Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Weblap készítés (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#17401) genlog


genlog
junior tag

Vajon mennyibe kerül manapság hozzávetőlegesen egy kisebb webshop (és hozzá a raktáros/adatbáziskezelő szoftver, amivel a termékeket rögzíteni lehet az adatbázisban)?
Semmi open source és gányolás, minden pro.
Hogy lehet erre (valóban) alkalmas céget találni, ami nem szállt el az árakkal?

Mondjuk ilyen:
1. példa.
2. példa.

(#17402) csanyiadam válasza genlog (#17401) üzenetére


csanyiadam
tag

Szia, szerintem raktárkezelőt érdemes végiggondolni, hogy pontosan mire is kell. Több ügyfelem megelégszik pl. a Shopify raktárkezelő moduljával. Abban az esetben, ha ez neked kevés, akkor célszerű olyan dobozos appot választani, ami tud kényelmesen feedet is generálni. Amennyiben ez megvan, akkor hozzá kell igazítani a webshopot. Ha az igények nem támasztják alá akkor én nem ajánlom a teljesen egyedi webshopot, mert nehéz és költséges utána fejleszteni hozzá. Egy Magento, vagy egy Shopify szerintem tökéletes választás. Utóbbi minimális bekerülési költséggel rendelkezik és utána nagyon rugalmas tud lenni. Cserébe viszont van egy havidíja.
Ha gondolod írj egy üzenetet és szívesen válaszolok a kérdéseidre. :R

[ Szerkesztve ]

(#17403) inf3rno válasza genlog (#17401) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem nagyon el vagy tévedve, ha azt hiszed, hogy a profik nem használnak open source kódot. Ezzel kapcsolatban inkább az a kérdés, hogy mi fér bele, és mi az, amit inkább saját kóddal váltanak ki. Pl én nem szívesen írnék operációs rendszert vagy webszervert, és boldogan használok nyílt forrású változatot mindkettőből. A webalkalmazás vagy webszolgáltatás esetében is vannak hasznos könyvtárak, amiket érdemesebb használni, mint nulláról újraírni őket, különben vagy elhúzódik a projekt, vagy egyáltalán nem készül el. Nyilván nem azt mondom, hogy emeljünk be mindent ész nélkül, de azért ne gépi kódról kelljen már elindulni.

Maga a webshop, raktár kezelő szerintem teljesen attól függ, hogy mik az igények, mekkora forgalomra kell tervezni, esetleg alkalmazkodjon a növekvő forgalomhoz, akarsz e függeni külföldi szolgáltatóktól, mennyire kell rugalmasnak lennie, esetleg belefér e egy meglévő ecommerce rendszer keretei közé, vagy teljesen egyedi kell, hozzá kell e tákolni a számlázó programhoz, vagy esetleg a nagyker webszolgáltatásához, mennyire kell biztonságosnak lennie, és így tovább. Nyilván minél több munka van vele, annál többe fog kerülni a fejlesztés és utána az üzemeltetés. Amúgy rohadt sok munka van egy projekttel, és az emberek úgy állnak hozzá legtöbbször, hogy nekik "csak egy xy kell", és ugye azt egy fél mondatban össze lehet foglalni, tehát biztosan nem egy nagy meló. Aztán amikor kinyitja a problémát az ember, akkor hónapok lehetnek belőle vagy akár az is előfordulhat, hogy nem automatizálható valami a mai eszközökkel vagy a fejlesztő aktuális tudás szintjén.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#17404) csanyiadam válasza inf3rno (#17403) üzenetére


csanyiadam
tag

Ezzel teljesen egyetértek. :C Az átküldött képek alapján azt mondom, hogy indulj el egy Shopify (a világ egyik legnépszerűbb bérelhető webáruháza) megoldással és néhány hónap múlva, ha sikeres lesz a projekt és úgy érzed, hogy kell egy egyedi fejlesztés még mindig ráérsz pénzt költeni rá. :)

(#17405) martonx válasza genlog (#17401) üzenetére


martonx
veterán

Kulcs-Soft-nak van raktárkezelője, és hozzá illő webshopja. Más kérdés, hogy borzasztó borsos a díja mindkettőnek, és a webshop nem is egy csúcs.

Amit javaslok, hogy válaszd külön a kettőt. Kb. bármelyik raktárkészlet kezelő rendszer ki tudja exportálni a készlet adatokat. Amit némi munkával kb. bármelyik webshopba be lehet tölteni.

Ha nulláról akarod lefejlesztetni, akkor csak a webshop 7-10 millióról indul (no persze a részletes igényeken is múlik, lehet akár fele ennyi, de simán a duplája is).

Én kérek elnézést!

(#17406) genlog


genlog
junior tag

Köszi mindenkinek.

A Magentótól (és a hasonszőrűektől) azért ódzkodom, illetve általában az open source-től, mert heti szinten hallani/olvasni, hogy feltörik ezeket a rendszereket.
Körülnézek, tánaolvasok egy kicsit, majd valószínűleg még kérdezek. :)

(#17407) inf3rno válasza genlog (#17406) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ezeknél általában nem az alap rendszer, ami bűn rossz, hanem a kiterjesztések, amiket mindenki beemel, és amit bárki feltölthet aki beesett az utcáról. Azoknak a kódját kell átnézni mielőtt használnád, vagy sajátot írni. A Magento úgy nézem, hogy elég komoly biztonsági teszteken átesett. [link]

Buliban hasznos! =]

(#17408) radi8tor válasza genlog (#17406) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Megentót én az erőforrásigénye miatt kerülném.
Kiegészítőkkel valóban vigyázni kell opensource megoldások esetén de ott se lehet nagyon mellé lőni ha tapasztaltabb fejlesztő csinálta a kiegészítőt.

⭐ Stella

(#17409) CactuS válasza genlog (#17406) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Ezen eseteknél szerintem szinte 100%, hogy vagy a főrendszer vagy egy kiegészítője nem volt frissítve. A weboldalak jelentős részét a "fejlesztés"/beüzemelés után magára hagyják, onnantól kezdve sosem frissítik, szóval azért hallani csak heti szinten, mert ebből a rengeteg elavult oldalból viszonylag kevés a nevesebb, ami hírértékű.

Én már 10+ éve CMS tartalomkezelővel csinálom a weboldalainkat, egyszer volt csak gond, akkor is a hosting cég Plesk szolgáltatása volt elavult - ugye az volt az a hiba, amikor kiderült, hogy plain textben tárolják a jelszavakat - és rajtuk keresztül szedték ki a jelszavakat, hogy fertőző kódot tegyenek az oldalra. Azóta a mediacenternél vagyunk, gond egy szál se.

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#17410) Taci


Taci
addikt

Sziasztok!

Remélem, ez a jó topik a kérdésemhez. (Ha esetleg nem, kérlek, irányítsatok át a megfelelőbe.)

Azzal a problémával fogok majd szembesülni (egyszer, ha majd oda jutok, hogy működjön az oldal), hogy adott mondjuk több 100, vagy akár több 1000 bejegyzés, amiket a főoldalon kell megjelenítenem. Viszont nyilván nem lehet mindet azonnal betölteni, mert örökkévalóságig + 1 napig tartana. Milyen bevált technikák vannak ennek a kezelésére?

Ott van pl. a Facebook főoldala, ahol scroll-ozunk lefele, és kb. bármeddig lehet, mert mindig tölti be az újabb feed-eket. Gondolom, az is úgy működik, hogy betölt előre pár tartalmat, aztán ahogy halad a user a görgetéssel, úgy tölt hozzá előre újakat.

Ezt hogyan lehet megcsinálni, mi a jó technika rá? Azt mindenképp szeretném elkerülni, hogy külön oldalakra kelljen betölteni és szétválogatni a tartalmat. Szeretném ezt a "végtelenig" történő görgetést megvalósítani.

És igen, azt hiszem, a legjobb példa pont a Facebook feed-je lenne, amihez hasonlót funkcióban el szeretnék érni: betölt pár tartalmat az adatbázisból, mondjuk látszódik 3 egyszerre a képernyőn, pluszban még betölt mellé valamennyit előre, mondjuk még 6-ot, ami nem látszódik. Aztán görgetünk lefele, mondjuk megint láthatóvá válik az előre betöltöttből 3, így a maradék már betöltött 3 mellé tölt még újabb 3-at, hogy meglegyen a 6. (A 6 előre betöltött most csak példa.) És így tovább. Így ha nem "izomból" teker a user, akkor mindig lesz már betöltött tartalom a képernyőn, nem kell soha töltésre várnia. (Ha pedig izomból tekerne mégis, kell oda egy skeleton, vagy egy animált töltés ikon, amíg be nem tölt a következő adag.)

Tudtok ebben segíteni? Már az is nagy segítség lenne, ha meg tudnátok mondani, mikre keressek rá, és akkor azt a megfelelő technikát tanulmányoznám.

Köszönöm!

(#17411) disy68 válasza Taci (#17410) üzenetére


disy68
aktív tag

Infinite scroll a neve. Itt van róla egy jó kis írás felhasználói élmény szempontjából.

“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude

(#17412) Taci válasza disy68 (#17411) üzenetére


Taci
addikt

Köszönöm a gyors választ! :)

(#17413) I02S3F


I02S3F
őstag

Sziasztok! Egy prototípusnak ugyanúgy kell kinéznie, mint a wireframe-nek, vagy kicsit eltérhet tőle, hogy gyorsabban végezzek a prototípussal? Vagy pont az a lényege, hogy ugyanúgy nézzen ki? :R

(#17414) martonx válasza I02S3F (#17413) üzenetére


martonx
veterán

szvsz a prototípus kinézete nem fontos szempont. No persze azon is múlik, hogy mit akarsz prototipizálni :D

Én kérek elnézést!

(#17415) I02S3F válasza martonx (#17414) üzenetére


I02S3F
őstag

Lényegében egy offline to-do app, előre betáplált feladatokkal. Minimális navigációval, pici menüvel.

(#17416) cattus válasza I02S3F (#17413) üzenetére


cattus
őstag

Nyilván ha időközben eszedbe jutott egy jobb megoldás, akkor nem kell ragaszkodni a korábbiakhoz.

Do the thing!

(#17417) I02S3F válasza cattus (#17416) üzenetére


I02S3F
őstag

Király! Köszönöm szépen! martonx nek is :)

(#17418) Angel2014


Angel2014
addikt

Sziasztok! Lenne ez a veboldal [link]

És az a kérdésem valaki rendbe tudná tenni nekem persze nem ingyen?

Kapott egy frissítést és az alábbi hibák vannak benne.

Illetve ahol vannak a munkáim rész nem működik valamiért. Az egér aktív de nem visz a következő oldalra ahol a képek is vannak.

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#17419) inf3rno válasza Angel2014 (#17418) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Azért nem megy, mert tök üres a cím azokhoz a linkekhez. Érzésre olyan, mintha valahonnan lementették volna, és azt próbálták volna átszabni, vagy csak a sablon felét sikerült feltenni a szerverre, legalábbis fél perc alatt ezt szűrtem le.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#17420) Angel2014 válasza inf3rno (#17419) üzenetére


Angel2014
addikt

Idáig jó volt..de ha gondolod belenézhetsz..

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#17421) The DJ válasza Angel2014 (#17420) üzenetére


The DJ
addikt

Tessék feltenni az "Enable jQuery Migrate Helper" plugint és downgradelni a beállításaiban a régi verzióra. Ez egy időleges megoldás, hogy amíg a sablon fejlesztője nem frissít, addig is üzemelni tudjon az oldal.

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#17422) inf3rno válasza The DJ (#17421) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ha megnézed az első sor neki a konzolban, hogy migrate is installed. Ahogy nézem ez lehet a sablon vagy valami ilyesmi: [link]

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#17423) Angel2014 válasza The DJ (#17421) üzenetére


Angel2014
addikt

:R

Köszönöm sikerült.. [link]

Viszont most valami elmászott az alapértelmezett sablonban vagy ami volt azt hogy lehet visszatenni ebben még tudnál segíteni?

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#17424) Angel2014 válasza The DJ (#17421) üzenetére


Angel2014
addikt

Szóval a kezdő oldal mászott el és olyan legyen mint a rólunk vagy a szolgáltatások oldala az FB elérhetőséggel.

Ezt hogy tudom visszatenni?

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#17425) Angel2014


Angel2014
addikt

Valahogy sikerült ezt is visszahoznom az első képpel.

De azt hogy tudom hogy felül mindenhol ez a kép legyen a főkép a mostani gyalus kép helyett?

A fejléc képét kell módosítanom?

Ezt szeretném betenni..

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#17426) inf3rno válasza Angel2014 (#17423) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Na alakul ez. Ezek szerint a jquery volt túl friss, ahogy fent írták.

Buliban hasznos! =]

(#17427) Angel2014 válasza inf3rno (#17426) üzenetére


Angel2014
addikt

Igen sikerült..[link]

A képet is sikerült a korábbi rendszergazda tiltotta hogy ne lehessen feltölteni, most azt engedélyeztem és engedi a változtatást is a fejlécen.

Esetleg még a betű színeket még megváltoztatnom.

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#17428) Angel2014 válasza inf3rno (#17426) üzenetére


Angel2014
addikt

Nehéz sport az a wordpress elsőre. :B

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#17430) I02S3F


I02S3F
őstag

Sziasztok!

Prototípust készítek. Afféle to-do app, csak itt előre beállított feladatok vannak és azokat lehet kipipálni. Tervezek súgót rakni az egyes feladatokhoz[kép]

Minden feladathoz tartozna egy kis magyarázat. Kérédés: Ezt már a prototípusba programozzam bele? Gondolom igen, mert ez is része a szerkezetnek, amit szükséges a prototípus segítségével meghatározni, kvázi késszé varázsolni. Mit gondoltok? :R

(#17431) cattus válasza I02S3F (#17430) üzenetére


cattus
őstag

Szerintem senki nem nézi annyira szigorúan, hogy az egyes kisebb funkciók mikor kerülne be, de ha tudod már most hogy lesz ilyen, akkor jobb minél előbb integrálni a rendszerbe.

Do the thing!

(#17432) I02S3F válasza cattus (#17431) üzenetére


I02S3F
őstag

Köszönöm! El is kezdtem, csak hallani akartam egy véleményt! :R

(#17433) Taci


Taci
addikt

Sziasztok!

Tudnátok abban segíteni, kérlek, hogy hogyan tudom megoldani, hogy amíg 1-1 kép be nem töltődik (hírfolyamban, ahol a kép a lényeg), addig is legyen a helyén egy placeholder?

Milyen bevált megoldások vannak erre?

Azt már megtaláltam, hogy ha az <img> tag alatt megadom a width és a height változókat is, akkor már betöltés előtt "lefoglalja" neki a helyet a rendszer, így nem az van, hogy nincs tartalom, aztán puff, betölt, és arrébb tol mindent.

Hogyan tudok egyszerűen (de szépen) placeholder-t megjeleníteni addig, amíg nem töltött be a tartalom?
Jó lenne, ha nem csak egy kép lenne, mert ha más dimenziói vannak, mint a betöltendő képnek, akkor megint csak ugrálni fog valamennyit betöltés után.

Kérlek, adjatok tanácsot, merre keresgéljek. Próbáltam a skeleton loadert, de nem igazán látom át. (Pedig tetszene, nem csicsás. Pl.: ezek ) De hiába töltöm le, nem látom át, hogyan tudnám ezt a kódomba illeszteni, hogy csak addig mutassa, amíg az eredeti tartalom be nem tölt.)

Hátha tudnátok segíteni.

Köszönöm.

(#17434) cattus válasza Taci (#17433) üzenetére


cattus
őstag

Milyen rendszerbe szeretnéd integrálni? A logika ugye itt az, hogy a HTML-be a placeholdert teszed be alapállapotban, majd ha betöltött a kép (erről ugye valahogy értesülnöd kell runtime) akkor kicseréled. Ha nem tudod előre a végleges kép dimenzióit, akkor kb. esélytelen valamekkora layout shift nélkül ezt kivitelezni.

Do the thing!

(#17435) Taci válasza cattus (#17434) üzenetére


Taci
addikt

Bocs a késői válaszért, annyi fele áll a fejem...
WordPress fut alatta, viszont az oldalt HTML, CSS, JS és PHP rakja össze. Eléggé bonyolított lett, de ha újrakezdeném (nem fogom) se tudnám máshogy.
Egyelőre marad az ideiglenes megoldás, amit írtam (<img> tag alatt megadom a width és a height változókat is), aztán később majd finomítom.

Most jutok majd még csak oda, hogy az infinity scroll-t implementáljam valahogy, aztán majd egyszer ez is sorra kerül.

Ma pl. azzal ment el jó pár órám, hogy nem bírtam rájönni, miért nem tudok JS funkcióban két ikont kicserélni.

Az innen származó két ikonról van szó: https://remixicon.com/
1. ikon: ri-moon-line ("üres" Hold, csak a körvonala látszódik)
<i class="ri-moon-line"></i>
2. ikon: ri-moon-fill ("kitöltött" Hold)
<i class="ri-moon-fill"></i>

Nem kellene hogy gond legyen vele, viszont element.classList.toggle(myClass); funkcióval sajnos csak az egyik "irányban" működik.

class="ri-moon-line" az alap. Ehhez adja hozzá vagy veszi el az "ri-moon-fill" osztályt, attól függően, hogy világos vagy sötét témára van állítva az oldal.
Na már most a class="ri-moon-line ri-moon-fill" osztályra meg sem nyikkan, marad az üres Hold, az ri-moon-line kirajzolva.
Viszont ha fordítva van, tehát az alap a class="ri-moon-fill", és ehhez adja hozzá az "ri-moon-line" osztályt, akkor szépen a kitöltött Holdról az üresre változtatja (class="ri-moon-fill ri-moon-line").

Nagyon idegesítő, rengeteg időt elpazaroltam vele, végül jobb híján úgy csináltam meg, hogy a classList.toggle előtt a benne lévőt osztályt kiszedem (classList.remove), így mindig csak egy osztály lesz benne.
Csak zavar, hogy félig működik. Inkább ne működne akkor sehogy. :)

(#17436) cattus válasza Taci (#17435) üzenetére


cattus
őstag

Az ikonos problémánál az a legjobb, ha mindig csak vagy az egyik vagy a másik class van rajta az elemeden, különben az általad leírt anomáliák léphetnek fel. A toggle meg ugye csak a paraméterben megadott class-t fogja állítani, a többit nem. Ilyenkor vagy mindkettő class-szal hívsz egy toggle-t vagy add / remove-ot.

Do the thing!

(#17437) Taci válasza cattus (#17436) üzenetére


Taci
addikt

Akkor megnyugodtam, hogy legalább az a része jó. :DDD
Köszönöm! :)

(#17438) promisz


promisz
aktív tag

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy iframe-ben hogyan tudnám behívni pl. az IKEA oldalát?

(#17439) martonx válasza promisz (#17438) üzenetére


martonx
veterán

Hát, ha nem engedélyezik a Cross-Domain-Policy-t, akkor sehogy. Illetve vannak hacker módszerek, de ezekbe ne menjünk bele.

Én kérek elnézést!

(#17440) inf3rno válasza promisz (#17438) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A legtöbb oldalnál be van állítva, hogy ne lehessen ilyet. El lehet indítani a böngészőket olyan paraméterekkel, hogy mégis lehessen, de ha ügyfeleknek akarod, nem mondjuk bot írásra, akkor nincs értelme, mert csak a saját böngésződet tudod így átállítani.

Buliban hasznos! =]

(#17441) martonx válasza inf3rno (#17440) üzenetére


martonx
veterán

Az a vicc, hogy minket épp a napokban hackeltek meg szimpla HTML5-ös CustomElements plusz egy CORS proxy-val, plusz némi ügyeskedéssel (ennél több részletet inkább nem adok, ez nem egy hacker topik) simán bármit be tudsz húzni bárhová, noha ez már tényleg a hackelés kategória. Illetve ez is védhető, de nagyon nem triviálisan :(

Én kérek elnézést!

(#17442) inf3rno válasza martonx (#17441) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Pedig kimondottan hasznos lenne, bár abban igazad van, hogy nem teljesen a webfejlesztő feladata a biztonság, hanem érdemes ezzel foglalkozó szakembert megbízni, és azt mondják, hogy már a tervezésnél is szem előtt kell tartani, mert utólag elég nehéz beletákolni a szoftverbe. Most éppen egy képzés felénél tartok ezzel kapcsolatban. Rákérdek, hogy van e itt külön információbiztonsági topik, aztán ha nincs, akkor csinálok egyet. Ha hajlandó vagy megosztani, hogy mi történt és hogyan lehet védekezni ellene, akkor majd belinkelem.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#17443) inf3rno válasza promisz (#17438) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Visszatérve erre: "X-Frame-Options: SAMEORIGIN" header van az ikea.com-on, úgyhogy nem fogod tudni megoldani. Még a "Content-Security-Policy: frame-ancestors", amivel meg szokták oldani. [link] Ezen felül még pl a google-nél van javascript, ami megnézi, hogy frame-ben van e, és ha igen, akkor ellenintézkedést tesz.

Buliban hasznos! =]

(#17444) martonx válasza inf3rno (#17442) üzenetére


martonx
veterán

Küldtem privátot, aztán majd meglátod, hogy mihez kezdesz vele.

Én kérek elnézést!

(#17445) inf3rno válasza martonx (#17444) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi!

Buliban hasznos! =]

(#17446) Joci93 válasza martonx (#17441) üzenetére


Joci93
senior tag

Tán csak nem Herokus nocors-al csinálták? Igaz, ehhez nem heroku sem, npm-ről is letölthető.

[ Szerkesztve ]

Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.

(#17447) Taci


Taci
addikt

Sziasztok!

Szeretném elérni, hogy a (példa kedvéért a) pontos időt legyen kiírva több elemnél is, és ezek frissüljenek is másodpercenként.

Csak hogy példákkal is szemléltetni tudjam, ezt a 2 kódot próbálom (eddig sikertelenül) egybe rakni:

1)
https://www.w3schools.com/js/tryit.asp?filename=tryjs_setinterval2
Ez setInterval-lal beállít getElementById-val egy bizonyos ID-jű HTML rész folyamatos átírását az aktuális idővel, másodpercenként frissítve.
Viszont mivel HTML-ben az ID-nak egyedinek kell lennie, ezért ha megduplázom a kódrészletet, hogy két helyre is kiírja az időt frissítve,
<p id="demo"></p>
helyett
<p id="demo"></p>
<p id="demo"></p>,
akkor csak az elsőt írja át és frissíti.

2)
Erre gondoltam megoldásnak a querySelectorAll-t:
https://www.w3schools.com/jsref/tryit.asp?filename=tryjsref_document_queryselectorall_class

Viszont ha a két kódot összeboronálom, csak egyszer (gombnyomáskor) kiírja a generáláskor pontos időt a 2 helyre, de frissíteni már nem frissíti:
<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<h2 class="example">A heading with class="example"</h2>
<p class="example">A paragraph with class="example".</p> 
<button onclick="myFunction()">Try it</button>
<script>
function myFunction() {
  var x, i;
  x = document.querySelectorAll(".example");
  for (i = 0; i < x.length; i++) {
  var myVar = setInterval(myTimer(x[i]), 1000);
    function myTimer(element) {
      var d = new Date();
      element.innerHTML = d.toLocaleTimeString();
    }
  }
}
</script>
</body>
</html>

Én rontom el valahol? Ha igen, hol? Segítenétek, kérlek?
Vagy ennek más, egyszerűbb, jobb módja van?

Hogyan lehet megoldani, hogy több ugyanabból a kódból generált több elemnél is futtatni tudjam ugyanazt a szkriptet?
Konkrétan úgy képzeljétek el, mint a Facebook feed-et: minden elem (a kártyák) egy kaptafára épülnek, egy kódból generálva, mindegyiknek a bal teteje körül ott van az idő, és az mind frissül külön-külön. Valami ilyesmit szeretnék elérni én is. És ahhoz ez lenne az első lépés. Azt hiszem.

De ha ennek tudtok egy jobb, egyszerűbb, hatékonyabb módját, kérlek, osszátok meg velem.

Köszi!

(#17448) martonx válasza Joci93 (#17446) üzenetére


martonx
veterán

Eltaláltad.

Én kérek elnézést!

(#17449) martonx válasza Taci (#17447) üzenetére


martonx
veterán

Tessék egy példa: [link]

Én kérek elnézést!

(#17450) Taci válasza martonx (#17449) üzenetére


Taci
addikt

Nagyon szépen köszönöm! :)

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Weblap készítés (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.