2021. január 18., hétfő

Gyorskeresés

Mi lehet álmaim munkája?

Írta: | Kulcsszavak: munka . álom . szeretnék

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Már 3 éve járok egyetemre és most jöttem rá, hogy egyáltalán nem érdekel amit tanulok. Voltak jó órák, ez tény. Azokat szerettem is , kedvem is volt hozzájuk, szívesen mentem be órára, érdekesek is voltak. De már rájöttem, hogy akármennyire is voltak érdekesek, nem tudom elképzelni, hogy azt csináljam nap mint nap. Nem beszélve a többi óráról, amik egyszerűen nem is érdekelnek. Akkor meg minek csinálom? Jó persze, lehet egy-két óra ami nem érdekel, azokon túl lehet esni, de hogy kb. a tantárgyak fele ne érdekeljen, azon már nehéz csak úgy túl esni.

Egyáltalán mi érdekel engem? Sokáig nem is gondolkodtam el ezen úgy igazán, mindig csak rávágtam hogy nem tudom. Régebben úgy gondoltam a kötetlen munkaidő csudijó dolog. Akkor dolgozok amikor akarok. Ja, úgy is az lenne, hogy reggeltől melóznék, úgy ahogy mások dolgoznak, hisz mit csináljak egyedül, mikor mindenki más a munkahelyén van?

Nem akarok olyan lenni, mint (sajnos) az emberek zöme, nem akarok mosolytalan lenni. Szimplán csak boldog akarok lenni, örülni annak amit csinálok.

Nehéz ez így, hogy azt sem tudom mit szeretnék valójában csinálni. Azt tudom hogy amit most csinálok az egyáltalán nem tölt el örömmel, így értelmét sem látom. És szerintem az lenne fontos hogy azt csináljam amit szeretek. De mit szeretek? Szeretek rajzolni, jófej emberek között lenni, néha tervezni és néha spontánnak lenni, megoldani problémákat, alkotni valamit ami szép vagy csak hasznos vagy mindkettő. De ebből, hogy éljek meg?

Hozzászólások

(#1) mexicanraven


mexicanraven
aktív tag

Én hegesztő leszek, az sem egy álom meló, de megfizetik, és élni akarok e munka adta lehetőségekkel!(külföld) Nem mindent azért csinál az ember manapság mert tetszik neki, hanem mert muszáj.

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#2) DarkByte


DarkByte
addikt

És jelenleg minek tanulsz? Mostanság több ismerősömnek megy el a kedve a programozástól. Én szeretem csinálni, ha bár tisztában vagyok vele hogy munka szerűen leginkább robot munka az egész. Igaz jó páran gondolják úgy hogyha tudják kezelni a gépet, akkor a programozást is biztos könnyen el tudják sajátítani, aztán jön a pofára esés.

[ Szerkesztve ]

(#3) emvy válasza DarkByte (#2) üzenetére


emvy
nagyúr

Programozni jol erdemes, egyebkent tenyleg favago munka.

while (!sleep) sheep++;

(#4) lezso6 válasza DarkByte (#2) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A programozás az tényleg robotmunka. A programtervezés, na ahhoz kell agy is. :K

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra kijárási korlátozás

(#5) tildy válasza emvy (#3) üzenetére


tildy
nagyúr

Dehogyis :D

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#6) Crystalheart válasza lezso6 (#4) üzenetére


Crystalheart
senior tag

De teljesen mindegy, általában kötetlen munkaidejű mindkettő, és hacsak nem a Blizzardnál dolgozol, akkor ez kimerül annyiban, hogy kötetlenül éjjel-nappal kell nyomni zombimódra. :D

[ Szerkesztve ]

(#7) juliabrilke


juliabrilke
addikt

Így a leírtak alapján Önnek az alábbi állás felel meg: komikus :DDD

(#8) Peter Kiss


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Az embernek nem kell szeretnie a munkáját (ártani nem árt, ez tény). A munka arra való, hogy megteremtsd vele a szükséges körülményeket olyan dolgokhoz, amiket szeretsz.
Mérnök informatikus palánta vagyok, még nincs szakirányom se, de a legnagyobb részét már gyűlölöm, de nincs ezzel semmi gond.

(#9) Gergő_ válasza Peter Kiss (#8) üzenetére


Gergő_
őstag

egyetértek veled
"s szerintem az lenne fontos hogy azt csináljam amit szeretek. "
attól még lehet valaki boldog, mert a munkája nem éppen a kedvenc elfoglaltsága, szerintem neked egy második diplomára vagy szakmára lesz szükséged.

(#10) juliabrilke válasza Peter Kiss (#8) üzenetére


juliabrilke
addikt

Hát még hogyan fogod gyűlölni 2-3 év munka után? :DDD

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.