Hirdetés

2020. november 29., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Google Pay beállítása régebbi Androidos telefonon - SamsungS7 (frissült: nov 24)

  (A cikk ismét frissült november 24. 19:45-kor a Pay aktiválásának egy új módjával: próbáljunk érintéssel fizetni egy terminálon, és ettől aktiválódik a Google Pay szolgáltatás (lásd alább))
  (A cikk frissült november 21. 01:25-kor a vastag betűkkel szedett résznél)

  Nemrégiben Magyarországon is elindult a Google Pay szolgáltatása, de régebbi telefonokon a következő problémák merülnek fel:

  ■ A Google Pay app nem tölthető le a készülékre a Play áruházból
  ■ A Curve kártya appjában nem jelenik meg a "Kártya hozzáadása a Google Pay-hez" lehetőség
  ■ Nem találjuk, hol lehetne hozzáadni a kártyát, kiválasztani több kártya közül az aktívat, illetve a Google Payt kijelölni aktív NFC-s fizetési megoldásként (ha több is van a készüléken).

  A jó hír, hogy nem lesz szükségünk a Google Pay app letöltésére, mert a készülékünkön már minden szoftveres feltétel adott a használatához.

  A teendők:

  A Revolut vagy Curve appba belépve ellenőrizzük, hogy a hozzáadni kívánt kártyánk alatt van-e "Hozzáadás a Google Pay-hez" gomb. Nálam Revolutban volt, Curve-ben (amit használni kívántam) nem volt.
  A kártya képe alatt kellene lennie a gombnak:

  Folytatás...

  Austin F. 1 hete

 • A nagy life hack: vastag tárca helyett az ultimatív slim wallet megoldás

  Pár éve megelégeltem, hogy mindenhová vastag, bőr pénztárcával járok, ezért intenzív adatgyűjtésbe kezdtem, hogy hogyan lehetne a tárcát minimalizálni. Rengeteg slim wallet - minimal wallet megoldás van a neten, amelyek trendik, jól néznek ki, és első ránézésre praktikusnak is látszanak; de valójában nem azok, mert

  - majdnem mind felesleges anyagot adnak hozzá a tartalomhoz, a kártyák közötti elválasztókkal, és
  - a tartalmuk nem eléggé áttekinthető.

  Végül megtaláltam a megoldást; ami ugyan nem néz ki hipszter-metroszexuális-cool módon, és nem is biolucernán hizlalt svájci lila tehén - kobe marha hibridek bőrét húzták le hozzá, viszont a lehető legkisebb és legpraktikusabb. Ráadásul nagyon olcsó.

  A megoldás alapja az átlátszó kétszárnyú bérlettok, kombinálva az úgyis mindig nálunk lévő okostelefonnal, plusz némi rugalmas gondolkodással.
  Arról a tokról van szó, amit manapság a BKV-bérlethez is adnak, de természetesen külön is megvásárolható a papír-írószer boltokban, 100 forint alatti áron:


  BKV bérlettok, benne egy előnyös arcképpel ellátott bérlet

  Folytatás...

  Austin F. 2 éve

 • MOD Samsung (S4): kamera elnémító menüpont beépítése [ROOT]

  Sorozatunkban (elsősorban) a Samsung S4 okostelefont moddoljuk, részben azért, hogy funkcionalitásában megközelítse az utódját, az S5-öt. Sorozatunk egyes részei más modellekre is alkalmazhatóak.

  Egy korábbi bejegyzésben már foglalkoztunk a felesleges rendszerhangok elnémításával, a hangfájlok átnevezése útján. A kamera exponálóhangja igen, a fókusz pittyenése viszont nem némítható el ezzel a módszerrel.

  Néha szükség lehet rá, hogy némán fotózzunk, videózzunk; régiókódtól függően ez menüből tiltható, a készülék némításával némítható, illetve egyáltalán nem némítható.
  A következőkben egy egyszerű módszert ismertetünk, amellyel a kameraapp menüjébe belevarázsolunk egy "új" (pontosabban: gyárilag egyes régiókban letiltott) menüpontot: a némítást.

  A megoldáshoz rootolt készülékre és egy root jogokat felvenni képes fájlkezelő alkalmazásra van szükség. Példánkban a Total Commandert használjuk.

  Total Commanderben menjünk a /system/CSC/ mappába, és nyissuk meg szerkesztésre (a Total Commander saját editorában) az others.xml fájlt. Adjuk hozzá a <FeatureSet> és </FeatureSet> tagek közzé az alábbi sort (szóközök nélkül!):

  Folytatás...

  Austin F. 5 éve

 • MOD Samsung S4: Bejövő hívás popupban (mint az S5-ön) [ROOT]

  Sorozatunkban (elsősorban) a Samsung S4 okostelefont moddoljuk, részben azért, hogy funkcionalitásában megközelítse az utódját, az S5-öt. Sorozatunk egyes részei más modellekre is alkalmazhatóak.

  Sokszor bosszantó a Samsung S4-en, hogy a bejövő hívás értesítése teljes képernyőn jelenik meg, teljesen lefedve azt, amit éppen csinálunk a telefonon. Lollipop alatt az S5-ön sokkal kulturáltabban, egy kis fent megjelenő popup ablakban értesít a bejövő hívásról a telefon, ott tudjuk felvenni és elutasítani is a hívást.
  Sajnos S4-en a Lollipop frissítés nem hozta magával ezt az újdonságot, azonban egy kis módosítással elérhetjük.

  Bal oldalon: a kiindulási állapot, teljes képernyős bejövő hívás;
  jobb oldalon: az elérendő cél, bejövő hívás a popupban

  Feltételek:
  - rootolt telefon
  - eredeti (stock) Android Lollipop (meg lehet próbálni főzött verziókon is, legfeljebb nem lesz hatása).

  Folytatás...

  Austin F. 5 éve

 • Samsung S4 boot loop hiba okai és elhárítása - ha a telefon állandóan újraindul

  Nemrégiben sok kellemetlenségem adódott Samsung Galaxy S4 i9505 telefonomon egy makacs boot loop hibával, az ennek során szerzett tapasztalataimat szeretném megosztani ebben a blogbejegyzésben, hogy profitáljanak belőle azok a sorstársak, akik szintén ezzel a jelenséggel szembesülnek.

  A hibajelenség:
  A telefon folyamatosan újraindul. Eljut a Galaxy vagy a Samsung logóig, majd rezeg egyet és újraindul, végtelen ciklusban. Opcionálisan (néha) a Galaxy logónál befagy. Néha elindul az operációs rendszer és valameddig működik, majd újraindul és kezdődik az egész elölről.

  A hiba okai és elhárítása:
  A boot loop hibának számos oka lehet. Hosszas guglizással különböző fórumokon a jelenség különféle alfajaival találkoztam:

  - Akkumulátor hiba. Felpúposodó akkumulátor, a deformációja esetleg szabad szemmel nem is látható.
  Diagnosztikája illetve elhárítása: próbáljuk ki a készüléket egy másik (csere)akkumulátorral. Ha másik akkuval nem jelentkezik a hiba, akkor megvan a hibaforrásunk. Ha van még rá garancia, Samsung szakszervizben cseréltessük ki az akksit.

  Folytatás...

  Austin F. 5 éve

 • MOD Samsung (S4): felesleges rendszerhangok elnémítása [ROOT]

  Sorozatunkban (elsősorban) a Samsung S4 okostelefont moddoljuk, részben azért, hogy funkcionalitásában megközelítse az utódját, az S5-öt. Sorozatunk egyes részei más modellekre is alkalmazhatóak.

  Az S4-en (illetve a többi Galaxy modellen is) van néhány bosszantó rendszerhang, amelyek triviális módon nem némíthatóak el. Szerencsére rootolt készüléken a megszüntetésük nagyon egyszerű.

  Ilyen rendszerhangok például:
  - indítási hang: az S4, S5 hajlamos rendszerindításkor vidáman, torka szakadtából ordítani egy szép dallamosat. (Ezt a fejlesztők biztosan rendkívül aranyos és stílusos húzásnak érezték - különösen azt, hogy nincs mód a jelenség kikapcsolására a beállítások között - , de késő éjjel egy csendes szobában, amikor valaki alszik az ember mellett, a kéretlen szerenád rendkívül idegesítő tud lenni, és esetleg a készülék falhoz csapkodását eredményezheti bizonyos koreai édesanyák kevésbé szalonképes módon történő felemlegetése kíséretében);
  - töltő csatlakozási hang: mérsékeltebben, de szintén zavaró tud lenni a fenti helyzetben;
  - kamera zárhang, videó start-stop hang: néha szükség lehet rá, hogy némán fotózzunk, videózzunk; régiókódtól függően ez menüből tiltható, a készülék némításával némítható, illetve egyáltalán nem némítható.

  Folytatás...

  Austin F. 5 éve

 • Samsung S5 fotó és videó 1.: manuális beállítások?

  Az S5 kameraapplikációja, csakúgy mint a legtöbb beépített, alap kameraapp, az amatőr igények kiszolgálására hivatott, a manuális beállítási lehetőségek szinte teljesen hiányoznak belőle. Nekem időnként vannak félprofi fotós/videós igényeim, ezért utánanéztem, ilyen téren hogyan teljesít az S5 kamerája, milyen haladó lehetőségei vannak.

  A rövid válasz: jelenleg sajnos siralmasak, csapnivalóak a haladó fotós lehetőségek az S5-ben, de a küszöbön álló 5.1.1 frissítés lehet, hogy hatalmas áttörést hoz.

  Bővebben:
  Ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindennapi amatőr igényeknek ne felelne meg az S5 kamerája. Ez azt jelenti, hogy ma már, 2015-ben professzionális színvonalat megközelítő fotó- és videó anyagok készülnek csúcskategóriás okostelefonokkal (például egy idén bemutatott, moziforgalmazásra szánt dokumentum-vígjátékot iPhone-nal forgattak), ez technikailag ma már realitás. A kérdés az, hogy szoftveresen és hardveresen a gyártók ezeket az elvárásokat az adott készülékben (esetünkben az S5-ben) mennyire támogatják.

  Tehát ma már bizony meghaladott az a gondolkodás, hogy "mit vársz egy telefon kamerájától?". Ma már elvárható egy okostelefon kamerájától, hogy félprofesszionális beállítási lehetőségeket és félprofesszionális képminőséget kínáljon.

  Folytatás...

  Austin F. 5 éve

 • MOD Android Chrome: "pull-to-refresh" funkció (oldal lehúzására az oldal újratöltése) kikapcsolása, root nélkül

  Sorozatunkban (elsősorban) a Samsung S4 okostelefont moddoljuk, részben azért, hogy funkcionalitásában megközelítse az utódját, az S5-öt. Sorozatunk egyes részei más modellekre is alkalmazhatóak.

  Lollipop alatt az Android Chrome böngésző többek között egy új funkcióval is gazdagodott: ha a weboldalt lefelé húzva túlgörgetjük, akkor egy kis forgó nyíl bukkan elő a címsor alól, és további húzásra az oldal újratöltődik.

  Akit ez az új funkció zavar, nem kell kétségbe esnie, mert bár a Chrome menüjében nem szerepel, azért könnyen kikapcsolható.

  Ehhez kissé be kell ásnunk magunkat a Chrome beállításainak mélyvízébe :) (képzavar!).  
  Az eljárás nem igényel root jogot.

  Írjuk be a Chrome címsorába a következőt:

  chrome://flags [enter, illetve Go]

  Bent vagyunk a Chrome belső, "titkos" beállításai között. Kapunk egy figyelmeztetést, hogy veszélyes terepen járunk, megfontoltan módosítsuk:

  Folytatás...

  Austin F. 5 éve

 • MOD Samsung S4: S5-höz hasonló multitask bal gomb S4-en, Lollipop alatt [ROOT]

  Sorozatunkban (elsősorban) a Samsung S4 okostelefont moddoljuk, részben azért, hogy funkcionalitásában megközelítse az utódját, az S5-öt. Sorozatunk egyes részei más modellekre is alkalmazhatóak.

  S5-höz hasonló bal gomb S4-en Lollipop alatt,
  azaz hogyan csináljunk a bal oldali (context menü) gombból multitask gombot?

  A Samsung az S5-nél vezette be a bal tapigomb újfajta viselkedését, azaz hogy érintésre a helyi menü helyett multitask gombként viselkedjen - azaz megjeleníti a futó taszkok listáját, könnyen lapozható formátumban (hasonlóan a windowsos Alt+Tab funkcióhoz).
  S4-en a Lollipop frissítés nem hozza magával ezt az újdonságot, a frissítés után is megmarad a régi gombfunkció. Azonban nem kell kétségbe esnie azoknak sem, akik multitask gombként szeretnék használni a bal gombot, mert könnyen megvalósítható a funkcióváltás.

  A beavatkozás rootolást igényel.

  A telefon gombjai összehasonlításához az S5 és S4 esetében, vessünk egy pillantást az alábbi hevenyészett táblázatra:

  Folytatás...

  Austin F. 6 éve

 • Hardveraprós árusítási feltételeim

  Hosszú évek óta vagyok jelen a Hardveraprón, feleslegessé vált műszaki (és egyéb) tárgyaimat elsődlegesen itt szoktam meghirdetni.
  Ebben a blogbejegyzésben az ezekkel kapcsolatos általános árusítási irányelveimet ismertetem néhány pontban.

  Ezek a feltételek hosszú évek tapasztalatain alapulnak, racionálisak és mindkettőnket védik az üzletkötés során.
  A tőlem való vásárlással, a hirdetésemre való válaszolással automatikusan, szerződésszerűen beleegyezőleg elfogadod üzletkötésünkre vonatkozólag az alábbi feltételeket.

  SZEMÉLYES ÁTVÉTEL
  A preferált szállítási mód a személyes átvétel. Így működik:
  1. Budapesten találkozunk, személyesen megnézheted az árut,
  2. kipróbálod (a kifizetése előtt, nem utólag otthon),
  3. kifizeted,
  4. örvendezel. :)
  MIÉRT JÓ EZ NEKÜNK? - mert személyesen tudod megnézni, ellenőrizni a terméket a fizetés előtt, és ez a leggyorsabb, legegyszerűbb, legbiztosabb mód mindkettőnk számára.

  Folytatás...

  Austin F. 9 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.