2021. szeptember 18., szombat

Gyorskeresés

Vodafone net valóban egyszerűen és gyorsan?!

Írta: | Kulcsszavak: Vodafone Internet Stick

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdv!
Régóta olvasgatom a cikkeket és személyes bejegyzéseket és most jutottam el odáig, hogy be kell regisztrálnom.
Mivel első írásom, inkább személyes bejegyzésként teszem közzé a felmerült problémát, remélem lesz olyan akinek hasznos lesz.
Nemrégiben az intézmény ahol dolgozom egy pályázat keretében vásárolhatott mobil internetet. Kérdés szegődött hozzám: " melyik a legjobb szolgáltató?". Utána néztem mind a 3 szolgáltatónál és az oVodafone-t találtam a legkedvezőbbnek.
Tehát vásárolt az intézmény egy mobilnetet, gondolván jó lesz az még valamire. Ott kezdődtek a problémák, hogy a vásárlás megtörténte után megérkezett hozzánk a csodálatos vodás stick. Gondoltunk bedugjuk, kér egy pin-t bepötyögjük nek ia 4 számjegyű kódot és kész is, él a kapcsolat...
Ennek így kellene lennie :) Ehelyett mi volt? 3 napig járkálni kellett a szolgáltatóhoz, ugyanis elfelejtették aktiválni a sim-et =D ( netezzé birka) A járkálásokkal elértük , hogy aktiválta lett a sim, de a gép/gépek továbbra sem tudtak kapcsolatot létesíteni a szolgáltatóval.
Hibaüzenet : Nincs eszköz. Mit nincs eszköz, rá van dugva, sok sok eszközt felismer, telepít, természetesen telepíti a vodás csatlakozáskezelő programot is. Pár napos kínlódás és nem kevés ráfordított idő után kiderült, hogy a kedved kis stickecskénk 2 internetet kezelő eszközként is felismerteti magát a rendszerrel, így "akadás" van... Nagy nehezen ki lett találva, hogy amit modem-ként ismeri fel, azt kézzel el kell távolítani, ezután egyből pikk-pakk módszerrel már csatlakozik is a kicsike.
Na most kérdem én, informatikai végzettséggel, hogy:
Egy sima user honnan a frászból szopja ezt ki, hogy neki el kell távolítani egy eszközt?
Nehogymár minden csatlakozáskor kézzel kelljen Sajátgép(jobb klikk)->tulajdonságok->hardver fül-> eszközkezelő-> modemek résznél jobb egérgomb a csodálatos márkájú(Huawei[ez meg mi?] :Y ) eszközre-> végül Eltávolítás

Esetleg valaki, aki ért a scriptekhez, tudna nekem segítséget nyújtani, hogy egy duplaklikkes megoldással eltávolodjon ez az eszköz?
Esetleg mi lenne erre a normál módszer?

Válaszotokat előre is köszönöm. :)

Hozzászólások

(#1) Zolaash


Zolaash
aktív tag

Jó helyen jársz az Eszközkezelőben, csak nem eltávolítani kell, hanem tiltani. Addig marad tiltva, amíg nem engedélyezed újra. Nekem a pendrive-omat látta a gép cd-rom-ként is, és így oldottam meg. Azóta is így van. ;)

Rip and tear

(#2) Thome


Thome
addikt

Nálam ilyen gond nem volt.
Rádugtam, telepítettem, SIM-et beütöttem, hawaii (akarom mondani huawei)... :U

(#3) gortyn


gortyn
csendes tag

Köszi a segítséget!
Zolaash, egyébként próbáltam úgy is, hogy tiltottam, de akkor is azt írta ki a voda kapcsolatkezelő programja, hogy " Nincs kapcsolat", amint eltávolítottam újra csatlakozott. De valami biztos van, mert pl az én gépemre(melós gép, elég régi) rádugtam, akkor nem volt probléma. Még az oprendszerre vagy valamely komponensére gyanakszom én, hogy félre ismeri az eszközt. Valószínűleg befolyásolja a SP(nem Sanyi Pityu :DDD ) verziója is.
Minden esetre most megoldottnak tűnik a gond. ;)

(#4) Zolaash válasza gortyn (#3) üzenetére


Zolaash
aktív tag

Végül is hogy oldódott meg?

Rip and tear

(#5) gortyn válasza Zolaash (#4) üzenetére


gortyn
csendes tag

Nem tudom , hogy mitől,de megoldódott. a Főnökség kérésére próbálkoztam újra az én gépemen, meglepetésemre ment. Egy másik laptopon szintén működött. Valószínű a központban lehetett valami autentikációs probléma okozhatta a folytonos hibát. Mindig azt írta ki hogy " Nincs hálózat".. Eltelt egy hétvége, újra próbálkoztam vele a hét elején és lám, jó lett.. Igazándiból semmit nem csináltam máshogy, mint a legelején. Lehetséges, hogy a program újbóli felrakása orvosolta, erre tudok még tippelni. Viszont a hozzá vásárolt kis Huawei Wlan router nagyon profi eszköz és mindössze egyszeri 1000 forint ellenében kaptuk. Így , hogy már működik a net, elég jó statokat mutatott a speedtest.net mérésén. Lefelé 5mbps felfelé pedig 1,5 mbps sebességet produkált, ami szerintem nem olyan rossz.
Szóval az igazi válasz a kérdésedre: Nem tudom ! :DD

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.