2024. április 13., szombat

Gyorskeresés

Vidga a balul sikerült IKEA karnis....

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kedvelem az IKEÁ-t, 20 év alatt többször költöztünk, több ingatlant felújítottam és nagyon gyakran választottunk IKEA termékeket.

A VIDGA karnis viszont tragédia, főleg ha hosszú az ablak, toldanod kell és csak plafonra tudod rögzíteni.
Ha az ablak fölé is rakhatod, az ablak rövid, akkor egészen jól használható.

Sajnos nem olvastam el a vásárlói véleményeket - pedig 3-4-en már nagyon lehúzták és belefutottak abba amibe én - maradéktalanul megbíztam az IKEA-ban.

Egy kis műanyag pöcökkel lehet plafonhoz felakasztani és a másik részével akasztani és toldani a karnist, ami nagyon gyenge, csak 2/db karnis jár (140 cm-re az is kevés), azaz a toldáshoz nincs, ráadásul nem is kapható külön! Vevőszolgálaton kell kuncsorogni érte. (Utólag kiderült feleslegesen, mert toldásra nem alkalmas)

Plafon akasztáshoz használható kis alkatrész szintezésre nem ad lehetőséget, ha a fal egy picit is egyenetlen/lejt nem lehet vele úgy összeilleszteni a sínt, hogy a görgő átmenjen rajta.

Fiam BP-i lakásában szerettem volna karnist, a redőnytok nélkül, csak plafon rögzítés jött szóba.

Már majdnem kidobtam az egészet, akkor eszembe jutott, hogy házunkban is IKEA-s palfon karnis van a régebbi (szebb, igényesebb, Kvartal néven futott, képek) változat. Eszembe jutott, hogy ott fém toldót adtak, ráadásul sokat (vagy külön is kapható volt), de van félretéve vagy 10 db. (Ahogy az ember öregszik, kevésbé szór ki dolgokat, most bejött :) )
Azzal végre precízen összetoldható úgy, hogy a görgő simán csúszik a toldásoknál.


régi toldó


összetoldva

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.