Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1701) (Kolombusz) válasza Bash (#1700) üzenetére


(Kolombusz)
veterán

Köszi a válaszokat. :)

(#1702) zsiga667


zsiga667
addikt

Nekem is lenne egy-két kérdésem a kintiekhez. Nyáron megyek ki NH-be, és érdekelne hgoy mit érdemes arrafelé megnézni (meg úgy általában a keleti parton). Illetve egész nap tengerparton döglős haverokkal sörözős lazulós héthez mi az ideális úticél szeptember első-második hetében? (3-4 fő, lehetőleg olcsón.) Bahamákat nézegettük, illetve én Floridát javasoltam, ti mit ajánlanátok?

(#1703) radamsky válasza zsiga667 (#1702) üzenetére


radamsky
senior tag

Florida agusztusra ujra megcélozva:)) 3 hét, kimaradt pár dolog, meg kimaradt egy hullámvasut, azt kiprobálom ha meghallok is:))
remélem láttok hurrikánt is olyat még élőben nem láttam :DD

(#1704) zabla


zabla
aktív tag

március elején megyek ki usába egy évre szakmai gyakorlatra, és szeretnék kötni külön biztosítást is, sajna az alapbiztosítás nem elég semmire...mit érdemes kötni? utasbiztosítás? (egészen konkrétan pár hónapja volt egy gyomorvérzésem, és nem szeretném, hogy ha a gatyám is rámenne kint ha újra előjönne:) )

Somewhere between Jesus dying on the Cross and a giant bunny hiding eggs, there seems to be a gap of information.

(#1705) zerga~ válasza zabla (#1704) üzenetére


zerga~
csendes tag

Gratulálok ;) Hol végeztél és pontosan hova mész ?

felvételi 08'

(#1706) zabla válasza zerga~ (#1705) üzenetére


zabla
aktív tag

köszi:) bgf kvifk, és colorado springsbe egy broadmoor nevű szállodába :D

Somewhere between Jesus dying on the Cross and a giant bunny hiding eggs, there seems to be a gap of information.

(#1707) 7600 GS


7600 GS
addikt

Én legszívesebben Texas-ba,vagy Floridába mennék ki.

(#1708) Chandler


Chandler
senior tag

sziasztok

elkezdtem gondolkodni azon hogy felnőtt koromban amerikában éljek.
pár hete vendégül láttunk 1 estére kb 15 amcsi (17-18 éves) embereket, és nagyon jófejek voltak, meg voltak együtt programok, és tök értelmeset tudtunk beszélgetni...
arra volnék kiváncsi, hogy az hogy ilyen jófej emberek voltak csak kivétel az amcsik közt (mert sok embertől hallottam hogy mindenki milyen hülye) vagy azért akad jópár? úgy általánosságban milyenek ott az emberek? (most Seattle-ön gondolkozom, ha esetleg vki él ott vagy van van tapasztalata onnan szívesen venném)

(#1709) lumiukko


lumiukko
tag

Sziasztok!
Nem tudjátok esetleg, hogy milyen kártyát fogadnak el az USA- ban? Konkrét javaslatok is jöhetnek:) Mert gyanítom, hogy az OTP Junior Max- al nem megyek sokra kint.
Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#1710) Chandler válasza lumiukko (#1709) üzenetére


Chandler
senior tag

nem értek a bannkkártyákhoz de sztem 2 dolog számít, 1. hogy milyen tipusú, mastercard vagy visa, stb, és a másik hogy a bankkártyádnak megvan-e engedve hogy külföldön használd, lehet hogy egy junior kártyának nincs megengedve, menj be egy otp-be es ott sztem mindenre választ kapsz

[ Szerkesztve ]

(#1711) bandus válasza lumiukko (#1709) üzenetére


bandus
veterán

dombornyomott bankkártya a tuti. americában pedig azthiszem a mastercard a nyerő.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#1712) radamsky


radamsky
senior tag

Mastercardot elfogadták

(#1713) lumiukko


lumiukko
tag

Köszi a segítséget mindenkinek!

(#1714) lumiukko


lumiukko
tag

Tájékoztatásképp: Otp-ben azt mondták nekem, hogy Európában a Mastercard, USA-ban a Visa kártya a legelfogadottabb.
Üdv.

(#1715) radamsky válasza lumiukko (#1714) üzenetére


radamsky
senior tag

Azért irtam hogy nekem elfogadták:)

(#1716) gregorik


gregorik
senior tag

ki volt Floridában? tervezek egy ütősebb USA utat s Floridával kezdeném, ha érdemes. még nem voltam, s nem tudom, merre vannak lepukkant részek, ha vannak. észak-FL, dél-FL?

(#1717) radamsky válasza gregorik (#1716) üzenetére


radamsky
senior tag

3x voltam floridába:))

igaz nem teljesen utaztam végig:) Miami, Orlando , Tampa, én nem láttam lepukkant helyett:)

(#1718) Pópa válasza lumiukko (#1714) üzenetére


Pópa
senior tag

UK / USA szereti a VISA cardot.
Manchesterben lakom eppen, de ujra szeretnek kimenni majd.

Trust is good, control is better!

(#1719) tiv83us válasza Pópa (#1718) üzenetére


tiv83us
veterán

AMEX/VISA/Mastercard...
Ahol kartyat elfogadnak, ott 99.9%-ban mind a harmat elfogajdak.

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1720) joey04


joey04
titán

Sziasztok, csak érdeklődő hsz hogy mennyire él még a topic mert lenne pár kérdésem de fölöslegesen nem koptatom a billentyűzetet, hanem keresek más USA témával kapcsolatos topikot. :) (tehát felmérem figyeli-e a topikot olyan aki ott él és/vagy vannak tapasztalatai mint pl a topik nyitója)

közben elkezdtem olvasni az elejéről hátha pár kérdésre választ kapok az összesre biztos nem.holnapra összeszedem a kérdéseket amik még olvasás után is bennem maradtak

[ Szerkesztve ]

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1721) radamsky válasza joey04 (#1720) üzenetére


radamsky
senior tag

hmm
a kérdéseidet is leirhatad volna és nincs gond hátha valaki válaszol :)

(#1722) joey04 válasza radamsky (#1721) üzenetére


joey04
titán

Jártam már úgy hogy írtam vagy fél oldalt aztán sehol válasz kopizhattam máshova. :D
lehet nem a topik kezdetétől kellett volna olvasnom hanem inkább a közelmúlt pár oldalaival de mindegy.szóval a kérdés: van egy ismerősöm aki régóta tervezi a kiköltözést angollal nincs gondja, csak hát ugye legálisan munkát vállalni kint szinte lehetetlen.Van ez a vízumlotto amire be is akarja adni a jelentkezését, de van egy kis bökkenő: ha nem nyer(amire azért nagy az esély :D ) akkor vajon turista vízumot kap-e?nem ellenőrzik vissza hogy a lotto által az a terve hogy kiköltözzön?még ha nem is feketén akar esetleg kimenni csak nyaralni akkor is ráfázhat elvileg így nem?A többi kérdésre kb megkaptam a választ engem csak turistaként érdekel Amerika mivel az angolt sem beszélem(még egy évig biztos nem is fogom)bár tiv61us történetei alapján tetszene a kinti élet, de ez számomra csak álom, örülök ha egyszer annyi pénzt összekaparok hogy egy igazi kinti útra befizessek, ahol látok is valamit nem csak kirepülök meg vissza. :B

egyébként az egyik blogjába tivnek írtam is hogy nem lesz-e folytatás bár valahol láttam hogy felhúzták az agyát és ezért nem ír.kár :(((

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1723) radamsky válasza joey04 (#1722) üzenetére


radamsky
senior tag

Egy picit irkálok:)) ne mond hogy senki se válaszol

A vizumlottoba nem hiszek:) Erre ne várjon, mert sokan jelentkeznek. Turista vizumot elvileg lazán megkapja, föleg ha eltörlik a vizumot:) Semmi köze a Lottohoz. Én is Lottozgatok, és mégis lazán megkaptam, más kérdés hogy 6 honapot maradhat az országban, azaz ha tovább marad akkor cumi. Turista vizummal munkát nem vállalhat, legalábbis legálisan.
Semmi köze a Lottohoz, hogy valaki kimegy nyaralni.

A gyerköcnek mikor megkértem, rá 2 évre akkor nagyon szivoztak a hugom miatt, hogy miért hogyan stb. A hugom amerikai állapolgár, igy neki nyugta van, már. A barátnöje akivel kiment majd 8 éve. Na neki cumi van, nem vezethet autot, nem ülhet repülöre, mert azonnal elkapják és kitoloncolják, bárhol ahol igazolás van akkor retteghet. Mikor belépsz az országba ugyis rendszerbe tesznek, és gondolom figyelik hogy mikor mit csinálsz, föleg ha már a 7. honapban vagy. Innentől elég ha a rendör megállit aztán zsupsz.

Nem tudom engem nem nyügözne le igy az élet, hogy folyamatosan azon rettegjek mikor kapnak el. Inkább a legális uton filozgatok. Tiv biztos tud erröl mesélni hogy hogyan lehet. Nekem is megvan a tervem, de még várnom kell.

voltam párszor kinn, idén kimarad (mani kell:) ) , majd jövöre jön ujra Florida van pár dolog amit kihagytunk. Filoztam hogy irok én is bloggot az utazásokrol (volt részem rendörségi akcioba is, pont elöttem zajlott, meg rengeteg szép helyen voltam:) De lusta voltam, bár lehet hogy megirom igy unalmamba. Még egy hullámvasut kimaradt, majd azt is ki akarom proszállni. :D

Csak okoskodtam, remélem nagy hülyeséget nem irtam:) Nem beszéltem a biztositásokról se, ami elég huzos összeg :) Nincs ingyen semmi se.

Amugy maga a repülöut nem vészes egy összeg, Mondjuk a Malév drága, a Delta joval olcsobb, de lehet hogy át kell szállni. Tegyél fel kérdést ha tudok segitek, de Tiv is fog biztosan.

Amugy én például már elég rendesen utána néztem mi merre ha sikerülne kiköltözni. Nekem csak 1 probléma van az pedig a gyerek (neki suliba kellene járnia, elvileg, de az angol tudása az semmi, és itt vagyok megfogva)

[ Szerkesztve ]

(#1724) joey04 válasza radamsky (#1723) üzenetére


joey04
titán

Köszi a válaszokat!azt olvastam hogy tőlünk kb 8000 ember próbálkozik lottóval és kb 150en nyernek.szóval nem túl nagy az esély az igaz.viszont más legális lehetőség nem nagyon van,ha nincs kint senkid,csak ha valami tudományban kiemelkedő szakember vagy.persze feketén pont a leírtak miatt nem akar menni,megértem én se mennék.lottózni viszont minden mindegy alapon én is gondolkodok,mert miért ne?!vannak ilyen oldalak amik megszervezik a jelentkezést mint pl a dvc.hu ezek mennyire megbízhatóak egyébként?gondolom azért nem kamu az egész...
A kalandokról szerinten írjál csak blogot nyugodtan, biztos van rá érdeklődés, nem is kicsi!

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1725) radamsky válasza joey04 (#1724) üzenetére


radamsky
senior tag

A Lotto ingyenes, ha ezeken a cégeken keresztül csinálod nem lesz elöny. Ök max azt szavatolják hogy idöben beérkezik a jelentkezésed

:DDD

Hogy mennyire kamuk. A franc se tudja. Sajnos az emberek hiszékenységére sokan vannak. Én nagyon gyanakvo vagyok

Volt 1x hogy felhivtak New York-bol hogy nyertem meg miegymás be kell fizetnem X összeget. Teljesen hihetőnek tünt, még az én angol tudásommal is:) De hugom azt mondta hülyeség. Pedig már kezdtem reménykedni.

Háát igen a legális munka esélyre nagyon kevés az esély. Belegondolok hogy ugye mennek más országokbol és ugye bünöznek meg miegymás, meg lusta egy népség
A magyarok böven megállják a helyüket

Blogot a hugomnak kellene irni, igazi szerencse lánya volt, marha nagy szerencséje lett a végén hogy megkapta az állampolgárságot. Jo helyen volt jo idöben

[ Szerkesztve ]

(#1726) joey04 válasza radamsky (#1725) üzenetére


joey04
titán

Egyszer olvastam egy cikket ezekről akik szervezik a jelentkezést és végül is azt írták hogy átverésnek nem átverés csak hülye aki velük intézteti a dolgokat mert lehet ingyen is.

Tisztán, 1-2 év múlva én is szívesen kimennék addigra összeszedném a nyelvtudást de ez eléggé elkeserítő hogy legálisan szinte 0 az esély.kell keresni valami kinti kapcsolatot bár az sem elég mert gondolom csak akkor tud intézkedni valamit ha elveszem feleségül :U

A blogra tényleg nagyon kíváncsi lennék, olvastam itt már Ausztráliáról és az ottani életről is blogot nagyon tetszenek ezek, de a favorit nálam továbbra is Amerika :R

...A magyarok böven megállják a helyüket
ez így van...

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1727) tiv83us válasza joey04 (#1722) üzenetére


tiv83us
veterán

A vizumkerelemnel csekkoljak, hogy adott-e be vizumlottot, ugyhogy ha nem nyeri meg, akkor jo eselye van, hogy egy darabig nem fog jueszejbe utazni :(
/Rogton ugye "bevandorlo gyanus" lesz, mert kulonben miert is adta volna be a zoldkartya lottot...stb/.

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1728) tiv83us válasza radamsky (#1723) üzenetére


tiv83us
veterán

"föleg ha már a 7. honapban vagy. Innentől elég ha a rendör megállit aztán zsupsz."

Rendornek semmi koze nincs a bevandorlokhoz, ha nincs US jogsit akkor max megbax egy tickettel es fizetsz, ha legkozelebb is elkap, akkor meg tobbet fizetsz es legkozelebb mesz dutyiba. :)

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1729) radamsky válasza tiv83us (#1727) üzenetére


radamsky
senior tag

én adtam be anno, de a gyerköc megkapta a vizumot :) ingkább a hugom barátnője volt a téma a meghallgatáson. Nem is nagyon ismertem

[ Szerkesztve ]

(#1730) joey04 válasza tiv83us (#1727) üzenetére


joey04
titán

igen erre gondoltam én is. :W

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1731) Byblos71


Byblos71
újonc

Sziasztok! Tervezem az USA nyaralásom,ismerősöket,barátokat keresek kint..

(#1732) Déta válasza Byblos71 (#1731) üzenetére


Déta
tag

Októberben tervezed a nyaralásodat? Mi van??? :F
Vagyis, ha jobban meggondolom Én meg már márciusban összeírtam, hogy ki mit kap Karácsonyra... :DDD

Respect. :R

[ Szerkesztve ]

Írtam egy alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

(#1733) radamsky válasza Déta (#1732) üzenetére


radamsky
senior tag

ne bántsad:DDD

Floridába ilyenkor szupi az idő:DDD

(#1734) Déta


Déta
tag

Na mindenkitől kérnék egy kis figyelmet... :W
Hogyan tudnám a 4000 zeneszámból álló... öhm... hogy is fogalmazzam meg... szóval, nem épp legális letöltésekből származó gyűjteményemet "átcsempészni" az amerikai repülőtéri vám vagy határőrség vagy mi a franc van ott. Nah, azon... ??? :F :F

Írtam egy alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

(#1735) Déta


Déta
tag

UP banyeg... :((

Írtam egy alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

(#1736) Tomate válasza Déta (#1734) üzenetére


Tomate
veterán

Egy pendrivon? Vagy ha biztosra akarsz menni egy microsSD-n amit lenyelsz miután feltöltötted rá a számokat :D /el ne hidd/

(#1737) kraftxld válasza Déta (#1734) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Ötlet nekem is jól jönne, én egy 2000 DVD-s programgyűjteményt hagytam Mo-on, majd ki kellene találni valamit az átmentésre.

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#1738) radamsky válasza Déta (#1734) üzenetére


radamsky
senior tag

én lazán kivittem, vagy kiviszem
még nyers dvd lemezt is vittem ki

a kutya se foglalkozott vele
A laptoppal se max annyi hogy a röntgennél kivetették és átnézték mi van a tatyoba:DD

A filmek macerásak

(#1739) tiv83us


tiv83us
veterán

Igy van, senki nem foglalkozik vele.
En legutobb olyan 200 irott DVD-t hoztam haza egy tokban.

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1740) Déta válasza tiv83us (#1739) üzenetére


Déta
tag

Oké. Köszönöm szépen. Megnyugtattatok. :)

Írtam egy alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

(#1741) Déta


Déta
tag

Hát... Izé.. Hogy is mondjam?
Itt vagyok már lassan, (de még milyen lassan, Úristen!) 3 hónapja és eddig csak nehézségek és szerencsétlenség özöne jött felém. Én nem tudom, de legszívesebben hazamennék. :(((
Kezdjük ott, hogy senki nem mondta, hogy itt mindenhova autóval kell menned, kivéve talán a WC-t. Hogy legális munkátvállalni, nah az kemény dió! Hogy újra kell érettségiznem. Hogy választhatok, hogy mosogatófiú vagy kukás akarok lenni... :((( :(( :((( :(( :((( :((
Ja, és hogyha szeretném az állampolgárságit, akkor inkább ne tegyem ki a lábamat a határon, mer' esetleg nem engednek vissza. Csak úgy. Viccből. :W

Írtam egy alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

(#1742) radamsky válasza Déta (#1741) üzenetére


radamsky
senior tag

:D

miért nem kérdeztél??:))

(#1743) Bubee82 válasza Déta (#1741) üzenetére


Bubee82
őstag

Hogy újra kell érettségiznem

Ez komoly? :F De miért?

(#1744) radamsky válasza Déta (#1741) üzenetére


radamsky
senior tag

tegnap csak bekukkoltam este:D

szerntem picit el vagy keseredve hogy nem azt kaptad amiről hallottál.
mindenki a szépet mondja:D

Még csak 3 honapja vagy kinn, gondolom feketén, igy tényleg nehéz a mostani helyzetbe:D ha legálisan vagy kinn akkor is nehéz.

Sajnos tény elöször mosogatás, meg az ilyen munkák jutnak, más nem nagyon max akkor ha már ugy mész ki hogy pozicióba, de valahol el kell kezdeni, majd 1 év mulva szolj hogy akkor milyen. Volt egy srác aki ki akart menni, segitették is kintről, informatikus volt, kiment hogy majd ö is jol akarja érezni magát, angol tudása nulla volt de hazajött 1 honap után mert a informatikába nem alkalmazták, csak pékségekbe meg ilyen helyeken kapott volna melot elöször. Neki ez derogált.

Igen kocsi mindenhova kell, mive a távolságok elég nagyok, de azért olcson tudsz kinn venni valami autot, ugyxhogy szerintem jobb a helyzett mint HUN-ba.

Ezt az éretségi dolgot nem értem, minek kell letenni ujra?? Hugomnak a szaros szakmunkás bizijét elfogadták és ugy járta ki a főiskolát, azaz most halasztot egy évet az utsot

Ahogy nézem Nashville, Tennessee-be vagy inkább irnál arrol milyen ott az élet:DD arrafele még nem voltam:D

(#1745) gaborbol válasza Déta (#1741) üzenetére


gaborbol
őstag

Ne keseredj el, ne add fel ,mert te legalább idáig eljutottál.

Kérdezted volna ,hogy mi a pálya, mit- hogyan gondolsz, milyen feltételekkel mész ki, biztos el tudtuk volna mondani mire készülj-> Kérdezz bátran.

Munkát találni sajna nem könnyű, de nem is lehetetlen, itt viszont takarítóból is fel tudod "küzdeni" magad kellő kitartással, becsülettel, szorgalommal szinte bármeddig.
Ha legálisan vagy itt, akkor meg mész és jössz a határon amikor csak akarsz nem lesz gond. Érettségit én sem értem, ötletem sincs miért kéne újra letenned.

Három hónap alatt ne várj csodát, türelem és kitartás. :R

(#1746) bandus válasza Déta (#1741) üzenetére


bandus
veterán

ajánlom figyelmedbe blunt USA-val foglalkozó írását ;)
[link] itt is van.

[ Szerkesztve ]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#1747) mate0217


mate0217
aktív tag

Én kb 1 hete vagyok kinn az Usában Egyetem Mineapolis :DDD:DDD

Eddig csak jót tudok mondani az államokról :DDD

[ Szerkesztve ]

Hol a nyuszi? - Hole a new see? Hideg van. - He dag one. Van két macskám. - One Kate much come. http://s1.bitefight.hu/c.php?uid=117708

(#1748) bandus válasza mate0217 (#1747) üzenetére


bandus
veterán

pötyögnél ide valami róla, hogyan jutottál ki?én is szívesen tanulnék 1-2 félévet az államokban :K

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#1749) gaborbol


gaborbol
őstag

Ma voltunk Washington Dc-ben magyar talakozon, hat voltunk paran :)
Szerintem joval 100 felett volt a letszam. Jo volt kicsit beszelgetni masokkal, sztorikat halgatni -meselni.

Az elet azert tud alkotni.Talakoztam egy szinten pecsi sraccal, akit meg sose lattam otthon, itt a vilag masik oldalan ismerkedtunk meg, mint kmiderult Mo-n gyakorlatilag 2 utcaval lakott alattam :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1750) Dr.Burn válasza bandus (#1746) üzenetére


Dr.Burn
őstag

:U Ez a cikk reszemröl meg szerintem sokak reszeröl sem tartalmazza "teljesen" a valosagot. Eleg elolvasni es epp esszel atgondolni a benne leirtakat es kiderül hogy......

"Later Nerd!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.