Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Weblap készítés (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#18101) nevemfel válasza e.vit (#18098) üzenetére


nevemfel
senior tag

Alapból nem tartalmaz semmi ilyesmit a weboldalad, de ha beágyazod pl. a google számlálóját, amit nagyon nagyon sokan használnak, mert így a legegyszerűbb követni, mennyien látogatják az oldaladat, az használ cookiekat. Ergo ilyenkor ki kell rakni a cookie consent figyelmeztetést is.

Forget your troubles, c'mon get happy

(#18102) nevemfel válasza Gardaai (#18096) üzenetére


nevemfel
senior tag

Az hogy ÁSZF mindig kell, ez téves állítás. Kereskedelemmel foglalkozó oldalak esetében kötelező pl. webshop.

Szóval akkor abban az esetben sem kell ÁSZF, ha foglalkozol kereskedelemmel, de nem a weboldalon keresztül?

Forget your troubles, c'mon get happy

(#18103) Gardaai válasza nevemfel (#18102) üzenetére


Gardaai
senior tag

Ezt a kérdést nem igazán értem.
Bemész személyesen egy boltba vásárolni, majd aláírsz egy ÁSZF-et vásárlás előtt és fizetsz? Nem. Nem kell.

Egy információs weboldalt meglátogatsz, nincs amit el kéne fogadnod. Se moderáció, se adatvédelem, se megrendelés semmit nem kezel az oldal. Ha lenne kapcsolatfelvételi űrlap, még az sem követel ÁSZF-et, elég egy adatvédelmi tájékoztató.

Minél többet nyújt az oldal, annál több jogi dolgot követelnek meg. Fel kell mérni az oldal tudását és ahhoz mérten készíteni ÁSZF, adatvételmi tájékoztatót, impresszumot, copyright-ot stb.

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#18104) e.vit


e.vit
csendes tag

Köszi szépen a válaszokat.

(#18105) hiperFizikus


hiperFizikus
aktív tag

2. a Durable segít, hogy bárki egyszerűen össze tudjon rakni egy weboldalt;

és ...

A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !

(#18106) zeus_2k14


zeus_2k14
senior tag

Sziasztok

Elég régóta gondolkodom egy adott dolgom, hasonló lenne mint a nagyobb álláskereső oldalak, csak kicsivel másabb. Lenne benne az álláskeresőknek rész, lenne benne a munkaerő keresőnek rész. Adott témával foglalkozna, stb.. A témát egyenlőre nem szeretném leírni.
Viszont, mindenképp olyat szeretnék, hogy ha egy cég hírdetést ad fel, akkor mondjuk a 3. hírdetése az fizetős legyen, stb. Egy ilyen weboldalnak a létrehozása , kezelése, kb mennyire jönne ki, úgy, hogy nem én csinálnám? Van bennem egy félelem a téren, hogy mivel nem rossz ötlet, amit kitaláltam pár ember szerint, hogy mondjuk akit megbízok vele, hogy készítse el, az netán lenyúlja vagy ilyesmi , mármint az ötletet. Létezik olyan, hogy szerződés lenne kötve, hogy ilyen ne forduljon elő?

Mint írtam, hasonló mint a nagyobb álláskereső oldalalak, egy adott témával foglalkozna. Ennek az oldalnak a létrehozása mi költséggel járna kb?

Köszönöm!

(#18107) Gardaai válasza zeus_2k14 (#18106) üzenetére


Gardaai
senior tag

Röviden:
Ár: több millió forint, ha százezrekben gondolkodsz, akkor engedd is el!
Ötlet ellopása: ha olyan az ötlet, akkor letudod védetni, ha nem tudod levédetni, akkor pedig amikor szerződést kötsz az adott személy/személyek/céggel akkor bele kell foglalni valamilyen módon, hogy ne tudják megvalósítani nélküled.

↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai

(#18108) hiperFizikus válasza zeus_2k14 (#18106) üzenetére


hiperFizikus
aktív tag

Ki kell hogy ábrándítsalak ! Én is összehoztam egy webshopot, amin az egyik elektronikus könyvemet akartam árulni ! 1 eurót sem kerestem vele, és volt vagy 450 eurós költségem vele !

Az úgy van, hogy a kezdetei lelkesedésed költségekbe visz, majd amikor ez elmúlik, akkor jön a sírdogálás, vagy rosszabb ...

Akárhogyan is döntesz, de a gyorsan fejlődő ChatGPT és társait vedd figyelembe !
:N ;]

A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !

(#18109) Gave válasza zeus_2k14 (#18106) üzenetére


Gave
addikt

Szia,

Az én véleményem, hogy ötletet senki nem fog lopni, mert abból szvsz sokkal több van már így is egy fejlesztőnek mint amit valaha fel tudna használni.

Néhány dolog amivel szvsz számolni érdemes:

* Terjesztés: "Honnan jön forgalom a weblapodra?"
* Pozícionálás: "Miben lesz jobb mint a konkurencia? El tudod érni a célközönséget hatékonyan?"
* Skálázhatóság, és költség tervezés: "Mennyibe kerül egy user, hány usert lehet normálisan kiszolgálni?"
* Védelem, kompenzálás: "Hogyan védekezik az oldal a tipikus internet vandalizmus ellen, ha user sub idő, kredit stb elveszik emiatt, hogyan kompenzálod?"
* Adaptáció: "Van e backup plan ha pl a free része megy az oldalnak, de a fizetős nem?, reklám? lesz elég forgalom?"

A klasszikus (szvsz_mind_³6« :D ) job portál egyébként nem egy nagy tech. Sima classified ads CMS átalakítható aránylag kevés munkával, tapasztalat nélkül pár hónap, fejlesztővel szvsz ha tudod mit akarsz és van cash akkor <1h;

Az a baj szvsz, hogy sokan túlértékelik az ötletet/alapelgondolást, de a legtöbb oldal vagy implementáció (pl.; nem elég könnyű használni, feature-bugok), kínálat pozi vagy a terjesztésen elbukik.

Egy ilyen weboldalnak a létrehozása , kezelése, kb mennyire jönne ki, úgy, hogy nem én csinálnám?

-- Teljesen részlet függő, ha jól gondolom specifikációt nem tudsz írni rá, az normál helyen máris 100-300k körül megy, amiből már esetleg érdemes dolgozni, de még ez is simán lehet olyan amit a cég kb a saját csapatára és bevált szoftver stackjára írt meg.

-- Nyílt CMS átpofozása, itt leginkább a jó setup és esetleg szétcibálni skálázhatóra és a modern front end rá ami költséges, bár már majdnem 2éve nem nézem, szóval lehet azóta van más opció vagy könnyebb lett a mikro servicet mögé rakni.

-- Bérelsz CMS-t és rá custom modul + full service karbantartás, erre lehet, hogy valakitől tudsz havidíjas ajánlatot kapni, kisebb lehet az induló költség azonban folyamatosan számolni kell vele, és valsz beragadsz a céggel, ha a céggel lesz valami akkor nehéz helyzet van. Előnye, hogy az összes technikai kérdést "kikerülöd" (elvileg megoldják helyetted), cserébe hosszútávon sok pénz. Illetve ha esetleg adaptálódni kell user igényekhez és a cég akivel szerződsz szenya akkor jobban sarokba tudnak szorítani.

Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya, én kb 100-ból 1 olyannal találkoztam aki tudott adni életképes spec-t és kutatás anyagot a projektjéhez.

Ha az ötleted teljesen véletlenül freelance és "micro jobs", alkalmi munkák lennének, arra is van már szoftver és piaci szereplő(k). ;)

Gardaai: Ehhez pl. nem értek semmit, de azt feltételezem kell majd valami nagyon "egyedi" és jól behatárolható képesség amit esetleg le lehet védetni.

//vélemény volt, mielőtt jönnek boszorkányt égetni :D

(#18110) op9


op9
aktív tag

Sziasztok,

Melyik web hosting szolgáltatót ajánljátok, ha egy next.js applikációt szeretnék deployolni, ami egy mongodb adatbázist használ?
Mivel csak egy pilot dologról lenne szó, így minél olcsóbban szeretném csak kipróbálni, h egyáltalán van-e rá igény, de mivel e-commerce így jópár ingyenes lehetőség kiesett.
Az adatbázis Mongo Atlas-on elférne, de nem szeretnék plusz latency-t beletenni, jobb lenne, ha közvetlenül az app mellett futna.
Nagyjából 1-5GB tárhelyre lenne szükségem.

Valamint domain regisztráció is érdekelne, h melyiket ajánljátok, és fontos, h össze lehessen kötni a web hosting szolgáltatóval.

Előre is köszi!

How Bad Do You Want It?

(#18111) cattus válasza op9 (#18110) üzenetére


cattus
őstag

Vercel. Van Mongodb Atlas integrációja, a plusz latency meg észre sem vehető.

Do the thing!

(#18112) martonx válasza op9 (#18110) üzenetére


martonx
veterán

Heroku + MongoDb Atlas?
Azure Blob Static site hosting
AWS S3 Static site hosting

[ Szerkesztve ]

Én kérek elnézést!

(#18113) op9 válasza cattus (#18111) üzenetére


op9
aktív tag

Köszi, de ahogy néztem, az $20 havi szinten.
Egy kicsit soknak tartom egy próbálkozásra.
A railway $5-os csomagja nem lenne elég ehhez pl?

Vagy egy Azure, AWS-en hogyan nézne ki ez, mik kellenének hozzá?

How Bad Do You Want It?

(#18114) op9 válasza martonx (#18112) üzenetére


op9
aktív tag

Köszi!
Heroku Eco-ja is jó lehet...
A Static site hosting is képes arra, h adatbázistól függően más-más jelenjen meg egy oldalon?
Azt hittem, h a static site hosting annyit jelent, hogy van fix html oldal, meg az ahhoz tartozó url-ek, és nincs semmi számolás, csak a fixen feltöltött html-t jeleníti meg.

How Bad Do You Want It?

(#18115) cattus válasza op9 (#18113) üzenetére


cattus
őstag

Hobby plan ingyenes, nézd meg hogy az tudja-e azt ami neked kell.

Do the thing!

(#18116) op9 válasza cattus (#18115) üzenetére


op9
aktív tag

A hobby nem jó, mert nem lehet rajta semmi e-commerce cucc:
”Hobby accounts are restricted to non-commercial personal use only. All commercial usage of the platform requires either a Pro or Enterprise plan.“

How Bad Do You Want It?

(#18117) cattus válasza op9 (#18116) üzenetére


cattus
őstag

Ah, értem. Esetleg a Netlify-t megnézheted még, de lehet ott is hasonló feltételek vannak.

Do the thing!

(#18118) martonx válasza op9 (#18114) üzenetére


martonx
veterán

Static site hosting mellé kell neked Azure esetben egy App Service, AWS esetben egy lambda. Mindkettő tud ingyenes / filléres költségű lenni. Emellett a Static site hosting is ingyenes mindkét platformon. Ha custom domain is kell hozzá, akkor mindkét platformon CDN is kell mellé, de az is kb. ingyenes, egészen komoly forgalmadnak kell összejönnie, hogy elérje a havi 1-2EUR-t a CDN. Azure / AWS esetben pedig rögtön tudsz ott rögtön NoSql-ezni is, még ha nem is pont MongoDb lesz az, hanem valamelyik saját NoSQL-jük. Azure CosmosDB pl. API szinten kompatibilis a MongoDb-vel.

Én kérek elnézést!

(#18120) op9 válasza martonx (#18118) üzenetére


op9
aktív tag

Köszönöm!

Próbáltam utánajárni a dolognak, és 2 dolgot nem értek.

Miért kell nekem a static site hosting, miért nem elég az App service?
Ebben a videó sorozatban az első 2 rész, ami nekem kellene kb.
A videó vége felé van static site hosting, de az csak egy blog bejegyzés részére, de nekem arra nem lenne szükség.

A custom domain-t láttam, h CDN-re is lehet kérni, amire nekem nem igazán lenne szükség, de arra, h az App service egy értelmes domain alatt legyen, arra igen, viszont arra meg a Free (F1)-es tier nem elég, és máris a legolcsóbb az $13 havonta.

Így már nem igazán érné meg. Vagy valamit benézek?

How Bad Do You Want It?

(#18121) martonx válasza op9 (#18120) üzenetére


martonx
veterán

Honnan tudjam? :D
Valószínű volt, hogy a next.js app egy static site, amit egy APi szolgál ki. Ezek szerint server side renderinget használsz. Mivel nem derült ki a kérdésedből, a valószínűbbet feltételeztem.

Én kérek elnézést!

(#18122) Rick3D


Rick3D
senior tag

Sziasztok,

Bocsi srácok de lesz egy nem feltétlen topikba vágó kérdésem.
Itthon milyen ajánlott webhostingok/domain szolgáltatók vannak?

+1:
Weblap fejlesztőt keresek de előtte fel szeretném mérni a piacot anyagiak(órabér) tekintetében. Tudtok ebben segíteni?

(#18123) hiperFizikus válasza Rick3D (#18122) üzenetére


hiperFizikus
aktív tag

Én az ingyenes https://erdosattilask01.lapunk.hu/oldal-terkep-1212798 web-hostingot használom . Csak akkor kell fizetni érte, ha túlzásba esel, persze értesítenek előre róla .

Tudod az úgy van, hogy a NETen lévő webhostingok közt kevés a különbség, én csak 3 db webhostingon lógtam, de e fenti webhostingot jónak tartom . Ne sokat keresgélj köztük, hanem e fentin próbáld ki a homokozó opciót, oszt kész .
:D

[ Szerkesztve ]

A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !

(#18124) e.vit


e.vit
csendes tag

Sziasztok, tudna valaki segíteni, Hostingerben a saját CSS kód beágyazásban?

Alapvetően sablonból készítettem az alapokat,
és utána akartam hozzáadni a custom code-ot,
az itt leírtaknak megfelelően:
https://support.hostinger.com/en/articles/7986905-website-builder-how-to-customize-your-website-s-design-using-code

Pl. próbaképpen át akartam színezni a h1 címsort,
de semmi nem történt.
<style>.h1 {color: red !important;} </style>

Valaki segítene, hogy mi nem stimmel?

[ Szerkesztve ]

(#18125) disy68 válasza e.vit (#18124) üzenetére


disy68
aktív tag

.h1 vs h1

a pont a h1 előtt az class azonosító, szóval nem a h1 elemre, hanem a h1 class-ra érvényes a sorod

“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude

(#18126) e.vit válasza disy68 (#18125) üzenetére


e.vit
csendes tag

Az a baj, hogy ponttal és pont nélkül sem működik, próbáltam én már mindenhogy :-(

(#18127) disy68 válasza e.vit (#18126) üzenetére


disy68
aktív tag

Bármi más infó nélkül csak találgatni lehet.

Kipróbáltad-e a cikkben leírtak alapján a böngésző inspect alatt, hogy működik-e a css változtatás?
Van-e egyáltalán h1 elem?
Beraktad a custom code-ot jó helyre, elmentetted és utána nyomtál update-et, hogy propagálódjon a változtatás?

“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude

(#18128) e.vit válasza disy68 (#18127) üzenetére


e.vit
csendes tag

Az inspectből találtam ki, hogy az elem neve h1, de nem próbáltam ki, hogy működik-e (nekem az inspectben egyszerűen semmit nem csinált).

Hogy jó helyre tettem-e, azt sem tudom, mi a jó hely? A bodyba kell beszúrni, nem? Igen elmentettem, frissítettem stb.

A többit esetleg le tudnád írni?

(#18129) trialboj


trialboj
őstag

Hello,
Tudna valaki segíteni, hogy tudnám kideríteni wordpressen hogy miért lépi túl a weboldal 3-4 havonta a tárhely limitet? 503-as hibakódot kapok, most megint adtak 5 gb ot 1 napig.
Nem értek hozzá, nem is az én dolgom lenne, de nálam csak kevésbé érdekeltek vannak a cégnél. Tök basic oldal, 2 éve kb beállítottam valami backup dolgot, lehet az a hibás, de nem tudom hogy nézhetem meg melyik plugin a legnagyobb, stb.
Csak helyet akarok csinálni hogy addig eldöcögjön az oldal amíg remélhetőleg januárban újra tervezi valaki.
-
felraktam ezt a WPS cleanert a pár hónapja mikor először fordul elő az 503 tárhely miatt, takarítottam is vele, de elég kevés cuccot törölt, mert hamar újra megtelt.
A legegyszerűbb módot keresem, hogy olyasmit tötöljek le amitől nem omlik össze a weboldal.

Köszönöm
---
Meglett az UpdraftPlus Backup/Restore, töltötte meg teljesen a tárhelyet.

[ Szerkesztve ]

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#18130) disy68 válasza e.vit (#18128) üzenetére


disy68
aktív tag

Ezek szerint nem követted az általad linkelt leírást.

"Once you have the code, open your website's integrations settings and paste the code in the Custom code field. Save the code and update your website for the changes to reflect online."

Szerintem keress valami más hostingot és ne ezzel szenvedj. De mégjobb, ha csak a saját gépeden csinálsz bármit, amíg nem világos mi mit csinál, minek hol van helye, stb.

“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude

(#18131) e.vit válasza disy68 (#18130) üzenetére


e.vit
csendes tag

Az idézett részt pont megcsináltam, de nem működött. Ez volna a baj.

(#18132) disy68 válasza e.vit (#18131) üzenetére


disy68
aktív tag

Ezt írtad korábban "Hogy jó helyre tettem-e, azt sem tudom, mi a jó hely? A bodyba kell beszúrni, nem?"

A leírás egyértelmű, hogy nem a body-ba kell belerakni, hanem a custom code fieldbe. Szóval nekem gyanús, hogy nem azt csináltad, ami a leírásban volt. De mivel se egy linket nem adsz se egy screenshotot, így nem sok értelme van az egész diskurzusnak.

“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude

(#18133) e.vit


e.vit
csendes tag

Oké, szóval a kérdésem továbbra is az volna, hogy tudna-e valaki (aki járatos Hostingerben) segíteni, pontosan hogyan kell custom code-ot használni sablonos weboldal készítésénél.

(#18134) nevemfel válasza e.vit (#18133) üzenetére


nevemfel
senior tag

A leírás alapján a saját kódodat beilleszted a Custom code mezőbe, elmented, majd futtatod az "update your website" funkciót. Ha böngészőben megnézed az oldal html forrását, abban elvileg látszania kell benne az általad felvitt custom code-nak.

Forget your troubles, c'mon get happy

(#18135) Bzozoo válasza trialboj (#18129) üzenetére


Bzozoo
tag

Keress meg egy szakembert, aki ért az üzemeltetéshez.
Ha nincs rá pénz, akkor amúgy sem ér az oldal léte sokat, nyugodtan töröld le az egészet.

(#18136) e.vit válasza nevemfel (#18134) üzenetére


e.vit
csendes tag

Köszönöm!
Annyiban még tudnál segíteni, hogy teljes weboldalt hogyan tudok feltölteni?

Most letöröltem az egész sablont, amit eddig csináltam.
Feltöltöttem a HTML-CSS kódot a File Managerbe, ez egy "működőképes" weboldal, már próbáltam. Ezután mit kell csinálni, hogy működjön? Újratöltöttem a weboldalamat, de nem látszik semmi.

(#18137) nyesteb válasza Bzozoo (#18135) üzenetére


nyesteb
tag

Teljesen egyetértek. Kár, hogy a megrendelők (egy része) nem érti meg, amit leírsz.

(#18139) CactuS válasza trialboj (#18129) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

100%, hogy a beállított backupok eszik az oldalt, még az is lehet, hogy a backupot is backup-ba teszi a plugin. Törölni kell a régi mentéseket. Másrészt, ha a mentések csak úgy ott vannak, akkor igazándiból az egész plugin dobható, mert úgy nem sok értelme van, főleg, hogy a legtöbb hosting cég csinál napi/heti mentéseket külön még az adatbázisról is.

Szerk, közben látom meglett, csak én nem olvastam el a szerkesztett részt. :B De a fenti dolog attól még áll.

Rat.Sand: Mit értesz az alatt, hogy "Nem akarok grafikát, csak text alapon"?

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#18141) CactuS válasza Rat.Sand (#18140) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Ötletekre a google ad segítséget, sokféle megközelítés van, lehet akár ingyenes sample image-eket is használni, ha a szerzői jog engedi, nem kell saját kép, csak illeszkedjen abba a portfólióba, amit elképzeltél magadnak, de kevés képpel is lehet kreatív dolgokat csinálni pl: [link] , [link] [link] [link] [link] . (Google = minimalist no image website examples)

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#18143) mckay


mckay
aktív tag

Sziasztok!

Kérem, hogy tegyetek engem irányba, már ami a korszerű trendeket illeti! :B
Csináltak a cégünknek egy új webes programot, ami kiváltja a régebbi webes progit.
És van hozzá nekünk egy jól bejáratott, Google által is első helyen hozott webcímünk, továbbra is azzal reklámozzuk majd.

Namármost ez úgy lett beüzemelve, hogy amikor valaki a jól bejáratott webcímre érkezne, akkor átkerül az új szerverünkre. Gyors ez, nincs ezzel baj - node még a böngésző is mutatja, hogy már nem ott jár, ahova indult!

Mutatom fiktív példával:
> szolgaltatasunk.micégünk.hu (ez a jól bejáratott url)

A redirect után viszont a felhasználó ezt látja felül a böngészőben:
> újszerver.micégünk.hu/kriksz-kraksz/szolgáltatásunk/frontend

Most mondjátok meg, szerintetek is jólvanazúgy? ;]
:F Vajon tényleg én vagyok a régi vágású, hogy böngészésnél még fel-felnézek, hogy merre járok, és ezért esztétikusabb megoldásnak gondolom, ha a böngészőben azt látjuk, ahova indultunk?
:F Biztosan nem fogja zavarba hozni a látogatókat (napi tízezer!), ha a böngészőjükben ilyen fura url-t látnak?
:F Biztosan nem fog a Google megsértődni ezen, és nem fogja a használat alapján megváltoztatni az első helyes találatot, mondjuk a kriksz-krakszosra?

A fejlesztés ideje alatt nyilván tökéletes volt ez az elérési út. Teszteltük, próbálgattuk, tetszett.
De azt hittem, hogy amikor majd élesben publikálják, akkor szépen megcsinálják úgy, hogy a látogató továbbra is azt az url-t lássa, amin egyébként érkezett.
De a rendszergazda az egyszerű átirányítás mellett döntött, nyilván ez volt az egyszerűbb, mint DNS-sel szórakozni.

Ti mit gondoltok? :U

(#18144) Bzozoo válasza mckay (#18143) üzenetére


Bzozoo
tag

Hinni a templomban kell, vagy inkább ott sem.
Célszerű lenne összeülni és jelezni, hogy nektek ez nem ebben a formában kell.
Persze ezt meg kellett volna már régebben beszélni és szerződésbe foglalni, hogy mi az elvárás

[ Szerkesztve ]

(#18145) mckay válasza Bzozoo (#18144) üzenetére


mckay
aktív tag

De mi a véleményed?
Érdemes ezzel foglalkozni egyáltalán?
Vagy igaz lehet a mondásuk, hogy
- Ááá, úgyse nézi senki, hogy a landolás után mi a valós URL amin dolgozik!
:F

(#18146) Taci válasza mckay (#18145) üzenetére


Taci
addikt

Szerintem nagyon nem jó, hogy a régi, megszokott, jól bejáratott URL helyett egy újra dob át. És mi lesz a következő fejlesztéskor? Egy harmadik URL? Ezt nem így kellene.

Ha bepötyögöm, hogy mobilarena.hu, de az átdob egy másik, bonyolult és fura URL-re, akkor egyből gyanút fogok, hogy valami nincs rendben - vagy a gépemen, vagy a másik oldalon. És ha a szükséges ellenőrzések után azt találom, hogy nálam minden rendben, és a másik oldal (szerver/üzemeltető) a ludas, akkor a bizodalmam eléggé megcsappan abba az irányba, hogy ilyen béna dolgot hogyan lehetett művelni...
(Persze nem én vagyok az átlag user, a legtöbben talán nem is figyelik az URL-t. De szerintem ez így biztosan nem jó más szempontok alapján sem - pl. Google-rangsorolás.)

Szóval szerintem rakjátok/rakassátok rendbe.

[ Szerkesztve ]

(#18147) martonx válasza mckay (#18145) üzenetére


martonx
veterán

Nagyon nem jó ez így, google be fog büntetni, és lerangsorol.

Én kérek elnézést!

(#18148) CactuS válasza martonx (#18147) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Ha azonos a tartalma, akkor 301-es átirányítással mehetne, nem? Nálunk amikor verzió vagy designváltás volt, akkor azzal csináltam. Persze volt, hogy nem volt az új oldalon megfelelője, akkor a gyűjtőoldalra vittem, nem volt vele gond.

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#18149) martonx válasza CactuS (#18148) üzenetére


martonx
veterán

Ha azonos. De ahogy írta az egyik régi, a másik új, gondolom nem azért lett új, hogy maximálisan ugyanaz legyen. A 301 ott jó, ahol pl. nyelv miatt van átirányítás pl. index.hu és index.hu/hu.
Más kérdés, hogy először büntet a google, aztán ha minden jól megy, akár újra vissza is rangosorlhat immár az új url-el előre.

Én kérek elnézést!

(#18150) e.vit


e.vit
csendes tag

Sziasztok, a Hostingerben hová tűnt a File Manager? Valamiért átalakítottak dolgokat és most semmit nem találok. Eddig úgy volt, hogy hpanel > website > manage.

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Weblap készítés (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.