Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Weblap készítés (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#18161) martonx válasza nyesteb (#18160) üzenetére


martonx
veterán

Az én praxisomban minden előfordult.
Bérelhető webshop alatt nem unas meg shoprenter szerű vicceket értek, hanem shopify-t, amit meglepően sokáig személyre lehet szabni, bérelhető mivolta ellenére bizonyos szintig akár hozzá is lehet fejleszteni, saját marketplace-e van stb.
Per pillanat is van futó dobozos webshop projektem, és minden perce kínszenvedés, faszkodás, és annyira specifikus az ügyfél igénye, hogy erre ezerszer jobb lett volna saját fejlesztés.
És több saját fejlesztéssel a hátam mögött, abszolút nyugodtan ki merem jelenteni, hogy aki csinált már ilyet, annak egy spéci igényekre szabott egyedi fejlesztés nem jelent több munkát (vagy nem sokkal jelent több munkát), az elkészült végeredmény viszont nagyságrendekkel jobb lesz, és nagyságrendekkel kevesebb későbbi karbantartást igényel, mint a dobozos verzió.
A tisztánlátás végett azt is hozzá kell tennem, hogy nem PHP világban mozgok, hanem .Net, ahol az Asp.Net zseniálisan jó alapokat ad az egyedi fejlesztéshez, és hát igen, ez nem PHP, hogy utána folyamatosan életben kelljen tartani a rendszert (ahogy a rendszereim se garázshosting cégek ezeréves szarjain futnak, hanem Azure-ban).
Dobozos webshopok létjogosultságát egyedül Proof of Concept rendszereknél látom, ahol pár nap alatt kell valamit összedobni, hogy lássuk a koncepciót mozogni, lássuk, hogy jönnek-e egyáltalán vásárlók.
Több ilyen dobozos webshopról egyedi fejlesztés irányba váltás projekten vagyok túl. Webshopok, portálok. WordPress -> egyedi fejlesztés is nagyon jó irány tud lenni.

Ja, és én is vidéki vagyok, szerintem ennek nincs jelentősége, hogy 6-ossal kezdődik az irányítószámom.

Én kérek elnézést!

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Weblap készítés (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.