Ma nem volt kedvem főzni és reggelizés közben a TV-ben olyan durván jó hambikat csináltak, hogy gondoltam én is csinálok valami nekemvalót, abból ami épp itthon van, valami burgerszerű étket.
Egyedül zsemlém nem volt, így azt a péktől hoztam, firssensült, ropogós...
Nem fogok nagy novellába kezdeni, a hozzávalók:
-200 gramm csirkehús (mellehúsa)
- 1 paradicsom
- 1/2 avokádó
- 1/4 uborka
- 2 nagy fej hagyma
- 4 szelet ementáli sajt
- 4 zsemle
- mustár
- ajvár
- fűszerek ízlés szerint
- méz
Kezdésnek megpirítottam a hagymát és egy kevés mézzel leöntöttem, hogy karamelizálódjon, meg, hogy legyen egy kis szaftja:
Ezután a paradicsomot, uborkát, avokádót megpirítottam, majd a húst megsütöttem:
Zsemlét szétvágtam és jöhettek a rétegek, először a sajt. Tudom, most gondoljátok, hogy miért nem a meleg húsra raktam a sajtot, hogy megolvadjon, de a válasz egyszerű: én így szeretem :K
A sajtra jött a mustár:
Majd a paradicsom és az uborka:
Még egy zöld réteg, avokádó:
Pipi húsi is elfoglalta a méltó helyét:
Na, itt jött a nagyon perverz dolog. A szaftos hagym a tetejére, aminek már csak az illata is durva volt... és egy kis házi készítésű ajvár landolt a zsemle másik felén:
A kis torony:
4-en voltak:
Szerintem bombasztikus lett. A finom zsemle, a pirított avokádó... és ami orgazmust hoz miközbe eszed, a mézbe karamelizált pirított hagyma.
Kaja után úgy néztem ki, mint valami fogyatékos, aki nem tud enni, tiszta hagymaszaft meg ajvár volt a képem, de nem érdekelt, addig faltam, amíg csak volt belőle :C