2020. május 30., szombat

Gyorskeresés

Logitech MX 518 v1 / v2

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Logitech MX 518 v1 / v2

Készítette: [oWn]f4te
Átdolgozta, kiegészítette: dobragab

Bár a két revízió gyakorlatilag ugyanazt az egeret takarja, akad köztük néhány kisebb eltérés.
A frissítés oka elsősorban az volt, hogy az első MX 518-akkal előfordulhatott, hogy az idő teltével random lecsatlakoztatták magukat az USB-sínről a jellegzetes USB-hang kíséretében és a problémát nem mindig oldotta meg a kábel újracsatlakoztatása. A Logitech reagált a vásárlók beérkező reklamációira, s elkészítette az egér v2-es verzióját. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy még manapság is bőven akad teljesen hibátlanul működő v1 is.

A különbségekről részletesebben:

-A v1 Avago ADNS-S3080-szenzort használ, a v2 Avago ADNS-S3080E-t. A különbség +200 cpi (1600 helyett 1800) az E-jelű "javára", de lényegében egyezik a kettő.

-A v1 a régebbi MX-egereken megszokott, 5 db, kisebb méretű talppal rendelkezik, a v2 a 3 db, nagy méretűvel. Elmondható, hogy a v1 tappancsai jobban csúsznak, a méretükből és elrendezésükből fakadó csekélyebb súrlódási tényezőjüknek köszönhetően.

-A v1 alsó műanyag borítása áttetsző, a v2-é nem, ill. a két verzió felső burkolatának színében is van egy csekély árnyalatbeli eltérés.

Mindent összevetve a v1 jobb választás lehet, mint a v2.

Sajnos Logitech-betegség, hogy a gyártó nem hajlandó kábelharangot alkalmazni a vezeték védelmének érdekében, ezért előfordulhat, hogy (főként excesszív használat esetén) az megtörik egy ponton, általában ott, ahol az egér belsejébe futnak az erek. Ez természetesen javítható, ill. a kockázat is csökkenthető az amúgy is javallott kábelrögzítéssel.

Mellékesen megemlíthető, hogy a két verzió műanyag burkolata kompatíbilis egymással, tehát lehet őket csere-berélni. Ez igaz a Logitech MX5xx (és most már G400 is) széria összes egerére - a forma teljesen változatlan maradt a hosszú évek alatt.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.