (Kőbánya-Kispest - Kiskunhalas)-on kellett megint tapasztalnom, amint egy utas jegyvásárlás helyett, a kalauz kezébe nyomott 500Ft-ot, aki természetesen nem adott jegyet az utasnak, és a teljes családjának (2 felnőtt 2 gyerek). A probléma az, hogy ezt sokadjára tapasztalom, már legalább 3 kalauznál szematnúja voltam, az egyik pedig az általam vett jegyet nem akarta odaadni, csak 60Ft (!)-ot vissza a jegyem árából, azt mondva hogy ezzel el van intézve. Persze egy hangos felszólításra már hajlandó volt jegyet adni.

Javasolnék egy belső vizsgálatot, vagy állítsák vissza a régebben lévő kalauz és és ellenőr párosítást, ugyanis törvénytisztelő polgárként felháborítónak tartom, hogy a szemem láttára lopják szét az adóforintjaimból és jegydíjamból fentartott vállalatot.

Üdvözlettel
Vezetéknév Keresztnév"

Hozzászólások

(#1) h3lios


h3lios
(PH! addikt)

Ez szégyen !
Manapság rohamosan romlik a szolgáltatások minősége. Olyan okokra hivatkozva, hogy nincs pénz. Ezért kell nekünk totálkáros kabinokban, üléseken utaznunk és ezért közlekednek telefújt vonatok. Az a legrosszabb az egészben, hogy az utasok (jó esetben)kifizetik a jegyárat, de ezek meglopják a vállalatot.

B-tag: H3lios#2825

(#2) Lauda


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mindenhol ez megy. Keves a love, a gyerek meg ehes. En meg is ertem a helyzetet. Nem ezek lopjak szet a mavot. A belso vizsgalo is lop, meg az azt vizsgalo vizsgalo is, magyarorszagon vagy, ebredj fel

[ Szerkesztve ]

(#3) DeFranco válasza h3lios (#1) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

Elárulok egy titkot: a vonatot nem a vasutasok rongálják, nem ők koszolják össze és nem is ők tagelik tele. Amilyen ütemben a rongálás megy, abban az ütemben helyreállítani meg a nemzeti bank pénze nem lenne elég.

A megoldás pedig az, hogy a fenti levelet tényleg be kell küldeni. Nagyon komolyan veszik, és előbb utóbb ez a kaller végleg le fogja tenni a sapkát, mert ráállítanak pár ellenőrt és kivágják. A vasútnak fáj a legjobban, ha a kaller zsebre dolgozik.

(#4) psyho85


psyho85
(fanatikus tag)

Csak tudnám, mi az a "Zeb", ha már dolgoznak rá. Továbbá a "jegydíjjamból" se kis pálya, még a Firefox is aláhúzza.

A MÁV meg már halott ügy, hol van már a régi hírneve...

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#5) Drenadar válasza DeFranco (#3) üzenetére


Drenadar
(PH! kedvence)

és akit utána állítanak, az se lesz különb.

én vonaton egyszer találkoztam ellenőrrel, pillanatok alatt végig mentek a szerelvényen mindenkinek jegyet adva, pénzt beszedve és utána tovább beszélgettek a kallerrel.
vajon hány utas fizette ki aznap duplán a menetjegyet és csak félt szólni?

Alienware 13 R3 & :) Xiaomi Mix 2

(#6) DeFranco válasza psyho85 (#4) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

sosevó't száz évvel ezelőtt is úgy szólt a mondás, hogy hülye-hülyébb-leghülyébb, postás-rendőr-vasutas

@Drenadar: én meg olyat láttam, hogy szarrá büntették a kocsit, aztán ott helyben felvették a remegő kallerral a jegyzőkönyvet, és megmondták neki, hogy sürgősen keressen magának valamit, mert ez nem áll meg a fegyelminél. Ami a vasútnál kiba nagy szó, mert ott ha minősítatt hülye vagy, és kiszórod az irodabútort az ablakon, akkor sem rúghatnak ki, annyira durva a kollektív szerződés.

[ Szerkesztve ]

(#7) Blindmouse válasza DeFranco (#3) üzenetére


Blindmouse
(senior tag)

A fenti levél el lett küldve az ügyfélszolgálatnak. De azzal eggyetértek, hogy az utasoknak is előrébb kellene lépni a törzsfejlődésben. Múltkor rágyújt az őstulok kinézetű nénike, rászólok, hogy vagy menjen arrébb cirka 300m-t vagy dobja el, mert ilyet nem lehet. Erre a válasz:
"de nem megy ez a vacak". Ja és ez egyből feljogosítja őt, hogy szabályszegjen.
Megjegyzem, azért késett, mert teljesen elromlott a mozdony, és kb 20 perc alatt kerítettek egy másikat, szóval le a kalappal a dolgozók előtt.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#8) mexicanraven válasza h3lios (#1) üzenetére


mexicanraven
(fanatikus tag)

Mert szerinted a jegy árából mennyit költenek a vonatokra?
Egyébként meg tudja a kalauz is mit vállal, nem direktbe akar alávágni azoknak akik megveszik a bérletet/jegyet (szóval ez egy rossz meglátás sokaktól és talán a post írójától is), szimplán az éhbérét akarja kicsit növelni amit megértek...
Nem álmodozzunk már kérem, hogy ez a huszonegyedik század... NEM! EZ MAGYARORSZÁG!

Blindmouse: Hátha kirúgják miattad, ha van gyereke és hitele még jobb!
Gondolkoznál el előbb egy cseppet...

[ Szerkesztve ]

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#9) DeFranco válasza mexicanraven (#8) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

A vasút is olyan, mint a foci. Mindenki k.vára ért hozzá...

re:szerk: ha nem rúgják ki, bezárják a vonalat, mert nem utazik rajta senki, és akkor Blindmouse nem tud mivel elutazni, és egy egyébként becsületes munkavállaló továbbra is állás nélkül marad, miközben egy csaló téged is, engem is meglop. A hitelének a felét már úgy is kifizettük. Én legalább is biztos.

Gondolkoznál el előbb egy cseppet.

@Lauda: ez volt a helyes tett. Nincs mese. A szabály mindenkire érvényes, ha nincs kedve a brazilokkal rambózni, menjen aszfaltozni. Szezon van.

[ Szerkesztve ]

(#10) Lauda válasza Blindmouse (#7) üzenetére


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez egy nemes tett volt, buszke lehetsz magadra. Menjel be inkabb a brzailok koze es kerdezd meg miert nem dolgoznak, fizetnek adot es tb-t, ott kemenykedj.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.