2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Alkalmazásbemutató: CPU-Z

    A CPU-Z a számítógép hardveres állapotáról közöl információkat, nemrég megérkezett androidra is

    A lényeg az Androidon sem változott: a CPU-Z Androidos okostelefonunkról és/vagy táblagépünkről árul el információkat, így megtudhatjuk, hogy milyen architektúrájú SoC hány maggal, milyen Mhz-en ketyeg gépünkben.

    Az alkalmazás azt is értésünkre adja, hogy mekkora a RAM és a tárhely mérete, a képernyő felbontása, de hozzáférhetünk olyan dolgokhoz is, mint az akkumulátor töltöttségi állapota, hőmérséklete, vagy a különféle szenzorok által küldött adatok halmaza.

    A program tehát átfogó jelentést ad Androidos gépünk képességeiről.

    AcélAgyar - Huawei Portál

    AcélAgyar 11 éve 0

  • Alkalmazásbemutató: Menetrend Droid

    Az alkalmazás kezelése pofon egyszerű, csat bepötyögjük, hogy honnan hová tartunk és már kapjuk is a találatokat. Extraként még azt is megadhatjuk, hogy melyik városon haladjunk át. Vasúti keresés esetén az indulás és érkezés időpontján túl a program megadja a jegy árát, a vágány számát és az átszállásokat is megnézhetjük. Buszos keresésnél ugyanezt tudja, csak ott ugye nem kell vágányszám. :)

    Lehetőségünk van még a gyakran járt útvonalainkat elmenteni, de csak az időpontokat menti el, a pontos megállókat nem. Ha valakinek nem esett volna le: a program használatához netkapcsolat szükséges!

    Végszóként: aki gyakran utazik, annak ez egy alapprogram.

    AcélAgyar - Huawei Portál

    AcélAgyar 11 éve 6

  • Alkalmazásbemutató: TuneIn Radio

    Ma egy olyan netrádiót mutatok be, amely világszerte 70 ezer adás fogására képes.

    A program működéséhez netkapcsolat szüséges, amely lehet WiFi vagy mobilinternet. A rengeteg adás fogása mellett további tulajdonságaiban is kiemelkedik a szoftver: kedvenc csatornáinkat elmenthetjük a kedvencek közé és szabad szavas kereséssel válogathatunk a csatornák között. Ha a rádió ad ilyen meta információt, akkor kiírja az éppen szóló zeneszám előadóját és címét, sőt még képet is rendel hozzá. A kezelőfelület alkalmazkodik az adott operációs rendszer stílusához. A 70 ezer fogható adás között rengeteg magyar adás is megtalálható.

    Androidra létezik ingyenes változat is, de van egy Pro verziója is, amely valamivel több, mint 200 Forintba kerül.

    Frissítés: iOS-re és WP-ra is van fizetős és ingyenes változata is.

    (AcélAgyar - Huawei Portál)

    AcélAgyar 11 éve 7

  • Android játékajánló: Shadowgun

    Nem titok, hogy rendelkezem egy Huawei IDEOS S7 Slim táblagéppel, amin elég sokat szoktam játszani. Szerencsére egyre több komoly és szép grafikával megáldott játék található az Android platformon is, így ilyen jellegű hajlamaimat is kiélhetem szegény Slimen.

    A Shadowgun egy TPS játék, amely 2011 októberében jelent meg. A Madfinger games programjában John Slade, egy bérelhető profi fejvadász bőrébe bújhatunk, akivel feladatunk egy őrölt tudós levadászása lesz, egy védett kutatóintézetben. Mellesleg 2350-ben járunk, és nem kezdődik jól a küldetés: a célpont bolygójára érve hajónkat lelövik, ráadásul mutánsok és robotok hada szabadul ránk.

    Grafika, játékmenet

    Én még ilyen gyönyörű grafikájú játékot Androidon nem láttam, konzol minőségű, szinte sokkoló grafika jellemzi a cseh srácok munkáját. Nagy felbontású textúrák, látványos effektek, kidolgozott modellek és szép karakter animáció jellemzi a programot.

    A Shadowgun kísértetiesen hasonlít a Gears of War nevű PC játékra, nyugodtan mondhatjuk, hogy a klónja. Különböző fegyverekkel, egyre veszélyesebb ellenfeleket kell halomra lőnünk. Fedezékbe bújhatunk a falak mögé és leguggolhatunk különböző tereptárgyak mögé, tehát alapvetően fedezékes harccal haladunk a pályákon. Néha kell ugyan kapcsolókat állítgatni, kódkártyát keresni vagy számítógépet hackelni, de a játék lényege a lövöldözés.

    Folytatás...

    AcélAgyar 12 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.