2021. január 18., hétfő

Gyorskeresés

Töprengés

Írta: | Kulcsszavak: felelősség . döntés . kérdések

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ha az ember külső szemlélő, néha jobban átlátja a dolgokat, de közel sem olyan részletesen, mint aki belülről szemléli.

Még ha nem is vagyok értintett, de ismerem az illetőt és látom, hogy szerintem nem jó döntést hozott, vajon szóljak neki, hogy kétségeim vannak? Mi közöm van nekem az ő életéhez? Pusztán azért mert én rossznak látom, még neki is az? Esetleg csak nem meri bevallani? De mindig nem leszek ott, hogy szóljak, egyszer meg kell tanulnia a leckét, akkor jobb ha most megtanulja? Lehet csak nagyobb kárt okoznék azzal, ha szólok? Lehet...

Kis töprengés után, döntöttem. Ha közeli ismerős lenne (barát vagy nagyon jó haver), elmondanám a véleményem és meghallgatnám az övét, de akkor sem szólnék bele a döntésébe. Azonban mivel nem vagyunk ennyire közel egymáshoz, nem szólok. Az ő élete. Maximum a megbecsülése és az imázsa sérül. Lehet könnyedén lekezeli majd a szitúációt, de az is lehet, hogy fájdalmas lecke lesz neki, de legalább akkor fejlődik.

Mindenkinek felelősséget kell vállalnia a döntéseiért.

Hozzászólások

(#1) gabor85


gabor85
őstag

Nagyon jól látod. A véleményedhez mindenkinek joga van, segít a jó döntés meghozatalában. Egyébként baromira nem értem; miért hiszi mindenki azt hogyha én elmondom a véleményemet, akkor meg is akarom mondani mit csináljon :(
Nem szabadna összekeverni a kettőt.!!!

(#2) Vakegérke

Ha jól értelmezem, nem közeli emberke. Így tényleg nem szólnék bele én sem az életébe. De ha barát, haver lenne, akkor (mintegy mellékesen) feltétlen elmondanám a véleményem.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#3) gabor85 válasza Vakegérke (#2) üzenetére


gabor85
őstag

excellent ;)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.