2024. február 26., hétfő

Gyorskeresés

Ez is csak egy nap, nem a világvége...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Avagy hogy telt ez a nap, mint sokak által álommelónak hitt PéCéboltosként (mert ha nagy leszel pécéboltos leszel ugyebár...). Persze mint mindig (hogy sértődés sehonnan se legyen), a történet fiktív, a szereplők kitaláltak, minden egyezés a valósággal csupán a véletlen műve. Valójában én is csak egy kitalált, nem létező személy vagyok, és ide se írogatok...

6:00-7:15: ébredés, átgondolom a raktárkészletet, átgondolom, hogy mit kell ma csinálnom, mit kell, és honnan rendelnem. SSH-n keresztül házi szervert bütyköltem, 3 napja kellő mennyiségű alkohol hatására kényelmi szempontokból úgy döntöttem, hogy a régi 900-as cerkával szerelt EEEpc-ből házi szervert csinálok, egyelőre az itthon lévő 5 nyomtató kiszolgálására, aztán későbbiekben az USB-s merevlemezek megosztására (jelenleg ezt a feladatot a router, és egy NSLU2 teljesíti, összesen valami 6-8 tera közt lehet hálózatra kötve + a gépekben 1,75 tera).

7:15-7:45: fürdőszobai készülődés, öltözködés, kapucsínó, stb.

7:45-7:50: tanakodás az ablakban, hogy a szemerkélő esőben lesétáljak a motorért, vagy pedig elsétáljak az autóért. Mivel a múltkori esés következtében szétszakadt az esőruhám, így maradt az autó. Felsétálok érte, beülök, ülés, tükör beállít, majd hangerő fel, és irány az Aldi. Gyors reggeli bevásárlás, és a döbbenet, hogy az 1,5 éves odanyúlós kártyám (értsd: PayPass) odanyúlós része megadta magát.

8:15: indulok dolgozni. A hosszú távot két Nickelback számmal letudom, beállok a dolgozók számára fenntartott parkolóhelyre (valójában én neveztem ki annak, közelebb van a bolthoz, a parkolóhelyet inkább átadom a vásárlóknak).

8:30: kiriasztok, magamra zárom az ajtót, lecuccolok, gép, pénztárgép, nyomtatók bekapcs. Szétnézek a szervízrészen, konstatálom, hogy az este folyamán nem javították meg magukat a gépek. Bedobok némi fotónyomtatást, majd előkészítem az első két gépet szervízre (monitort, billt, egeret, 220-at rá). Közben indítom a Thunedrbird-öt.

8:45: jön a futár, hozza a patronokat, meg a CISS-t az "új" Epson nyomtatómhoz (valójában csak nekem új). Konstatáltam, hogy annyit nézegettem, hogy biztos, hogy jó CISS-t rendeljek, hogy a végén a rosszat rendeltem meg...

8:55: pénztárgép nyitás, váltó betét, kapucsínó odapakol.

9:00: kinyitom az ajtót, megfordítom a táblát, majd szervizelek.

~9:10: bejön az első ügyfél, elmondja, hogy mit szeretne: nyomtatás, laminálás, darabolás, lyukasztás. Mondom neki, hogy délután 4 körülre lesz kész. Elmegy, beindítom a nyomtatást, előkészülök a lamináláshoz, majd még nyomtat, szervizelek.

~9:20: bejön az első fizető ügyfél, 7 oldalt kell neki nyomtatni. Kinyomtatom, blokkot, visszajárót adom. Közben végzett a nyomtatás, lamináláshoz készülök elő, pakolom a lapokat a fóliába.Összesen 28 oldal laminálás van, nem egy szapora feladat. Két laminálás közt szervíz, ügyfelek tájékoztatása (mert közben szállingóznak, érdeklődnek, rendelgetnek, szervízre adnak le gépet, tabot, GPS-t, stb). Ez kitart 11-ig, amikor zárom a boltot, megyek ebédidőre.

9:56: szervíz részlegről jövök előre, a bolt előtti kis zöld területen ott szemez velem egy gólya. Kellemest a hasznossal összekötve csinálok egy "cigiszünetet" (mivel nem dohányzok, ezért gyakorlatilag csinálok egy kapucsínót, és megiszom). Pár sztárfotó a gólyáról, figyelem közben, hogy mászkál ide-oda, bámészkodik a kocsinál, stb. Küldöm hangoutson főnökasszonyomnak, közben jól lefárasztom egy agyzsibbasztó megjegyzéssel (pont tegnap beszéltük, hogy az eladóteret fel kéne dobni egy terráriummal, és valami egyedi állattal, ami elég extrém ahhoz, hogy még várakoznak az ügyfelek nézegessék, de nem elég extrém ahhoz, hogy be se tegyem a lában a boltba. Bár ha jobban belegondolok nem igazán beszéltük, csak kijelentettem, hogy jó lenne :D).

11:00: zárom a boltot, kiteszem az ebédidő táblát, majd beülök a kocsiba, és Alvin és a Mókusok kiséretében elindulok haza. Jelzem a reggeliként vásárolt eleség háborítatlanul ott hesszol az asztalon.

11:15-12:15: OTP, édességnagyker, papírbolt, garázsokból motyót összeszedem. Közben tanakodok, hogy autóval, vagy motorral menjek vissza. Egyszóval ebédidőben nem ebédeltem. Az idő érdekes volt, és változékony, inkább mentem autóval.

12:15: indulás vissza, közben Deniz, Road.

12:30: elveszem az ebédidő táblát.

12:30-16:30: ügyfelek kiszolgálása, szerviz, darabolás, lyukasztás, fotónyomtatás, sokan, sokan, sokan. Egyszóval agyhalál (bár inkább a mélytorkos csütörtök lenne a megfelelő jelzés erre a napra). Közben pár érdekes fazon:

-Televíziót javítanak? De monitort árulnak, és nem sokkal különbözik a szervizelésétől. De miért nem javítanak monitort? (monitort nem javítunk, mi is maximum elküldjük egy olyan helyre, ahol javítanak).

-De miért nem tudják a gépet megcsinálni ma? Mi az, ami visszatartja magát, hogy megcsinálja? A többi ráér, az enyémet csinálja meg! (Fel volt háborodva, mikor mondtam neki, hogy 11 gép van összesen szervizben, és nem értette, hogy miért nem az övét csinálom meg először, mert neki fontosabb, mint másoknak).

Közben rendelések, telefonálások, rohangálás a vágógép-szerviz-pult között ezerrel.

16:30: ajtó bezár, tábla megfordít, pénztárgép lezár. A háborítatlan reggelimet előveszem, majd megeszem a magam csendességében. Közben a szemöldököm huzigálom, hogy rángatják az ajtót mint a bolond, és nem érdekli őket, hogy zárva vagyok (látják a "céges" autót, vagy a "céges" motort, így tudják, hogy itt vagyok, tehát nyitva vagyok - szerintük). A reggebédet befejezve dobozolom a tonereket, patronokat, teszem az étkezőbe a billentyűzeteket, előkészülök a szombati átrendezésre, hogy ne akkor kelljen összepakolni.

17:00: beriasztok, elhagyom a boltot, kocsiba be, (jó idő lévén) ablakot, le, könyököt ki, Slipknotot be.

17:15: hazaérek, lepakolom a táskám, összegzem a napot, gyors Aldi, telefonálgatás, email nézegetés, nap átgonolása, rendelés összeszedése, stb.

18:30: a nap "vége". Bár igazából nincs vége, mert indítom itthon a nyomtatást, közben rakom össze a garázsba szánt gépet, memóriát tesztelek, merevlemezt wipe-olok, stb. És mivel holnap szabadnapos vagyok (ami nem így van, mert bár ki vagyok írva szabadságra, az onlájn csodát vinnem kell felülvizsgálatra, illetve a szervízt be kell hoznom, hogy hétfőn nullás legyek), így töröm a bucim, hogy lassan meglátogatok egy hangulatjavító egységet.

19:27: a bejegyzést közzétette, a jégeső elállt, én meg hangulatjavítok a helyzeten.

Hozzászólások

(#1) AllTheBest


AllTheBest
senior tag

,,A bejegyzés helyenként reklámot tartalmaz :D,,

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

(#2) eclipse92


eclipse92
tag

Nem gyenge nap.. azért az informatikusok élete sem felhőtlen :U respect :R

A mai nap nálam is katasztrófa volt..csak 350 gigányi adatot veszítettem el sikeresen egy Linux telepítés/frissítés miatt...

(#3) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag
LOGOUT blog

Nekem sem volt csendes napom. Homár(Olasz) főnök keverte a fost mint mindig. :W

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#4) Luck Dragon

Jó volt olvasni a cikkedet jót derültem , és kérlek ne szemez a gólyával,főleg ne ilyen "torkos" csütörtöki napokra. :DDD

[ Szerkesztve ]

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#5) inspiroyhome


inspiroyhome
aktív tag

Érdekes cikk, szívesen olvasnék még hasonlót. :)

(#6) Kolondrum

Azt hittem a végén kiraknak, mert csak miért ne.

:R

(#7) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

aldiban jóféle erős kávét lehet kapni :D

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#8) adika4444


adika4444
addikt

nehéz nap, jó cikk.

üdv, adika4444

(#9) Bazsesz


Bazsesz
őstag

(#1) AllTheBest: a történet fiktív, tehát a benne szereplő márkanevek, vagy boltnevek kitaláltak, minden hasonlóság a valósággal csupán a véletlen műve. tehát valahogy így lehetne zárni a dolgot: "A kitalált történet helyenként nem fizetett hirdetéshez hasonló szöveget tartalmazhat" :D

(#2) eclipse92: nekem eddig a legtöbb szerencsére csak olyan 150 giga körül lehetett. Swap partíció létrehozását véletlenül nem a fájlra, hanem a partícióra adtam ki...

(#3) Klaus Duran: nem irigyellek.

(#4) Luck Dragon: kikérem magamnak, a gólya szemezett velem, én ártatlan vagyok ;]

(#5) nagynorbiman: vannak, és lesznek is. Valahol ki kell adnia az embernek, meg kell osztania másokkal a napi dolgokat. Ráadásul ugyebár mindenki azt hiszi, hogy a pult másik oldala mekkora királyság, a világ legnagyobb álommelója, és - javarészt - az ilyen embereknek írom össze, hogy mégse olyan sztár.

(#6) SymbianOS: Szerencsére attól nagyon-nagyon messze vagyok (legalább is úgy gondolom) :)

(#7) Mr.Csizmás: Köszi az infót, de a kávét letettem a cigivel együtt. :)

(#8) adika4444: Köszönöm :)

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#10) inspiroyhome


inspiroyhome
aktív tag

Őszintén szólva, egykoron én is hasonló munkakörben láttam volna magam szívesen, viszont van egy realista (bár mások szerint inkább pesszimista ) oldalam, így már akkor is nagyjából tisztában voltam vele, hogy nem fenékig tejfel.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.