2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

A Galaktikus Pingvinbirodalom kialakulása és fejlődése

Írta: | Kulcsszavak: :L . kyrabaybee . pingvin . birodalom

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Valamikor réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban (igen, ez a történet is így kezdődik és nem véletlenül) élt magányosan kyrabaybee. Olyan magányosan élt, hogy senki nem tud róla semmit, mert csak egyszer próbált meg az emberiséggel kommunikálni. Ez a próbálkozása részben sikerrel, részben valószínűleg kudarccal járt. Hogy miért? Kódolt üzenetet küldött a Földlakóknak, amit azóta is egy folyamatosan bővülő csapat próbál lelkesen megfejteni, de a jelek szerint még nem sikerült, mert visszajelzést még nem kaptak az üzenet feladójától. (Ezúton kérek meg mindenkit, aki a következő kódra tud megfejtést, az itt tegye közzé. A kód: :DD :DDD :(( :O ;) :C
megmutatok egy néhány értelmezést, csak úgy kapásból:
:DD : Yuppee találtam egy blogot, ahová mindenféle ökörséget írhatok.

:DDD : háháá sikerült regisztrálni is, nagyon tudok!

:(( : hmm de most mégis mi a fenét írjak??

:O : nem tudok mit kitalálni....

;) : megvan a nagy ötlet! Csak győzzétek végigolvasni!

:C : és sikerült megírnom az első bogbejegyzésemet! Grat magamnak!

vagy:

:DD Kaptam egy gumiasztalt.
:DDD Nagyon örültem neki. Nagyon, nagyon, ezért tettem ide ilyen nagy mosolyú smile-t. Egyébként az összes foga megvan, csak bekente feketére az egyiket, mert olvasta, hogy a régi kínaiak szexisnek találták a fekete fogakat. És ez a smile önmagát egy gazdag, középkori kínai nemesnek képzeli vagy mi...
:(( A barátom nem örült a gumiasztalnak és annak, hogy hülyeségeket beszélek - miután bevertem a fejemet az asztalról leesve -, holmi zöld, mosolygós smile-król és kínai nemesekről.
:O El akar vinni az orvoshoz.
;) Majd közölte velem, hogy ő így szeret engem, és most orvososat fogunk játszani, ahol ő lesz a doktor bácsi és én a beteg kislány.
:C Nagyon szeretem a szerepjátékos szexet. Szuper lesz.

A kis csapat idővel megnőtt, kissé átalakult, mint ahogy az szokott lenni a csapatokkal. Egyesek elmentek, mások jöttek, de a megfejtők lelke és hangadója, valamint lekesítője Vakegérke a kezdetek óta. Nem sok idő kellett hozzá és kialakult a KBK, a Kyrabaybee Baráti Kör. Ezen baráti kör tagja két pingvin is, akiknek annyira megtetszett a dolog, hogy sok-sok idő elteltével elindították a pingvinizációt és kikiáltották a Galaktikus Pingvinbirodalmat. Ezen birodalom, pontosabban a körülötte lévő KBK egy ideje már kiemelt helyen tartózkodik a PH! nevű galaxisban.
Mesélek egy pár szót a Birodalomról, mielőtt bárki azt hinné, hogy itt elnyomás és a sötét oldal uralkodik. Nem, itt két pingvin uralkodik, név szerint Badman 4Ever és geprombolo. A béke és nyugalom birodalma ez, abszolút demokráciában. Itt valóban mindenki egyenlő, nincs "még egyenlőbb" és "kevésbé egyenlő", mint az régebben előfordult más társadalmakban. Itt mindenki elismeri a többiek érdemeit és tudja, hogy mindenki egyformán fontos a KBK, a Birodalom és kyrabaybee számára. A birodalom fejlődik, épül. Így csatlakozott a Birodalomhoz szövetségesként természetesen Vakegérke vezetésével az Intermouse, és újabban a Csipet Csapat is. Legújabb szövetségesünk az elfek népe, Móci vezetésével, aki Birodalmunkban népe nagykövete. Sokan, még hihetetlenül hangzó nevek is felajánlották szolgálatukat a szent cél érdekében. Gondolom senki előtt nem ismeretlen Yodtux Mester,

vagy említeném a marslakókat (a képen egy küldöttjük pózol).

A távoli jövőből jött Terminatux (jönnek azok, akikről senki nem gondolná, hogy itt vannak)

Ami meglepő, hogy távoli galaxisok lakói is itt vannak, mint a Predatux

vagy a peremvidékről érkezett Grietux tábornok.

A lista koránt sem teljes, csak kiragadtam egy néhány talán meghökkentő egyént.

Következzék néhány név, akik naggyá tették-teszik a Birodalmat:
Vakegérke, a Birodalmi Szóvivó és Békenagykövet.
Badman 4Ever, Uralkodó-helyettes, valamint Kincstárnok, egyik váltás.
geprombolo: Uralkodó, a Káosz Birodalmi Pingvinalakulat tagja, a Birodalom Krónikása, valamint Játékmester.
rarri: a Birodalom Lakóinak Anyukája .
puttputt, a Birodalom "Ping Win!" csatakiáltásának megalapítója, Jelszóőr-Inventor.
Hasek, Birodalmi Grafika, Reklám és PR felelős.
Eastman, Időszakos Birodalmi Alkancellár és Pecsétnök.
Liteonka, a Galaktikus Birodalom Hercegnője.
gamerkiller, a Birodalom Logisztikai Minisztere.
Gergő_, Birodalmi Titoknok.
Psychonaut, a Birodalmi Psycho-Rocker.
Móci, az Elfek Birodalmi Nagykövete.
picur220, a Birodalom Lángoló Lángelméje, valamint Pingvinház-központifűtés-ellátó főfűtő.
Ice!?, a Birodalom Fagyifelelőse.
talmida, Kincstárnok, másik váltás.
Shallamea, Birodalmi Méregkeverő és Pingvinizátor.
Geri Bátyó, SzŐr Geri, Birodalmi poéta és Főszakács.

A Pingvinbirodalom valamilyen szinten (nagyon profi szinten :C ) meg van örökítve Hasek kolléga által, grafikusan. Itt található a log, ahol a képek elérhetőek. Egy kis ízelítő belőle:
Első szám, első oldal (a képekre kattintva megjelenik a kép eredeti méretben)

Kilencedik szám hatodik oldal :C )

És végül az utolsó, mert ugye mindennek van egy vége is, így a képregényeknek is, a 14. szám 9. oldala :C :R

Ez úton is köszönjük minden :L lakó nevében fáradságos munkáját Hasek barátunknak, aki ezzel a Képh!regénnyel maradandót alkotott. :R
Hasek a képh!regény folyamatos szerkesztése mellett előrukkolt egy összesítéssel, amiben összefoglalja a szmájlik értelmezésének eddig kiötlött módjait. Minden elismerésem neki :R Most jött az infó, hogy már régebben is írt egy hasonlót, itt, a témával csak most ismerkedők dolgának megkönnyítéséért.

A birodalom tagjainak (nem nevezem alattvalóknak, mert itt mindenki egyenlő és akkor hogy lehetne valaki egy másik alatt?) legújabb vívmánya a Birodalmi Pecsét, puttputt keze munkája. Dícséret neki :R . Íme, csodáljátok a Pecsétet:

Puttputt továbbá információk gyűjtésével is foglalkozik. Például egy alkalommal azzal a hírrel jött, hogy a pingvinizáció már nem csak fizikai, hanem mentális szinten is zajlik. Itt a bizonyíték, az első 30 másodpercet, 8:40-től, majd 18:30-tól érdemes nézni.
Az Északi sarkon is velünk vannak a pingvinek, íme! Ez is puttputt gyűjtése.

És itt el is jutottunk oda, hogy nem csak pecsétje van a birodalomnak, hanem csatakiáltása is, a "Ping Win!", ami természetesen azt jelenti, hogy Győzzenek a Pingvinek!. cizoe kartársunk beírta a shellbe és íme, ez lett az eredmény:

Egy újabb parancssori érdekesség, puttputt munkája, mert ő már a Mikulásra gondol:

A legfrissebb fejlemény az, hogy puttputt jóvoltából megszületett az ima, mely kyrabaybeehez szól. Idő közben az eredeti verzió elveszett végleg, a végleges viszont megcsodálható valamivel lejjebb, ahol a 2010 augusztus-szeptemberi verseny legjobbnak ítélt pályaművei között.

Cikkemet azzal kezdtem, hogy kyrabaybee megalkotta az azóta nem kicsit elhíresült :L elnevezésű blogját. Kapásból két ellentétes reakció érkezett, az egyik ez: :C , a másik meg "Az szép!
Te is pályázol a legértelmetlenebb blogbejegyzés címére? Szerintem még van esély
;] ". Akkor még senki nem nézte volna ki ebből a néhány vigyoriból, hogy korszakot alkotnak. Azt sem hitte volna senki, hogy ez a semmi kis blogbejegyzés eléri a hihetetlen #10000 hozzászólást. Néhány részletet kihagyok, mert nem akarom elismételni, hogy megalakult a KBK, meg a Birodalom, hanem oda ugrom időben, hogy belátható közelségbe került a tízezredik hsz, így elkezdtük tervezni a népünnepélyt (mert egy ekkora kerek szám nem mindennapi dolog egy topic életében). Eljött a nagy nap és szinte minden a terveink szerint alakult. Ja, hogy a tervekről még nem írtam? Ejnye no! Annyiból állt a "nagy terv", hogy a 9990-es hozzászólással kezdődően mindegyik hsz egy másik tag tollából eredjen, mint valami névsorolvasás, az egész megkoronázása meg a Vakegérke írása, a #10000. Hogy miért pont ő? Mert ő látta meg a blogban a játék lehetőségét és mert mindenki így akarta. Segítséget is kértünk, kaptunk is egy kis házigazdai segítséget Racecam Őmikulásságától :R . Ezúton is szeretném kifejezni örök hálánkat végtelen jóindulatáért és segítőkészségéért. Köszönjük, Racecam!
A dolog nagyon szépen sikerült, bár nem pontosan a tervek szerint. A végeredmény volt a legfontosabb, az maradéktalanul összejött. A "visszaszámolás" lista változott, de végülis jól sikerült. Itt a véglegesült lista, hogy mindörökre megmaradjon:
9990 - talmida
9991 - Psychonaut
9992 - Gergő_
9993 - Móci
9994 - Vistaboy
9995 - Psychonaut
9996 - Picur220
9997 - Badman 4Ever
9998 - Ice!?
9999 - geprombolo
10000 - Vakegérke
10001 - puttputt
Ezzel az :L topic nagykorúvá vált
. Uralkodói köszönetem mindenkinek, aki bármilyen módon segített minket e szent cél elérésében, akár aktívan, úgy, hogy drukkolt, segített az előkészületekben, zárolta a topicot; akár passzívan, úgy, hogy annak ellenére, hogy szeretett volna, de mégsem hátráltatott minket törekvéseinkben, nem kotyogott bele egy rossz pillanatban, elrontva az ünnepünket. Köszönöm mindenkinek! :R
És még nincs vége, még mindig megy az újítás! A legfrissebb ezek közül az, hogy már van a Birodalomnak saját pénze, méghozzá aranyból! Ez a Birodalmi Arany Pénz. Így néz ki a tervek szerint:

Van egy másik érdekes jelenség, mégpedig a plagizálás, utánzás. Mivelhogy olyan híres lett az :L, a KBK, a Birodalom, hogy egyesek megirigyelték a dicsőséget és saját utánzat-topicot indítottak, több-kevesebb sikerrel. Inkább kevesebbel.

:L-es pontgyűjtő verseny természetesen az :L-ben!

Új bolondság indult útjára a Birodalomnak helyet adó topicban. A lényege, hogy a hozzászólás minden "l" betűjét ":L"-re cseréljük. Aki sikerül pontosan hat :L -t összegyűjtsön az adott hsz-ben, az kap egy pontot. A dolog már folyik, de a verseny December 1-e 0:00 és 31-e 24:00 között fog zajlani. Aki az adott időszakban a legtöbb pontot gyűjti, az a nyerő, majd kap egy mirtuszkoronát, meg egy komoly összeget, ami a verseny végén derül csak ki, hogy mennyi is, mert annyi BAP lesz, ahány pontot a társaság együttesen összegyűjt a verseny alatt. A lényeg a részvétel, a játék, a szórakozás. lezso6 kolléga már írt is egy scriptet azoknak, akik Firefoxot használnak, hogy az "l" leütésekor a gép automatikusan ":L"-t írjon.
A verseny elindult, bármikor lehet csatlakozni. A mindenkori állás, valamint a szabályok (nyugi, nem sok van) a verseny "hivatalos oldalán" találhatóak.

Jó szórakozást mindenkinek!

A verseny folyik, közben egyesek világuralmi célokat dédelgetnek. Egyik ilyen puttputt kolléga, aki nem mellékesen a Birodalmi Csatakiáltás kiötlője, ezt mutatta fel nekünk, mint tervet:

A decemberi verseny rég véget ért, de a versenyek sora folytatódik. A "verseny hivatalos oldalán" minden információ megtekinthető az épp aktuális és az elmúlt versenyekkel kapcsolatban, sőt, a versenyek állása, nyertesei, nyereményei is megtekinthetőek. Csatlakozni természetesen bármikor lehet. És hogy itt ne érjen véget az újdonságok felsorolása, közlöm az :L topic felé látogató egyénekkel, érdeklődőkkel, hogy egy Hasek által indított játék is beindult, ami nem tűnik éppen tiszavirág-életűnek, mert egy stratégia-szerű valami, amit ő maga koordinál és folyamatosan fejleszt. Jelenleg három területe van a játéknak, alterületekkel, háborúskodási, békés megélhetési és egyéb lehetőségekkel. A játék részletei itt találhatóak, pontosabban itt és még egy pár helyen, mert mindegyik terület, illetve a Bank (a feljebb linkelt hely) külön oldalt kapott a könnyebb átláthatóság érdekében. kívánok mindenkinek jó játékot!

A krónikást jól el fogom küldeni melegebb éghajlatra, mert körülbelül egy éve hanyagolja a feladata ellátását!

:DDD
Nem baj, most pótolja. :K
Talán ott folytatnám, ahol régen abbahagytam, a Hasek kolléga által elindított Birodalmi játékkal. Sajnos néhány hónap után a játék megfeneklett, mivel Hasek Arcképgyáros lett, így nem maradt ideje a játékot folytatni, vezetni. Jómagam átvettem a teljes játékot, de nekem sem sikerült újraéleszteni, bár egy próbálkozás volt erre, de elvéreztem. Felhívás: bárki, aki be tudna segíteni ennek a remek játéknak a webes felületre adaptálásában, kérem jelezze felém privátban! Menüszerkesztés, hátérkép-kitalálás, bármi szóba jöhet.
A topic lakóinak nem újdonság, hogy az :L játék egy komoly játéksorozattá nőtte ki magát, minden hónapban játszunk valamit, így gyűjtjük a vagyonkánkat, hogy majd, ha újraindul (mert ugye újra fog?) a Birodalmi Játék, akkor legyen mit elkölteni fejlesztésre, meg hadakozásra, meg fagyivásárlásra! :DD A játék már a második sorozatban van, mert 6 hónap elteltével nagyon betelt a játék oldala és átláthatatlanná vált, szükséges volt egy új, jobban összeszedett oldalra. Ezen játéksorozatban 2010 augusztusában és szeptemberében egy kreatív játékot játszottunk, aminek eredménye itt látható. A győztes pályázatot nem_tom adta be, így ígéretemhez híven most itt is közkinccsé teszem a győztes pályaművet:

":L

Eme topic, hol sok a móka,
Plusz egy csomó, jó fej csóka.
Kyrababee az alapítóanyja,
Kinek sohasem volt itten hangja.
Nem tudjuk ki ő és mit akart ezzel,
De megcsinálta ezt a bejegyzést ezerrel.
Mivel csak néhány smiley az egész,
Nem lehetett valami nehéz.
Tábora ennek ellenére hatalmas lett,
Tán titokban rajtunk nagyokat nevet.

Eme írás, amilyen egyszerű,
Ugyanolyan népszerű.
Sokan próbálták megfejteni jelentését,
Megérteni ezen arcok jelenlétét.
Bár még senkinek sem sikerült,
De a találgatásokon mindenki jót derült.
Aztán jött egy ember,
Ki jelenleg a játékmester.
Kitalál minden jót és finomat,
Ötlete mindenkit hívogat.

Játssz velünk, szívesen látunk,
Hülyeségeinkkel lefárasztunk.
Nincsen kézzel fogható nyeremény,
De kell hozzá nagyon sok lelemény.
Míg a topic tábora nőtt,
Valaki nagy halót szőtt.
Megalakult a Pingvin Birodalom,
Amiből nem lett bonyodalom.
Békések és mindenkit szívesen látnak,
Sok játszani vágyó embert várnak.

Ha valaki jót akar szórakozni,
És ki akar bontakozni.
Mi tárt karokkal fogadunk,
El sohasem untatunk.
Valószínűleg meg nem bánod,
Hogy legközelebb visszajöjj, majd alig várod.
Van móka s kacagás, de komolyak is vagyunk,
A problémáink elől, el nem szaladunk.
Csatlakozz, beszélgess és játssz velünk,
Meg van a helyén való eszünk."

A verseny pályázatának kiírásakor azt ígértem, hogy egy második mű is ide fog kerülni, de ígéretem ellenére nem az Uralkodónak legjobban tetsző mű lesz az (mit kapok én ezért? :DDD ), hanem puttputt műve, amint előkerül, mert sajnos elveszett.
Megkerült! Véletlenül pont a puttputtal folytatott privát leveleim között megtaláltam a művet, amit valamiért nem a kephostra tett fel, így megmaradt az utókornak. Olvassátok szeretettel:

A nagyobb méretért kattints a képre.

Nem csak a versenyekben jeleskedik a Birodalom apraja-nagyja, hanem termelődnek a hozzászólások is, és hát újabb mérföldkőhöz érkezett el a társaság március 8-án (most tűnt fel, hogy Nőnap is volt épp akkor. Mentségemre legyen, hogy azt se tudtam, hogy fiú vagyok-e vagy lány :DDD ), nevezetesen a 20000-edik hozzászólás megszületése. Ez a buli is, mint a korábbi, szintén alaposan meg lett szervezve. Nagyon jó lett, nagy volt a hangulat, mindenkinek hálásak vagyunk a közreműködésért. És ahogy már szokásommá lett, itt a lista az utolsó 10 hozzászólóval:

#19991 PhoenixK
#19992 xdx@
#19993 LadyLorien
#19994 művésznő4
#19995 Gergő_
#19996 molnarpeter
#19997 gamek!ller
#19998 Badman 4ever
#19999 talmida
#20000 geprombolo

Természetesen itt nem állt meg az élet, sőt, mintha újra benépesült volna a Birodalom, új lakók vannak a régiek mellett. Egyikük nagyon lelkes, az internetet böngészve talált ránk, gyorsan regisztrált a :Logout galaxisban és most minden szabadidejét azzal tölti, hogy végigolvassa mind a több, mint 20000 hozzászólást! Persze közben igyekszik jelen is lenni az életünkben, így kiderült, hogy végzős vegyész, aminek folytán kapott egy méregkeverői állást Birodalmunkban, amivel együtt jár a Pingvinizátori rang is. Azért jár ez a rang neki, mert ő olyan mérget kavar, hogy mindenki, aki megissza, pingvin lesz és az is akar maradni! :C
A Birodalom szeptemberben hatalmas főzőcskének adott otthont, olyan jól lakott a nép, hogy valami csuda, a nép adta a hozzávalókat, a Kincstár fedezte a költségeket (meg a károkat, amiket Vakegérke okozott a fél falu eltüzelésével :DDD ). Szakácsaink főztek, minden nap magára vállalta valaki a nép jóllakatását, több-kevesebb sikerrel. A legnagyobb sikert Geri Bátyó aratta, megérdemelten. A poén a hónap végén, harmincadikán csattant, amikor mindenki azt hozott, amit a spejzban talált, igyekezve azon, hogy a szakácsot (bárki is legyen az) jól zavarba hozza. Két remek szakácsunk is főzött aznap (jól is lakott a nép úgy, hogy gurult mindenki), az eredmény az lett, hogy mindkét receptet a továbbiakban itt közlöm, hogy bárki megtalálhassa, ha nem lett volna elég a lakomán.
Elsőként Geri Bátyó dobta össze a vacsorát, íme:
"

Naszóval!

Az előétel alapja, egy általam Törökországban evett kreálmány, amit kicsit továbbfejlesztek.
Krumplit vastagabb karikákra vágok és olajban megsütöm, de nem ropogósra, csak annyira, hogy megpuhuljon. A Padlizsánt szintén karikákra vágom és besózva hagyom állni egy ideig, hogy a kesernyés ízét elveszítse. Ezután enyhén borsozom és kevés olivaolajjal megkenve grillezem. Néhány chilipaprikát szintén ráteszek a grillre és hagyom, hogy a héja kissé megszenesedjen, mert ezután könnyen le lehet húzni és a húsa megpuhul. A polip karjait karikákra vágom, sóval, borssal és kevés olajjal ez is mehet a grillre. Az uborkát egyszerűen csak vékonyan felkarikázom, kicsit besózom és ezt is hagyom állni egy keveset.
Amikor minden elkészült és a grillezett dolgok még melegek, elkezdem lerétegezni egy tálba. Krumplival kezdek, ezt kissé sózom és borsozom, majd jöhet egy adag joghurt. Ezután a padlizsán és joghurt, majd a chili és a polip, erre ismét joghurt. Erre teszem az uborkát, amire zúzott fokhagymát is szórok, majd megint joghurt. Érdemes még egy ugyan ilyen rétegsort halmozni a tálba, mert akkor jobban tartja a meleget, ugyanis a dolog lényege, hogy a meleg összetevők miatt az ízek jobban összeérnek, illetve a krumpli magába szívja a joghurt víztartalmának jó részét, így egész sűrű lesz. Mire kihűl, az ízek egy egységet alkotnak és egy sűrű szósz öleli körbe a kellemesen lágy, de ugyanakkor a chili és a grillezés miatt pikáns összetevőket. (A törököknél polip nélkül és uborka helyett paradicsommal elkészítve ettem ilyet. Elképesztően finom!)

A főétel megint indiai beütésű lesz. Ehhez az oldalast felvagdosom, mégpedig úgy, hogy két borda alkosson egy darabot. Ezeket a darabokat bepácolom fokhagymával, chilivel, mézzel, lime lével, sóval, borssal és szegfűborssal (a szegfűszeg teljesen érett változata, de a szára nélkül), valamint olajjal, ami jelen esetben kókuszolaj.
Egy serpenyőben felhevítem a kókuszolajat és a bepácolt húst minden oldalán megpirítom (a páchoz használt fűszereket nem használom fel), ezután kiveszem és a fennmaradó olajba beleszórok némi fűszert: babérlevél, koriandermag, mustármag, szegfűbors, fahéj, római kömény. Amikor már pattognak, mehet rá a hagyma, a fokhagyma, a chili és a gyömbér. Amikor ezek megpuhultak, jöhet egy jókora adag felkockázott paradicsom. Amikor ez már kieresztette a levét, megszórom kurkumával, összeforgatom és jöhet vissza a hús, valamint a zöldségfélék. Az ázsiai országokban előszerettel használják a papayát éretlen, vagy félig érett állapotban zöldségként. Ilyenkor ugyanis még nem édes, de mégis megvan a gyümölcsös, pikáns íze, amit akár krumpli helyett, megsütve is ehetünk sült hús mellé. Én most egy félig érett darabot teszek felkockázva a hús mellé, valamint répát és erdei gombát. Az egészet felöntöm kókusztejjel és puhára párolom.
Természetesen párolt rizs a köret és egy kevés felaprított korianderlevéllel szórom meg tálaláskor.

A desszerttel azért vagyok bajban, mert megint nem tudom a tészta pontos receptjét (sütemény sütésben nem vagyok jó). Ezt még a nagymamám szokta csinálni (persze anyukám is) és úgy hívják, hogy rácsos linzer. Azt tudom, hogy a tészta elég sűrű, de sütés után kellően omlós. A kész tészta 2/3-át kell a tepsibe tenni, ezt megkenni jó vastagon baracklekvárral, megszórni durvára vágott dióval és a maradék tésztából rudakat kell sodorni, amit átlósan rá kell fektetni a süteményre.
Gyakorlatilag így néz ki:

Jó étvágyat!"

Másodikként föccer kolléga rukkolt elő remekművével:

"No, akkor nézzük, hogy mit lehet itten tenni az aranyéremért :)

Hozzávalók:

- Oldalas x
- Chili paprika x
- natúr joghurt x
- kókuszolaj x
- méz, x
- papaya (én hülye :D ), x
- uborka, x
- padlizsán, x
- lime, x
- sárgabarack lekvár,
- dió x
- polip (ezért még egyszer kapsz :D ) x

A hozzávalók sokszínűsége elég elrettentő, de valójában nem is annyira veszélyes a helyzet. Fogjunk is hozzá.

Előételként salátaágyon tálalt tenger gyümölcsei lesz.

Ehhez a polipot megtisztítom, majd egy jó nagy lábasba vizet forralok, amibe sóval, borssal, babérlevéllel, egy kifacsart lime levével majdnem teljesen puhára főzöm. Amint kész van, akkor rostélyra rakom és bivaly pirosra sütöm.

Amíg a polip fő, addig elkészítem a köretet, ami egy vegyes saláta lesz, és hozzá padlizsános-papyás krémmel megkent pirítós. Ehhez a rostély alá rakott parázs közelében, hajában puhára sütöm a padlizsánt. Amíg elkészül felvágom a papayát, kimagvazom, meghámozom és kisebb darabokra vágom. Amint elkészült a padlizsán, kikaparom a megsült húsát, beleteszem egy tálba. Hozzáteszem a felszeletelt papyát, és kevés só és kókuszolaj társaságában egy botmixerrel kemény krémmé turmixolom. Ha megvan, akkor mehet be a hűtőbe, egy órácskára, hogy összeérjen rendesen. A hozzá való pirítóshoz toast kenyeret fogok használni, amelyet közvetlenül a tálalás előtt fogok egy picit megpirítani. A saláta az egy sima vegyes saláta kötet. Az uborkát, paradicsomot, lilahagymát és jégsalátát közepes méretűre vágom, és összeforgatom egy kevés natúr joghurttal.

Az előétel tálalásánál alulra megy a saláta, tetejére a sült polip, majd az egészet meglocsolom pár csepp lime levével, valamint díszítésnek megy mellé még 2 karika. Mellé jöhet a krémmel kent pirítós.

A főétel oldalastekercs lesz egy egyszerű tepsis krumplival.

Ezzel felteszem a megtisztított oldalast egyben főni egy nagy fazékban. Amíg rotyog a fazék, addig megpucolom a krumplit, és kissé sós vízben felteszem ezt is ha főjön egy picit. Ha a husi nagyjából (de nem teljesen) megfőtt, akkor kiveszem a vízből és kihúzom belőle a csontokat, és a bárd lapjával óvatosan ellapítom. Ha nagyon vastag, akkor a csontok helyének mentén félbe lehet vágni. Ha ez megvan, akkor kiterítem az egész husit, majd őrölt borssal, apróra vágott fokhagymával, szárított őrölt chilivel és kevés majorannával megszórom. Ezután jöhet bele a reszelt sajt, kevés karikára vágott paradicsom. Ha minden földi jó benne van, akkor feltekerem az egészet és egy erős cérnával, esetleg hústővel megkötöm. Az egészet belerakom egy kiolajozott tepsibe, amibe öntök egy keveset abból a húsléből, amiben főtt az oldalas. Mehet mellé a 3/4 ig megfőtt, 4 részre vágott krumplik, néhány kicsi fej hagyma. Az egészet jól letakarom alufóliába és mehet be a sütőbe, ha dolgozzanak az ízek. [pocakotsimogatós smily]. Kb 30 perc sütés után a teljesen összesült, összeért kaját tartalmazó tepsit 1-1ben kirakom az asztal közepére, és mindenki szabadon vághat a husiból, és szedhet a köretből.

És végül gondolva az igazán bélpoklos sáskákra, akik ez a főétel után még purcantak ki és még képesek egy kis desszertet lenyomni, azoknak készítek egy kis palacsintatortát.

Egyszerű palacsintákat sütök. Jó sokat. A dióhoz keverek némi mandulát és natúr mogyorót. Az egészet ledarálom és egy kevés kivételével a mézzel sűrű masszát készítek. Ez lesz az egyik réteg töltelék. Második tölteléknek egyszerű gesztenye püré lesz, míg a harmadik rétegnek jöhet a baracklekvár. A rétegeket mindig 1-1 palacsinta választja el, és összesen 3x ismétlem a rétegeket. Az egészre a végén kívülről kenek egy pici lekvárt és megszórom a kimaradt darált diós mandulás mogyorós magokkal. Ha valakinek szülinapja van még gyertyát is lehet rá rakni :)

Remélem ízleni fog mindenkinek, és remélem semmit nem hagytam ki, bár mindkét eset tekintetében fenntartom a tévedés jogát.

Jó étvágyat minden kedves birodalom lakónak :)

üdv, föccer"

Eme remek játékban Geri Bátyó ékesen bizonyította főző tudását, máshol meg a versírási képességeit villogtatja (de majd itt is fogja, nem kell izgulni), ezért kiérdemelte a SzŐr Geri Birodalmi poéta és Főszakács rangot. Gratulálunk! :C
És ha már poéta, akkor igyekszik is eme kvalitását is megvillogtatni. Íme a vers, amit egyszerűen csak :L-nek keresztelt.

":L

Egy nagy játéktér, mit Kyra anyánk ránk hagyott,
Jónéhány vidám embert erősen felizgatott.
Senki sem értette, hogy mi is ez az egész,
De a hat szmájlitól megállt a józan ész!
Megállt bizony, de a bolondos én megmaradt
És elkezdték értelmezni a fura kis szmájlikat.

Így indult, de fejlődött és sokat változott,
A jó kedv pedig idevonzott jó néhány állatot.
Van itt sok pingvin, sárkány és egy Vakegér.
Ez a fura társaság minden pénzt megér.
Apránként kialakult a Pingvinbirodalom,
Ami egy igazi, demokratikus társadalom.

Jöhet ide bárki, ha úgy hozza a kedve,
Szomorúan, vidáman, de nem kötekedve.
Ha valaki bánatos, itt meghallgatjuk a baját,
De a játékoktól elfelejtesz minden nyavalyát.
Bolondozunk mindig, mert bolondnak lenni jó
És mondjanak ránk bármit, ez nyilvánvaló!"

Azt hiszem, itt lenne az ideje, hogy átnézzem, hogy ki hagyta el a Birodalmat véglegesnek tűnő módon (nem mondom, hogy végleg, mert soha nem lehet tudni) és ki az, aki maradt. A társaság elég rendesen megváltozott, végülis az :L már nagyon rég óta fennáll, a Birodalom szintén, természetes, hogy van, aki elmegy, van, aki meg marad. Legősibb lakója a Birodalomnak
Vakegérke, aki Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet.
Utána időben
geprombolo, Uralkodó, a Káosz Birodalmi Pingvinalakulat tagja, a Birodalom Krónikása, valamint Játékmester.
következik, majd
talmida, Kincstárnok.
valamint nemrég
Shallamea, Birodalmi Méregkeverő és Pingvinizátor.
és
Geri Bátyó, SzŐr Geri, Birodalmi poéta és Főszakács.
csatlakozott eme kis csapathoz.
Ezzel még nincs vége, újabb két hivatalnok veszi fel a munkát ettől a perctől (2012/06/24/17:35)
moonlight115, Miss Moonlight115, Galaktikus Holdfény Agitátor
és
anevemearl, a Birodalom Kommunikációs Tisztje (Earl of Mercedes-Benz)
Újabb funkcionáriussal bővültünk most (2012. okt. 28.)
netpeti98 Birodalmi Pingvinkereső személyében.

Nagyjából ennyi a Birodalom funkcionáriusainak száma jelenleg, ami azt jelenti, hogy rendesen van emberhiány az üresen maradt állásokban. Állást nem hirdetünk, aki akar, válogathat a mindenféle állásból, itt nincs alulfizetett melós, meg túlfizetett pártvezér, mindenkit BAP-ban fizetünk meg munkájáért, hadd éljen és legyen boldog családjával együtt!

Hozzászólások

(#1) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Na, hogy ezért mit kapunk... ;)

Szerk: Szerintem az avatarok és a nickek közé kéne egy space.

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) puttputt válasza Vakegérke (#1) üzenetére


puttputt
őstag

Olajat a tűzre. :D

Egyébként, most végigolvastam ezt a képregény sorozatot... eddig még nem találkoztam vele. Hogy lehet? :DDD
(Abból kiderül, hogy ment már itt nagyban a kémkedés...: [link] :)

Jó kis összeállítás a "komoly munkálatokról", egyébként! :))

[ Szerkesztve ]

:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////

(#3) Mr.Csizmás válasza Vakegérke (#1) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

világ első csoportos banját? ;]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#4) geprombolo válasza Mr.Csizmás (#3) üzenetére


geprombolo
senior tag

Bannolják az egész Birodalmat. :O
Egyébként ez privát bejegyzés. Semmi olyan nincs benne, amitől megharagudhatna bárki is. Ha mégis, azt az a bárki nyugodtan jelezze felém és kijavítom a hibát.

[ Szerkesztve ]

cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!

(#5) geprombolo válasza Vakegérke (#1) üzenetére


geprombolo
senior tag

Beraktam a spácét ahogy kérted. meg az Intermouse is bekerült. Keresd meg. Ja, bedobhatnád valahova a kívánt avatárodat, hogy azt is berakjam. Csak hogy mindenki lássa, te tényleg egér vagy.

cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!

(#6) Vakegérke válasza geprombolo (#5) üzenetére


Vakegérke
veterán

Íme, és köszi. ;)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#7) geprombolo válasza Vakegérke (#6) üzenetére


geprombolo
senior tag

Beraktam. Nem is feltűnő :DDD :C

cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!

(#8) Vakegérke válasza geprombolo (#7) üzenetére


Vakegérke
veterán

Á, dehogy. :DD

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#9) 7 válasza Mr.Csizmás (#3) üzenetére


7
addikt

Le vagy maradva, már számtalan alkalommal volt olyan ;]

(#10) Mr.Csizmás válasza 7 (#9) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

gruppenban?

én kérek elnézést uram :DDD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.