2020. augusztus 9., vasárnap

Gyorskeresés

Újabb BKV Botrány

Írta: | Kulcsszavak: bkv . botrány . ellenőr . verés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Bár rendszeres olvasója vagyok a Bombagyár néven ismert közösségi blognak, nem minden nézetükkel és általuk írt cikkel tudok teljesen azonosulni. Részben ezért is nem vagyok még regisztrált tagja a közösségnek, noha sok szimpatikus gondolatot, érdekes ötletet láttam már a fent említett weboldalon lehozott cikkek íróinak klaviatúrájából.

Ma dél körül volt néhány szabad percem ezért úgy gondoltam, hogy gyorsan megnézem mi történt a nagyvilágban, ilyenkor általában a Bombagyárat is megnyitom, sokszor előfordult már, hogy objektíven, a tényeket nem elhallgatva tájékoztattak olyan eseményekről, amikről a sajtóban vagy egyáltalán nem esett szó, vagy csak szimplán elhallgattak dolgokat, esetleg átszínezték az egész hírt. Honnan tudom, hogy erről volt szó?! A Bombagyár számos esetben videó felvétellel bizonyította, hogy igazat mondanak.

Szóval erre a cikkre bukkantam. A BKV két NŐI ellenőre és egy valószínűsíthetően kisebbségi férfi, kis híján maradandó sérüléseket okozott egy utasnak, csak azért mert nem volt jegye. Visszaütni sem esélye, sem pedig lehetősége nem volt ugyanis elvileg az ellenőr is közfeladatot ellátó személy.(?!) Nem tudom, hogy valóban így van-e, de ha igen akkor ezen megint csak érdemes lenne elgondolkozni. A buszt vezető sofőr, közfeladatot lát el, hiszen közérdek, hogy egy nagyobb városban legyen tömegközlekedés, ez nem vitás. De az ellenőr, aki azért dolgozik, - jobb esetben - hogy a vállalatot minél kevesebb kár érje, tehát ellenőrzi, hogy mindenki megvásárolta-e az utazásra feljogosító papírokat, az hol lát el közfeladatot?! Ez mért közfeladat?! Ennyiből közfeladatot ellátó személy a BKV összes alkalmazottja, beleértve mondjuk a webmestert is. Vicc az egész. Amennyire én tudom, a történet úgy szól, hogy Ők járőrt hívhatnak, de én azt nem vagyok köteles megvárni, hiszen ha bezárnak a buszba azzal az alapvető emberi jogaimat korlátozzák. Érdekes, hogy mennyi botrány van mostanában az említett közlekedési vállalat körül, elég csak a több, százmilliós "végkielégítésként" aposztrofált lopásra gondolni.

Itt Pécsett, okosan megoldották ezt a történetet, kirugdosták az összes ellenőrt, és az esetek döntő többségében csak a busz legelső ajtaján, van lehetőség felszállásra, ahol a vezető azonnal ellenőrzi a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges iratokat. Ez nem csak költséghatékony, de egyszerűbb is, hiszen azzal, hogy nincsenek ellenőrök, csökken a cég alkalmazottai és az utazóközönség tagjai közötti súrlódás is.

Minden esetre biztos vagyok benne, hogy az ügynek lesz folytatása, hiszen a feljebb említett közösség több ezer tagot számlál, és ahogyan írták nem hagyják annyiban a dolgot. Az ilyen patkányok pedig meg is érdemlik, hogy a szájukba adjanak valamilyen önvédelmi eszközt.

Ezt a blogbejegyzést megtalálod a riccio.hu oldalon is, ahol további érdekességeket, és egy fotóblogot is találhatsz telis-tele az én képeimmel.

Hozzászólások

(#1) Sir Riccio


Sir Riccio
(őstag)

Rossz látni, hogy itt tényleg mindent lehet. :(

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#2) Gergő_


Gergő_
(őstag)

nem olvasom a bbgyárat mióta kiderült hogy vizet prédikálnak és bort isznak
Pécsen vannak ellenőrök most is legfeljebb nagyon ritkán találkozni velük.

(#3) Sir Riccio válasza Gergő_ (#2) üzenetére


Sir Riccio
(őstag)

akkor a pécsi közlekedési vállalatnál is hazudnak, azzal érveltek, amikor közfelháborodás volt az elsőajtózásból, hogy így nem kell ellenőröket tartani. nem tudom, eddig én azt láttam a bombagyárnál, hogy korrekten azt írják amit gondolnak, és próbálják a híreket amikről írnak valóságnak megfelelően tálalni, de persze én sem vagyok tévedhetetlen.

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#4) Gergő_ válasza Sir Riccio (#3) üzenetére


Gergő_
(őstag)

két hete találkoztam reggel ellenőrrel én is meglepődtem, mert azt hittem végleg leszerelték őket az elsőajtózás miatt
Tűrhetetlen volt a sok hajléktalan, volt amikor a buszon elkezdtek cigarettázni. Én örülök az "elsőajtó"-nak.

Nem akarok nagyon belemenni a tcates dologba mert nem ide való, de egy zöldpártos baloldali képviselő nemértem mit akar a konzervatív médiában.

Az a baj vele hogy már csak a provokálással tud valamit elérni. Persze van igazság benne amiről szóval van a bgyáron, de már hiteltelen.

Közben elolvastam a cikket. Nekem az jön le hogy egyértelműen bliccelni akart és a büntetést vagy a jegyet sem akarta kifizetni(ez 6000Ft, de általában zsebbe lehet vásárolni 2db jegyet, vagy "drágább jegyet", ha pedig van bérlet akkor 3000Ft a bérletfelmutatás, most néztem meg pontosan) . Ezután szabadult el a pokol. Kérdés:
Egy ilyen ember mit vár el az embertársaitól? Azoktól akiktől elvár és blogol róluk...miközben ő is ugyanolyan
ezután persze a dolog másik oldala az ellenőrök viselkedése.. :(((
Ez már egy más kérdés, és nem szabad elmenni mellette, felelősségre kell vonni az érintetteket.

(#5) Sir Riccio válasza Gergő_ (#4) üzenetére


Sir Riccio
(őstag)

Egyébként az is érdekes, hogy ha otthon hagyom a bérletem, akkor utána mért kerül plusz pénzembe az, hogy később bemutatom? Vicc..

Az meg, hogy bliccelt nem jelenti azt, hogy az ellenőröknek joga van véresre verni. A buszról lezavart tömeg amúgy is látta, hogy mi történt, szóval ha ebből ügy lesz, márpedig gondolom lesz akkor ezer százalék, hogy ezért börtönbe kerülnek, megjegyzem teljesen jogosan.

[ Szerkesztve ]

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#6) Gergő_ válasza Sir Riccio (#5) üzenetére


Gergő_
(őstag)

egy 500 és 1000Ft körüli összeg reális lenne, de 3000Ft nagyon sok

"Az meg, hogy bliccelt nem jelenti azt, hogy az ellenőröknek joga van véresre verni."

nem írtam én sem hogy joga lenne, szét is választottam a kettőt.

A szabadságjogok korlátozása szigorúan szvsz aggályos. Túl sok a bliccelő.A bérlet is megfizethetetlen :(((
Rendőrnek kéne lennie minden metróállomáson és forgalmasabb helyen.

A Móriczon legalább 3 hely van ahol venni jegyet, én régebben a sparral szemközti újságárusnál szoktam ha nem volt bérletem. a jegyautomatára nem érdemes pénzt pazarol. de ajánlott lehet még a BKV-PÉNZTÁR is, ami ott helyben van....

[ Szerkesztve ]

(#7) Sir Riccio válasza Gergő_ (#6) üzenetére


Sir Riccio
(őstag)

Mi rajta a reális? Miért kellene fizetnem? Megvásároltam a bérletet, tehát jogosan utaztam, az, hogy ezt akkor épp nem tudtam igazolni, csak egy dolog, de, hogy ezért én nem fizetnék az ezer százalék.

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#8) Gergő_ válasza Sir Riccio (#7) üzenetére


Gergő_
(őstag)

akkor senki sem hordaná magával és több lenne a bliccelő.
Ha később mutatod be akkor bemutathatod az ismerősödét is, létezik ilyen 100%-ban radírozható tinta és egyebek. :))

Egyébként ha pesten kell utaznom én meg szoktam vásárolni az 1500Ft-os napijegyet(vagy ha úgy adódik valamikor egy 30 napos bérlet is jobban megéri) vagy kellő mennyiségű jegyet, megéri úgy látszik már csak a testi épségem miatt is :D

[ Szerkesztve ]

(#9) Sir Riccio válasza Gergő_ (#8) üzenetére


Sir Riccio
(őstag)

Azért megnézem én azt az embert aki arról a wcpapírnak is gyenge (és így többrétegű) bérletszelvényről száz százalékban leradíroz mindent akármilyen módszerrel. Ha utólag bemutatom azért nem kell fizetnem...amikor megvásárolod rápecsételik a dátumot, tehát tudják, hogy az adott pillanatban volt-e jogosultságod utazni.

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#10) Gergő_ válasza Sir Riccio (#9) üzenetére


Gergő_
(őstag)

nem hiszed el?
van ez a tinta ami hőre szublimál, biztosan hallottál róla az alkalmi munkavállalói kiskönyv-botrány után
nekem van egy uniball zselés tollam, radír van a végén, próbáld ki egyszer ;)
(ez egy olyan tinta ami végülis ráragad a papírra, nem szívódik bele)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.