2020. október 29., csütörtök

Gyorskeresés

DJ Festival

Írta: | Kulcsszavak: dj . festival . rendezvény . fotó

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Végre ülök, és nincs semmi komolyabb elfoglaltságom. Slam.fm-et hallgatok, és azon töprengek, hogy lehet ilyen anyanyelvvel felnőni. Hogy a fenébe nem törik el ezeknek a nyelve?!

Csütörtök este fél nyolckor szólt Dávid, hogy mennem kellene fotózni az Expo Center rendezvénycsarnokba. Mindig is kíváncsi voltam milyen egy ilyen DJ Festival, hogyan zajlik, és miért szeretik, és látogatják olyan sokan. Szóval, volt összesen kettő órám feltölteni az akkumlátoraimat, összekészülni, megfürdeni, megborotválkozni, elugrani Pamacs vakujáért, amiért ezúton is köszönetet mondanék, kivinni a kocsit tesómnak a munkahelyére és kiérni az Expoba. Miután vettem ezt az akadályt nagyjából 11 óra lehetett, amikor leszállva a buszról, kabátban és a Lowepro fotós hátizsákommal megérkeztem a helyszínre. Az egyik biztonsági őr meg is kérdezte, hogy – „Mi van, ideköltözöl?” – miután közöltem vele, hogy fotózni, azaz dolgozni jöttem, akár csak Ő, de ha nem fontos akár el is mehetek, nem is kérdezett semmit egyszerűen beengedett. A pénztárnál felvilágosítottak, hogy bejöhetett volna velem valaki, de mire visszakérdeztem már ki is húzták a plusz egy főt a listáról, hogy még véletlenül se.

Amit beérve tapasztaltam arról nehéz írni. Sok csinosan felöltözött ember táncol igénytelen zenére, már ha ezt lehet egyáltalán annak hívni. Minden tiszteletem ezeké a DJ srácoké, de nem azért mert olyan jó, amit csinálnak, hanem azért mert ezt a szart meg tudták szerettetni sok emberrel, és azért mert Ők maguk is elviselik amíg játszák. Valami olyasmit képzeljetek el, mint amikor édesanyátok kabátokat mos tavasszal és beakad egy zipzár a mosógép dobja és a készülék háza közé és ott ütemre csörömpöl, miközben a mosógép ugrál a vastag gumiszőnyegen. Aztán beakad még egy zipzár, és mindenki feltartott kézzel tombol, hogy ez mekkora jó már. Nem tudom elképzelni, hogy ezt, hogy lehet élvezni, illetve igen.

Már a buszmegállóban volt aki „bogyót” szeretett volna vásárolni tőlem (Most tényleg drogdílernek nézek én ki?!), de az, hogy volt, aki bent újságolta, hogy nem szokott drogozni, de most, most aztán felszívtak két utcát és most milyen jó neki, az végleg kiverte a biztosítékot. A lányok egyébként szépek voltak, tetszik, ha egy lány kihívóan, extravagánsan öltözködik, egy bizonyos határig, de itt a nagy többség bőven túllépte ezt a határt.

Azért sajnálom, hogy zenét végül, nem sikerült hallanom az éjszaka folyamán, valamikor hajnalban, valamelyik DJ játszott valamit, ami egy Yello szám, szinte felismerhetetlenségig eltorzított változatára hasonlított, de ennyi. Az egész DJ Festival olyan hatást keltett, mintha a szomszédban építkeznének, és a téglákra LCD tévéket, kivetítőket, discofényeket, és füstgépeket erősítenének, majd az ütve fúró hangját 40kW teljesítményű hangtechnikával továbbítanák felém. Borzalom.

A kedvencem pedig egy 12 év körüli kissrác volt, aki odajött hozzám, és a következő párbeszéd zajlott le közöttünk:

- helló’ csinálná’ egy képet?!
- persze többet is azért vagyok itt.
- jó, de az öv legyen benne.
- hogy mivan?!
- az övem, aaz látszódjon a képen. – és itt büszkén a WBO pehelysúlyú világbajnokát megszégyenítő méretű övre mutatott, ami a fél arcát kitakarta.

Nem kérdeztem meg, hogy akkor most Ő az övet hozta el bulizni és Ő csak kísérő jegyet vásárolt, vagy, hogy jöttek be, de kellett vagy tíz perc mire újra munkába tudtam állni.

A végére pedig egy kis megjegyzés:
A szervezők „nem voltak eldőlve a képeimtől”. Nem tudom, hogy ez konkrétan miben nyilvánult meg, én csak pozitív visszajelzéseket kaptam a galériáról, még a konkurencia felől is érdeklődtek, hogy milyen eszközökkel és beállításokkal dolgoztam, ami azért valljuk be igen nagydolog. A másik problémájuk, hogy a képeken túl sok fiatal szerepel. Na, ez volt az, ami betette a kiskaput. Kérem, ha nem akarnak kiskorúakat a fényképeken, ne tessék beengedni őket, vagy tessék olyan rendezvényt szervezni, amit az idősebb korosztály is szívesen látogat. Nem baj, ha véletlen legközelebb véletlenül odakerülök, akkor a kicsiknek majd azt mondom, hogy a szervezők nem engedik meg, hogy lefotózzam őket. Beszéljék meg velük. Vicc az egész, el vannak ezek tévedve.

Ez a bejegyzés a riccio.hu oldalon is megjelenik, ahol további érdekességeket, és egy fotoblogot is találsz, telis-tele az én fotóimmal.

Hozzászólások

(#1) Sir Riccio


Sir Riccio
őstag

:(

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#2) Psychonaut


Psychonaut
addikt

A "zenéről" alkotott véleményeddel teljesen egyetértek. :K
A fotókat hol lehet megnézni? Oldaladon csak én nem találtam? :B

(#3) #54715584


#54715584
törölt tag

Te milyen zenét hallgatsz?

(#4) Sir Riccio válasza Psychonaut (#2) üzenetére


Sir Riccio
őstag

Nem saját színekben voltam jelen hanem a Nightinfo.hu fotósaként.
Fotók - Nightinfo.hu

Hallgatok én mindenfélét, még techno-ból is van olyan amit szeretek, trance, house,progressive, de pl goth metál,vagy punk meg pop, lényegében mindenevő vagyok de ez ami ott volt ez nem zene.

[ Szerkesztve ]

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#5) #54715584 válasza Sir Riccio (#4) üzenetére


#54715584
törölt tag

Ááááh, értem én, vidékre kell vmi progit szervezni a tiniknek...
Hát ott nem csodálkozom, hogy szar a zene...
prog-tech-house nekem is jöhet, ezért is csodálkoztam, hogy miért volt szar, de most már értem... :)

(#6) Psychonaut válasza Sir Riccio (#4) üzenetére


Psychonaut
addikt

Nem találtam meg az öves gyereket, pedig néztem nagyon. :D
Amúgy teljesen amatőr szemmel, szerintem jó képek...

(#7) Sir Riccio válasza Psychonaut (#6) üzenetére


Sir Riccio
őstag

Nem tudom végül felkerült-e, de szerintem sincs semmi gond a képekkel. Más kérdés, hogy a fotós mindig elfogult a saját képeivel kapcsolatban, de nem egy meg nem két embertől hallottam vissza, hogy jók lettek, és rengetegen kérték a képeket logo nélkül is ami azért jelent valamit, még akkor is ha nem adhattam oda őket.

[ Szerkesztve ]

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#8) Lengyi válasza Sir Riccio (#7) üzenetére


Lengyi
aktív tag

Megnéztem az oldaladat. Jók a fotóid, ügyesen bánsz a géppel. A bulin nem volt semmi fényeffekt, vagy bármi amit úgy éreztél volna, hogy igen itt "szétszakadazestemertakkoraahangulat" ? Lehet azt várták Tőled, hogy elkapj ilyen pillanatokat is.

(#9) Sir Riccio válasza Lengyi (#8) üzenetére


Sir Riccio
őstag

A partyfotó feladata a dokumentarista fotózás, hogy azt mutassa be ami ott volt. Nem volt igazából tetőpont, warmup, lineup, meg after jelleggel. Monoton dübörgés volt estétől reggelig, és ahogyan végignéztem a képeit a szervezők fotósainak, amiket a honlapra végül feltettek, nem láttam túl nagy különbséget. A dícséretet egyébként köszönöm. Volt egy rész amikor telelőtték a levegőt ilyen hologrammos konfettivel, na az jól nézett ki, de arról készült is kb. 30 kép, ami leválogatás után is 4-et jelent legalább.

[ Szerkesztve ]

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#10) Lengyi válasza Sir Riccio (#9) üzenetére


Lengyi
aktív tag

Azt a képet néztem. Akkor lehet nem volt ez akkora buli, ránézésre legalábbis nekem ez jött le, simán kihagyható. Lehet a szervezőknek is ez jött le, hogy nem tudsz sz@rból várat építeni. :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.