Rég volt az első 4 felvonás és most csak a végeredményt mutatom képpel, de remélem inspirálok pár tagod az elkészítésre.
Szóval a kaja neve mondhatni no name. Amolyan tésztás cuccban hús cucc és mellé meg egy kis zöld
Hozzávalók:
-Tészta:
200 gramm vaj
300 gramm liszt (ha nagyon zsíros a vaj, akkor több liszt kell)
1 tk só
1 csokor friss petrezselyem (kb. 10 szál)
1 tk szárított bazsalikom
2 ek víz (ásványvíz is jó)
1 tojás, de csak a megkenéshez
-Töltelék:
30-40 gramm vaj
2 gerezd fokhagyma (amennyiben kevésbé erős, aromás, akkor több kell)
2 nagy fej vörös hagyma
500 gramm hús (én pulykával csináltam, de ki mit szeret)
50 gramm mangó
1 ek édes csili szósz
1 tk só+bors
-Elkészítés:
Először a tésztát csináld meg, mert amikor kész, akkor egy órára legalább hagyni kell magára (különben tré lesz nyújtani). Petrezselymet jó apróra össze kell vágni, majd amit fentebb írtam a tészta résznél, azt mind összedobálni és csomó mentesre összegyúrni.
Mielőtt kevered össze célszerű a vajat kis darabokra vágni, hogy könnyebb legyen szétnyomkodni.
Szóval ha kész, akkor egy órát pihentesd a tésztát.
A töltelék rész következik és az első dolgot a hagyma minél apróbbra szeletelése, mindkét hagymáé. Amikor kész, akkor vajat bedobod a serpenyőbe, majd rá a hagymát és üvegesre sütöd.
Ha ez meg van, akkor beletolod a húst és addig sütöd míg fehéres nem lesz, tehát "félkész" nem lesz. Ha ez megvan, akkor jön az ízesítése a húsnak.
A mangót préseld ki (én fokhagyma présben csináltam ), majd keverd össze a csili szósszal, só és bors, aztán mehet a húsba.
Jól keverd össze és süsd tovább a húst míg el nem veszíti a nedvességét, amit a mangótól kapott. 2-3 perc elég neki.
Jöhet az összekotyvasztás
Tegyél a munkalapra egy sütőpapírt, majd tedd rá a tésztát és rá még egy sütőpapírt. Miért? A tészta kicsit ragadós és a sütőpapírra nem ragad rá, de a kezedre és a nyújtófára rohadtul (tudom, tudom liszt... de nekünk az nem kell most ). Nyújtsd ki nyújtófával kb., hogy beterítse a lapot.
Azután le kell húzni a felső papírt és a tészta közepére hosszára szétteríteni a húst. Amikor ez megvan, akkor csak ráhajtogatod a tésztát, majd bekened a tojással.
200°C-on 30 percig kell sütni.
Amíg sül, addig csinálod hozzá a salátát, ami esetemben egy vegyes saláta volt: földi saláta, rukkola és a csalán. Erre tolok olívaolajat, balzsamecetet és pirítottam hozzá szezámmagot, amit belekevertem. Kis cukorral édeskéssé lehet tenni, aki úgy jobban szereti.
A végeredmény:
Érdekes ízhatás a "tojás mentes" tészta, mert kicsit porhanyós, a hús még is szaftos, de finom együtt és a salátával penge... legalább is nekem, meg a barátnőm is él még
Na, Ő is kitett magáért, hozott péktől:
Biztos kifáradt mire idehozta
Ennyi