2019. október 16., szerda

Gyorskeresés

Válasz Nektek

Írta: | Kulcsszavak: válasz . levél . nyílt-levél

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ez a „nyílt levél” amolyan válasz lesz nektek. Nektek, akik a cyber-világ jótékony homályába burkoljátok kiléteteket. Ez persze még önmagában nem baj. A baj az, hogy kihasználva ezt a lehetőséget naponta szidtok, pocskondiáztok, próbáltok megalázni a szánalmas próbálkozásaitokkal, amiken csak egy ötéves nem lát át, ha nincs rajta szemüveg.
Eljött az a pillanat, amikor ideje nagyjából tisztázni a félreértéseket. Ez a levél valószínűleg sokban fog hasonlítani Fankadeli, Siskának írt amolyan válaszára, de nem lesz közel sem ugyanaz. Hasonló az indíttatás, hasonlóak a körülmények, és bár nekem nem voltak komolyabb egészségügyi problémáim gyerekkoromban, de azért érdemes elolvasni ezt is és azt is.(Pláne mert nagyon érdekes dolgokat ír benne, amit valószínűleg ti nem is igen foghattok fel.)

Az egész ugye ott kezdődött, hogy volt egy „Jégdisco” amit végül nem én, vagyis nem mi szerveztünk meg. Valóban ez akkor bántott, de azóta, már sok olyan dologra nyertem rálátást, amit akkor még nem is sejtettem. Ezeket a rendezvényeket sok kritika érte, nagyjából az egész szakmában volt egy „hírük” a végére. Nem mintha nekem sok közöm lenne a „szakmához” csak abból élek, amit hallottam. Nem csak én mondtam azt, amit mondtam, jóllehet talán én voltam az egyetlen, aki névvel felvállalta a véleményét, bár egészen ez sem igaz, voltak ott bőven mások is. Sokan vádoltak azzal, hogy „fikázom” ezt a rendezvényt, holott erről szó sem volt. Aki a kezdetektől olvasta a jégpálya fórumát, láthatta, hogy elmondtam, hogy szerintem mi volt az, amin javítani kellene, és még ötleteket is adtam, hogy ezt hogyan tegyék meg. Építő jellegű kritikát próbáltam a szervezők kezébe adni, holott pont a jégpálya vezetésének egy tagja mondta, hogy nyugodtan fikázzam, mert Ő sajnos hivatalból nem teheti meg. Nem akartam ezt megtenni, és úgy érzem nem is tettem. Azóta eltelt egy kis idő, én is jobban átlátom a dolgokat, de ti mit sem változtatok. Azóta már átadták ezen, rendezvények szervezését egy másik csapatnak akik, szerintem sokkal jobban el tudják látni ezt a feladatkört, tehát itt megint nekem lett igazam. Na de ne menjünk most ebbe túl mélyen bele, csak azért írtam le nagyjából a tényállást az én szemszögemből, hogy aki nem volt jelen az is tudja nagyjából, hogy miről is beszélek. Ahhoz, hogy legalább részben tudjátok ki is vagyok, tudnotok kell, honnan jöttem, milyen gyerekkorom volt, hogyan neveltek.

Késői gyerek vagyok. Édesanyám 35 évesen hozott a világra, két testvérem már majdnem, hogy kirepült mire én kamasszá cseperedtem, de ne szaladjunk ennyire előre. A szüleim azok, akiknek mindent köszönhetek, és itt most nem csak az anyagiakról beszélek. Azt, amit tudok, nagyon-nagy részben tőlük tudom. Tőlük, akik gyakorlatilag a semmiből felépítettek egy boldog családot, felneveltek három gyereket úgy, hogy közben nem károsítottak meg másokat, becsületes emberként kőkeményen dolgoztak azért, hogy nekem és a testvéreimnek ne kelljen hiányt szenvednünk semmiben. Nekik köszönhetem a jellemem, a külső és belső tulajdonságaim, egyaránt. És igen, hasonlóan Fankához engem is minden reggel forró gőzölgő kakaó várt az asztalon, és Édesanyám puszival ébresztett, ha iskolába kellett mennem. Igen ugyan arról az emberről, ugyanarról a nőről beszélek, akit ti nap, mint nap, különböző undorító jelzőkkel illettek. Arról, akinek édesapámon kívül más férfihoz köze sem volt, arról, aki három gyermeket hozott a világra és nevelt fel tisztességben. Fel tudjátok ti ezt fogni? Fel tudjátok fogni, hány álmatlan éjszakát jelent egy gyerek a kiságyban, hogy hányszor kell érte remegni, aggódni, félteni, és amikor hazaér újra elengedni valahova, hogy újra féltsd? Van fogalmatok arról, hogy hányszor kell saját magatokat, és a párotokat is háttérbe szorítani csak azért, hogy a gyerek ne szenvedjen hiányt semmiben, egészséges és boldog gyerekkora legyen, hogy tisztességes felnőtt váljék belőle? Van fogalmatok mekkora munka, odaadás, szeretet és kitartás kell ehhez? Kötve hiszem, hogy átlátnátok ezeket az összefüggéseket. Innentől kezdve azt hiszem, hogy kérhetem, hogy Édesanyámról szálljunk le, nem csak a jogi következmények miatt, hanem már csak a rend kedvéért is.

Tehát térjünk vissza rám. Azt mondjátok, szánalmas vagyok. Lehet. De szerencsére vannak olyan emberek, akik eléggé ismernek, ahhoz, hogy ennek ellenére, vagy pont ezért a barátjuknak nevezzenek, és van egy lány, aki ennek ellenére, vagy pont ezért szeret engem és megfogja a kezem, és megcsókol minden áldott nap. Ugye milyen érdekes?!

Többet voltam depresszív és rossz hangulatban az elmúlt néhány hónapban, mint amennyit ettem, és aludtam összesen. Történtek olyan dolgok, amikről ti nem tudtok, nem is tudhattok, amikbe lehet, hogy más belebetegedett volna. Talán a barátaimnak köszönhetem, hogy nem így lett. Igen vannak barátaim. Nem is tudjátok, hogy milyenek Ők. Ők, akik mindent megtettek azért, hogy ne forduljak be teljesen. Ők, akik bulizni rángattak ahányszor a saját rosszkedvemen tipródtam, Ők, akik meghallgattak, tanácsot adtak, akármi bajom volt és mindvégig mellettem álltak, támogattak. Rengeteg ember vesz körül, akiket szeretek, és tisztelek, és azt hiszem, bátran mondhatom, hogy ez visszafelé is igaz. Vajon elmondhatjátok-e ugyanezt magatokról?! Nem hiszem, hogy annyival rosszabb lennék nálatok vagy akárki másnál, mint ahogyan ti azt állítjátok. Sőt én egyre inkább azt gondolom, hogy nem is igazán ismertek. Persze lehet dupla annyi idősen mint én, feleannyi eredménnyel dumálni, meg lehet úgy magyarázni mindenféléről, hogy az embernek közben még a komolyabb luxuscikkek is kitudja, hogy, hogy-nem a feneke alá csúsznak. Lehet gerinctelenül a középiskolás informatika óráról csúnyákat írni álnevek mögé bújni és közben jót nevetni. Lehet az iWiW-es adatlapomról idézgetni és kielemezni az ott leírtakat. Lehet álneveken az arcotokat, a személyazonosságotokat nem vállalva engem cseszegetni és osztani, de ha tükörbe néztek reggel akkor vajon mit láttok? Volt köztetek egy is, aki a számtalan alkalomból, amit a jégpályán töltöttem, odajött és elmondta a véleményét? Volt köztetek egy is, aki a számtalan fenyegetésből akár csak egyet is beváltott? Nem kell ezekre válaszolni, tudom, hogy úgy sem fogtok. Csak annyit kérek, hogy gondolkozzatok el ezeken, és akkor bíráljatok engem legközelebb, amikor a neveteket is vállaljátok a véleményetek mellé.

A logout.hu egy olyan közösség ahol azért valamiféle (el)ismertségnek örvendek, elég sokan olvassák a bejegyzéseimet és talán mondhatom, hogy sokaknak tetszik is, amit csinálok. Sok kritikát is kapok, de azt hiszem, ez az alkotás velejárója, és a fejlődéshez is kell némi kritika. Ez lehet egy múló állapot, de lehet maradandó is. Nem kívánok belemenni, és feszegetni azt, hogy mit értem el mit tettem le az asztalra. Aki ismer úgy is tudja, és ez nekem elég.
Nem gondolom, hogy minden lényeges kérdésre kitértem, nagyjából azt írtam le ami eszembe jutott ezekkel a dolgokkal kapcsolatban.

Annyit kérek, hogy ezt a vitát itt és most örökre fejezzük be.
Köszönöm.

Update: Az első válasz meg is érkezett, a Pécsi Műjégpálya oldalán a jobboldalt lévő cboxba. Íme hát: (lentről felfelé olvasandó, időrendi sorrendben)

2009-03-11, 08:25
Barad: ...gondolkpdsz mint egy 5eves, nyavogos kis picsa (o kezdte, csakazertis visszaszolsz, csakazert is ittmaradsz..stb) szoval kerlek ne irogass ide es akkor mindemnkinek jo lesz.
2009-03-11, 08:24
Barad: ha ezt megteszed mindenki jol jar. Teged se baszogatnak tobbe es a mi szemunket se szurod. EZ AZ amit mar reg eszre kellett volna venned, mert ha igy tettel volna akkor nem hinne azt mindenki h ugy..
2009-03-11, 08:22
Barad: Masikfotos ki nem szarja le h anyad mikor dobott a vilagra es mikoze van ennek ahhoz h itt teged fikazunk? Es nem szep dolog fankat masolni. Maradj a logaut. Hun ha ott szeretnek de innen TUNJ MAR EL

Barátom, Oké, hogy nem tudsz írni és olvasni sem(ennyit ér a közoktatásunk), de hol másoltam én Fankát? Amúgy az írásképből, a fogalmazásból egyértelműen látszik az illető kora. Az általam felvetett kérdésekre persze nem válaszol. Vajon miért nem?! Még jó, hogy kértem, hogy regisztráció után itt tegyék meg az esetleges észrevételeiket.

Update 1: Meg is érkezett a következő hozzászólás. Ehhez nem fűznék kommentárt. De azért még moderáció előtt (bár az admin eddig is hagyta ötévesek játszótereként funkcionálni az oldalát, ezzel minősítve saját magát is) csinálok róla egy printscreen-t és utánanézek milyen jogi lépéseket lehet tenni az ügyben.

2009-03-11, 12:20
High: tegnap hallottam a fordanban, hogy a ricsi mutterja a ricstől terhes. milyen gyerek lesz abból ... édes Istenem!!!

Van még kérdés?! :F

Hozzászólások

(#1) aboriginal74


aboriginal74
(aktív tag)

Peace :R

i don't know, but i need energy

(#2) CimbiX


CimbiX
(aktív tag)

Kedves Riccio!

Vegigolvastam. Elöször: minden elismeresem az alkoto munkad, irasaid irant. :R

DE: ennek az irasnak szerintem semmi keresnivaloja a cimlapon. Nem tudom, miröl van szo, nem tudom, mi az a "jegdisco", es megvallom öszinten, nem is igazan erdekel. Ha valakivel gondod van, akkor intezd el vele privat- nem hinnem, hogy a Logout közösseg szamottevö hanyadanak fogalma lenne arrol, hogy itt most miröl is van szo.

Tudom, hogy milyen gatya dolog, ha nevtelen emberkek anyaznak, de le kell nyelni, lepj tovabb. Aki er valamit, az ugyis arcat felvallalva mondja a magaet.

Üdv,

Cimbi

(#3) Sir Riccio válasza CimbiX (#2) üzenetére


Sir Riccio
(őstag)

Először is köszönöm szépen! :)
Igaz, és elnézést, hogy helyből címlapra tettem, de sok olyan más téma is van a címlapon amik kb. ennyire érdekfeszítőek, ezért gondoltam, hogy jobb ha minél több ember látja.

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#4) CimbiX válasza Sir Riccio (#3) üzenetére


CimbiX
(aktív tag)

--> Privi.

(#5) Dany007 válasza CimbiX (#2) üzenetére


Dany007
(veterán)

huh, már azt hittem csak én nem vágom miről is van szó...
Amúgy rákerestem erre a jégdisco dologra, mert én se hallottam még róla.
Egy szegedi "weblapot" találtam. De olyan űbergagyi, hogy nehezen hiszem h életképes. Kb 90-es évek vége stílus. Furcsa.

(#7) CimbiX válasza Sir Riccio (#3) üzenetére


CimbiX
(aktív tag)

Bocsi, de inkabb megis ide irom, hogy nyilvanvaloak legyenek az indokaim masok elött is:

Szia!

Latod epp ez a gond szerintem a Logouttal mostanaba, hogy egyre többen ereznek kesztetest arra, hogy a gondjukat-bajukat megosszak masokkal. Ez önmagaban nem gond- amig valoban közerdekü/közerthetö a dolog. Nemreg olvastam, hogy 200000 felhasznaloval rendelkezik a Logout- szoval itt mar regen nem egy kicsi, zart közössegröl van szo.

Ami engem szemely szerint aggaszt es zavar az az, hogy nem tudom elöre megkülönböztetni, hogy most egy irodalmi jellegü iras fogad-e majd, ha rakattintok, vagy valami "Mentsük meg a beka segget a puszitol" otvarsag, amiböl annyival bombaznak mindenfelöl nap mint nap, hogy mar hidegen hagy. Par napja tettem egy fogadalmat, aminek pont te lettel sajnos az elsö aldozata: ezentul MINDIG kinyitom a szam es elmondom, hogy ha ugy gondolom, hogy egy-egy iras nem a cimlapra valo. Neked duplan volt ezzel peched, mert mig midenfele alakok irasait nem olvasom, a te avatarodra azert ra-raklikkelek :)

A legjobbakat,

Cimbi

[ Szerkesztve ]

(#8) Sir Riccio válasza Kalandor (#6) üzenetére


Sir Riccio
(őstag)

Keress rám iWiW-en. Nem kell sokat keresgélni, hogy megtalálj. De ha már itt tartunk, átírhatom a polgári nevem. Semmit sem fog változtatni. Akinek szól tudják ki vagyok.

Átírva.

[ Szerkesztve ]

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#9) Racecam válasza Sir Riccio (#8) üzenetére


Racecam
(MODERÁTOR)

Teljesen egyetértek CimbiX-el, ez egy tipikus blogbejegyzés, nem címlapos írás. Ennek megfelelően át is raktam a saját blogodba.

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#10) Samus


Samus
(addikt)

Annyit kívánok hozzátenni, hogy elismerésem. Az pedig, ahogy kedves jóakaród hogy ír rólad, nagyjából el is árulja korát, és a mai értelemben vett "IQ" szintjét. Sajnos manapság ezzel (a jelző nem véletlen) van tele a világ. Mindenki annyira tud mindent, hogy lassan jobb lenne, ha felejtene, kritikát nem fogad el, de kritizálni persze tud, ugyan értelmetlen, és idióta érveket sorakoztat fel, a nagyközönség természetesen egyetért vele...tehéncsorda-effektus...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.