2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

:L pontgyűjtő verseny, második nekifutás

Írta: | Kulcsszavak: játék . verseny . kyrabatbee

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nos, mivel a versenyek eredeti oldala már nagyon hosszúvá vált, kissé nehézkes a benne való navigálás, ráadásul ott már hat havi verseny futott le, éppen aktuálissá vált egy új oldal megnyitása.
Szeretném kicsit összeszedettebbé is tenni az oldalt, mivel az elmúlt fél év során néhány alapszabály kristályosodott ki:

ALAPSZABÁLYOK

-A versenyek az :L topicban zajlanak. Privát üzenetben, vagy más formában érkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.
-A versenyek általában az aktuális hónap elsején 0 óra 00 perckor indulnak és a hó utolsó napján 24 óra 00-kor ér véget. Sem a kezdés előtt, sem a verseny vége után beérkezett pályázatok (nevezzük így azokat a hozzászólásokat, amikkel a versenyző indul a versenyben) nem számítanak. Az időt a PH! szervere szerint számoljuk, a viták elkerülése végett.
-A versenyekre nem szükséges külön jelentkezni, csatlakozni bármikor lehet, kötelezettségek nélkül. Volt már rá példa, hogy valaki a hónap harmadik harmadában csatlakozott és megnyerte az aktuális versenyt! Minden csak a lelkesedésen, leleményességen múlik.
-A versenyzők első, pontot érő hozzászólásuktól vannak jegyezve a listán, érkezési sorrendben. Tehát nem ABC rend szerint.
-A pályázatok elbírálás alá kerülnek az alapszabályzat és az aktuális verseny speciális szabályai szerint. Amennyiben a pályázat mindkettőnek megfelel, pontozva lesz.
-A versenyekben sok esetben fontos a helyesírás tudása (mint a májusi versenyben, ahol az i és í összetévesztése miatt érvénytelenné válhatott egy pont), bár ez első ránézésre nem mindig tűnik fel az éppen arra látogatónak, mert előfordul, hogy a verseny lényege egy, vagy több betű behelyettesítése, felcserélése.
-A versenyekben részt vevő hozzászólások nem tartalmazhatnak trágár szavakat, szitkozódást, mások faji hovatartozását, vagy bőrszínét firtató kifejezéseket semmilyen formában, kivételt képez az, ha a szó megírása elkerülhetetlen (hogy őszinte legyek, ilyet nem tudok elképzelni), de akkor a fórumon már megszokott kipontozást, vagy betűbehelyettesítést kell alkalmazni. A meg nem engedett szavakat, kifejezéseket tartalmazó hozzászólásokat nem vesszük figyelembe, akkor sem, ha a szó nem a versenyzésben effektíven részt vevő mondatban, sorban, kifejezésben van benne, hanem valahol máshol a hsz-ben.

Pontozás:

-A versenyek egyedi szabályai határozzák meg, hogy a pályázatok milyen kritériumoknak kell megfeleljenek egy pont megszerzéséhez, és milyeneknek több pontért. Általában a versenyekben 1, 2, illetve 5 pont van meghatározva a szabályokban. Vannak továbbá speciális pontok, ezeket a játék vezetője menet közben találhatja ki, ha úgy gondolja, hogy az aktuális versenyben némi jutalmat érdemel az, aki kiemelkedőt teljesít. Ezen speciális pontoknak külön alszabályaik vannak.
-A kapott pontokat a versenyzők bármikor megtekinthetik az arcképük melletti listán. A pontok az egyszerűség kedvéért vigyorikkal vannak jelképezve. Az egyszerű pontok ezzel: :) Minden tizedik pont így néz ki: :DD , ezek a hozzájuk tartozó hozzászólást linkesítve takarják. A speciális pontok általában szöveges és vigyori formájában jelentkeznek, mondjuk így: :C Speciális 5 pont! :C . Ezek is linkelve vannak a hozzájuk tartozó hozzászóláshoz.
-A versenyekben általában a teljes hozzászólás részt vesz (kivéve, ha ezt az aktuális szabály másképpen mondja), bele tartozik az idézet, OFF Topic rész, fórumtársak neve. Mindez azért fontos, mert a versenyek többnyire szójátékon, szófacsaráson alapulnak. Nem számít bele viszont a képek szöveges tartalma, kivéve, ha így akarja a versenyző kikerülni a szabályokat (üzenetének azon részét, amit nem tud a szabályok szerint megfogalmazni, kép formájában menti el és tölti fel).
-A pályázatok a rendelkezésre álló időn belül (5 perc a RiOs órája szerint) javíthatóak, erre általában a szemfüles versenyzőtársak figyelmeztetik is a társukat (nagyon sportszerű). Volt rá példa, hogy valaki újra megírta a hozzászólását, hogy megfeleljen a szabályoknak. Természetesen ez is egy elfogadható megoldás, pontot ér.
-A hónap végén, tehát a verseny lejárta után a pontok összesítésre kerülnek, a versenyzők elért pontjai, illetve nyereményük az :L topicban, és/vagy itt, a véget ért verseny alatt tekinthetők meg.

Nyeremények

-Nyeremény is van, az :L topicban rendszeresített aranypénz, a BAP formájában. Az utóbbi néhány hónapban általánossá vált, hogy a nyereményalap 5000 BAP, amiből a győztes 2500 BAP-ot zsebelhet el, a többi pénz meg a kapott pontok arányában bőkezűen oszlik meg a verseny többi résztvevője között. Ez természetesen változhat is, de jelenleg nem áll szándékomban.

Információ
A versenyek alatt látható hsz-szám mindig az utolsó elszámolt hsz-t mutatja, ezzel jelezve, hogy éppen hol tartok a számolásban, mivel nem érek rá folyamatosan a gép előtt ülni és azonnal pontozni a beérkezett hsz-eket. Előfordul emiatt, hogy a feljegyzett pontok száma nem felel meg a pillanatnyi valóságnak, de igyekezni szoktam minél hamarabb pótolni.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUÁLIS JÁTÉKUNK

Ünnepi hónap - nagy kajás hónap!

December tele van ünnepekkel, az ember lazábbra veszi a nadrágszíjat, hogy többet ehessen. Nem lesz ez másképp a Birodalomban sem, mert ismét főzünk, csak most nem vacsorát, mint szeptemberben, hanem ebédet. Ennek megfelelően néhány részlet megváltozik a korábbiakhoz képest. Minden nap reggel 11 óráig a hozzászólók hozzák a hozzávalókat az ebédhez, amit egy önként vállalkozó ezután elkészít, legkésőbb délután 5-ig, utána már a következő nap ebédjéhez gyűjtjük a hozzávalókat. A hozzávalóknak illeniük kell egymáshoz, továbbá nem lehet olyan alap hozzávalókat betenni a játékba, mint a kenyér, a víz, vagy a só. Az elkészített ételnek ehetőnek kell lennie, lehet több fogásos is. Az étel elkészítője 2 pontot kap, a többiek, akik a hozzávalókat adták, 1-1 pontot kapnak. A főző más hozzávalókat is hozzátehet az ételhez, de egyiket sem hagyhatja ki abból, amit a többiek hozzáadtak.
Ponthalmozás nem lehetséges, ha a "szakács" korábban hozzáadott alapanyagot, akkor is csak 2 pontja lesz, továbbá akik több hozzávalót is felsoroltak a nap folyamán, azok is csak 1 pontot kapnak. Több hozzávalót egyetlen személy csak úgy adhat hozzá, hogy megvárja, amíg az egyes hozzávalói után valaki más is hozzátesz valamit.
Lényeges, hogy ha valamelyik nap nem sikerül 17:00-ig ebédhez juttatni a Birodalom népét, akkor a nép megharagszik és senki nem kap pontot. :(
Az ünnepekre (Mikulás, Karácsony, Szilveszter) különleges dolgokat tartogatok, mindenki idejében megtudja majd. :P
A játék kivételesen (csak hogy nehogy éhen maradjon a Nép az első nap) harmincadikán délután 4 órakor kezdődik, tehát lesz egy pár órás átfedés a novemberi és a decemberi játékok ideje között.

Ünnepi felhajtás!

Ígéretemhez híven az Ünnepekre kicsit csavarok a játék menetén. Karácsonyra három kötelező összetevőt iktatunk be a menübe, ezek a hal, a pulyka és a csoki. Ez utóbbi a Mikulásról maradt, most felsorolom, hogy milyen választékból lehet csemegézni: kerek csokoládé, szögletes csokoládé, hosszú csokoládé, rövid csokoládé, gömbölyű csokoládé, lapos csokoládé, tömör csokoládé, lyukas csokoládé, csomagolt csokoládé, meztelen csokoládé, egész csokoládé, megkezdett csokoládé, édes csokoládé, keserű csokoládé, csöves csokoládé, mogyorós csokoládé, tejcsokoládé, likőrös csokoládé, tavalyi csokoládé, idei csokoládé, és minden olyan csokoládé, amit csak készítenek a világon. Ha valaki nem tudná elképzelni, hogy ezek milyenek, akkor szakavatott rokonom itt bemutatja. Természetesen ezek a hozzávalók nem kell mind egy ételben benne legyenek, olyan gonosz nem vagyok. :N Sőt, kötelező teljes menüt végigetetni a néppel! Ez legalább 3 fogást jelent, de lesz idő rá felkészülni, mert a megszokottnál már egy nappal korábban el lehet kezdeni gyűjteni a hozzávalókat, tehát már 23-án délután 5-től. Persze nem kell megfeledkezni a 24-i ebédről sem, így a karácsonyi hozzávalókat meg kell jelölni valami olyannal, hogy "ezt Karácsonyra", vagy hasonló. Mivel Karácsonykor az ember sokat eszik, a remekműveket este 10-ig várjuk, méghozzá két teljes menüt, persze két embertől. Mindketten megkapják a kijáró két pontjukat fáradozásuk jutalmául. Aki tényleg elkészíti a kaját és képet is készít róla, majd azt meg is mutatja nekünk, az további egy ponttal gazdagszik. Persze a másnapi ebéd hozzávalóit már 17:00-kor elkezdjük gyűjteni, mint rendesen.
A szilveszteri buli még ennél is hatalmasabb lesz, már három nappal korábban elkezdjük gyűjteni a hozzávalókat (a fentebbi módon), köztük szerepelni fog (Uralkodói rendelet alapján ;] ) a lencse, a malac és a pezsgő. A pezsgőt nem muszáj belekeverni az ételbe, az lehet csak simán az asztalon. Mivel egész éjjel fent lesz a nép, sok hamira lesz szükség, így MINDENKI főzhet, akinek csak eszébe jut, persze mindenki kap is pontot ezért. :K A lefényképezett menü (ismétlem, saját főztje kell legyen) további egy pontot ér mindenkinek. Reggel 10-ig fog folyni a buli, addig mind lehet főzni. Persze mindenki csak egy főztjéért kap pontot, ha netán eszébe jutna, hogy még éhes a család és rittyent még valamit. Továbbá nem kizárt a két ünnepen az extra pontok osztása valami speciális dologért, amiről fogalmam sincs így előre.
Jó bulizást és BUÉK mindenkinek!

netpeti98 :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :)

Vakegérke :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Geri Bátyó :) :) :) :) :) :) :) :)

talmida :) :) :) :) :)

geprombolo :) :) :) :) :) :)

Ricardo128 :) :) :) :) :) :) :) :) :)

#22745

Az őrült tudósok társasága visszatér!

Novemberi versenyünk lényege, hogy állatokat keresztezünk növényekkel, persze csak szóban. A keresztezés az állat és növény nevével történik, a szó elején és végén lévő betűket lehet összeolvasztani, mondjuk így lesz a vidrából és az almából vidralma. Most eltekintenék az állatnövény tulajdonságainak kifejtésétől, de a játékban szükség lesz egy lehetőleg 2 sornál nem rövidebb leírásra, már csak azért is, hogy lehessen jót nevetni a hibrid lény vegyes tulajdonságain, meg persze a pontért. Több pontért több állatot-növényt kell egybe olvasztani, egy névbe. Felváltva, mondjuk úgy, hogy állat-nővény-állat-növény, vagy fordítva, de állat állatot nem követhet, sem növény növényt. Persze ezzel együtt szaporodnak az elvárt sorok is, három tagú lénynél négy sor, és így tovább. Kellemes játékot novemberben is mindenkinek!

Vakegérke :) :) :) :) :) :) :)

geprombolo :) :) :) :)

netpeti98 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :)

Coccer :) :) :)

PhoenixK :) :)

Domxc :)

#22422 Ezt a játékot netpeti98 nyerte. Gratulálunk! :C

A hibbant találmányok vására

A vásárba olyan találmányokat várunk, amiknek abszolút semmi értelme és két, önmagában hasznos tárgy ötvözésével készültek. Erre egy jó példa a zuhanyrózsába épített mobiltelefon. Tehát a mostani játékunk a 2az1ben nevet is viselhetné, de az elcsépelt. :DDD 3az1ben tárgyakat most nem fogadunk el, azt majd esetleg egy későbbi játékban. A szabályok a korábban már játszott állatkeresztezős játék szabályaira hasonlítanak, minden találmány 1 pontot ér, egy hsz-ben lehet több tárgy is. Ami fontos, hogy a tárgy feltalálója meglehetősen pontos leírást adjon a találmányáról mind fizikailag, mind működésileg. A leírásnak legalább 3 sorosnak kell lennie, hogy a találmány pontot érjen. Természetesen a tárgy humoros tulajdonsága (ha van neki) nem maradhat eltitkolva.

föccer :) :) :) :)

Vakegérke :) :) :) :) :) :)

geprombolo :) :) :) :) :) :)

sKata™ :) :) :)

PhoenixK :)

Geri Bátyó :) :) :) :)

netpeti98 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD

Shallamea :) :)

#22103
Játékunkat netpeti98 nyerte, gratulálunk!

Óriási főzőcske!
A birodalom minden lakója jól lakik!

Szeptember a rengeteg gyümölcs, meg egyéb csemegék hónapja, így ezen havi játékunkban főzünk, méghozzá nem is akárhogyan! Minden nap este 6 óráig a hozzászólók hozzák a hozzávalókat a vacsorához, amit egy önként vállalkozó ezután elkészít. A hozzávalóknak illeniük kell egymáshoz, továbbá nem lehet olyan alap hozzávalókat betenni a játékba, mint a kenyér, a víz, vagy a só. Az elkészített ételnek ehetőnek kell lennie, lehet több fogásos is. Az étel elkészítője 2 pontot kap, a többiek, akik a hozzávalókat adták, 1-1 pontot kapnak. A főző más hozzávalókat is hozzátehet az ételhez, de egyiket sem hagyhatja ki abból, amit a többiek hozzáadtak.
Ponthalmozás nem lehetséges, ha a "szakács" korábban hozzáadott alapanyagot, akkor is csak 2 pontja lesz, továbbá akik több hozzávalót is felsoroltak a nap folyamán, azok is csak 1 pontot kapnak. Több hozzávalót egyetlen személy csak úgy adhat hozzá, hogy megvárja, amíg az egyes hozzávalói után valaki más is hozzátesz valamit.
Lényeges, hogy ha valamelyik nap nem sikerül éjfélig vacsorához juttatni a Birodalom népét, akkor a nép megharagszik és senki nem kap pontot.
Harmincadikán lesz A Nagy Erőpróba Napja, amikor kivételesen mindenki azon fog igyekezni, hogy lehetetlen helyzetbe hozza az aznapi szakácsot. A szakács dolgát nehezíti az is, hogy három fogásnál többet nem csinálhat. Amennyiben sikerül az összenemillő hozzávalókból ehetőt csinálni, a remekműve bekerül a Birodalmi Krónikába, továbbá két extra pontot kap az illető erőfeszítéseiért.

geprombolo :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :)

Vakegérke :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) Uralkodói dicséret ezért :)

Geri Bátyó :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) Extra 2 pont

Badman 4ever :)

talmida :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :)

sKata™ :) :) :) :) :) :) :) :)

PhoenixK :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD

föccer :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) Extra 2 pont

molnarpeter :)

Coccer :) :) :) :) :)

#21827

Az őrült tudósok rabolnak, mert úgy tartja úri kedvük!

Mint látszik a címből, augusztusi játékunk a júliusi folytatása, annyi különbséggel, hogy az újonnan kitalált állatokat a régebbiekhez (akár a múlt haviakhoz is) lehet kapcsolni, a megkötés csak annyi, hogy figyelembe kell venni az állatok leírását. Ide tartozik az, hogy az állat hol él, hogyan él és van-e a leírás szerint ellensége, vagy nincs. Tehát nem lehet összekötni egy négylábú halat egy repülő emlőssel, ha mindkettő csúcsragadozó, vagy éppen teljesen más kontinensen élnek.
A rablás menete: a játékos kitalálja állatát, amit leír a megszokott módon, majd a hozzá köthető állatot megnevezi és linkesíti az őt tartalmazó hsz-el. Ha a kapcsolt állat más állatokkal is kapcsolatban áll abban a hozzászólásban, amiben ki lett találva, akkor annál jobb, mert az új állat egyből több állattal kerül kapcsolatba, így több pontot fog érni. Egy példa: a játékos kitalálja X állatot, ami zsákmányállata Y állatnak, de az Y állat már közösségben él Z és Q állattal, tehát játékosunk kap 1 pontot az állatáért, meg még 3 pontot a kapcsoltakért. A rablás halmozható, ha a játékos több állathoz is köti kitalált lényét, és azok külön hsz-ekben vannak. Ahány állattal sikerül kapcsolatba hozni a lényt, annyi rabolt pont.

Geri Bátyó 6 pont

#21093

Az őrült tudósok társasága

Júliusi versenyünk lényege, hogy állatokat keresztezünk, persze csak szóban. A keresztezés az állat nevével történik, a szó elején és végén lévő betűket lehet összeolvasztani, mondjuk így lesz a mókusból és a sügérből mókusügér. Most eltekintenék az állat tulajdonságainak kifejtésétől, de a játékban szükség lesz egy lehetőleg 2 sornál nem rövidebb leírásra, már csak azért is, hogy lehessen jót nevetni a hibrid állat vegyes tulajdonságain, meg persze a pontért. Több pontért több állatot kell egybe olvasztani, egy névbe. Persze ezzel együtt szaporodnak az elvárt sorok is, három állatnál négy sor, és így tovább. Kellemes játékot júliusban is mindenkinek!

molnarpeter :)
.
Shallamea :) :) :) :) :) :)4 pont :) :)
.
geprombolo :) :) :) :) 5 pont :DD :) :) :) :) :)5 pont :) :) :)
.
Geri Bátyó :) :) :) :) :) :)9 pont
.
sKata™ :) :) :) :) :) :) :) :) :) 6 pont :) :)6 pont 5 pont :) :) :)
.
talmida :)
.
#20993

Közkívánatra elővesszük régebben nagy sikert aratott versenyeinket, kezdjük az eszperente-versennyel, PhoenixK barátunk kívánságára és sokak örömére. A verseny azonos a régivel, mindenben, még a szövegét is átmásolom, íme:

Eszperente-aszparanta verseny

Eszperente versenyhez keresek lelkes egyedeket. Ezen versenyre jelentkeznetek eme helyen lehet. Gyertek, versenyezzetek velem!
Na, a lényeget gyorsan előadtam. Egy pontot ér az a hsz, amiben van egy olyan mondat, amiben csak egyféle magánhangzó szerepel, az is legalább nyolcszor. Az durván három-négy szó. A hsz állhat több mondatból is, a pontot érő mondat bárhol lehet a hsz-en belül.
Ha valaki két pontot akar szerezni egy hozzászólással, az írjon tele 5 sort, minden mondat eszperente kell legyen, annyi könnyítéssel, hogy a magánhangzók mondatonként változhatnak, de nem mondaton belül. Ezen esetben elég, ha a mondatok egyike tartalmaz nyolc azonos magánhangzót, a többi mondat kevesebbet is tartalmazhat.
Figyelem! Öt pontot ér az a hsz, ami klasszikus szmájliértelmezés formájában íródik és persze minden szmájlihoz egy, legalább nyolc azonos magánhangzót tartalmazó mondat kell tartozzon. Hogy ne legyen könnyebb 5 pontot összeszedni, mint kettőt, a szmájliértelmezés összefüggő szöveg kell legyen, tehát a mondatoknak valahol kapcsolódniuk kell egymáshoz.
A két pontot érő hsz-ek nem lehetnek teletömve szmájlikkal, maximális mennyiség a bűvös hatos. Továbbá nem fogadok el nyelvtani helytelenségeket, viszont jöhetnek olyan szavak, amiknek több formájuk ismert, mint a fent-fönt, ser-sör, stb.. Az idegen szavak, amik nem épültek be a magyar szóhasználatba, szintúgy érvénytelenítik a pontot, ugyanúgy, mint a betűk "megevése".
Ezennel eme versenyt megkezdem, remekeljetek! :C

Vakegérke: :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD 5 pont :) :) :) :) :DD :) 21 pont
.
PhoenixK :) 5 pont :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD 20 pont
.
Geri Bátyó :) :) speciális 5 pont :) :) :DD :) :) :) :) 5 pont :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) 37 pont
.
geprombolo: :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD 10 pont
.
molnarpeter :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD 40 pont
.
Shallamea :) 5 pont :) :) :) :DD 5 pont :) 5 pont :) :) Verses 10 pont :C :) :) :) :) :) :) :DD 40 pont
.
picur220 :) :) 2 pont
.
Zolinho1026 :) 1 pont

#20800
Érdekes, nem tudom, mi okozza, de a legtöbben kerek tízessel végezték a játékot. Lehet, hogy az okozza, hogy az utolsó pontszerző hsz meg kerek százas? Afenét, megvan, összeesküvés áldozata vagyok! :DDD

Információ-áradat

Májusi versenyünk talmida ötlete, idézem:
Az a javaslatom, hogy valamikor, egyik hónapban lehetne esetleg, hogy mindenki, aki hozzászól, egy olyan információt kell, hogy nyújtson, ami érdekes, és amiből mindenki tanulhat egy kicsit. A téma és terjedelem szabad, illetve kivétel a szexualitás, horror és mindenféle perverz dolog..és hasonlók. A terjedelemnél is vigyázzunk.
Azt hiszem, elég világos a dolog, Érdekességek a Nagyvilágból címmel is mehetne a játék. Egy érdekesség, egy pont. Egy hsz-ben több dolgot is el lehet mondani. Hogy az érdekesség tényleg információ legyen, minden infó legalább két sort kell kitöltsön.

molnarpeter: :)
.
talmida: :) :) :R :) :)
.
nem_tom: :) :) :)
.
geprombolo: :) :)
.
Vakegérke: :) :) :) :) :)
.
Zolinho1026: :)
.
Shallamea :) :)

.
#20553

Segítsük az orvostudományt!

A márciusi verseny áprilisban is folytatódik, közkívánatra.
A márciusi verseny egyszerű: az orvosok sokszor dilemmában vannak, hogy egy betegségnek nevet adjanak. Úgy gondoltam, illene segíteni rajtuk, így játékunk lényege, hogy betegségeket találunk ki, amit persze el is keresztelünk. Aki rendesen meg akarja adni a módját, az leírja a betegség tüneteit, lefolyását, stb. is. A betegségneveket sokféleképpen lehet képezni, mondjuk létező betegségek neveiből betűk behelyettesítésével, hozzáadásával, szavak hozzáfűzésével a megszokott végződésekhez (-fóbia, -itisz, stb.). Egy példa egy ilyen kitalált betegségre a fociopata:focistákat gyilkol, mert utálja a focit. Nagyon veszélyes, mert lesből támad. De az is előfordul, hogy középvonalról. :D Különleges ismertetőjele, hogy a szeme olyan, mintha focilabda volna benne átszúrva.

molnarpeter :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :)
.
Badman 4ever :) :) :) :)
.
geprombolo :) :)
.
Móci :)
.
PhoenixK :) :) :)
.
Vakegérke :) :) :) :) :) :R (ez nem pont, csak elismerés) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :)
.
LadyLorien :)
.
Zolinho 1026 :)
.
talmida :) :) :) :)
.
#20325

Hihetetlen, de igaz!

Nem az a hihetetlen, hogy a versenyek sora folytatódik, hanem csak ezt a címet találtam a februári versenynek, mivel az a témája, hogy hihetetlen, meghökkentő, elgondolkoztató, esetleg vicces, de lehetőleg valós történeteket várunk. Egy történet egy pont, ha ez netán szmájliértelmezés formájában sikerül, akkor két pont. Hajrá!

Vakegérke :) :) :) :) :)
.
Badman 4ever :)

#19947

Viccmesélő verseny

Decemberi versenyünk nem túl komplikált, lehet majd tarolni. A verseny lényege, hogy a pályázó beír egy viccet, amire várja, hogy legalább egyvalaki egy fetrengős, gurulós, hasát fogó, nevetéstől síró szmájlival ( :)) reagáljon, ezzel fejezve ki, hogy jót nevetett rajta. Amennyiben érkezik a viccére egy ilyen válasz, a vicc megkapja az érte járó 1 pontot. Nem muszáj vicc legyen, elég egy jó vicces sztori, az is mindegy, hogy a valóságon alapul-e, vagy éppen kitalált, csak lehessen rajta jókat derülni! Egy hozzászólásban csak egy viccet lehet közkinccsé tenni, hogy elkerüljük a kavarodást. Válaszban viszont több vicc is értékelhető, de mindegyik értékelés elé kérem a hsz számát és íróját odaírni, hogy a számoláskor könnyebb dolgom legyen.
Nyomdafestéket csak nehezen, vagy egyáltalán nem tűrő (rasszista, szex, gusztustalan) vicceket nem kérünk, azokat valószínűleg töröltetni fogjuk. Persze némi pajzánság belefér, de kérek mindenkit, csak a jó ízlés határain belül!

talmida :) :)
.
Vakegérke :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :)
.
PhoenixK :)
.
Badman 4ever :) :)
.
Geri Bátyó :) :) :)
.
Wictor :) :) :) :) :)
.
mrgg :)
.
Lady Lorien :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :) :) :) :)
.
molnarpeter :) :)
.
Phvhun :)
.
picur220 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :DD :)
.
geprombolo :) :)
.
#19649

Már megint betűbehelyettesítés!

Novemberi versenyünk kicsit lazább, mint az előző, a lényeg, hogy kyrabaybee nevét alapul véve az é-t ay-nak, az i-t meg ee-nek írjuk. Egy pontot az a hozzászólás ér, amiben valamelyik betű legalább háromszor fordul elő, két pontot meg az, amelyikben mindkét betű megvan három-három példányban. Az a hsz nem ér pontot, amelyikben egy, vagy több é-t vagy i-t a fórumlakó nem alakít át. Tehát minden megfelelő betűt át kell alakítani. A kétpontosakat :D -vel jelölöm. Ponthalmozásra egy hsz-en belül lehetőség nincs.

PhoenixK :) :) :D :) :D :D :DD :) :D :D :) :D :) :DD :D :D :D :D :DD :D :D :D :D :DD :D :D :D :D :DD :D :D :D :D :DD :D :D :D :D :DD :D :D :D :D 78 pont
.
geprombolo :) :) :) :) :D :D :DD :D :D 14 pont
.
Vakegérke :) :) :D :D :D :DD :D :D :D :D :DD :D :D :D :D :DD :D :D :D :D :DD :D :D :D :D :DD :D :D :D :D :DD :D :D :D :D :DD :D :D :D :D 78 pont
.
Badman 4ever :) :) 2 pont
.
nem_tom :D :D :D :) :) :) :DD :) :) :) :) :) :D :D :DD :D :D :) :) :D :) :DD :) 31 pont
.
molnarpeter :D :D :D :) :D :DD :) :D :D :) 16 pont
.
talmida :D :D :D :D :) :DD :) :D :) :) :D :D :DD :) 21 pont
.
picur220 :D :) :) :D 6 pont
.
#19464

Szócsata

Az októberi verseny Chaser nagyúr (becsületes nevén Darth Chaser :DDD ) ötlete alapján szócsata lesz. Mint mindig, a lényeg, hogy a társaság jól szórakozzon, mint a hócsatában. A lényeg nagyon egyszerű, a játékosok "leoltják" a társukat, bemondanak neki. Néhány példa:
"Gépromboló, te szürke madár! Játékomban nincsen szabály
Vedd fel a kesztyűt...és húzd a fejedre!
Mert kezed nincs...mehetsz a levesbe :P "
"Ha beszólsz, leszóllak.
Szavaimmal leoltalak.
Ne szórakozz velem, mert kaparni fogod a falat,
Megőrülsz és szájjal fogod majd a halat."
Természetesen a durvaság, a fenyegetés, trágárság, a komolyba átmenés nem megengedett (akinek baja van valakivel, intézze el privátban, vagy verekedjenek a ház előtt), az ilyen hozzászólásokat töröltetni fogom a moderátorokkal (a fórum szabályainak alapján).
A pontozás:
-egyszerű leoltás (maradjunk ennél a kifejezésnél, mert a beszólásnak agresszív csengése van) 1 pontot ér,
-a rímbe szedett, legalább 4 soros (verssor, nem kell teljes sor legyen) 3 pont
-szmájliértelmezés formájában megírva 5 pont
-verses szmájliértelmezés 10 pont
-egyéb ötletes formában, mint eszperentéül megfogalmazva, stb. egyéni elbírálás szerint lesz pontozva.

essexboy 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont :)
.
Chaser 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 20 pont 10 pont 10 pont 3 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 40 pont
.
geprombolo :) :) :) :) :) :) :) :)
.
picur220 :) 10 pont 10 pont 10 pont
.
nem_tom 3 pont 3+3 pont 3 pont 3+3 pont :) 3 pont 3 pont 3+3 pont 3 pont 3 pont 3+3+3 pont 3 pont
.
Zsom! 3 pont
.
Badman 4ever 4 pont 4 pont :) 3 pont
.
Vakegérke 10 pont :) :) :) 3 pont :)
.
Hasek :)
.
#19100
.
Ez a verseny sajnos, minden igyekezetünk ellenére sértődésbe fulladt, így a megkérdezettek beleegyezésével a versenyt eredménytelennek nyilvánítottuk.

Alkotói lendület és kampányzaj

avagy

Szavazz a remekművemre

Azért választottam következő játékunk címéül ezt a furcsaságot, mert ez tökéletesen takarja a következő versenyünk jellegét. Máris elmagyarázom a lényeget: először is, ez a verseny hagyománybontó lesz, mert szinte mindennel szakít, ami eddig a versenyeinktől megszokott volt, kivéve a hangulatot, meg az alapszabályokat.
A verseny maratoni távú lesz, ami annyit jelent, hogy két hónapos lesz. Augusztusban csak annyi a dolguk a versenyzőknek, hogy valami orbitálisat, egetverőt, kolosszálisat alkossanak kyrabaybee szellemében. Ez annyit jelent, hogy valami kyrásat, vagy Pingvinbirodalmasat kellene alkotni. Lehet bármi, bármilyen témában, csak saját agyszülemény legyen. A zenétől az irodalmi műveken és szmájliértelmezésen keresztül bármi, akár programozás is lehet. Mindenki annyi művet produkál, amennyit akar. A művek újak kell legyenek, tehát nem fogadok el régebbi munkákat, viszont elfogadom a régebbi munkák folytatásait (mint pl. Hasek Képh!regényének augusztusban születendő részeit).
Szeptemberben mindenki, aki előzőleg alkotott valamit, kampányolhat a saját remekműve érdekében és gyűjtheti a szavazatokat. Bárhonnan a fórumról ide lehet csalogatni embereket, hogy szavazzanak, tehát elméletileg egy pályamunka akár több ezer szavazatot is kaphat, ha megteremtője elég aktívan kampányol. Egy személy több munkára is szavazhat, de csak egyszer szavazhat ugyanarra. Egymás munkáira is lehet szavazni. A legtöbb szavazatot kapott remekmű bekerül a Birodalmi Krónikába, azzal együtt, ami az Uralkodónak a legjobban tetszik.
A győztes munka megkapja a győzelemért járó 2500 BAP fődíjat, valamint minden olyan mű, ami a Nagyérdemű osztatlan elismerését kivívja (a győztes mű is) 1000-1000 BAP-ban részesül. A pályamunkák ezen a gyűjtőhelyen együtt is megtalálhatók, természetesen a hozzájuk tartozó információkkal együtt.
.
nem_tom :) :) :) :) :) :)
.
Vakegérke és Zsom! :) :) :)
.
geprombolo :)
.
puttputt :)
.
Zsom! :)
.
#18978

Badman-féle :L verseny

Júliusi versenyünk Badman 4ever ötletén alapul.
A szó elején lehet csak kyrabetű (a könnyebb megkülönböztetésért :L-nek írjuk), A pontot érő hsz-ben legalább egy olyan szónak kell szerepelnie, amiben az első betű :L.Továbbá közkívánatra az ly jé-nek olvasandó, ezért nem számít kyrabetűnek.
Egy pontot az a hsz ér, amiben ez a dolog egy olyan szmájlival kombinálódik, amit kyrabaybee annó híressé tett és természetesen a szmájli hangulata is harmonizál a mondat mondandójával. Ha mind a hat szmájli szerepel egy-egy megfelelő mondattal (hogy ne legyen túl könnyű, a mondatnak összetettnek kell lennie) ráadásul mindez értelmezés formájában és a mondatok egy összefüggő szövegnek tekinthetőek, 10 pontot ér a hsz.
Gonosz vagyok és nem lehet halmozni, tehát egy hsz-el elérhető maximális pontszám a 10. A 10 pontot úgy is el lehet érni, hogy a hozzászólásban tíz, vagy annál több mondat szerepel, persze a szabályoknak megfelelően (csak a szavak elején lehet L).
.
Badman 4ever :) :) :) :) 5 pont :DD :) :) 10 pont 10 pont 10 pont :) :) 10 pont 10 pont :) :) :) :) 2 pont
.
nem_tom :) :) :)
.
Vakegérke :) :) :) :) :) :) :) :)
.
Móci :)
.
picur220 2 pont :) :) :) 2 pont 4 pont :) 10 pont 2 pont 2 pont :) :) :) :DD :) 2 pont 10 pont 5 pont :) 2 pont 2 pont :) 10 pont 5 pont :) 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 2 pont :) :) 2 pont 2 pont :) 10 pont 5 pont 2 pont
.
Geri Bátyó :) :) 2 pont 2 pont
.
PhoenixK :) :)
.
Gery15 3 pont 6 pont
.
geprombolo :) :) :) :)
.
talmida 6 pont 10 pont 10 pont 5 pont
.
Zsom! 2 pont 2 pont 10 pont 10 pont 10 pont :)
.
.
#18367

Megszólító verseny

.
A júniusi verseny lényege, hogy a hozzászólásoknál nem használjuk a válaszgombot, megszólítást kell használni, ami nem tartalmazhatja a megszólított egyén nevét. Körül kell írni a megszólítottat. 1 pontért négy szavas megszólítást kell produkálni (érvényesek a kötőszavak is). 5 pontért kb. ötször hosszabb, tehát kétsoros megszólítást kell kiötölni. Egy hsz-ben több fórumtársat is meg lehet szólítani, így lehet halmozni a pontokat. A játék pörgősségének érdekében elfogadható az egypontos megszólítások vetésforgója, tehát minden harmadik lehet ugyanaz, háromszori ismétlés erejéig (ez azt jelenti, hogy a játékos kitalál három megszólítást, mindegyiket háromszor elsüti és újat kell kitaláljon). Továbbá nem éri a mások által kitalált megszólítást "lenyúlni". Az ilyen nem ér pontot (viszont érvényessé válik, ha kozmetikázza a versenyző, hogy ne legyem szóról szóra azonos).
Az 5 pontos megszólítások magukban rejtenek annyi változtatási lehetőséget, hogy egy-két szó lecserélésével újat találjon ki a versenyző. A verseny végén a magukat soha nem ismétlő versenyzők extra pontokkal fognak gyarapodni, ez akár meg is változtathatja a verseny végeredményét (!).
Bevezetésre került a 10 pontos hsz, ami egy szmájliértelmezést foglal magában, minden szmájlihoz legalább 3 szó jár, a teljes értelmezés egy tag megszólítására használandó fel, összefüggő szövegként (másképp nem is tudom elképzelni).
Az 5-10 pontos, megszólításokban fel lehet használni a megszólított nevét oly módon, hogy a neve, vagy annak elemei (összetett név esetén) másítva, ragozva jelennek meg a szövegben. 1 pontos megszólításban továbbra sem lehet benne a megszólított neve semmilyen formában.
Tömeges megszólítást is lehet írni, ha a játékos mindekihez szeretne szólni, ez a megszólítás akkor ér pontot, ha meg van 2 sor, tehát 5 pontos, vagy értelmezés formájában írja meg. Ez esetben meg is kapja a neki járó 5, vagy 10 pontot.
.
nem_tom :) :) 2 pont :) 10 pont :) :) :) :) 10 pont :) 2 pont :) 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 5 pont 5+10 pont 10 pont 10 pont 5+10 pont 5 pont 5 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10+10 pont 10+10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10+10+10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 3x10 pont 10 pont 5X10 pont 10 pont 10 pont 10+10 pont 3X10 pont 10 pont 10 pont 8X10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont :) :) :) :) :) 9x10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10X10 pont 3X10 pont 9X10 pont 10 pont 10 pont 10+10 pont 10 pont 10+10 pont 10 pont 10+10 pont 10+1 pont 10 pont 10 pont 10+1 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10+10 pont 11X10 pont 10 pont 10 pont 11X10 pont
.
geprombolo 5 pont :) :) 2 pont :) :) 5 pont :) 5 pont :) :) 5 pont :)
.
Hasek 2 pont 5 pont :C :C Speciális 50 pont :C :C :) 5+1 pont 5 pont 10 pont 10+10 pont :) 5+1 pont :) 10 pont
.
PhoenixK :) :) 2 pont 2 pont :)
.
Vakegérke 5 pont 5 pont 5 pont :) :) 10 pont :)
.
Wictor :) :) :C Speciális 5 pont :C :) 2 pont :) :) :)
.
Badman 4ever :) :) :) :) :) 10 pont :) 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont :) :) :) :) 10 pont 10+1 pont :) :) :) 10 pont :) :) :) 10+1 pont
.
picur220 :) 5+1 pont 10+1 pont 5+5+1 pont :) :) 10+10 pont 2 pont :) 10 pont 5+10 pont 2 pont :) :) :) :) 5 pont :) 1+5 pont 10 pont :) :) 5 pont 10 pont 10 pont 2 pont 10 pont 10+10+10 pont 10 pont 10+1 pont 10+10 pont 10 pont :C 6X10 pont!!!!!!! :C 10 pont 10 pont 10+10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10+10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 5x10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 10 pont 6x10+5 pont 10+10 pont 10+10 pont 3X10 pont 10 pont 4X10 pont 10 pont 2X10+1 pont 3X10 pont 10 pont 10+10 pont 10 pont 8X10 pont 5+1 pont :) 5 pont 5 pont 11x10 pont 10 pont 11X10 pont. Ezért megöllek! Saját magadat utánzod! 10+10 pont 10+10 pont 10 pont 2X10+1 pont 10 pont 11X10 pont. Akkorismegöllek!
.
Móci :)
.
talmida 3 pont
.
A verseny utolsó pontjait nem_tom szerezte, éjfél előtt 2 perccel. A versenyt is nem_tom nyerte meg, 1645 ponttal.
.
#18029

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.