2022. augusztus 12., péntek

Gyorskeresés

Mi motivál téged a mindennapokban?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok.

Tapasztalatom alapján elég sok okos és tapasztalt ember jár erre a fórumra, és lenne egy problémám/kérdésem amivel kapcsolatban kíváncsi lennék a véleményetekre. Miért keltek fel reggel? Mi a motivációtok a mindennapokhoz? Sajnos ha felteszem magamnak a kérdést nem tudok rá válaszolni.

Gyerekkoromban mindent azért csináltam mert muszáj volt. Aztán 18 évesen elköltöztem otthonról, és már senki sem parancsolt nekem, így magamnak kellett célt és motivációt találnom. Az első pár hónapban a túlélés volt a cél, de aztán hatványozottan kezdett nőni a bevételem, és nem a fizetésért dolgoztam. Innen új problémák jelentek meg. A üres létezésemet rossz szokásokkal töltöttem meg. Állandó fogyasztási kényszer és addikciók vették el minden időmet amit nem pénzkereséssel töltöttem. Ez az időszak több évig tartott sajnos viszont 2021Q1 ben sikerült minden szinten elérnem a mentális és érzelmi "stabilitást", avagy minden negatív dolgot az életemből levetettem. Embereket, szokásokat, visszatérő gondolati motívumokat. Volt amit egyedül és volt amit professzionális segítséggel sikerült megoldani.

És hogy miért tettem idézőjelbe a stabilitást? Mert nem vagyok benne biztos hogy stabilitásról van szó. Egyszerűen mindent levetek azonnal amiről úgy ítélem meg hogy haszontalan vagy nem tetszik, nem vagyok jó benne, vagy esetleg nem fér bele a jelenlegi elvrendszerembe. Így vagyok a motivációkkal is professzionális szinten. A hónap első negyedében kezdtem az új munkahelyemen ami idén már az 5. cég ahol dolgozom, (2019Q1. óta nem rendelkezem munkaviszonnyal, 2020 ban 3 hónapot dolgoztam) de abszolút alul motiváltnak érzem magam itt is. Az eddigi helyeken sosem gondoltam hogy velem van a baj, de most kezdem érezni. A meló egy abszolút egyszerű customer support. Azért választottam ezt mert embereknek kell segíteni, és úgy érzem hogy ez egy társadalmilag hasznos feladat valamilyen szinten, valamint 20p re van az iroda az otthonomtól, így az utazási idő is kellemes. A felettesem nap mint nap pozitív visszajelzésekkel illet, a kollégákkal jól kijövök, tényleg családias a környezet, semmi okom a panaszra és az ügyfelek is hálásak. -Valahogy az interjún tényleg el tudtam adni hogy itt akarok dolgozni, és nem látták a motiválatlanságomat az üres tekintetemben, sőt ami igazán meghökkent hogy majdnem 300 jelentkező közül választottak engem. Nem is értem igazán. Úgy voltam vele hogy majd meggyőzöm magam útközben hogy tényleg itt akarok majd dolgozni, de ez sajnos nem sikerült az eddig itt eltöltött idő alatt.- A fizetés is tűrhető, és még a céges kávé is jó. De egyszerűen reggelenként 2 órán át kell győzködnöm magam hogy kikeljek az ágyból, egyszerűen nem találok motivációt még ehhez a végtelenül egyszerű és primitív melóhoz sem. Tudom, itt fel lehet tenni a kérdést, hogy mi érdekel igazán? Mivel akarok foglalkozni? Igazából semmivel. Abszolút hidegen hagy minden ami régen érdekelt, a régi hobbikra és szokásokra is úgy gondolok hogy csak felesleges terhek a vállamon, és nem tudom rávenni magam semmire.

Hetek óta terveztem, de nem találtam motivációt hozzá, de most hétvégén fogtam magam és ismét végigjátszottam a far cry 3 at, az egyik régi nagy kedvencemet, nem volt rossz, de az érzelmi katarzis amit régebben tapasztaltam ettől a címtől kimaradt sajnos. A játékban egy mondat elhangzik ami gondolatokat indukált a fejemben:

"Did I ever tell you what the definition of insanity is? Insanity is doing the exact... same fucking thing... over and over again expecting... shit to change... That."

Abszolút úgy érzem hogy a mindennapjaimban ugyanazt a hibát követem el, cégről cégre járok és feladatokat végzek amik igazán nincsenek rám semmilyen hatással, nem jelentenek igazán semmit, mégis a motivációs megváltást, igazi célt keresem, de valahogy sosincs meg. Most lettem 23, szerintem már kéne hogy legyen valamilyen célom.

Valószínüleg mostanra megfogalmazódott bennetek a kérdés hogy a legősibb, és legerősebb ösztön ami bennünk emberekben fellelhető, a túlélés igénye nem motivál? Valamiért nem. Sőt ott vagyok már hogy néha eljátszom a gondolattal hogy belepisálok egy konnektorba, mert eme "pro gamer move" tuti megoldaná a fent említett problémámat, sőt még egy csomó adót is spórolnék! STONKS

Mit tennétek a helyemben? Ti miért keltek fel reggel? Kíváncsi vagyok hogy nektek mi ad erőt a mindennapokhoz. Sok embernek feltettem már ezt a kérdést, és elég sokan kényszerből dolgoznak. Gyerek, lakáshitel, vagy addikciók miatt. Számomra ez elfogadhatatlan. A kedvenc pszichológusom adta az eddigi legjobb választ erre a kérdésre:
"Azért hogy jobb lehessek a tegnapi önmagamnál." Fucking smart.

u.i.:
Emlékeztek hogy milyen menő zene van a far cry 3 végén? [link] Imádom.

Hozzászólások

(#1) Steve_Brown


Steve_Brown
aktív tag

Bocsi, hogy megkérdezem, de ha nem rendelkezel 3 éve munkaviszonnyal akkor miből tartottad el magad?

Amúgy szerintem ez a tipikus fiatalkori kiégés.

AMD Instinct Mi8 enthusiastic

(#2) Ramirex


Ramirex
csendes tag

Ne nézz annyi pornót, de tényleg :) Az tudd ilyet. Sőt semennyit.

(#3) andris1602


andris1602
aktív tag

Gyerek, feleség, család. a lakáshitel moratóriumban van :DDD és ott is marad.

Viccen kívül, szeretem a munkám, akkor járok be amikor én akarok és akkor is hagyom abba, ha úgy érzem, hogy elég volt. Vannak közép és hosszú távú céljaim is, de nem bakancslistás dolgokra kell gondolni. A kis dolgoknak is igyekszem örülni, és ez kitölti a szürkébb napokat is.

Az általad leírt tünetek esetleg lehetnek depresszió jelei is, érdemes lenne szakemberhez fordulni.

A feleségem egy rövid szakmai gyakorlatot töltött pszichiátrián, ahol volt mániás depressziós beteg. Amikor a depressziós szakban volt, fel sem akart kelni az ágyból, amikor a mániás szakban volt, nem lehetett levakarni.

(#4) D4v3


D4v3
őstag

Van igazi hobbid? Játszani, sorozatokat nézni nem az (figyelmet lekötni, máshol levéshez jók mondjuk).
Amint belekezdesz valamibe, amiben társaságot, fejlődést, élményeket találsz, egyből jönni is fog a motiváció, hogy folytasd a későbbiekben is. Abban a luxus helyzetben vagy a leírtak alapján, hogy semmi akadálya nincs annak, hogy kipróbálj új dolgokat (vagy régiekben elmerülj újra), úgyhogy klisé meg minden, de just do it.

[ Szerkesztve ]

(#5) rushty válasza Ramirex (#2) üzenetére


rushty
senior tag

erről van egy vidi, ha érdekel valakit pm

(#6) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Csak pénzért dolgozni nem túl kellemes.Azért hogy ne halj éhen, ne kerülj sittre az elmaradt számlák miatt,valahogy felnőjenek a kölykök,az eléggé lelombozó tud lenni.Mégis, minden rosszban van valami jó.Bár nálunk már kirepültek a gyerkőcök, az éhenhalás sem fenyeget,sőt,számlákra is futja,mégis van pár jó dolog,amiért számomra van miért felkelni.Nagyon szeretem a feleségem,érte mindent megtennék,és sosem hagy unatkozni.Mielőtt elsüllyednék a tespedésben,mindig talál valamit,amivel felráz,amiért érdemes nap mint nap küzdeni.A gyerekek nevelése is elvesz annyi energiát(meg persze még sok mindent)hogy az ilyen gondolatok meg sem fordultak a fejemben.Tehát elsősorban javasolnék egy párkapcsolatot.Másodszor, szeretek autózni.Na nem úgy, hogy csapatom keresztbe, veretem tiltásig,csak egyszerűen imádom a reggeli első kulcsfordítást,ahogy életre kel a technika,és a számtalan kisebb-nagyobb alkatrész,egység összeáll,dolgozni kezd,és elvisz engem a-ból b-be.Mondjuk ehhez kell némi műszaki becsípődés, de azért megpróbálnék néha kilátogatni ha máshova nem is, Kunmadarasra,Kakucsra,Pannónia ringre,Alsóörsre.Aztán tudom még javasolni a munkahelyváltást, vagy legalábbis kipróbálni a maszekolást, a kéz összepiszkolását.Szép dolog és dicséretes embereken segíteni, és bizonyára jó érzés ha megdicsérnek, csak nem mindegy hogy hogyan.Úgy, mint egy kutyát,aki rendszeresen visszahozza a botot, vagy mint egy felnőtt embert,akire felnéznek,titkon összesúgnak a háta mögött, hogy hát odass:az a faszikám minden nap megmozgat három tonna anyagot.És a főnök is egyenlőként kezel,férfiasan kezet ráztok reggelenként,és süt a lényéből az elismerés,na,ez egy fasza ember.Mert jól és hatékonyan dolgozik,rendesen elvégzi a munkáját,és olyat tesz nap mint nap,amire mások kevesen képesek.
Ettől neked is megjön az önbizalmad,és elhiszed magadról hogy képes vagy bármire.De ameddig beállsz a sorba,és olyat csinálsz,amire szinte bárki képes,addig nyaggatni fognak a démonjaid.Keress egy nem hétköznapi célt,és próbáld elérni.Tessék,itt az enyém:Szeretnék egy Ford Mustangot az ötliteres Coyote motorral.Sok sansz nincs rá,mert önerőből,nem hitelből szeretném.De talán majd ha nyolcvanéves bácsi leszek,vehetek egyet.Max hidrogénes lesz.Vagy villanyos.Vagy papírforma. :)

(#7) ktr_lala


ktr_lala
csendes újonc

Amíg nem írtad le, hogy 23 éves vagy azt hittem ez egy kiégett, 50-es férfi posztja. Huszon egypár évesen nekem csak motivációm volt, semmi más. Sok minden van amiért érdemes reggelente felkelni. Ezek simán lehetnek apró dolgok is. Én például imádom a reggel illatát, télen a dermesztő hideget miközben kávézom kint az udvaron. Szeretem amikor kutya körbe ugrál, összenyalogat amikor kiengedem a kennelből. Nagyobb léptékben, ott a család, dolgozni kell. Pedig nem szeretem a munkámat, csak elvégzem.

Kell hobbi:
Ami nem veszélyes azokat a dolgokat a ház körül megcsinálom én (veszélyes: villanyáram, gáz). Tehát burkolok, festek, barkácsolok, betonozok. Sokszor ellehet rontani ezeket a dolgokat és eleinte lehet ráfizetés (időd + pénzed), de ha ilyesmiket megtanulsz akkor ezekkel nem csak spórolni lehet, de remek érzés a saját kezed munkájával előállítani valami szépet, jót, hasznosat.

Motiváljanak az apró dolgok, hogy elérd azt, hogy az igazán fontosak (nekem a család) motiválhasson tovább. A nagyobb személyes célokat ilyenkor az ember 20-30 évre félreteszi és, ha mázlista akkor idővel elérheti azokat is, vagy legalább egy részüket.

Személyes véleményem: törekedni kell a jobbra, de mértékkel. A mai kor rákfenéje, hogy mindig jobbat, többet akarunk. Semmi nem elég jó az embereknek.

Ja, igen, a Far Cry 3 volt a legjobb.

[ Szerkesztve ]

(#8) UnA


UnA
Korrektor

"... a legősibb, és legerősebb ösztön ami bennünk emberekben fellelhető, a túlélés igénye nem motivál? Valamiért nem."

Azért nem, mert ebben a helyzetben (itt és most) nem kell küzdeni a valódi túlélésért. Sőt sokszor még meghalni nehezebb is, mint elsőre gondolod.

(#9) Polllen


Polllen
nagyúr

A családom és az, hogy boldog legyek. És ez utóbbi nagyon könnyű, ha rájössz, hogy a boldogságod csak tőled függ. Nem attól, hogy mit csinálsz, nem attól, hogy mid van vagy mid nincs, csak attól, amit gondolsz.

Az első célhoz tudatosan kell haladni az életben szerintem, a másodikhoz pedig egy percre sem érdemes elfelejteni, hogy az élet rövid. Minek vesztegetni és szomorkodni olyan dolgokon, ami nem rajtunk múlik?

My goal is to build a life I don't need a vacation from. - Rob Hill Sr

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#10) Syl


Syl
nagyúr

> Miért keltek fel reggel?

Mert ki kell mennem a kutyákkal :B (igen, magánházban lakom és igen két benti kutyám van)
Egyébként semmi sem motivál, semmi célom nincs. Csak lézengek, mint gólyafos a levegőben. Rontom a levegőt, várom az idő múlását.

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.