2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • embedded world 3. nap

    Na letudtuk a harmadik napot is, hasznos információkkal gazdagodtam megint. Nem sok képet készítettem végül, a telefom kamerája nem bizonyult megfelelőnek, illetve olyan sokminden volt, hogy nem tudtam kiemelni semmit a nagy tömegből. Majd írok a tapasztalatokról. Meg nem frankó, ha a névjegykártyádat átadod, és információt kicsikarsz, a következő pillanatban meg fotókat sütsz el. Namindegy, mahdcsak megtöltöm valamivel a cikket.

    mindenesetere gazdagabb vagyok egy tegra2-es fejlesztő boarddal, részletek nemsokára.

    Blindmouse 12 éve 0

  • embedded world 2012 preview 2. nap

    Az első napra nem sikkerült kijutnunk, ma indítottunk. Hatalmas a kiállítás, alig bírtuk bejárni, főleg hogy ha 10 másodpercnél hosszabb ideig néztünk valamit, akkor már potenciális vevők lettünk.

    Hatalmas hír, a mai naptól volt kapható a Rapsberry mini linux kliens 35 dolláros áron. 22 perc alatt fogyott el az összes, ha jól hallottam 10000 darab amit gyártottak. Volt alkalmam meghallgatni, amint az eggyik tervező riportot ad, meg vannak róla győződve hogy megváltoztatják az informatikát.

    Legyetek jók, a többi hamarossan.

    Blindmouse 12 éve 2

  • Embedded World 2012

    Lesz szerencsém ezt a világkiállítást meglátogatni. Ott lesz a legtöbb félvezetőgyártó, illetve a kijelzők világába is bekukkantást lehet nyerni. Azt tervezem, hogy írok egy cikket, fényképekkel, hasonlót, mint amit a Ph!-n szoktunk látni. Újjabban az okostelefonoknak, hálózati NAS-oknak, meg médialejátszóknak kösznhetően a Ph! olvasói is egyre tájékozattabbak a témával kapcsolatban, hátha érdekelni fog mást is.

    Blindmouse 12 éve 1

  • Minden napra egy uTorrent

    Hát igen, vannak akik gyakrabban frissítenek, még a google chrome-nál is. lehet más is észrevette, hogy a uTorrent minden nap azzal zaklat, hogy van új verzió, tltsem le, mert nagyon fontos.
    Megnéztem a changelog-ot:
    uTorrent 3.1.2 Build 26773
    Released: 23 Feb 2012 (1 day ago)
    Technical Details - Change Log
    uTorrent 3.1.2 Build 26763
    Released: 22 Feb 2012 (1 day ago)
    Technical Details - Change Log
    uTorrent 3.1.2 Build 26753
    Released: 20 Feb 2012 (3 days ago)
    Technical Details - Change Log
    uTorrent 3.1.2 Build 26749
    Released: 16 Feb 2012 (7 days ago)
    Technical Details - Change Log
    uTorrent 3.1.2 Build 26746
    Released: 15 Feb 2012 (8 days ago)
    Technical Details - Change Log
    uTorrent 3.1.2 Build 26745
    Released: 14 Feb 2012 (9 days ago)
    Technical Details - Change Log
    uTorrent 3.1.2 Build 26740
    Released: 13 Feb 2012 (10 days ago)
    Technical Details - Change Log
    uTorrent 3.1.2 Build 26729
    Released: 08 Feb 2012 (2 weeks ago)
    Technical Details - Change Log
    uTorrent 3.1.2 Build 26726
    Released: 07 Feb 2012 (2 weeks ago)
    Technical Details - Change Log
    uTorrent 3.1.2 Build 26710
    Released: 06 Feb 2012 (2 weeks ago)
    Technical Details - Change Log

    Folytatás...

    Blindmouse 12 éve 21

  • Megyek németországba

    Repülővel. Juhú.
    Olcsóbb a Ferihegy München útvonal, mint a BKV jeggyel kijutni a reptérre.
    1250Ft. Szinte hihetetlen. Holnap le is foglalom.
    Utaztatok már ilyen olcsón? Tényleg képes a Ryanair ennyire lenyomni az árakat, csakhogy kicsinálja a konkurenciát?

    Blindmouse 12 éve 25

  • Drága-e a magyar egészségügy?

    Volt 5 szabad percem, ezért csináltam egy gyors fejszámolást (najó excel) hogy vajon mennyibe kerül nekünk az egészségügy a Magyar Köztársaságban. A magyar átlagbér 2011: 216.000 Ft bruttó. 8,5%-os egészségügyi járulékot fizet az átlagos ember, ez 18300Ft havonta, amit a bérkalulátor meg is erősít. Tegyük fel, hogy 40 év munkaviszonya van az átlag magyarnak, ez hosszú idő, illene a nyugdíjasoknak pihennie egy keveset. 45 év alatt 9914400 Ft-ot fizetünk összesen az egészségügyre, reálértékben. Aki nem tudja mi az annak elmesélem, hogy ezt a zsebedben lévő értéknek kell venni, nem a "jövőre minden drágább" áron. Oké. Tegyük fel, hogy valami csoda folytán ez a pénz nem oda kerül ahova most, hanem egy számlára, amin állampapír vásárlódik. KÜLFÖLDÖN. Megvan? Jó. Akkor vegyünk egy sima infláció+5%-os országot, mint ami mink is vagyunk, tegyünk félre évi 220320Ft-ot meg együnk naponta egy almát. Mekkora is lesz ez az összeg 45 év múlva?

    33 milió forint.

    Ebből 6 koszorúér plasztikát lehet elvégezni (az egyesült államokban) vagy három bypass műtétet, vagy akár 300-szor busásan zsebbe lehet fizetni az orvosnak, esetleg 29000 doboz fejfájáscsillapítót lehet venni, ha valakinek nagyon fáj a feje. Ezt egy átlag magyar fizeti ki, egy élet alatt.

    Folytatás...

    Blindmouse 12 éve 26

  • Ezt a számot pedig

    szeretném annak a fiatalembernek küldeni, aki fényes nappal akart airszoft pisztollyal kirabolni két rendőrt a rendőrőrsön. Köszönjük!

    [EZT]

    Blindmouse 12 éve 10

  • Irány Zombieland 25.

    Meguntam hogy 5 percenként elmegy az internetem, ideje review-et írni.

    A holtak földje
    Land of the Dead (2005)

    Igazából egy jó kis ZS kategóriás filmre számítottam, lassú buta zombikkal, meg bárgyú amerikaiakkal. De a film nem így indít. Igazából már túl vagyunk a(z emberiség) nagyrészén amikor a film folyik. Más mindenképpen a film, mint amit megszoktunk, maradt még a társadalomnak utolsó bástyái.Spoiler alert vége. A filmet George A. Romero rendezte, aki csak horror/zombis filmet tud írni, több kevesebb sikerrel. Alapvetően meg van győződve róla, hogy a zombi lassú, nem hódol be a szakma által divatos ún. gyors, vagy bika zombiknak (resident evil bárgyúságai).Úgy is mondhatnánk, hogy klasszkus zombikat visz a vászonra. De ugye akkor valami újat kell mutatni, mert egyébként nem ülnek be a nézők a moziba megnézni.


    Így azért könnyű eladni egy filmet :)

    Folytatás...

    Blindmouse 12 éve 4

  • Elegem van: Bank

    Hát kezd a hócipőm is tele lenni a magyarországi szolgáltatókkal. Ma a bankommal gyűlt meg a bajom. Eddig ingyen utaltam, de most egyoldalúan úgy döntöttek hogy azért mégse ne már, fizessek érte. Meg még pár más dologért is. Ha meg lekötöm 1 évre a pénzem az meg 5.x százalék kamat, mikor a BUBOR 7%. Eddig meg voltam elégedve az MKB-val, de úgy döntöttem bekaphatják, hétfőn nyitok egy másik banknál számlát, átutalom, és megszüntetem, a fiókot lerombolom, és felhintem sóval.
    A kérdés inkább az hogy hova menjek. Reklámmal.
    Az nekem nem járja, hogy náluk van a pénzem, használják, és még én fizetek érte, vörös szőnyeget kellene lerakniuk elém, hogy feltőkésítem őket.
    Kinek van jó tapasztalata ezzel kapcsolatban?

    Blindmouse 12 éve 74

  • csalódottság

    "Az Amerikai Egyesült Államok Digital Millennium Copyright Act (DMCA - Millenniumi Digitális Szerzői Jogi Törvényének) értelmében benyújtott jogi kérésnek eleget téve eltávolítottunk 1 találatot erről az oldalról. A ChillingEffects.org oldalán elolvashatja az eltávolítását kérő DMCA-panaszlevelet." google

    Ideje lenne az USA-nak a saját dolgával foglalkoznia. Kezdem azt hinni hogy az emberek az ilyen faszságok miatt nem érdemlik meg hogy jó legyen nekik. Mi magyarok dettó.

    Blindmouse 12 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.