2019. augusztus 23., péntek

Gyorskeresés

Fakopáncs Frici

Írta: | Kulcsszavak: fakopáncs . frici . kert . fotó

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Dani barátom ébresztett ma reggel, azzal, hogy írjak nekik valami filmet, mert Dóri beteg és unatkoznak. Örültem, hogy felébresztett, Laca pedig már rám is ugrott, hogy uccu, neki azonnal tessék írni "A" hírt a Canon 1D Mark IV-el kapcsolatban, mert, hogy bejelentették. A délelőttöm ráment mire maradéktalanul és hibátlanul közölni tudtuk, de hazai viszonylatban azt hiszem így is elsőként tudósítottunk az újdonságról.

Evés közben néhány cinkét pillantottam meg, ahogyan a kertben kergetőztek. A villát a kezemből kiejtve, zsíros paprikás-krumplilével összefröcskölve mindent, rohantam összerakni a gépet, hogy én ezeket most lefotózom, ha beledöglök is. Mivel édesanyám épp akkor kísérte ki Évi nénit, aki épp hazafelé igyekezett (a szomszédba), az elköszönés fázisain keresztül az összes madarat elijesztették még a megyéből is. Kezdtem feladni, kezdtem nagyon fázni, és a lábaim is teljesen elzsibbadtak, a guggolva töltött kb. 20perc alatt. Már elkezdtem feltápászkodni, amikor kopácsolást hallottam. Odakaptam a fejem és a környéken ólálkodó harkályt pillantottam meg amint lelkesen kopogtatta a szomszéd udvarában lévő fát.

Nekem sem kellett több, birtokot háborítottam, lopakodtam keresztül a szomszéd udvarán, a szomszéd kertjén, majd amikor lassan letérdelvén a keresőbe nézve, élesítés után exponálni szerettem volna megszólalt a másodszomszéd csengője. A másodszomszéd, úgy gondolta biztosra megy, és ha főhősünk a csengőtől nem ijedt volna meg, az udvar másikvégéből hozzátette: "MARIKAAAAAAA!". Valami olyan hangot képzeljetek el, amikor egy herebeteg tevét élve nyúznak, és közben sóznak.

Nem volt őszinte a mosolyom, de lapítottam tovább hátha derék fakopáncsunk visszatér, de nem jött.

Ez a bejegyzés a riccio.hu oldalon is megjelenik, ahol további érdekességeket, és egy fotoblogot is találsz, telis-tele az én fotóimmal.

Hozzászólások

(#1) Lenry


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

:C
LOOL hát nem volt szerencséd :D

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#2) kételkedem


kételkedem
(addikt)

Ismerős ez a hangszín! A suli konyhájából kiabált ki a mosogató néni ilyen hangon a konyhai ügyeletesnek, mikor megtelt a lábánál a moslékos vödör. Mikor elhangzott a "Kűűgggyé mááá a vödörééé!" kiáltás, esküszöm még a varjak is elkerülték a suli légterét órákon át! :D

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#3) Móci


Móci
(addikt)

Hát, ez nem jött be...

Ilyen jó hangú matróna van mifelénk is. Csak az a gyerekeire kiabál rá valami istentelen eltorzult hangon brutális hangerővel, hogy: "Jöööööön a kocsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!" Meg néha akad káromkodás is. 50 méterről is hallható! :D

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#4) Sir Riccio válasza Móci (#3) üzenetére


Sir Riccio
(őstag)

Kedveseméknél ilyen az alsó szomszéd. Mikor reggel visít a 10év körüli kislánnyal, hogy "öltözzé' má' te kurva" meg hasonlók... A múltkor így rosszkedvemben talált és beszóltam az ajtón, hogy "neordíccsámá'" erre még vissza is ugatott. Szerencsére ott volt a párom és megakadályozott abban, hogy miután rárúgtam az ajtót még a szájába is adjam azt. Egyszer rosszkor kezd el ordibálni és akkor farostban gazdag étrendje lesz az hétszentség! :((

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#5) Móci válasza Sir Riccio (#4) üzenetére


Móci
(addikt)

Az a durva... nálunk az alsó szomszédnál csak a kisgyerek szokott üvölteni, de az majdnem non-stop! Beszélhetne (mert tud), de inkább üvölt folyamat. Öröm olyankor lemenni a kertbe, vagy az udvarra kinézni.

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.