2020. május 25., hétfő

Gyorskeresés

Mi a fu*k?!

Írta: | Kulcsszavak: fu*k . képek . fotó . oldal . bursa

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Rég nem írtam már személyes bejegyzést. Ennek az az oka, hogy levegőt venni nem volt időm az úgynevezett "tavaszi" szünetben. Szinte minden nap fotóztam, lassan 5ezer expo körül jár az alig három hónapos gépem. Csináltam egy ismerős leányzóról portfoliot vagy legalábbis valami ahhoz nagyon hasonlót. Majdnem 30 óra utómunka van a képekben, szóval úgy tessék nézni őket. Vásároltam egy Metz vakut ami nagyon jól teljesít, akkor is megmarad ha veszek egy nagyobbat, csak kell majd egy olyan talp hozzá ami fényérzékeny és slave vakuként is elvillantja. Lassan-lassan készülget az új oldalam is de még se domain se tárhely. Ha valaki tud olcsó és jó .hu domain regisztrátort az ne titkolja a linket, tárhelyfelajánlásokat, illetve bármilyen egyéb támogatást szívesen fogadok, ugyanis nagyobb zoomátfogású (mondjuk 18-125mm) képstabilizátoros normális AF motoros objektívre gyűjtök. :DD

Kellene lassan valami olyan munka is ami fizet is, mert a bulifotózás nem, a HÖK meg csak elég keveset fizet, a technikát meg csak fejleszteni kell a fenébe is. A pénzről jut eszembe, hogy már a harmadik levelet kapom a BURSA HUNGARICA ösztöndíjjal kapcsolatban. Vicces, az elején megítélték, aztán jött egy levél, hogy "srryecsémdemégse" most meg megint, hogy mégis. Kedves emberek ezek, csak eldönthetnék, hogy akkor most mi a rosseb van. Az egész országra ez jellemző, nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal, ha már itt tartunk ezt a Bajnait is szibériáig kellene kergetni az összes többivel együtt.. Na de ne politizáljunk. Jöjjenek inkább a képek :

Vivi Portfolio
Vivi Portfolio
Vivi Portfolio
Vivi Portfolio
Vivi Portfolio
Tulipán
Botanikus Kert
Havihegyi Templom
Csigusz
A Kő Arca
Mi a Szösz?!
Tulipán
Tavaszi Zsongás
Tulipán

Remélem van akinek tetszenek, és akinek kellemes perceket szereztem velük. Véleményeket lehet írni, de inkább kritika legyen mint fikázás akkor is ha nem tetszik.
Legyen szép napotok!

Hozzászólások

(#1) MrWolf


MrWolf
(csendes tag)

Inkább ide írok még mint a fórumba :) Szóval a derítőlap az arc és úgy a portfolió tárgya kiemelésére kell. Ahogy nekem tanították anno a kép minősége 50%-ban a téma 20 százalék fényviszonyok és a maradék a fotós tudása. Mondjuk mindenkinek a saját ízlése, de a holt témákat (növények, ilyesmik) jobban visszaadják a képeid mint azt, hogy milyen a lány. Pedig a "portfolió"-nak az a lényege hogy a különböző személyiségjegyeket, akár túlozva akár kiemelve bemutassa. Teljesen mindegy hogy az vad gyerekes vidám, kacér akármi.

Érzésem szerint a képeidbe odateszed magad, megkomponálod a képet, de nem érzelmileg hanem technikailag. A pózok és helyzetek stimmelnek mint egy magazinban de nem emelsz ki rajta semmit. Így olyan oké ott egy lány, de nincs benne az az extra, amire felkapják az emberek a fejüket.

[ Szerkesztve ]

I solve problems

(#2) Sir Riccio válasza MrWolf (#1) üzenetére


Sir Riccio
(őstag)

Hű, köszönöm szépen a jó tanácsokat. Esetleg msn-re felvehetnélek? Szívesen tanulnék tőled.(Másoktól is próbálok:)) )

[ Szerkesztve ]

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#3) Dany007


Dany007
(veterán)

Le a kalappal ember :)
Nagyszerű képek.
Jó a Photoshoppolás is. Igaz néhol kicsit látszik, h sok, néhol kicsit kevés. De összeségében nem nagyon lehet észrevenni.
Szép a kép, a lányról is, meg a virágokról is :) Az a szöszös se semmi : P Gondolom elkaptad a pillanatot.

Hja, és jöhetne még ilyen... Imádom nézegetni az ilyen szép képeket!

[ Szerkesztve ]

(#4) Sir Riccio válasza Dany007 (#3) üzenetére


Sir Riccio
(őstag)

Köszönöm! :R

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#5) ttower


ttower
(aktív tag)

én is csak azt tudom mondani mint az első hozzászóló. ha az arc egyik fele árnyékosabb villants rá vakuval hogy ne tűnjenek el a részletek. sokkal figyelemfelkeltőbb, és karakteresebb lesz tőle a kép. ezekről a képekről is ez hiányzik. az arc pont úgy homályba vész mint a test többi árnyékos része, pedig pont ennek a kihangsúlyozása lenne a cél.

It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

(#6) Sir Riccio válasza ttower (#5) üzenetére


Sir Riccio
(őstag)

Köszönöm szépen! Igyekezni fogok...

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#7) Nevil2


Nevil2
(tag)

Szia!

A Vivi portfólióhoz pár dolog (kritika, hisz ezt kérted):

IMG_4527

A beállítás abszolút előnytelen a modell számára (portfólióról van szó, ezért fontos). A modell mindkét lába természetellenes módon áll. Mivel a képkivágást teljesen kitölti a modell (valószínűleg közel álltál hozzá), az alsó nézőpont nem igazán jó választás.

A háttér ötletes, de egyáltalán nincs harmóniában a modell makulátlan fehért ruhájával - egyébként is túlexponáltak ezek a részek.

IMG_4541

Itt a modellt egész jól instruáltad, viszont a napfény a hát mögül érkezik, így az arca teljesen árnyékban marad, és a karja is fura árnyékokat vet a testére. Pedig a lenyugvó nap - jól használva - különleges fotók készítésére ad lehetőséget. Érdemes próbálkozni.

IMG_4548

Porfólió fotó!!! Legyen előnyös a modellről (ha róla szól). Ezen a képen az egekbe kalimpáló lábak a legnagyobb hiba. Ráadásul a modell tekintete egészen mást sugall - LE A TORNACIPŐS KALIMPÁKKAL! És persze az árnyékok az arcon, főként az állon.
A korábbi hozzászólásokban emlegetett derítő ernyő (vagy annak megfelelő akármi) tényleg csodákra képes.

IMG_4565
Egy igazán ötletes (bár sokat használt) beállítás. Gratulálok. Majdnem jó!
Sajnos a melltartó (illetve a pulcsin átütő kosara) egy kicsit belezavar. Itt jön a jó öreg Photoshop!!! Kár még, h a modell haja bal oldalon "kilóg" a képből.

IMG_4569
Ez az első képnek az ikertesója, a véleményem is azonos.

A fotográfia fényírást jelent. A megvilágítás helyes megválasztása kulcsfontosságú.

Ezek a képek egy albumba a nyaralásról megfelelnek. De a jó képekhez még sokat kell tanulnod. De nem reménytelen :)

Azért portfóliónak vagy valami nagyon hasonlónak sem nevezném.

Folyt. köv.

[ Szerkesztve ]

Ha érdeklődsz, akkor PRIVIT írj, de szúrd be a TÉMÁT is!

(#8) jorden06


jorden06
(senior tag)

Üdv!
Sajnos én is csak ismételni tudom az előttem állókat! A derítés nagyon fontos. Nem kell itt "hiper szuper" derítőkre gondolni, akár egy fehér törülköző/póló is megteszi, sok esetben még az is elég sok fényt ver vissza. A "komposzícióba", mozdulatokba nem kötök bele, jobban mondva nem tudok, mert ahhoz nem értek, csak technikai tanáccsal szolgálhatok..

A macrok: próbálj meg minél szokatlanabb kompozícióból, irányból fényképezni. Onnan lőtted el, ahonnan mindenki látja. Csak lehajol és már rögtön ezt látja. Másik: fókuszra nagyon figyelj. Több képen is a bibéket/porzókat állítottad be fő témának. de nem élesek. ha egy arcot fényképezel, akkor sem a mögötte lévő fa az éles, hanem az alak. itt figyelj ilyenekre. Egyik képeden kiírtad, hogy f11. Sok.. Macronál f3.5, f5 legyen. vagy még annál is kevesebb. Ezáltal sokkal jobban mélyebb lesz a főtéma (gondolom tudod), és jobban kiemelkedik.
Viszont a Botanikus kert nagyon tetszik, az ügyes. Csak a becsillanásért kár

UI.: Szerintem a sok címke, felírat, név sokat ront az esztétikán. Hiába reklám, akkor sem áll jól nekik. :R Ja és remélem nem hangzott kiosztónak, tanítónak szántam.

[ Szerkesztve ]

(#9) Sir Riccio


Sir Riccio
(őstag)

Üdv!
Nagyon szépen köszönöm a véleményeket és a kritikákat, próbálom megfogadni a tanácsaitokat és átültetni őket a gyakorlatba, amint tudok hozzájuk is fűzök néhány dolgot de most laborgyakon vagyok... :DD
Köszönöm mindenkinek!
üdv

[ Szerkesztve ]

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

(#10) Sir Riccio válasza Nevil2 (#7) üzenetére


Sir Riccio
(őstag)

Közben van egy kis időm így válaszolnék az általad vázoltakra amelyek igazak is, annyit fűznék hozzá, hogy a modell ruhájához és a beállításaihoz semmi közöm sem volt. Beállt én pedig fotóztam. Ha ő olyan képeket akar magáról amelyek előnytelenek számára, nem szólhatok bele. Nem akartam azzal kezdeni a fotózást h ez neked nem jó, állj másképp, mert elszáll a maradék önbizalma is és képtelenség lesz normális képeket lőni róla. A többi dologban teljes mértékben igazat adok és megköszönöm, hogy leírtad. Próbálok odafigyelni.
A legjobbakat!

Deutsch Richárd Fotográfia - http://riccio.hu/

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.