2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

LG K41S: Hülye vagy,fiam!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Halihó!

Anyumnak kiválasztottuk élete első okostelefonját. Mivel végig hagyományos telefonjai voltak, ezért nem volt túl fontos a vas. Mégis lebeszéltem az olcsó kínai vackokról, amitől valószínűleg megundorodott volna egy életre az okoskütyüktől. Ez egy középkategóriás gép, már dadogás nélkül fut rajta a menü, jó nagy a kijelzője, és vállalható képeket készít a macskákról, ételekről. Mivel édesanyámtól mindig is távol állt a játék, így bőven elég a 3 GB ram, és ez elég az alapszintű hírolvasáshoz, receptnézegetéshez is a neten.
A beköltözés rendben lezajlott, beállítottam egy egyszerű módot, megmutattam neki mit hogyan, és egész hamar belejött.
Beállított magának csengőhangot, háttérképet, és megvolt az első videóhívás is Messengeren. Viszont eltelt egy hét, és észrevettem, hiába hívom, nem veszi fel, ugyanakkor rendben visszahívott. Pár alkalom után már gyanús lett, hát leruccantam hozzájuk a hétvégén, hogy miújs.
Vonakodva bár de elmondta, hogy nem tudja felvenni a telefont. Mutatta is: Zárolt, sötét képernyőn kicsöng a telefon, de a képernyő nem éled fel. Csak a bekapcsoló gomb többszöri megnyomására ébred fel a készülék, viszont ha megnyomod a bekapcsoló gombot, akkor elnémul. Tehát rezeg, villog a vaku, csak már nem csörög. Aztán a sokadik nyomogatásra feléled a kijelző, és lehet ostobán a hívást fogadni: a karika széléhez húzni az ikont, ami vagy sikerül, vagy nem. Inkább nem. :W Finoman szólva ez így nem felhasználóbarát.
Rommá túrtam a készüléket, és annyit sikerült elérni, hogy nyomva tartással lehet felvenni, elutasítani a hívást. Viszont továbbra sem világít a kijelző bejövő hívásnál. :((
Kínomban már próbáltam másik telefon alkalmazást letölteni, zároló képernyőt állítani, engedélyeket megadni, hiába. Aztán kikapcsoltam merő kíváncsiságból a villogó vakut, hátha. Ugyanúgy villogott tovább!!! :W Végül, kínkeservesen rájöttem, hogy kétféle villogó jelzés közül lehet választani: az első az LG saját megoldása, ami nincs hatással a képernyőre. A másik viszont ha be van kapcsolva, és alapértelmezetten be van, akkor nem kapcsol be a kijelző.
Hol van?
beállítások, kisegítő lehetőségek, hallás(!!!!) Villogó figyelmeztetések. :((( :(( :W
Hallod hogy villog a vakum??? Csesszemeg. Kikapcsoltam, tadámm, rögtön bekapcsol a kijelző, lehet fogadni a hívást. Ügyes, LG gratulálok....

Hozzászólások

(#1) Samus


Samus
addikt

Vettél volna rendes telefont. Az LG ma már nem nagyon tesz le értelmes készüléket az asztalra. Ahogy nézem, ez karcolta a 70k összeget. Ennyiért van Realme 8i, ami egy másik kategória, pár ezressel többért Redmi Note 10. Ezek mind 4/64GB, nem 3/32..., nem beszélve a combosabb SoC-ról. Nem gond, ha nem értesz hozzá, lehet kérdezni, van Melyik okostelefont vegyem topik.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#2) Jack Hunter válasza Samus (#1) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Sőt, az LG telefon oldalról meg is szűnt.Pont ezért vettük ezt akciósan 44-ért.Plusz ez volt kékben. :)

(#3) KISDUCK válasza Samus (#1) üzenetére


KISDUCK
addikt

"Az LG ma már nem nagyon tesz le értelmes készüléket az asztalra."

Az LG már befejezte a telefongyártást, nem vagyok benne biztos, de vagy 2020 vagy 2021-ben jelentették ezt be.

JackHunter:

Anrdoid-os telefonnál érdemes ramban a lehető legtöbbet valasztani, sajnos a 3GB nem túl időtálló. Telefonon nem szoktam játszani, de 6GB alá nem mennék így se.

(#4) Penguin95


Penguin95
senior tag

A múltkori tarifán átveszem. ;]

Persze ne vedd komolyan, csak vicceltem. Az LG sajnos évek óta csak gagyibbnál gagyibb telefonokat adott ki, míg 2021-ben be nem zárták a mobilos részleget. Már az én G4-em, és a V20-am is mutatta ennek jeleit, de ami utána jött, abban tényleg nem volt köszönet. Pedig a V20-at imádom, a mai napig nem láttam olyan telefont, ami egyszerre tudott volna mindent amit az tudott, csak hát voltak betegségei szép számmal.

Bár nem szeretek mások tárcájában turkálni, egy tanácsot adnék a korábbi írásaid alapján. Sose dönts vásárlásról vagy eladásról hirtelen felindulásból, mert ha nem ismered jól amit megvennél, ez lesz a vége. Inkább nézz utána alaposan, esetleg kérdezősködj, ha lehet, akkor tapizd meg (hölgyek esetén ezt vásárlás ismerkedés után ajánlom csak, nem jó dolog pépeset enni amíg összejön egy fogsorra való), és nézd meg a konkurenciát. Igaz, én alkalmi vétellel jutottam hozzá, de 10.000 forinttal többért vettem egy Xiaomi Mi 9T Pro-t idén januárban, mint amennyiért te vetted az LG-t. Persze nem új, de karc egy deka sem volt rajta, gyönyörű, nincs notch, és porig alázza hardveresen a hasonló árú telefonok többségét. Az egyetlen bajom a pirosas-pink színével van, de szerencsére a fekete tok megvéd attól, hogy túl sokan érdeklődjenek a szexuális irányultságomról a nyílt utcán. Sima 9T-t szerintem most is lehet találni 45 körül, ami több mint elég arra a felhasználásra amit leírtál.

Minden esetre remélem, hogy sikerül megbarátkozni az LG-vel is, és nem ez miatt fog valóban rossz kép kialakulni anyudban az okostelefonokról. És persze használja egészséggel.

(#5) Jack Hunter válasza KISDUCK (#3) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Úgy gondoltam, hogy kezdő telefonnak, a cikkben felsorolt célokra, bőven elég. A készülék valóban nem csúcskategóriás, ez tény. Bele lehetne kötni, hogy az IPS kijelző nem túl jó, a processzor teljesítménye, a grafikai egység manapság már röhejes, de ha a kiinduló pont egy legutoljára használt Alcatel 2053x akkor máris máshogy lehet tekinteni a készülékre. Ahhoz képest tűéles és hatalmas a kijelző, villámgyors a rendszer, fényévekkel jobb a kamera, és még internetezni, videotelefonálni is lehet vele, amit az előző telefon nem tudott, csak laptopról volt kivitelezhető. Arra tökéletes, hogy bevezesse a felhasználót az okostelefonok világába, és az abban rejlő lehetőségekbe. Valamint, pont az benne a jó, hogy annyira nem túl jó. Így, ha majd jön a másik, lesz összehasonlítási alap. Lesz mire rácsodálkozni. De addig, és ezt nem győzöm hangsúlyozni, amíg ez az ELSŐ okostelefon egy felhasználó kezében, a tudása tökéletesen elég a mindennapokhoz. Bár az igaz, hogy vannak benne hülye megoldások, de úgy gondolom, egy iLike, Blaupunkt, Navon vagy bármilyen zs kategóriához képest is sokkal jobb. Jöhet a szardobálás.

[ Szerkesztve ]

(#6) KISDUCK válasza Jack Hunter (#5) üzenetére


KISDUCK
addikt

Nincs itt szó "szardobalasról" csak sajnos az android appok szeretnek memóriát zabálni és kellemetlen tud lenni ha azért lassul be a telefon mert fogytán van a RAM.

(#7) Jack Hunter válasza Penguin95 (#4) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Stop. Mentségemre váljon, hogy nem én vettem a telefont. Abban teljes mértékben igazad van, hogy impulzusvásárló vagyok. Ez a telefon úgy jött, hogy kisétáltunk a Tescóból, és az üzletsoron volt egy telefonos stand. Apu elment, dobott egy sárgát, anyum meg nézelődött.Én pedig igyekeztem kihozni a helyzetből a legjobbat. Anyukámnak megtetszett egy kék Nokia, ami elég olcsó volt. Nem vagyok telefonguru, csak napi szinten olvasom a Mobilarénát, ezért sürgősen lebeszéltem róla.Ez az Lg volt még kékben, meg még egy valamilyen tízezres kacat.Én meg a három rossz közül igyekeztem a jobbik felé terelni. Mire apu visszajött, már kint volt a dobozából. Nagyon megtetszett anyumnak, apum igyekezett jó döntést hozni,és kikérte a véleményem.Én mondtam hogy legyen a Xiaomi mi 9- es, de az nem volt kékben, és jóval drágább volt, így ezt hoztuk el. Amúgy meg örülök, hogy olvasod a firkálásaimat, és mint látod, volt kitől tanulni az impulzusvásárlást. :) Valóban jó először megtapogatni,kipróbálni a dolgokat, és ha előbb írtad volna a nőkről szóló jótanácsodat, egy csomó szemüveget megspórolhattam volna. :DD

(#8) Jack Hunter válasza KISDUCK (#6) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Szerencsére ez a veszély nem áll fenn. Anyum egyelőre még azt sem tudja mi az app. Mivel eléggé kinőtt már abból a korosztályból hogy felelőtlenül használjon dolgokat, így nem tartom valószínűnek, hogy letöltene minden szart. Még nagyon új az élmény, így úgy használja mint a hímes tojást, nehogy elnyomjon valamit rajta. :)

(#9) Samus válasza Jack Hunter (#2) üzenetére


Samus
addikt

Ja, hogy színbeli megkötés is volt. Ne is mondd. Feleségemnek néztem telefont, neki pedig rettentő fontos volt, hogy fehér legyen. És 100k volt a lélektani határ. Meg jó kamera. Meg Xiaomi. Utóbbiról sikerült lebeszélnem, és nagy mákom volt, mert a Realme GT Master ára csak becsúszott 100k-ra pont, és abból van fehér. Ő kicsit hosszabb időre vesz telefont, a Redmi Note 4 is csak azért lett lecserélve, mert az akku már nagyon gyengusz volt.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#10) Penguin95 válasza Jack Hunter (#7) üzenetére


Penguin95
senior tag

Ezek szerint most a körülmények áldozata voltál. :D Így mondjuk érthető a dolog, de tapasztalataim szerint még ilyenkor is jobb kötni az ebet a karóhoz, sok fejfájástól kímélheti meg magát az ember.

Velem is volt olyan, hogy egy ügyfélnek kellett egy jó mozizós laptop (részemről ez paradoxon, de ezt kérték, ezt keresek). Találtam rengeteget, de ez ezért nem tetszik, az úgy át akarta verni, amaz nem hozta el ahová kérte... Végül az illető vett egy vödör sza... használatra korlátozottan alkalmas, a céljaira nem megfelelő gépet. Én meg ha már lealkudtam neki egyet, csak ő kihátrált az üzletből, elhoztam saját célra. Nekem most van egy hibátlan laposom, ő meg szenved azzal amit felindulásból vett. Csak ugye egy családtagnál ez másképp megy, hisz nála nem igen mondaná senki, hogy úgysem én szívok majd vele, szóval csináljon amit akar.

Egyébként ha nem vágja falhoz a hónap végéig, lehet megkedveli majd az okostelefonokat, és legközelebb már könnyebb lesz. Akkor már lehet azzal érvelni, hogy de ugye emlékszel, hogy az LG-n ezzel mennyit szenvedtél? Ezzel is úgy járnál.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.