2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

:L játékok harmadik évad

Írta: | Kulcsszavak: kyrabaybee . játék . :L

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Új év, új "évad" az :L-ben tartott játékokban is.

Néhány változást be kell iktatnom, de a lényeg változatlan: játszani és játszani hagyni!, ez a mottónk továbbra is. A játékok szabályai szinte azonosak maradnak, pontokért megy a csata, meg a dicsőségért. A BAP-ban való számolást kihagyjuk, mert semmi értelme, ha nincs hol elkölteni. Ha valamikor megint lesz Birodalmi Játék, akkor megint lesznek BAP-ra menő csaták, ígérem. És akkor emlékeztetőül a játékszabály:

ALAPSZABÁLYOK

-A játékok az :L topicban zajlanak. Privát üzenetben, vagy más formában érkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.
-A játékok általában az aktuális hónap elsején 0 óra 00 perckor indulnak és a hó utolsó napján 24 óra 00-kor ér véget. Sem a kezdés előtt, sem a verseny vége után beérkezett pályázatok (nevezzük így azokat a hozzászólásokat, amikkel a versenyző indul a versenyben) nem számítanak. Az időt a PH! szervere szerint számoljuk, a viták elkerülése végett.
-A versenyekre nem szükséges külön jelentkezni, csatlakozni bármikor lehet, kötelezettségek nélkül. Volt már rá példa, hogy valaki a hónap harmadik harmadában csatlakozott és megnyerte az aktuális versenyt! Minden csak a lelkesedésen, leleményességen múlik.
-A versenyzők első, pontot érő hozzászólásuktól vannak jegyezve a listán, érkezési sorrendben. Tehát nem ABC rend szerint.
-A pályázatok elbírálás alá kerülnek az alapszabályzat és az aktuális verseny speciális szabályai szerint. Amennyiben a pályázat mindkettőnek megfelel, pontozva lesz.
-A versenyekben sok esetben fontos a helyesírás tudása (mint a májusi versenyben, ahol az i és í összetévesztése miatt érvénytelenné válhatott egy pont), bár ez első ránézésre nem mindig tűnik fel az éppen arra látogatónak, mert előfordul, hogy a verseny lényege egy, vagy több betű behelyettesítése, felcserélése.
-A versenyekben részt vevő hozzászólások nem tartalmazhatnak trágár szavakat, szitkozódást, mások faji hovatartozását, vagy bőrszínét firtató kifejezéseket semmilyen formában, kivételt képez az, ha a szó megírása elkerülhetetlen (hogy őszinte legyek, ilyet nem tudok elképzelni), de akkor a fórumon már megszokott kipontozást, vagy betűbehelyettesítést kell alkalmazni. A meg nem engedett szavakat, kifejezéseket tartalmazó hozzászólásokat nem vesszük figyelembe, akkor sem, ha a szó nem a versenyzésben effektíven részt vevő mondatban, sorban, kifejezésben van benne, hanem valahol máshol a hsz-ben.

Pontozás:

-A versenyek egyedi szabályai határozzák meg, hogy a pályázatok milyen kritériumoknak kell megfeleljenek egy pont megszerzéséhez, és milyeneknek több pontért. Általában a versenyekben 1, 2, illetve 5 pont van meghatározva a szabályokban. Vannak továbbá speciális pontok, ezeket a játék vezetője menet közben találhatja ki, ha úgy gondolja, hogy az aktuális versenyben némi jutalmat érdemel az, aki kiemelkedőt alkot. Ezen speciális pontoknak külön al-szabályaik vannak.
-A kapott pontokat a versenyzők bármikor megtekinthetik az arcképük melletti listán. A pontok az egyszerűség kedvéért vigyorikkal vannak jelképezve. Az egyszerű pontok ezzel: :) Minden tizedik pont így néz ki: :DD , ezek a hozzájuk tartozó hozzászólást linkelve takarják. A speciális pontok általában szöveges és vigyori formájában jelentkeznek, mondjuk így: :C Speciális 5 pont! :C . Ezek is linkelve vannak a hozzájuk tartozó hozzászóláshoz.
-A versenyekben általában a teljes hozzászólás részt vesz (kivéve, ha ezt az aktuális szabály másképpen mondja), bele tartozik az idézet, OFF Topic rész, fórumtársak neve. Mindez azért fontos, mert a versenyek többnyire szójátékon, szófacsaráson alapulnak. Nem számít bele viszont a képek szöveges tartalma, kivéve, ha így akarja a versenyző kikerülni a szabályokat (üzenetének azon részét, amit nem tud a szabályok szerint megfogalmazni, kép formájában menti el és tölti fel).
-A pályázatok a rendelkezésre álló időn belül (5 perc a RiOs órája szerint) javíthatóak, erre általában a szemfüles versenyzőtársak figyelmeztetik is a társukat (nagyon sportszerű). Volt rá példa, hogy valaki újra megírta a hozzászólását, hogy megfeleljen a szabályoknak. Természetesen ez is egy elfogadható megoldás, pontot ér.
-A hónap végén, tehát a verseny lejárta után a pontok összesítésre kerülnek, a versenyzők elért pontjai, illetve nyereményük az :L topicban, és/vagy itt, a véget ért verseny alatt tekinthetők meg.

Nyeremények

-Nyeremény is van, az :L topicban rendszeresített aranypénz, a BAP formájában. Az utóbbi néhány hónapban általánossá vált, hogy a nyereményalap 5000 BAP, amiből a győztes 2500 BAP-ot zsebelhet el, a többi pénz meg a kapott pontok arányában bőkezűen oszlik meg a játék többi résztvevője között. Ez természetesen változhat is, de jelenleg nem áll szándékomban.Ez a rész jelenleg sajnos nem érvényes, mert nincs hol elkölteni a vagyont, amit a játékos nyert. :O
Természetesen a játék élménye, a szórakozás, a közös nevetés mindenért kárpótol. Aki nem így gondolja, az úgysem itt tölti drága idejét. :N

Információ
A versenyek alatt látható hsz-szám mindig az utolsó elszámolt hsz-t mutatja, ezzel jelezve, hogy éppen hol tartok a számolásban, mivel nem érek rá folyamatosan a gép előtt ülni és azonnal pontozni a beérkezett hsz-eket. Előfordul emiatt, hogy a feljegyzett pontok száma nem felel meg a pillanatnyi valóságnak, de igyekezni szoktam minél hamarabb pótolni.
A korábbi játékok oldalai itt és itt találhatóak, csak a rend kedvéért, ha valaki el akarna merülni a múltban.
És egy új dolog: ötleteket várok az újabb és még újabb játékokhoz (ez még nem volt újdonság), ehhez lehet puskázni (a korábbi játékokból is lehet ihletet nyerni). Az újdonság az, hogy az ötleteket ezen oldal alján megörökítem, továbbá megnyitom az ide tartozó topicot is, hogy lehessen szavazni a következő havi játékra.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUÁLIS JÁTÉKUNK

Seholsincs Szakmák

Picike8 javaslatára ismét leporolunk egy régi játékot. A szabály egyszerű: nem létező, tehát kitalált szakmákat kell mondani és természetesen leírást is kell adni hozzá, legalább két sornyi szövegben (vers lehet 4 soros, vagy annál több, sorhossz ez esetben nem számít). Minden szakma 1 pontot ér. Egy hsz-ben lehet több szakmát is mondani, csak mindhez legyen megfelelő leírás. Hajrá mindenkinek!

geprombolo :) :)

moonlight115 :) :)

#28113

Bolond hirdetések újratöltve!

Igen, megint ismétlünk, mert ismétlés a tudás anyucikája. Csakazértsem ismétlem el a szabályokat, térgyakat kell Kyra anyánkhoz méltóan bolond szöveggel eladni. Minden eladás egy pont. Hajrá!

moonlight115 :) :) :) :) :) :)

Picike8 :) :)

Vakegérke :) :) :) :)

geprombolo :) :) :) :) :) :)

ijjájom :) :)

netpeti98 :) :)

Iomega :) :) :)

#27983

Meseév!

Igen, április elsejétől beindult a meseév, aminek a szabályai szinte pontra megegyeznek a mesehónappal, azzal az apró változtatással, hogy ez egy évig tart, tehát 2013 március 31-ig. A meseév nem helyettesíti a havi játékokat, mesét, történetet a havi játékoktól függetlenül, vagy éppen azokon belül is lehet írni. Továbbá a meseév (ha eddig nem derült volna ki) fakultatív, mint ahogy az :L-ben lenni is az, semmi nem kötelező.
Ha mondjuk egy történet beleillik a havi játékba IS, meg az évesbe IS, akkor mindkét helyen pont fog járni érte. Természetesen a pontösszesítés a játékév végén lesz, a győztes mesélőnek meg szeretnék egy kis ajándékkal kedveskedni (ha már kyrabaybee nem teszi meg hálából, hogy UP-oljuk a topicját/// ez durva volt :B, sebaj, legrosszabb esetben majd a Kincstár állja a cechet), mondjuk egy :L pólóval (szponzorokat várok :R ).
Idézném a mesehónap szabályzatát:
"A lényeg dióhéjban, hogy történeteket kell mesélni, mindegy, hogy az kivel történt meg. Természetesen nyomdafestéket nem tűrő sztorikat (alkoholos mámorban elkövetett csínyek/szexuális történetek) nem veszünk figyelembe, de minden jöhet, amin nevetni, sírni, mosolyogni, tapsikolni, kacsintgatni. Lehet egy hsz-ben több történet is, több pontért. Az lenne a legjobb, ha kialakulna egy olyasmi, mint a tábortüzeknél, hogy egyik történet hozza a másikat. Hát hajrá!"

Geri Bátyó :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :)

gamek!ller :)

anevemearl :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Vakegérke :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :)

PhoenixK :)

netpeti98 :) :) :) :) :) :) :)

zoltanz :)

moonlight115 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :)

old rocker :) :) :) :)

AusWolf :) :) :) :) :)

Shallamea :) :)

nincsisbéla :)

kNG :)

geprombolo :) :)

#27762

Szabadfogású szmájliértelmezés

Januári játékunk nem lett számolva, mert kicsit későn kezdtük el és az Uralkodó-Krónikás szabadságon volt/lustult/a másik vonalon beszélgetett. Februárban a klasszikus szmájliértelmezést lazábban vesszük és 4-10 szmájlit lehet értelmezni a már rég bejáratott értelmezési szabály szerint.

moonlight115 :) :) :) :) :) :) :) :)

ijjájom :) :) :) :)

Vakegérke :) :) :) :) :) :) :)

netpeti98 :)

anevemearl :) :)

FatalEror :)

#27684

Folytasd!

"Valaki leír egy mondatot, és a mondata utolsó szavával kéne folytatni a következő játékosnak, de úgy, hogy összefüggés legyen a 2 mondat között. Aki hamarabb válaszol, az kap pontot."
Ez így röviden Vakegérke megfogalmazása a decemberi játékunkról, amihez remélem sokan csatlakoznak, hiszen egyszerű, mint a szög.
Néhány pontosítás: Mondatot SZABAD kezdeni névelővel (természetesen ezt az előző mondat utolsó szava kell kövesse), továbbá a szót megváltoztatni csak továbbragozással lehet, de elvenni nem lehet belőle, valamint az eredeti toldalékot sem lehet másikkal helyettesíteni. Ékezetet lehet cserélni (pl. alma-almába). Saját mondatra nem lehet válaszolni. Minden hozzászólás, amiben érvényes mondat van, 1 pontot ér.
Jó szórakozást mindenkinek!

Vakegérke :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :)

netpeti98 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :)

colomb2 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :)

geprombolo :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD

moonlight115 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :)

hamyka :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :)

#27337

Seholsincs szakmák hónapja.

Na, most légy okos! Mármint én. Egyszerű, mint a karikacsapás. Az ember kitalál egy nemlétező szakmanevet és ahhoz elmagyarázza a szakmát, melyet ez a név takar. Illik nem két szóval elmagyarázni, mert a két szó az ugyebár csak 2 szó....
Na hajrá!

moonlight115 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :)

Vakegérke :) :) :) :) :) :) :) :) :)

anevemearl :)

netpeti98 :) :) :)

Geri Bátyó :)

geprombolo :)

#27042

Szmájliértelmezéééés!!!

Sima, klasszikus értelmezés, minta a topic első 1000 hsz-ében dögivel, de odébb is tucatjával. Szabály? Az is van. Értelmezésnek tekinthető minden olyan szöveg, ami valamilyen szinten magyarázza, értelmezi a vigyorikat, az általuk kifejezett hangulatot. Csak a fantázia szab határt az értelmezéseknek.Minden értelmezés, ami nem egyszavas sorokból áll, hanem teljes mondatokból (minimum három szó, beleértve a kötőszavakat is), egy pontot ér. Minden arcocskát értelmezni kell, nem szabad kihagyni egyet sem, sem pedig összetéveszteni. Asszem ennyi.

A hat vigyori:
:DD :DDD :(( :O ;) :C
vigyázat, az ötödik kacsint!

Példának a legelső értelmezés, ami a topicban megszületett, Vakegérke tollából:
:DD Hiába mondták, hogy ne ugrálj, hugi, nem érdekelt. Ugráltam.
:DDD Egy este a diszkóban hepciáskodtam, ugráltam szokásom szerint. Nem volt jó ötlet. Egy vadbaromnak nem tetszett, és miután sokadszorra is hiába szólt, hogy hagyjam abba, szájba rúgott. A "kirakatnak" annyi, csak hátul maradt pár fogam.
:(( Dühös lettem, hiszen attól kezdve csukott szájjal mulathattam, szívószállal ihattam. Nem szerettem volna, ha kiröhögnek.
:O Megéheztem, és kértem egy szendvicset. Nagyot haraptam volna bele, és ekkor támasz nélkül maradt hátsó fogaim is kihullottak. Egyébként is emo-s vagyok, kapóra jött az esemény egy jó kis síráshoz.
;) Másnap bejelentkeztem a fogorvosomhoz. A fiúm erősen tiltakozott, mivel sokkal élvezetesebbnek találta a fogatlan orális szexet.
:C Na, megvan a szép új protkóm. Kivehető, így a fiúmnak is jó, és ha élesedik a helyzet a diszkóban, csak kiveszem, nem gond, ha szájba rúgnak.

Kellemes játékot a népnek!

Vakegérke :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :)

netpeti98 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :)

moonlight115 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :)

anevemearl :) :) :) :) :) :) :)

nincsisbéla :) :) :) :)

AusWolf :)

kNG :)

kovy29 :) :) :) :)

Geri Bátyó :)

geprombolo :) :) :) :)

Shallamea :)

szoke12 :) :) :) :) :) :) :) :) :)

#26861

Pszichológusos, avagy Mi jut róla eszedbe elsőre?

Szeptemberi játékunk moonlight115 játékostársunk fejéből pattant ki, abból, amit leír, ki is derül a lényeg:
"Valaki beír egy szót ( tárgy, fogalom, élőlény, bármi ) és a többiek leírják, mi jutott róla először eszükbe. Kifejtik azt is, hogy miért. Viccesen, vagy komolyan. Aki először válaszol, az mondhatja az újabb szót."
Tehát valaki mond egy szót (lehet összetett szó is, de csak egyet!), vagy mutat a többieknek egy képet, ez helyettesíti majd a pszichológusnál megszokott tintapacát, valaki más meg mond rá valamit. Ez már lehetőleg több legyen, mint egy szó, az a legjobb, ha egy történet. Egy feladványra több megfejtés is érkezhet, persze mind más személytől, mert ami másodjára jut eszünkbe, az már nem elsőre van :D . Minden szó a feladás napján éjfélig él, tehát másnap más szavak lesznek.
A feladott szóért nem jár pont, viszont minden megfejtés 1 pontot ér.

anevemearl :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :)

moonlight115 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :)

Vakegérke :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :)

Chaser :) :) :)

AusWolf :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :)

geprombolo :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :)

Shallamea :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :)

netpeti98 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :)

nincsisbéla :) :) :) :)

szoke12 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :)

Geri Bátyó :) :) :) :) :) :) :)

old rocker :)

core2 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :)

#26375

Verselős játék

A játékosok rímbe kell szedjék mondandójukat. Eddig egyszerű. A mondandót viszont az aznapi első, nem versben megfogalmazott hsz első mondata határozza meg. Ez a mondat állhat bármennyi szóból, vagy akár lehet egy vigyori is, vagy egy kép. Ez megadja a verses kedvűek alkotási szabadságát. Innen már a versek egymásnak is válaszolgathatnak. Minden vers egy pontot ér. Egy "téma" addig él, amíg másnap valaki prózában meg nem szólal. Vagy harmadnap...

Vakegérke :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :)

moonlight115 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :)

old rocker :) :)

anevemearl :) :) :) :)

AusWolf :) :) :)

netpeti98 :) :)

nincsisbéla :)

Shallamea :) :)

#25701

5szavas játék

A játék hasonlít a tavaly év végén játszott főzőcskére, azzal a különbséggel, hogy most nem ételhez adjuk a hozzávalókat, hanem egy szabadon megírható szöveghez. A szavakat legalább két ember kell összeadja, ami annyit jelent, hogy egy ember maximum három szót adhat hozzá, így nehezítve meg a szöveg összeszerkesztőjének dolgát. A szöveg bármi lehet, bármilyen témában, a fantázia szabadon csaponghat, csak mind az öt szó benne kell legyen legalább egyszer és összefüggő kell legyen. A szövegben a szavakat lehet ragozni kényünk-kedvünk szerint, csak elvenni nem szabad belőlük.
A szavak megadói 1-1- pontot kapnak a feladványért, a szövegelő három pontot kap a jól megszerkesztett szövegért. Amennyiben 24 órán belül nem érkezik megfejtés a szavakra, a szavak megadói is megpróbálkozhatnak a szöveg összeállításával, 2 pontért.
Kellemes játékot mindenkinek!

Vakegérke :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD

moonlight115 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :)

AusWolf :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :)

netpeti98 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :)

geprombolo :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :)

Geri Bátyó :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :)

Jester01 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :)

Anevemearl :) :) :)

fezlergabor :) :) :) :) :) :)

aggleány :) :) :)

Picike8 :)

old rocker :) :) :) :) :) :) :) :) :)

A játék véget ért, moonlight115 nyerte meg brilliáns szóelhelyezéseivel. Nem sokkal mögötte végzett AusWolf, aki egy kerek történetet hozott ki a szavakból, ezért különdíjat kap.

#25010

Bolond hirdetések hónapja

Ez az ötlet anevemearl kolléga agyából pattant ki, ilyen formában: "Lényege: Valaki belinkel egy képet mittudomén egy TVről/mobilról/járgányról/akármiről, és a többieknek meg egy minél bolondosabb hirdetést kell írniuk."
Azt hiszem ehhez nem kell sok kommentár, hát hajrá, toljuk a szekeret!
Még annyit pontosításul, hogy a feldobott "áruért" és a meghirdetéséért is pont jár, tehát bárki bárkinek a cuccát hirdetheti, eladhatja.
Játékunk közkívánatra júniusban is folytatódik.

anevemearl :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD

geprombolo :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :)

Vakegérke :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :)

netpeti98 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :)

zoltanz :)

Shallamea :) :)

moonlight115 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Geri Bátyó :)

AusWolf :) :) :)

föccer :)

#24153

Vicc ez a játék! :))

Áprilisi játékunk lényege, hogy vicceket mesélünk, persze mellőzzük az abszolút szakállas Pistike/Móricka, illetve Jean vicceket. Minden vicc egy pontot ér. Vicces történet is lehet, akár megtörtént eset is. Nyomdafestéket nem tűrő, vagy durva vicceket, illetve rasszista, stb. vicceket nem jutalmazunk, legfeljebb moderáltatással.

Geri Bátyó :) :) :)

Shallamea :) :) :) :) :) :) :) :)

geprombolo :) :) :) :)

netpeti98 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :D :) :) :) :) :)

anevemearl :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Vakegérke :) :) :) :) :) :)

#23506

Mesehónap

A lényeg dióhéjban, hogy történeteket kell mesélni, mindegy, hogy az kivel történt meg. Természetesen nyomdafestéket nem tűrő sztorikat (alkoholos mámorban elkövetett csínyek/szexuális történetek) nem veszünk figyelembe, de minden jöhet, amin nevetni, sírni, mosolyogni, tapsikolni, kacsintgatni. Lehet egy hsz-ben több történet is, több pontért. Az lenne a legjobb, ha kialakulna egy olyasmi, mint a tábortüzeknél, hogy egyik történet hozza a másikat. Hát hajrá!

Vakegérke :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :)

geprombolo :) :) :) :) :)

anevemearl :) :) :) :) :) :) :)

Shallamea :) :)

föccer :)

ArchElf :) :) :) :)

Geri Bátyó :) :) :)

aggleány :) :) :) :) :) :)

netpeti98 :)

PhoenixK :) :)

#23280

Az őrült fogyókúra hónapja!

Februárban beindul az őrült fogyókúra, jöhet bármilyen eszement recept, a lényeg, hogy legalább két soros legyen a leírás, hogy beleférjen a recept maga, meg a kívánt (esetleg elért ;] ) hatás. Kockázatok és mellékhatások tekintetében felelősséget nem vállal sem a Birodalom, sem a receptek írója, sem a Játékszervező Iroda! ;] :P
Kellemes őrületet mindenkinek! :R

geprombolo :) :) :)

Vakegérke :) :) :) :) :) :)

Geri Bátyó :) :) :) :)

netpeti98 :) :) :) :) :)

talmida :)

Timocicu :)

#23032

Régebbi játékaink:
Első nekibuzdulás:
- L betűk átalakítása :L-re
- L betűs szóval kell kezdődjön a hozzászólás, az L betűt persze :L-nek írtuk
- a hat szmájli benne kell legyen a hsz-ben, méghozzá a szövegbe szerkesztve, hogy pontot érjen
- L betű nélkül kell a pontos hsz-t megfogalmazni
- eszperente verseny
- ipszilonos verseny, melyben minden i-t ipszilonná kell átírni

Második nekifutás
- megszólító verseny, melyben nem használtunk válaszgombot, hanem találó megszólításokkal bombáztuk a címzetteket
- a pontért a mondat legalább egy szava L-re kell kezdődjön, persze :L-nek írva
- remekműveinket közkinccsé tettük és szavaztunk a másokéra
- kyrabaybee nevét alapul véve az é-t ay-nak, az i-t meg ee-nek írtuk
- viccmesélő játék, melyben meséltünk vicceket. Ha valaki tetszését fejezte ki, kaptuk a pontot
- hihetetlen, meghökkentő, megdöbbentő, elgondolkodtató történetek
- betegségkitalálós verseny
- érdekes híreket kellett közölni a társasággal
- megint eszperente verseny, szmájliértelmezéssel
- állatokat kereszteztünk szóban, összeolvasztottuk a neveiket
- előző havi állatainkat raboltuk egymástól úgy, hogy újakat kötöttünk hozzájuk
- főzőcske, egyesek adták a hozzávalókat, mások meg főzték a vacsit
- értelmetlen találmányokat találtunk ki, értelmes dolgok keresztezésével
- az állatkeresztezésben használt módszerrel állatokat kereszteztünk növényekkel
- ebédfőzés, ugyanúgy, mint a vacsit korábban

Harmadik évad:
- őrült fogyókúra, a recepteket kéretik nem komolyra venni!
- mesehónap, megtörtént történeteket mesélünk
-vicchónap
-meseév, ugyanaz, mint a mesehónap, csak egy évig tart
-bolond hirdetések hónapja
-verselős hónap
-pszichológusos játék, kinek mi jut eszébe egy szóról, képről, magyarázattal

Ötletek a jövőre:

anevemearl ötlete, miszerint: "Zene. Avagy nagy kedvenced-és amit a legjobban utálsz. 2-2 példa jöhet"

Bolond hirdetések hónapja

Dalszövegparodizáló játék

ötletelős játék

Betegségkitalálós verseny, anevemearl kívánsága alapján.

"miért...? kérdezős játék, moonlight115 ötlete

Klasszikus szmájliértelmezés geprombolo ötlete

Anagramma Shallamea ötlete

Szerelmetes hűséges tárgyam, moonlight115 ötlete.

Szakma kitaláló verseny, Vakegérke ötlete.

Kurtafarkú Lalos igaz esetei, Vakegérke ötlete.

Személyi kaktusz-kultusz játék moonlight115 ötlete.

Szakkifejezés félremagyarázó, Vakegérke ötlete.

Szabadon választott szmájlik értelmezése geprombolo ötlete.

Hozzászólások

(#1) geprombolo


geprombolo
senior tag

Első hozzászólás

Megnyitom a topicot, itt lehet majd új játékötletekkel jönni, szavazni a következő havi játékra, meg esetleg kidolgozni közösen a játékszabályt. Mást nem.

A topic CSAK és KIZÁRÓLAG ezen célokkal lett megnyitva, ezt kérem szigorúan tiszteletben tartani, minden másra ott az :L, ezen hely anyatopicja. A nem ide passzoló hozzászólásokat kénytelen leszek moderáltatni, hogy megmaradjon a topic átláthatósága. Megértéseteket köszönöm. :R

cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!

(#2) Earl_Muttley


Earl_Muttley
aktív tag

ÖTLET! A bolond hirdetések hónapja.

Lényege: Valaki belinkel egy képet mittudomén egy TVről/mobilról/járgányról/akármiről, és a többieknek meg egy minél bolondosabb hirdetést kell írniuk.

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#3) Vakegérke válasza Earl_Muttley (#2) üzenetére


Vakegérke
veterán

Itt is támogatom ötletedet. :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#4) Earl_Muttley válasza Vakegérke (#3) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

Itt is köszönöm! :)

(geprombolo: ne hívd a modikat pls :O)

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#5) geprombolo válasza Earl_Muttley (#4) üzenetére


geprombolo
senior tag

Nem hívom, ennyi talán még belefér (de azért nem csinálunk belőle rendszert), pláne, ha megpróbáljuk kidolgozni a zenés ötletedet. Akkor majd lehet szavazni, hogy melyik ötlet legyen a májusi játékunk.

[ Szerkesztve ]

cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!

(#6) Earl_Muttley válasza geprombolo (#5) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

:O lehetne ötletlős topic, ahol mindenki átbeszélheti... ;)

Zenéshez:

Dalszövegparodizáló verseny, külföldit magyarítva persze :) Nos? Nos? Nos?

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#7) geprombolo válasza Earl_Muttley (#6) üzenetére


geprombolo
senior tag

Szóval valami olyan legyen, hogy kedvenc dalom és azt valaki leferdíti?C Bikicsunáj! :DDD
Én meg olyanra gondoltam (vagy már írtam is?) hogy a napi kedvencünket, amit aznap a legszívesebben hallgatunk, meg amit nagyon nem akarunk hallgatni, 2-2 zenét.
Egyébként ez pont 5letelős topic, átbeszéljük, kidolgozzuk, megszavazzuk, stb. :K

cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!

(#8) Vakegérke válasza geprombolo (#7) üzenetére


Vakegérke
veterán

Inkább emlékszel, mint gondoltad. Itt már javasolta anevemearl barátunk. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#9) Earl_Muttley válasza geprombolo (#7) üzenetére


Earl_Muttley
aktív tag

A megszavazósdi szerintem is jó :)

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#10) geprombolo válasza Vakegérke (#8) üzenetére


geprombolo
senior tag

Igen, azt tudom, be is írtam az 5letek közé. Abban a formában viszont nem sok hsz-t szülne a játék, így kicsit csiszoltam rajta és az éppen aznapi kedvencünk kerülne a játékba. Az elméletileg mindenkinek napi 1 hsz-e lenne, plusz a válaszok a másokéra. Mert ugye ami ma teszik, holnap lehet, hogy nincs hangulatom meghallgatni, stb. Így mostmár világos? :U

cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.