2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Lol why?

    Elegem lett a T-mobile-ből. Napok óta megint nem Működik a 3G és ezt csinálja amióta előfizettem rá. Egzszerűen egy bit adat nem jön át rajta, Budapest belvárosában, a metrón, sehol. A metrón eleve Edge lenne, ami enyhén szólva nevetéges, de minek raknánk antennákat oda ahol naponta százezrek járnak. Ma már kiabáltam eggyet egy szegény ügyfélszolgálatossal. "hálózatot bővítenek" neki is mpondtam, hogy kurvára nem érdekel, nekik a hálózatbővítés az hogy kikapcsolják ami működik aztán nem történki semmi hónapokig.

    A kérdésem az, hogy tudja-e valaki meddig tart ez az egész (mert ők nem). Illetve a másik két szolgáltató működik-e akármennyire. Mondjuk úgy, eléri-e az egy kilences szolgáltatás minőséget?

    Blindmouse 12 éve 6

  • A jó és a rossz

    Avagy nem az aranyért hanem az XP-ért csináltam.

    Két történetet szeretnék megosztani veletek ami velem történt meg az elmúlt pár napban. Nem azért írom le hogy növeljem a nívómat, mert kicsit sem érdekel mit gondoltok rólam, de elgondolkodtató, és ha legalább 1 ember máshogy cselekszik már megérte.

    Történt az egyik nap, hogy reggel szokásos időben megyek ki az állomásra, ahol a földön az eldobált papucs-szemét-óvszererken kívül még más is hevert a földön. Egy telefon. Ó a fenébe nem kell ez nekem, otthagyom. Aztán mégis felvettem ne árválkodjon ott, lehet hiányzik valakinek. Felszállok a vonatra, ami csak egy kicsit késett, a szokásosnál is kevesebbet. Előszedem a mobilt letörlöm a párát a külsejéről, de már belülről is párás volt szegény, azért látszott. Egy ilyen Nokia 1000 mínusz 1-es volt, amiknek az adatlapjába ilyeneket láthatunk hogy:
    Kijelző: van
    Cserélhető előlap: szürke/fekete
    Adatkommunikáció: sms
    4 nem fogadott hívás. A legutolsót visszahívom, nem veszi fel.

    Folytatás...

    Blindmouse 12 éve 8

  • Irány Zombiland 24.

    Semmire nem számítottam amikor letöltöttem ezt a filmet.

    Zombie Apocalypse (2011)

    Főleg amiatt, mert az imdb csak 4.4 pontot adott rá, és az Asylum produkciós iroda csinálta. Ők forgatták a Mega shark vs Giant octopus filmet is, amit anno a haverokkal néztünk meg, és nagyon jól szórakoztunk. No nem a filmben lévő poénok miatt, hanem a megvalósítás miatt, ami az egyes szintet súrolja allulról. Ezt a jelenetet mindenképp látnotok kell. youtube
    Ezek után gondolhatjátok, hogy nem az AAA+ alakítások és jelenetek miatt döntöttem a film mellett, hanem valami nagyon számalmasra számítottam.

    És hatalmasat csalódtam, a pozitív irányban! A film remekre sikeredett, már ami a körülményeket illeti. Slasher movie, van benne kaszabolás, meg nem valósághű fizikai viselkedés, ez tény. Van hogy lőnek egy Browning M2-vel és nem megy bele lőszer. Az elején a lövések naagyon gyengék, a szinésznek legalább egyszer el kellett volna sütnie egy igazi puskát. De ettől eltekintve a film jó. Van története, érdekesek a szereplők, fontos mi történik velük. Hé, és az ott tényleg Ving Rhames. Nem csak 5 percig játszik a filmben... Vannak meglepetések, kihagyott ziccerek a filmben, és sokkal több utómunkát kívánt volna meg.
    Ettől függetlenül ajánlom, annak aki nem a poligonokat számolja a zombik fején.

    Folytatás...

    Blindmouse 12 éve 2

  • Ignore

    Igen, te lettél figyelmen kívül hagyva. Pontosabban az egész PH azon része akik ahhoz nem értenek hogy publikáljanak, ahoz viszont igen hogy folyamatosan beszólogassanak másoknak. Általában ez így szokott történni:
    Más a véleményem mint a tied.
    Ez egy fórum, gondolom leírom.
    Visszaírsz hogy nekem nincs igazam.
    Hozok tényeket.
    Nekemtámadsz.

    Igen, egy szakmai fórumon ott tartunk hogy egy véleménykülönbséget azzal akarnak megoldani emberek, hogy a másiknak táadnak, személyesen megsértik, szavahihetőségét megkérdőjelezik, levérpistikézzék, trollozzák. Csak pár idézet az elmúlt pár napból:

    "tiszta vicc vagy te is.. óvoda, komolyan."
    "És hihetetlen, hogy meg se értitek a lényeget"
    "Zseniálisan vicces vagy, megszakadtam a röhögéstől. Esetleg megtennéd, hogy leírod, hogy milyen tapasztalatokon alapul a véleményed? Gondolom, gyakorlatin, mivel ez volt a kérdés." <- ez egy varázspálcánál
    "eddig normális hsz-t nem láttam tőled, csak észosztást."
    most jön a kedvencem:
    "te hány éves vagy? 15? mint egy idióta, komolyan..

    Folytatás...

    Blindmouse 12 éve 1

  • Irány Zombiland 23.

    Dead Heist - Zombik alkonya (2007)

    Tudtátok, hogy magyarra fordítanak kb minden címet amit itthon leanak? És hogy ezt csak 4 másik ország tette meg ezzel a filmmel? Szar a magyar cím. Lássuk mit tud a film felmutatni. Azzal kezdeném, hogy magyarul néztem. Azért mert angolul ugyan tudok, de afro-amerikaiul nem. Szóval a felállás: négy szegénysorsú amerikai elhatározza hogy nem elég neki az a nagy köteg pénz amit az utcán drogárulásból összeszed, és aztán elk.rvázik, hanem bankot kell rabolni, mert nem lehet egyébként ebből a sanyarú sorsból kikerülni. Hozzáteszem mindeközben annyi amerikai valutát vonultat fel a film, amiből itthon egy önkormányzatot el lehet tartani. Így nem lehet élni.
    Szóval bankot kell rabolni. Ekkor ugye elmennek a főbátyushoz, meg a nagybácsihoz, meg a tesókhoz, a film felénél taruótunk, és még nem történt semmi. Ekkor ezdett szerintem megcsappanni a film költségvetése, rájöttek hogy nem mindenki csinálhat Gyűrűk ura hosszúságú filmeket úgyhogy fogták magukat és berotottak a bankba, aztán IQ-ból lepuffantottak egy-két embert. Előadnak még egy szomorú kormány-tehet-róla outbreak sztorit, meg hogy csak teliholdkor támadnak. Ja és a kedvenc csavar: nem fejbe kell lőni a zombikat, hanem szíven. A végén meg Vin Diesel klónja, a kis városka seriffnéje meg a kemény katona-zombivadász-titkosügynök-tudós-afroamerikai-kommandós lelövi az összes zombit. Szíven. Happy end.

    Folytatás...

    Blindmouse 12 éve 0

  • Irány Zombiland 22.

    Kicsit szakadjunk el a mainstream horrortól (már ha van ilyen)

    Død snø - Dead Snow - Náci Zombik (2009)

    Norvég alkotás. Az alapötlet hatalmas, elvégre a nácikat és a zombikat is lehet a filmekben nyugott szívvel aprítani, hátha még összegyúrjuk is őket. Másképp értelmezik a zombik lélektanát mint a tengerentúlon, adnak nekik egy kis agyat, meg célt. Számítsunk sok hóra, meg hidegre, de ezt ezek a frankó Norvégok nagyon jól bírják. A főcím után úgy indul, ahogy bármilyen agyatlan vígjáték teszi, amiből aztán agyatlan vérengzés lesz. Bőkezűen bánnak a végtagokkal és a testrészekkel, egyszer még egy agy is koppan a padlón, és néhány helyen a gagyizmus csúcsait súrolja a film. De az igazság az, hogy élvezhető, néhány helyen rémisztő, szerethető karakterekkel, és gyenge poénokkal operál a film, így az összkép vegyes. De alapvetően pozitív.

    ja és itt a szokásos kép-imdb-trailer-értékelés Nektek hogy tudjatok dönteni.
    imdb
    trailer

    4/5 pont

    A következő a robot, ninja, vámpír, templomos lovag, ufó zombi lesz.

    Blindmouse 12 éve 3

  • Nesztek Mass storage

    Felmész ide:
    XDA development
    Letöltöd a fájlt
    Bedugod a telefonod
    Elindítod a Zunet
    Elindítod a fájlt
    Megnyomod az enable gombot
    Bezárod a Zunet
    Kihúzod a telefont
    Visszadugod a telefont

    És kaptál egy 8-16 Gigás pendriveot, windows logóval, amin még telefonálni is lehet. Linkeljétek be a kicsi zöld robotoknak, ha nagyon nyaggatnak titeket.
    Komolyan azt gondoltátok hogy nem lehet a telefonra másolni

    Blindmouse 12 éve 8

  • Nincs fűtés.

    De, nálunk van. Viszont pest megyében egy pár iskolában meg óvodában nincsen.
    Innen üzenem a tanulóknak, hogy velük vagyok lelkiekben, de nagyon sajnálom, de nincs 100.000.000 forintom kifizetni a tartozást.

    Amit viszont feltennék a kedves vezetőinknek:
    Te aki ott ülsz az önkormányzatnál, nálad van fűtés? A polgármester irodájára futja a havi költségvetésből?
    Nem érdekel milyen a színed, melyik politikai párthoz tartozol, vagy milyen világkép mellett élsz. Emberek szavaztak rád azért hogy védd meg őket a hideg ellen. És gáz nélkül vagy képes hagyni 5-6 éves kisgyerekeket, akiktől kötelező jelleggel elvárod hogy ott legyen a hidegben? Az utolsó helynek kellene lennie az ovodáknak ahova nem jut el a fűtés, akkor szabadna megtörténnie ha már minden veszett.

    Milyen ember vagy te? Felveszed a fizetésedet a hónap végén ezekután? És büszkén maradsz a helyeden, meg sem fordul hogy esetleg lemondjál, mert talán eléggé eltoltad ezt.

    Kéretik kultúráltan viselkedni a fórumban, nem politizálni, különben én magam fogom kitakarítani az egész fórumot és lezárni a hozzászólásokat.

    Blindmouse 12 éve 10

  • Irány Zombiland 21.

    Szpeszül epizód! Olvasd el és nagyon boldog leszel!

    The Walking Dead (2010 - ???)

    2010 jelentős év a zombirajongók körében. Nem a Residelt Evil 32, és nem a Planst vs Zombies iOS megjelenése miatt. Hanem azért mert megérkezett az első zombis sorozat, ami folytatást kapott! Nagy szó, sajnos a filmes szakma nem szokott elég nagy nézőközönséget megszólítani ahhoz, hogy a (z USA beli) nézettség elég nagy legyen, emiatt a legtöbb rétegsorozatokat kegyetlenül elkasználják 6-12 rész után.

    Mi kell tehát ahhoz hogy egy sorozat sikeres legyen:
    - Dráma
    - Humor
    - Szerethető szereplők
    - Gyerekek
    - Kiskutyák
    - Érzelmes férfiak
    - Akció
    - Vér
    - Erőszak
    - Nagy mellek
    - Összeesküvéselméletek
    - Idióta poénok
    - Klasszikus zene és kultúra közvetítése
    - Zombik (?)

    Folytatás...

    Blindmouse 12 éve 13

  • Akkor az annyi mint PH! addikt

    A logouton van 2477 ember regisztrálva.
    A logoutos hozzászólások 0.25-szörös szorzóval jelennek meg.
    Minden embernek nagyon fontos az hogy tudassa a többiekkel hogy megváltozott a rangja, mert sok hozzászólást írt.
    Amikor valaki közli, hogy megváltozott a rangja, akkor ír egy személyes bejegyzést.
    Amikor van egy ilyen bejegyzés, akkor gratulálnak neki.
    A gratuláció növeli a gratuláló hozzászólásszámát.
    Tegyük fel hogy mindenki gratulál mindenkinek, mert mi ilyen jók vagyunk.
    2477 embernek gratulálunk, mert lelkes újonc lett.
    Ezzel a rangunk fanatikus tag-lesz, de mindenkinek a környezetünkben is (2477/4= 619)
    Mivel fanatikus tagok lettünk ezért még 3 személyes bejegyzést csinálunk, mert az ugye kell.
    Eközben a szimetria miatt mindenki más is fanatikus tag lett.
    Még 3x2477 hozzászólást kell írni, gratulációkkal.
    Ekkor a rangunk őstag lesz.
    Ez további kettő bejegyzés, mindenkinek.
    Ekkor tartunk 1400 hozzásólásnál.
    Ezzel még jár egy szintlépés, így mindenki PH! addikt lesz, amire a gratulációkkal még PH! addikt-ak maradunk

    Lehet hozzászólni. Ha nagyon muszály, mert kell a rang. Remélem azért beleláttok a szavak mögé.

    Blindmouse 12 éve 33

  • A windows phone margójára

    Mikor lehet már végre megérteni, hogy nem lesz soha az életbe mass storage, dobd az adatod a felhőbe. Kurva bonyolult egy pendrive-ot használni az adatokat hurcibászni, vagy egy rohadt programban ráhúzni azt a telefon ikonjára, amit azt szeretnéd hogy rajta legyen, akár akkor is ha nincs csatlakoztatva a telefon?
    Nem lesz magasabb felbontás, hogy ne legyen olyan elcseszett az alkalmazáskínálat mint az andoridon.
    Nem lesz bluettoth file küldés, hogy a parasztok ne ezen küldjék át a mulatós technót, hanem e-mailen.
    Nincs GUI testreszabhatóság, mert jön a gyártó és elszúrja, jön a user és elszúrja.
    És nem lesz kevesebb gomb, meg testreszabás meg hasonlók, hogy még véletlenül se tudjanak a gyártók ennél jobban elszúrt telefont gyártani.
    Nem lesz egyelőre gyorsabb proci meg kétmag mag meg meg gigaherc, azért mert nincs rá szükség. Fel nem tudjátok fogni a kicsi agyatokkal hogy a rendszerbe amit a microsoft megírt az olyan gyorsan történik hogy nem birod a kicsi ujjacskáddal követni.

    Ha nem tetszik vegyél androidot. Nekünk ez is megteszi.

    Blindmouse 12 éve 29

  • Irány Zombiland 20.

    Fido (avagy hasznos a zombi a háznál) 2006

    1960-as évek amerikájában tartunk. Cseréljük ki az első világháborút egy ún. "Zombi outbreak"-el, és tegyük fel, hogy sikerült egy kütyüvel megszerídíten a zombikat. Sikerült? És most az egésznek adjunk egy humoros hétvégi családi film hangulatát. Elvisszük a gyereket az iskolába ahol megtanítják hogyan kell lőni, hétvégén golfozunk, délutánonként lemosatjuk az autót a zombinkkal. És közben rendkívül jól szórakozunk.

    Az idősebbek az outbreak alatti trófeákat, sebesüléseket mutogatják, és közben ottvan a Zomcom vállalat aki figyel arra hogy minden rendben legyen, persze közbe tömi a saját zsebét. Idillli hangulatú fim, jó humorral, és a mienktől elrugaszkodott világképpel. Az alakítások jók, főleg Carrie-Anne Moss-é (Trinity, Mátrix) aki elbűvölően hozza az anyuka szerepét.

    5/5 pont
    Azt hiszem ezekután egyértelmű, hogy ajánlom a filmet, a maga kategóriájában abszolút nyerő.
    IMDB
    Trailer

    Blindmouse 12 éve 3

  • Irány Zombiland 19.

    World of the Dead: The Zombie Diaries (2011)

    Talán a legvalószerűbb túlélő horror amit a témában forgattak. Angol filmről van szó, akiknek a fülük nincs az ilyenekhez hozzászokva, ideje bekészíteni a feliratot. A film eléggé izgalmasra sikeredett, de ne számítsunk vérpatakokra, és leszakadó végtagokra, meg földöntúli képességekre. Olyan ez, mint amikor az ember egy COD után leül egy ARMA elé. Eltűnik a színpad, az előre megtervezett drámai hatást keltő jelenetek, nem marad más mint a valóság egy egész jó lenyomata.

    Egykamerás filmről lévén szó, én megint nem tudok elmenni azok mellett a hátrányok mellett, amit ebben a műfajban művelnek a rendezők. Igen, az ember szokta rázni a kamerát, főleg ha épp kergetik. De a kamerák nem szoktak mindenféle félbeszakadt, meg hibás képkockát felvenni, ha érzékelik, hogy drámai események történnek a közelben. Jó megoldás ellenben az, hogy a vágásokkor egy régebben felvett jelenet részleteit látjuk.

    Folytatás...

    Blindmouse 12 éve 0

  • Postolok mert van valami nagyon fontos dolog amit meg kell tudnotok

    Ezt mindenképp nézzétek meg:
    [link]

    Blindmouse 12 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.