2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Problémák, problémák, problémák

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nos, elérkezett hát. Az első bejegyzésem ezen az oldalon. Előre lszögezem, hogy nem azért írok, hogy felkeltsem bárkinek is a figyelmét, jól esik "kiírni" magamból azt a rengeteg feszűltséget ami a hónapok vagy inkább évek során felgyülemlett bennem.

Van itt bárki is köztetek aki tudta már kicsi kora óta, hogy mi legyen majd a csupa nagy betűs ÉLETben? Ha azt mondod igen, esküszöm, hogy irigyellek! Én nem tudtam.Sőt, még csak azt se tudtam, hogy milyen terület érdekelne. Szerettem a történelmet, irodalmat, idegen nyelveket, a sportot.Nem szerettem de érdekelt a biológia és a földrajz. 14 évesen így csoportosítottam szét az emberiség által olyan szépen különválasztott tudományágakat. Amikor kérdezték tőlem, hogy hova megyek középiskolába, csak vállat vontam és unott fejjel mondtam, hogy "nem tom". Már régóta minden anyuka és apuka az egyetemre szeretné beerőszakolni a kislányát vagy kicsi fiát, de minek is?Annyi embert kérdeztem erről és mindig ugyanazt a választ kaptam: "Hogy legyen egy jólfizető állása!" Nem érdekli ám őket, hogy a kicsi lányuk vagy fiuk magasról tesz arra amiből elvileg a legtöbbet kéne tanulnia, hogy később jól és élvezettel végezze a munkáját.No de ne kanyarodjunk el ennyire, térjünk vissza hozzám, 14 éves koromba.

Bekerültem egy gimibe, nem egy jó nevű, magas színvonalú gimibe, de nem volt a legrosszabb se. Új barátságok és kellemes évek jellemezték, miközben még mindig fogalmam se volt róla, hogy mi leszek érettségi után. De szerettem a gimit.A probléma amiért az előbbi bekezdésben utaltam az, hogy rengeteg osztálytársam volt aki bár bejutott a gimibe, mégse tanult egy percet sem. Lógatta a lábát és csak az osztálykirándulásokon nyújtott kimagasló teljesítményt a piálásban.Kérdem én, hogy az ilyen ember miért jött ide?Hát persze, hogy anyuciék akarták. Mint ahogy ez később is így lesz.Eljött az érettségi ideje, mindenki tanulási lázban, én viszont bár ideges voltam, nem sokat tanultam.Neeem, nem vagyok lusta, á dehogy. :) Végülis a 4 évet végig tanultam, ezért én érettségire pár napokat szántam, és sikerült is, emelt szintű történelmet kitűnőre, középszintű magyart olyan jóra, hogy szóbeli után megdicsért és leszidott a tanárom, mondván ilyen tudással mért nem mentem emelt szintűre. Nem dicsekedni akarok, bár jól esik ezt leírni.

Beadtam a jelentkezésemet egyetemekre, mondván majd megyek jogásznak és aztán szakosodom valami speciális területre, nem akartam jogász, lenni inkább csak kíváncsi voltam, hogy milyen is az egyetemi élet.Csak a mázát láttam amikor egyetemi tanárokhoz jártam érettségire való felkészülés céljából. Tetszett, hogy pezseg a tudás, árad a komolyság mindenkiből.Tehát most első éves jogász vagyok, rengeteg problémával.

Elbizonytalanodtam mindenben, amiben eddig biztos voltam. Biztos jó ez nekem?Jogász akarok lenni? Nem tudom. Még mindig! Az emberekkel való kapcsolataim háttérbe szorultak, nem igazán járok sehova. Vannak dolgok amiket imádok.A szabadban sétálni, biciklizni és itthon "kockulni".Sportolni és pihenni. Olvasni és mozizni.Amolyan "fél kockának" tartom magam. Nem tudok egész nap gép előtt ülni, de szeretem babrálni, szeretek játszani. Ez minden?Kérdezhetnétek, de nem. Ezekből nem lehet megélni, nem lehet kitalálni, hogy milyen munkaterület érdekelne engem. Persze vannak barátaim, velük szoktam beszélni is, de valahogy olyan haszontalannak érzem magam. Ők már letettek valamit az asztalra. Egyik zenész, másik már régóta tudja, hogy mi akar lenni, harmadik dolgozik stb.Én nem! Borzasztó érzés ez, és a legnagyobb ellenségemnek se kívánnám.

Sokszor sétálok el általános iskolák mellett, ilyenkor eszembe jutnak, régi, gondtalan éveim és magaban azt mondom, hogy "Addig örüljetek amíg gyerekek vagytok!"

Hozzászólások

(#1) eddie17


eddie17
addikt

Egy csónakban evezünk, én sem tudom mi szeretnék lenni:) Most munkát keresek, és kicsit elmélázok mit is akarok. Igaz egy mobilszervízes tanfolyamot el fogok végezni, de arra azért nem lehet építeni. Szóval mellé kell valami más, na de itt jön a nagy kérdés: MI?
Fene se tudja...

(#2) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Én még általános iskolás koromban (6-ik körül , de az is lehet előtte:F) elhatároztam hogy asztalos leszek, idén végzek:) Apukám is az, megtetszett, más nem is akartam lenni. Elég sokan kérdezték, hogy miért nem számítástechnikai suliba jelentkeztem. Mondtam mert nem érdekel. Néztek rendesen, de hát ez van:D

Az írásban a .?! jelek után egy space-t szúrj be;)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#3) Narxis válasza eddie17 (#1) üzenetére


Narxis
nagyúr

Ez a mobilszervízes dolog engem is érdekelne, de tényleg nem lehet rá építeni.Jövő héten kitöltök kíváncsiságból egy pályaválasztó tesztet, de nem fűzök hozzá nagy reményeket.Azért megírom, hogy érdemes-e egy ilyet kitölteni, hátha segít neked vagy bárkinek.

Thanos was right.

(#4) Narxis válasza Winner_hun (#2) üzenetére


Narxis
nagyúr

Nagyon irigyellek, egyrészt mert tudtad, hogy mi szeretnél lenni, másrészt mert apukád mellett/tőle is tanulhattál. Itt Szegeden nem sok helyen lehet ilyen szakmunkákat tanulni, csak a szakmunkásképzőben, de arról nagyon sok rosszat hallottam. Állítólag nem tanulnak nagyon semmit, csak éppenhogy elvégzik és utána egy szekrény készítése is nehéz nekik.

Thanos was right.

(#5) eddie17 válasza Narxis (#3) üzenetére


eddie17
addikt

Na arra kíváncsi lennék. Először úgy volt, hogy főiskolára megyek, de aztán az mégsem gyere be, több okból is. Most valami okj-s képzést nézegetek. Csak még azt sem tudom, mi érdekelne igazán... nehéz eset.

(#6) vranyek


vranyek
aktív tag

Öregem!! mintha az én életem írtad volna le.....pfff....annyi a különbség,hogy a műszakira járok....de mindenmás 100% stimmel

OnePlus 7 Pro; Toyota Prius III.

(#7) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

Ember, nem gondolnád, de engem az zavar, hogy nem tudtam, mi legyek a sok közül, amihez értek. Aztán végül úgy döntöttem, programozó leszek, lemegyek az ELTE IK-ra, aztán lesz valahogy - mert az legalább biztos pénz, biztos piac, stb. De most itt vagyok, és nagyon nehéz a matek, pedig programozni tudok, de hát hiába, ha a matek a szórótárgy... :D Tudok még írni, vágni, rendezni, rajzolni, tervezni, érdekelne még a zeneszerzés, tudnék énekelni is de az már túl egoista dolog lenne, szóval nagy a repertoár, de mindenre nem juthat időm. Egyetem mellett meg szinte semmire. Jellemzően, én írónak tartom magam leginkább, mégsem tudtam hónapok óta egy darab novellát sem produkálni, annyira lefoglalt más.

Szóval egyik véglet sem jó. :D

(#8) terika


terika
csendes tag

Eltelt egy év, amióta ezt megírtad. Változott valami?

Egyébként a problémakör ismerős, nagyon is. Egyetlen észrevételem lenne: ha olyan hétköznapinak tűnő dolog ez (nem tudom mit kellene csinálni) akkor miért csak 7 válasz érkezett?

(#9) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

Lassan 2 év. Változott még valami? :)

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#10) jhetedikj válasza Mr.Csizmás (#9) üzenetére


jhetedikj
csendes tag

Engem is érdekelne, most mi a helyzet.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.