2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

A gányolás örömei-nehézségei képekben

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Vannak, akiknél a gányolás életforma, róluk (is) szól ez a cikk...

[ ÚJ TESZT ]

Tapasztalatom szerint mindenkit rávisz a kényszer néha, hogy bizonyos dolgokat megjavítson, átalakítson igényei szerint, vagy az éppen adódó helyzetnek megfelelően. Ezt lehet profi módon, vagy nem éppen profi módon csinálni, tehát számítógépes berkekben az előbbit moddolásnak, az utóbbit gányolásnak, tákolásnak nevezzük. A gányolás szó alatt nem minden esetben értendő a nullköltséges barkácsolás, sokszor utolérik az elért eredmények a moddolók szintjét, csak éppen az ember igyekszik ugyanazt, amit esetleg már látott valahol méregdrágán megoldva, zsebpénzből, meg a ház táján fellelhető arra alkalmas dolgokból megoldani.

Mivel a gazdasági helyzettől függetlenül mindig voltak alkalmi és megrögzött gányolók, KillHates fórumtársunk úgy gondolta, hogy létjogosultsága van egy barkácsolással foglalkozó fórumtémának, így két éve, 2008 február 11-én útjára indította a Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek című, azóta igen sikeresnek mondható, jelen percben már a 14000-ik hozzászóláshoz közelítő fórumtémát. Rengeteg ember látogatott el oda, aminek egyenes tükörképe az igen nagy mennyiségű kép is, amit a látogatók, alkalmiak és "topiclakók", tettek fel, mindenki szórakoztatására, vagy éppen megbotránkoztatására, megdöbbentésére, a kép tartalmától függően. Hogy egy kicsit dicsekedjem a társasággal, két tagja 2008 őszén, Októberben képviseltette magát a ModTechHall-on egy-egy géppel, ami azt jelenti, hogy nem éppen kispályások. Ők ketten KillHates és TESCO-Zsömle, utóbbi helyezést is ért el az aktuális gépével, mindkettőjük gépéről egy képet alább közzéteszek. A topic történetébe az is beletartozik, hogy az ötezredik hozzászólás után Gányszakkörré nőtte ki magát, sok állandó taggal és persze a mindig felfrissülést, új ötleteket, témákat hozó ritkábban benéző, vagy éppen csak alkalmi látogatóval. Valamikor a hétezredik hozzászólás után felmerült egy off-topic beszélgetős téma indításának szükségessége, mert az eredeti topic már nem bírta volna el a sok személyes megjegyzést, vicces beszólásokat, nagyon felhígult volna a téma és átláthatatlanná vált volna az erre tévedő számára, így z0d1AK kolléga útjára indította a Baráti Kört, ami arra lett hivatva, hogy a témához nem kapcsolható beszélgetéseinket itt bonyolítsuk le.
A célom ezzel az írással, hogy egy helyről legyen elérhető minden fórumozó remekműve, aki hozzájárult munkái eredményének közkinccsé tételével ezen topic sikeréhez. Jelenleg 9000 hozzászólás átböngészésén vagyok túl, Solfrutta hathatós segítségével :R, tetemes mennyiségű képpel gazdagodva a tárhelyemen. Az alábbiakban közkinccsé teszem azok neveit, akiknek köszönhető a "gánytopic" nagy sikere. A nevekre kattintva lehet eljutni a tárhelyem azon részébe, melyet az ő nevük fémjelez. Aki netán egyszerre kíváncsi minden albumra és úgy akar közöttük böngészni, az ide kattinthat.
Hogy egy kis ízelítőt adjak, hogy mit is jelent mifelénk a "gányolás", néhány képpel szemléltetném, hogy mettől meddig terjed ez a fogalom a mi megfogalmazásunkban.

Ez egy abszolút remekbeszabott gány, seperces, nullköltséges meló, de tökéletes. A cipőfűző, vagy gatyamadzag sok más érdekes kellékkel egyetemben mindennapos vendég mifelénk :Y

Természetesen vannak sikertelen próbálkozások is, ezek közül egy ez is, egy fa számítógépház fa eleje lett volna, de elhasadt és csúnya vége lett.

Néha eldurran az ember agya, ilyenkor muszáj leengedni a fáradt gőzt, hát egy kocka min is tölthetné ki bosszúját, ha nem egy rossz hardverelemen, úgy, hogy szénnéégeti.

Nem hiányozhat a felsorolásból a mindenki által megdícsért letöltőgép sem, aminek a legfontosabb tulajdonsága, hogy semmi helyet nem foglal, mert egy fiók, képernyő sem kell hozzá, mert rajta van, így lesz ez egy teljes értékű szupergép.

Ez meg két szupergép, a háttérben lévő az a 2007-es ModTechHallon indult és nyert RM szakmai díjat, az előtérben lévő sárga a 2008-as MTH-n hetedik helyezést ért el.

A piros gép közelebbről

Mielőtt jönne a felsorolás, egy nagyon fontos dolgot kell megemlítenem, név szerint a BIZTONSÁG!

KillHates topicnyitó szavaival fogok élni, mert én sem tudnám jobban megfogalmazni:
A számítógép 220V-al működő perifériáinak bármilyen módosítása életveszélyes lehet, még kikapcsolt állapotban is! A tápokban a kondenzátorok sokáig megőrzik a töltöttségüket, a TFT monitorok neonjai nagyfeszültséggel működnek és még millió veszély! Ezeknek a komponenseknek a szerelését kizárólag szakember végezheti! (még akkor is, ha Te is annak érzed magad!) Ha a fenti eszközökkel kapcsolatos moddingolásokat vagy átalakításokat láttok ne álljatok neki otthon lemásolni, mert lehet, hogy Te nem leszel olyan szerencsés, hogy felrakhasd majd ide az eredményt! Ne feledjétek a bölcsességet; feszültség alatti alkatrészt az áramtalanítottól csak a fogása különbözteti meg ami ÉLETVESZÉLYES IS LEHET !

Egyes emberek nevei mellett egy "frissítve" felirat jelenik meg, az azt jelenti, hogy ezen cikk legutóbbi módosítása óta az illető albumához további képek kerültek. Továbbá mások mellett lesz egy "új!" felirat, ezeknek az embereknek ezelőtt nem volt albumuk. Mások neve mellett a "Picasa albuma" felirat lesz látható, nekik van saját Picasa albumuk, aminek a mérete miatt úgy döntöttem, hogy egyelőre nem töltögetem le és fel a saját albumomba. Itt a feliratra kattintva lehet az illető albumába eljutni. Nem is szaporítom tovább a szót, jöjjenek a Gányszakkör hősei (néha tényleg azok, előfordul, hogy az ember megvágja magát, de hősiesen folytatja a munkát, mert a kollégák már várják a képeket :C

_core
(ADAMKA)
04ahgy
14adam -----frissítve
Aggregátor -----új!
Akybron
Alex_
Alienwar -----új!
Arkar
Arni
attesz5
Axy88
Badman 4ever -----új!
bandi210 Picasa albuma
bandiras2 -----frissítve
benedekco -----új!
Bocaa
Bogyó03 -----új! -----Picasa albuma
borat26 -----új!
Brumi˘
Cadal -----új!
CaptainHomer -----új!
Cleinor
Comrade92 -----új!
CounterBoci
CPT.Pirk -----frissítve
Daemon09 -----frissítve -----Picasa albuma
Dani_kp
Dany007 -----új!
DeltaPower
Devil Smile -----frissítve -----Picasa albuma
diegho
Dimitryj -----frissítve -----Picasa albuma
eisento
elfelejtette
fecg21
fero02
fiesta14
Foglalt név
fradi81 -----Picasa albuma
Frenky87
gabe_ -----új!
---gabika--- -----új!
gefffry
geprombolo
Ginew
gsc73
gt0618
Hawk1979
Hequila
horitomy -----frissítve -----Picasa albuma
hossszú
HUN_or
ImI87 -----új!
imibogyo -----Picasa albuma
Invoker
j.bravo
jaja1981
jasonka -----új!
Játékos
jer1cho -----új!
JFox -----új!
jhos910
johniee -----Picasa albuma
joi29 -----frissítve
JoolsNOS -----új!
juliabrilke
kételkedem -----frissítve
KillHates -----frissítve
kisbojler
Klemens
Kombat
kory24
kovi831
kriszbon -----frissítve
Kurutomi
Laraxior
lizakattila
luw2win
marcipunk
MarioAna Picasa albuma
MasterDeeJay
MaTT -----új!
Matthu
Maximinus -----Picasa albuma
mcintosh
mmdms
MmDorian
mokus1
Mr.Grincs
Muki94 -----frissítve
mycso
NagyVillany
Ndruu
nesa
NKboy
Nyiscsák -----új!
Oibacsi
OkosTibiKing
ooooobi
Oracle
pasquale
pee13 -----frissítve -----Picasa albuma
person
peti4 -----új!
Petiapó
Petya25
pigatt
pink75
Pista0001 -----frissítve
pizzas84
planb
PPeter
priti
pr05p3c -----új!
Pyzoo -----új!
RasHaN
ReJim
RexpecT
Ripley
rolko
RoyalFlush
Runo -----frissítve
Ryu77
S.Y.S.
sakic
samfishR
Sandormaster -----Picasa albuma
Saycz
sgergi
Shodan
shteer
shtml
sirály12 -----új!
Skizz
Slipandris
sly105 -----frissítve -----Picasa albumai: Modding és winyónémítás
sNORh -----Picasa albuma
Solad
Solfrutta -----frissítve -----Picasa albuma
Sotho
SP!T
Speed(R)
ssolitude
stikyo -----új! ----- Picasa albuma
Stirbi -----új!
Stylewars_kp
superecneB
syC
SymbianOS
syn7h37ic
sz.j
szacsee -----új!
szandisas
szatocs -----új!
szucsinka
Taitai
Temerti
TESCO-Zsömle -----frissítve
Thorus
Tidus -----új!
Tomate -----frissítve
tomyoy
tsigalko87
tupacamaru -----új!
Tv
tzimash
Undoroid -----frissítve
urbanjozsi -----frissítve -----Picasa albuma
V.L.
valory
Vamp
VR6-Fan
WIZARD
Xathur
Xmodule -----új! -----Picasa albuma
yolan -----új! -----Picasa albuma
Yutani
z0d1AK -----frissítve
Zájec -----Picasa albuma
Zalaymate
ZCoyote
Zefir -----frissítve -----Picasa albuma
zodo -----frissítve
zsozzee
Zsubi -----Picasa albuma

Jelenleg néhány ember képei még elérhetetlenek, mert a képeik esetleg elvesztek. A későbbiekben közzé fogom valamikor tenni ezen emberek neveit és a hozzászólás(ok) számát, amelyekben az elveszett képek voltak, hátha valakinek megvan.
Várok bármilyen megjegyzést, kiigazítást.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.