2020. augusztus 15., szombat

Gyorskeresés

Fogadj Örökbe Egy Állatot

Írta: | Kulcsszavak: fogadj . orokbe . egy . allatot

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Áll a Misina Állatvédő Egyesület bannerén, amely nem rég foglalta el az Őt megillető helyet az oldalon. Krisztike régóta rágta a fülem, hogy vigyem ki, mert Ő lovagolni szeretne. Bevallom őszintén nem sok kedvem volt a dologhoz, de tegnap végül beültünk az autóba és némi tévelygés után megérkeztünk a létesítmény parkolójába. Két leányzó éppen pónigolt a karámban, és egy kedves hölgy is volt velük, aki útbaigazított bennünket, megadta a telefonszámát, Krisztike Őt fogja majd keresni, ha lovagolni megy.

- Ha már itt vagyunk, körülnézünk…- gondoltuk.
Lenyűgöző volt, amit láttunk. Rengeteg állat, rengeteg olyan élőlény, amely a Misinások odaadó gondoskodása nélkül valószínűleg már régen nem élne. Tündéri kiskutyák, szép lovak, jófej csacsik, különböző madarak, néhány méterre tőlünk sétálgató gólya, és egy őzike jellemezte a terület élővilágát, nem beszélve a Parasztudvarról ahol a hazánkban Őshonos állatokat tekinthetik meg az ide látogatók. Nagyon tetszett, amit láttunk, és még este írtam az egyesület e-mail címére, hogy ha van bannerük szívesen kitenném, mert bár anyagi támogatásban jelenleg nem lehetek a segítségükre, talán ez is jelent valamennyit.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy nézzen körül a területen. Nem tudom megérteni azokat az embereket, akik például kiskutyáért pénzt, adnak, amikor egy ilyen menhelyen ingyen is hozzájuthatnak, és higgyétek el, hogy semmivel nem rosszabb egy ilyen kiskutya, sőt...

A fenti bannerre vagy a bejegyzésben található bannerre kattintva eljuthattok, az egyesület weboldalára ahol további információkat találhattok. Fogadjatok örökbe egy állatot, támogassátok őket, megérdemlik!

Ez a bejegyzés a riccio.hu oldalon is megjelenik, ahol további érdekességeket, és egy fotoblogot is találsz, telis-tele az én fotóimmal.

Hozzászólások

(#1) Sir Riccio


Sir Riccio
(őstag)

Szerintem érdemes támogatni az ilyen kezdeményezéseket. Amint lesz rá lehetőségem nem csak a bannerrel de anyagilag, vagy pl. kutyakajával is támogatni fogom a létesítményt.

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#2) Móci


Móci
(addikt)

Jó elgondolás, az biztos, menhelyre meg sajnos szükség van.
Rengeteg ember vesz kutyát, különböző állatot, s amikor esetleg gond van vele, kidobja.
Régóta szeretnék egy lajka kutyát, s ebben az évben kettőt is láttam menhelyeken hirdetve (sajnos lecsúsztam róluk). Minek vesz meg valaki drága pénzért egy vadászkutyát, ha nem tud vele bánni, nem foglalkozik a mozgásigényével, stb? Bár más kutyákra is igaz ez. Valami rossz történik, és hopp, csúnya kutya, el a háztól!
Dúl az idiotizmus... :(

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#3) Sir Riccio válasza Móci (#2) üzenetére


Sir Riccio
(őstag)

Párom mesélte, hogy feléjük régebben volt valami ember aki hagyta megfagyni a kutyát. Na az ilyennek törném összevissza a csontjait, viszont az egyesület hírét próbálom minél többfelé hirdetni itt a környéken. Nagyon aranyos kiskutyáik vannak, meg persze nem csak kicsik.

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#4) Móci válasza Sir Riccio (#3) üzenetére


Móci
(addikt)

Az olyat tényleg agyon kellene ütni. Nekem jelenleg 2 kutyám van, úgyhogy maximum a lajkának lesz még hely. Majd egyszer... A macskák (abból is van kettő) így is meg vannak hajtva elég gyakran, de legalább nem zsírosodnak el. :)

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#5) Sir Riccio válasza Móci (#4) üzenetére


Sir Riccio
(őstag)

Helyes. Nekem most a sokak által már ismert Brutus nevű Labrador-Retriever "őrzi a házat"(azért az idézőjel mert max megbotlani lehet benne ha nem figyel az ember, de hát nem fiatal már) de amíg Ő itt van itt nem lesz másik kutya. Nagyon szeretjük. :)

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#6) Móci válasza Sir Riccio (#5) üzenetére


Móci
(addikt)

Na igen, egy családtagot lehetetlen cserélni...
A második kutya (volt előtte több is azért), egy jack russel kan még tavaly ilyenkor került hozzám. Egészen idén márciusig kellett várni, hogy elfogadjon, de sikerült, s azóta hozzám hűséges, és közvetlen. Mással tartja a távolságot, de az jobb is úgy. A foxi meg régi motoros, nem lehet nem szeretni. :D

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#7) Sir Riccio


Sir Riccio
(őstag)

Senki mást nem érint a téma?:)

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#8) gabor85 válasza Sir Riccio (#7) üzenetére


gabor85
(őstag)

Hugom fogadott be egy "rókát". Keverék lánykutya volt, de irtó jó házőrző.

Most német juhászunk van, meg egy kis keverék, de a kicsi színösszeállításban tisztára klónja a nagynak;)

(#9) Sir Riccio válasza gabor85 (#8) üzenetére


Sir Riccio
(őstag)

A befogadott kutyák mindig nagyon hálásak.

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#10) gabor85 válasza Sir Riccio (#9) üzenetére


gabor85
(őstag)

Ez így igaz Bár kóborolni is szeretnek. Nem csoda hát hogy egyszer kóborlás közben érte utol a végzete: lelőtték:(
Ugye az elveszett szabadság... :U

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.