2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Randi

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

- Úton vagy? - kérdeztem Judittól a telefonban, mert még nem volt ott a találkozási ponton, amikor én odaértem.
Alig hallottam mit mond, mert a körút forgalma is elég zajos, a telefonom se szól igazán jól, na meg a hallásom se az igazi már. Lényeg, hogy úton van, és 5 perc múlva ott lesz.
Eltelt egy negyedóra. Kezemben a neki szánt könyvvel ballagtam a járdán, amerről vártam, hogy majd érkezik. Az aluljáróból jött fel egy hasonló alkatú nő. Ugyan ki más lenne? Figyeltem, ahogy közeledik. Vártam, hogy felismerjen. Nyolc éve találkoztunk, de képeket láttunk egymásról azóta is. Meglepően sokat változott. Kicsit meg is öregedett. Ő se ismert meg.
- Engem keresel? - szóltam rá köszönés helyett
Ide jön, tudja, hogy várom, rá is szóltam, de nem kapcsolt. Megtorpant, egy pillanatra meg is állt, levette a szemüvegét, majd értetlenül tovább indult. Sűrű bocsánatkérések közepette próbáltam kimagyarázni magam. Nem volt ismerős az arca. A pisze orrát, rajta egy halvány anyajeggyel, a felkunkorodó szájszegletét, a fekete szemeit nem fedeztem fel rajta. Benézett az utcába, ahol az a kisteherautó parkolt amiről képet küldtem neki. Na, majd most kapcsol, hogy mégis engem keres. De nem. Ment tovább. Már biztosan nem ő volt.
Megcsörrent a telefonom.
- Itt vagyok a Lehel és a körút találkozásánál. Merre menjek?
- Dél felé. Megyek eléd.
Felbukkant az aluljáróból. Ez már biztosan ő. Pontosan úgy néz ki, ahogy emlékeztem rá. Nem lehet senkivel összetéveszteni. Miért is gondoltam, hogy az a másik...aki legalább 10 évvel öregebb nála. Vigyorogva, kitárt karokkal közeledtem felé. Szokatlan érzés volt egy akkora nőt megölelni, aki magasabb nálam. Mindenekelőtt elmondtam, miként jártam az imént.
- Ilyen magas is volt?
- Pontosan.

Valóban ritkaság az ilyen magas nő. Egyszer mesélte, hogy a fiammal kirándultak Londonból Amszterdamba. Nagyon tetszett neki, hogy ott beillett az átlagos nők közé. Nem magasodott ki, mint máshol.
Átadtam neki a könyvet, amit el is postázhattam volna, de ő ragaszkodott hozzá, hogy személyesen vegye át. Talán 10 percet beszélgethettünk, amikor aggódni kezdtem a kolléga miatt, hogy talán már el is aludt a kocsiban. Valójában neki voltam fuvarban, nem élhettem vissza a türelmével.
- Na, akkor ott tartottunk - vágtam el a beszélgetés fonalát - hogy jössz Bogácsra.
- Aha! Megyek.
Nem mismásolt, hogy nem is tudom...majd meglátom...esetleg ha így, vagy úgy lesz. Határozott igen volt a válasz. Már csak az a kérdés, hogy mikor?
- Lesz minálunk egy összevont névnap. Egy családi esemény apró gyerekekkel. Oda eljössz?
- Jó. Rendben.
Nem kéreti magát, amit kitalálok, az úgy van jól. Tényleg úgy van jól, csak szokatlan ez nekem. Amikor ezt a találkozót megbeszéltük, akkor se voltak külön ötletei, mindenre rábólintott, amit én mondtam. Na, akkor ezt megbeszéltük. Ismét megöleltük egymást.
- Majd hívlak - érintettem meg még a karját szinte menet közben.

Erről a könyvről van szó.

Hozzászólások

(#1) Gézengúz


Gézengúz
addikt

Jól kezdődik, eszembe jut róla Walaki. :B

Remélem lesz folytatása...

(#2) potyautas válasza Gézengúz (#1) üzenetére


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog

Aztán mégse hívtam. A feleségem ugyan szóban hozzájárult, mégis úgy éreztem, nem nagyon örül az ötletnek. Bár korábban szerettem volna, Judit nem tartozik a családhoz. A történetnek nincs folytatása, inkább előzménye van. Szépen meg is lett írva, de a hozzájárulását kell kérnem, hogy közzé tehessem.

(#3) Luck Dragon válasza potyautas (#2) üzenetére

Pedig kíváncsi lettem volna a folytatásra. :)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#4) pusszycat


pusszycat
nagyúr

Mindig érdeklődve olvasom a szerelmi drámákat, volt benne részem nekem is (meg hát kinek nem?) , csak az a baj velem, h érzékeny a kis lelkem, minden szakitásba félig beledöglök, 1 évig totál zombi. másik évben kezdek éledezni... :)

Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/104kg.]

(#5) Luck Dragon válasza pusszycat (#4) üzenetére

Átérzem . :)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#6) KROK640 válasza pusszycat (#4) üzenetére


KROK640
veterán

Ezzel én is így vagyok ...

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.