Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#147397) Aureal válasza King Unique (#147395) üzenetére


Aureal
senior tag

Értem és nyilván főt hajtok a jártasságotok előtt, de kb. XP óta köreimben annyira alap dolog, hogy elegendő ram mellett nincs szükség a v.memre, hogy ezt nem is gondoltam sosem másképp én sem.
Nyilván itt el lehet filozofálni, hogy ki honnan szerez ilyen-olyan információkat. Konkrétan én anno ezt akkor hallottam először (ismétlem, az XP-s időkben még), mikor egy hajdani haverom programozónak tanult egyetemen és állítólag ilyen tippeket trükköket is tanítottak nekik. A Win dolgairól szólva is, hogy ezt ki lehet kapcsolni, azt le lehet tiltani, ők is csináltak pl. mókolt XP telepítőket ezek alapján (merthogy Gatesék minden szarral is telezsúfolják az os-t, amire amúgy semmi szükség nem lenne és csak lassítják a rendszert - ha már a javaslataikról szó esett), szóval ja, bárki tudja okosabbnak gondolni magát másnál, ma ezen már meg sem lepődök, meg ha iskolai szinten tanulja, nyilván jobban elhiszi az ember, lévén a másik ért hozzá hivatalból… Persze az igazság odaát van, és ma már azt is el tudom képzelni, hogy 1-1 tanár is tudhat random szakmaiatlan dolgot is tanítani, pláne ha ilyesmiket az sem tesztel le érdemlegesen, hanem csak mer olvasta vhol címszóval ezt mondja aztán annyi.
Tudományos berkekből annyit még megtudtam, hogy más területeken sem ritka eredményeket leellenőrizni, újragondolni, úgyhogy ez kicsit messze is visz innen, pláne olyan összetett dolgoknál, mint egy os.
Hát… kinél is van a bölcsek köve, ez ma egy általános kérdés is lehet. Mindenesetre a laikusoknak is el kell vmit hinni, mert a dolgok mélyebb vizsgálatára nincs lehetőség és tudás. Talán azt is nehéz eldönteni, hogy egyik internetes oldalon ezt javasolják, a másikon meg azt vagy mint régen, megveszi az ember pl. a Chip magazint (amiben havonta mindig nagy újdonság, hogyan optimalizáljuk, gyorsítsuk ultimate a gépünket), és az ottani szakíróknak hisz. De lehet hogy az ottani szakíró is tegnap hallotta az egyetemen a tanárától… Tehát hol van megint a bölcsek köve és az absz. igazság? :))

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.