Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2201) nolika


nolika
aktív tag

Aki esetleg mostanában utazik ki az USA-ba vagy vissza, esetleg vállalna egy termék hazahozatalát?

(#2202) G.Zs.


G.Zs.
senior tag

Sziasztok. Lehet hogy hulye kerdes, de van egy elfogadott ESTA-m, meg tavasszal kervenyeztem.
Azota viszont valtozott a munkahelyem, lakcimem, es meg is nosultem :D.
Utolag egyedul azt a cimet tudom modositani, ahol az USA-ban fogok tartozkodni, ezeket nem. Szamithat-e valamit ez belepteteskor.
(Gondolom valoszinuleg nem, hisz akkor utolag lehetne modositani. De most hirtelen kell meghoznom a dontest, es ha repulok akkor meg ma este indulnom kell NY-ba. Nem szeretnem ha reggel mar johetnek is vissza. :D)
Koszi a valaszokat.

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#2203) Kalandor válasza G.Zs. (#2202) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA

Nekem a SZIG számom változott és azt mondták hogy nem gond. Csak akkor kell újat kérni ha az útlevél száma változik.

(#2204) bandiras2


bandiras2
senior tag

Ha az USA-ban élsz, és ott van helyi születésű, állampolgár csajod, akkor nézd meg ezt a vdeót, és tanulj belőle. Nagyon sok pénzt lehet leakasztani a költségvetésből, és ez teljesen legális.
[link]

A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Freedmann

(#2205) Djuree


Djuree
félisten

üdv!

lenne egy nagy kérésem valaki felé. egy 2kg-os csomagot szeretnék hazahozatni, sajna nem szállítanak sehova. :( helyben ingyenes a posta. nem ingyen kérném. de a lehúzós oldalakat nem preferálom.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#2206) section9


section9
őstag

Van koztetek valaki aki hamarabb kikoltozott, mint hogy lejart volna a lakasberleti szerzodese? Hamarosan visszakoltozunk Magyarorszagra, viszont szeptemberig szol a berleti szerzodesunk. Nagyjabol tisztaban vagyok az elmeleti hatterrel, de kivancsi lennek, hogy valaki gyakorlatban szembesult-e mar ezzel. (Kalifornia) :R

(#2207) Peti78


Peti78
őstag

Sziasztok!

Augusztusban megyünk valamivel több mint két hétre az USA-ba a barátnőmmel. A terv szerint New York-ban eltöltünk 2-3 napot, majd bérelt autóval megyünk Miami-ba. A bérelt kocsit ott adjuk le.

Tudom, hogy tele van a világháló foglalási lehetőségekkel, de szívesebben fogadom a személyes ajánlásokat. Ez vonatkozik New york -Miami vonalra, Miamira és Sarasota-ra. Útszéli motelek, magánszállások, ismerősök (nem ingyen) bármi jöhet.

Nincs szükség extrára, tulajdonképpen csak aludni járnánk haza, hiszen meg szeretnénk nézni a vidéket. Nem csak Sarasota jöhet szóba, hanem a közeli környék is.

Gondolom érdemes GPS-t bérelni, ha nincs a kocsiban navigációs rendszer, bár szerintem a Ford Edge-ben kell lennie. Nem hiszem, hogy a Vodas roamingot érdemes használni navizni, és ha jól olvastam egy pay as you go kártyában is érdemes gondolkodni.

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2208) bobsys válasza Peti78 (#2207) üzenetére


bobsys
addikt

Bementek egy uzletbe es vesztek pay-as-you go simet es Google Maps navigacio maris van. Berelt autoban egyaltalan nem biztos, hogy lesz. T-mobile, AT&T menni fog a magyar GSM teloval. Megeri a one-way berelt auto? Sokminden nincs a 1200+ merfold alatt Washington DC utan es Jacksonville kozott.
Szallasnal ne motelekbe mennyetek, szerintem eleg gazak. Nezel egy Hampton Inn-t (Hilton csoport), Faifield Inn (Marriott csoport) vagy a Radisson csoportol valamit. En legalabbis ezek ala nem adom (es egy Hamtpon Inn nem egy 5 csillagos hotel), de ahogy oregszem ugy kezdek egyre haklisabb lenni a dolgokra :) Esetleg Airbnb?
Mi erdekel titeket? Beach, turazas, hajokazas, varosnezes ...?

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2209) Peti78 válasza bobsys (#2208) üzenetére


Peti78
őstag

A one way bérelt kocsira azért gondoltunk, mert nem szeretnénk visszamenni New yorkba, hanem MIami-ból jovünk haza. Ezt az autókázást kalandnak fogjuk fel. Szóba jöhetne az is, hogy new yorkból repülővel megyünk miamiba, vagy tampa/sarasota, és ott bérelünk autót, de ez a majdnem végig a keleti parton elég sexy dolognak néz ki. Nyilván hallgatunk a tanácsokra, hiszen nekünk sem mindegy hogy töltjük az időt.

A magam részéről henyélnék a parton Sarasota-ban, vagy mennék a Sziklás hegységbe Winnetou és Old Shatterhand kalandjainak helyszíneire, de az asszony színeset okádik az utóbbi témától. Inkább városnézés, hajókzás, Key west

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2210) bobsys válasza Peti78 (#2209) üzenetére


bobsys
addikt

Azt hittem mar utanna neztel a kocsi araknak. Neha van olyan, hogy ugyanannyiba kerul a one-way mint a return, de azt ki kell fogni. One-waynel szoktak olyat csinalni, hogy ranezesre nem dragabb, de nem unlimited mile-al jon hanem fizeted a $0.2/mile dijat es ugy gyorsan porog a szamlalo. Valamint ha nem kozvetlen a cegtol (Hertz, National etc..) berled hanem valami booking siteon figyelj oda, mert neha azert olcsobb, mert kotelezo megvenni a helyszinen a biztositast ami draga tud lenni, de ezt csak az aprobetuben irjak. Szoval van trukkozes rendesen. A kocsi biztositast en nem felejtenem el, de olcsobb ha van a hitelkartyadon vagy a magyar kotelezon/utasbiztositason keresztul.
Nezzetek meg mi van utkozben, ha vegig a keleti parton jottok akkor az I-95 akkor nem sok minden a beachez le kelljet autozni 60-70 merfoldet is.

New Yorkban szeerintem a szbadsag szoborba felmenni nem eri meg. Hajoval menjetek el a szigetre, a bevandorlasi muzeum erdekes van tarlatvezetes ahol erdekeseket mondana aztan meg lehet nezelodni olvasni, megkeresni a magyar vonatkozasu darabokat.
Viszont menjetek fel mondjuk a One World Trade Center tetejere onnan be lehet latni az egesz varost. Ott van a 9/11 muzeum is ha erdekel. Vagy ott az Empire State Building.
Van jo kis war muzeum kiszuperalt hadihajon, meg hat egy 12 millios varos ugyhogy kb. barmit akartok az lesz ott. Central Parkban lehet bicajozni (erdemes a central park meletti utcakbol berelni joval olcsobb mint a parkban) meg jo hot-dogot kajalni (amit DC-ben is erdemes).
Wall Street annyira nem nagy eresztes, ott van az arany bika mit le lehet fenykepezni meg megfogni a tokeit. Times Square abszolut felejtos, nincs ott semmi a kinai bovli arusokon es az ezer kilowattal vilagito neonok kivul.

Philadelphia. Termeszetesen Philly Cheesestake sandwich. Philibe egyebkent busszal is letudtok menni es egy nap alatt fordulni. Greyhound hoz-visz. New Yorkban amugy sem vezetnek sehova max kurva gyrosan kifele a varosbol. Busz lerak a varos kozepen, seta mindenhova. Ott van a liberty bell, independence museum meg igazabol amerika tortenelme ott irodott 300 eve.

Washingon DC jo, tele van muzeumokkal, ingyenesek (legalabbis azok voltak 6 eve), feher hazba nem fogtok tudni bemenni, de lehet elotte setalni. Ott van a Capitol Hill, oda belehet menni turistakent is, van ott Kosstuh szobor :) Ott van meg a Washington Monument mit mindig jol lerombolnak mindenfele gonosz emberek meg urlenyek a filmekben.
Baltimoret kihagynam, lepukkant hely.

DC-tol delre Myrtle Beach ami egy kis tengerparti varoska illetve Charleston, SC ami szep hely, utobbiban van par latnivalo egy napot el tud lenni az ember.

Utannuk legkozelebb mar csak St Augustine, FL ami egy nagyon gyonyoru varos, az elso varos amit az kontinentalis USAban alapitottak az europaiak. Itt is el lehet lenni egy napot.

Kozetkezo Daytona Beach, FL ha erdekel titeket milyen egy varos ami az egyetemi bulizos arcokbol tartja magat fennt. Itt a beachere le lehet menni kocsival, kb megalls a viz elott 1 meterrel. Itt van a Daytona 500 NASCAR palya, ha erdekel valakit. Kozel van az I-95hoz, lehet tolni egy kajalast a beachen.

Cape Canaveral, FL meg ugye az urhajozas kozpontja. Egy napot siman el van az ember itt ha van hozza kedve.
West Palm Beach tol egeszen Miamig meg hat ezer fele dolog. Ajanlom egyebkent, hogy varosonkent keressetek ra a latnivalokra (tripadvisor-> what to do in ...)
Everglades jo, menyetek el aligator nezobe jo kis mocsarjaro hajoval [link]

Miamiban van minden amit akarsz. South Beach hires bulizos hely, rengeteg bar meg mindenfele ember. Van allatkert, seaworld meg muzeum dogivel. Alljatok meg Little Havannaban meg a Wynwood Walls reszen. Hialeah-t kihagynam, marmint abszolut nem hagynam ott az autot orizetlenul 10 percnel tovabb azon a kornyeken.
Ez volt a keleti part

Sarasotaba, Tampa nem nagyon vagom, mert azota megszuletett a gyerek igy kb csak olyat tudnek ajanlani ami 5 evesen vicces.
Egyebkent Tampa melett van a Bush Gardens, kurva nagy vidampark, rengeteg hullamvasut es hasonlok ha erre izgultok.
Orlando meg hat a szorakoztatas kozpontja. Van Disney World, Epcot, Universal Studios, SeaWorld, Orlando Eye meg meg ezer mas.

szerk:
Dunnellon, Fl kb masfel ora Tampatol eszaknak. Ott van a Rainbow river, abszolut kristalytiszta folyo ami egesz evben ugyanolyan homersekletu. Kaja berles aztan usgyi neki. Egy napos kirandulasnak belefer es extraban meglatjatok, hogy redneck arcok nem Texasban elnek hanem central floridaban

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2211) bobsys válasza bobsys (#2210) üzenetére


bobsys
addikt

szerk ido lejart, szoval Rainbow rivernel nem kaja hanem kajak berles

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2212) bobsys válasza Peti78 (#2209) üzenetére


bobsys
addikt

Key West, hat ize. Nah nemtudom. 4 ora Miamitol, reggel 6-kor kell indulni, hogy ne legyen forgalom mert mindig van valami barom aki 40-el megy es nemtudod megelozni. Magan Key West varosban van a Southermost point (egy darab beton boja), a US1 ott kezdodik meg a Hemmingway museum. Csak ezekert en pont nem lennek le, de belehet szervezni mondjuk egy snrokel turat, van lepke (elo) muzeum meg ott :) es hazafele meg alljatok meg a Islamoradan vagy a Lorelei vagy az Islamorada Fish Companynal kajalni naplemente kozben. Csajok imadjak :)

Kifelejetettem, hogy peldaul Pomapon Beach, FL meg Fort Lauderdale, FL, de Islamoradan, meg a Keysen is van rengeteg deep sea fishing, ha erdekel titeket. $40-$50 egy 4 oras ut adnak botot, csalit mindent. Jo elmeny ha az ember fog valamit. Van olyan hely ahol ott az etterem es megcsinaljak neked a halat amit fogtal.

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2213) Peti78 válasza bobsys (#2212) üzenetére


Peti78
őstag

Rengeteg hasznos info-t írtál, köszi. AZ autóbérlésnek nagyjából utána néztünk, és a one way ár jelentősen magasabb, tehát belekalkuláltuk.Én hajlanék arra, hogy NY-ból repülővel Floridába valahova, aztán onnan naponta kirajzani különféle helyekre. Viszont tartok attól, hogy Miami nem egy nap, tehát ott kellene megszállni. Orlando, Everglade is majdhogynem kötelező. Washingtont a tervek szerint kihagytuk volna, Philadelphia is érdekes lehet.
Ami nagyon-nagyon fontos, hogy igazi amerikai SUV-ot tudjunk bérelni. Pl.: Ford Edge. Ilyet itthon nincs, és ha már ott vagyunk... :D

Egyelőre tanácstalanok vagyunk, mindent nem tudunk az USA-ban megnézni két hét alatt, azt sem akarjuk, hogy rohanás legyen a pihenés, szeretnénk sokat autókázni, hogy lássuk a vidéket, Wendy's-ben kajálni, út széli fogadókban híg kávét inni, kurva nagy vidámparkban hullámvasutazni, fürdeni, hajókázni. :)

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2214) bobsys válasza Peti78 (#2213) üzenetére


bobsys
addikt

Wendy's, Cheesecake Factory, ShakeShack (ez NYCben van), IHOP, Five Guys, In-N-Out, Sonic, Taco Bell, Outback Steakhouse, Dunkin Donuts annyi van mint a szemet. Nekem a kedvencem autos turak eseten a Cracker Barrel nevu hely. Nagyon sok van belole az autpalya menten Floridaban. Igazi amerikai confort food az etlap. Par plusz kilot szamoljatok ha ilyen helyeken fogtok allandoan kajalani :)
Philibe en lemennek busszal egy napra, ha erdekel usa tortenelme.
Ha lejottok repulovel Miamiba akkor lehet innen jonni menni, Miamitol 3 es fel ora Orlando, DE itt egy Mia-Orlando one way rental vlszeg unlimited miles jon es ugyanannyi mintha visszahoznad.
Gondoljatok at es tervezzetek meg, Miamiban elvan az ember x napot, Bush Gardens, Rainbow River Orlando es ott lerakjatok a kocsit atan lehet repulni vissza NYCbe.
A one-way repulojegy pontosan fele a returnek itt, tehat tokmindegy hogy honnan hova repulsz.
Tankolas. Debit kartyat felejtsd el (de tenyleg, nem biztonsagos). Csak Credit Card, mindenhova (is). De tenyleg, debit kartyat nem hasnaljatok sehol. A tankolas itt picit mas, elsonek fizetsz es utanna tankolsz. Kuton lehuzod a kartyad es valszeg nem fog menni, mert itt ZIP kodot ker az meg neked nincs. Ilyenkor be kell menni a boltba az archoz, mondani a kutfej szamlat es lehuzza a kartyadat $100 amibol tudsz tankolni. A vegen meg majd a vegleges osszeg lesz bechargolva.
Ami meg eszembe jutott, hogy ha nincs akkor nyiss egy Transferwise accountot. Kerd meg a borderless accountot amivel jon egy debit card. Barmilyen ATMben tudod hasznalani es nagyon jo arfolyamon valt. Ha kell cash itt akor egy bank (csak es kizarolag bank) ATMben veszel ki $100-$200 es kesz. Egyebkent mindenhol elfogadnak credit cardot.

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2215) Peti78 válasza bobsys (#2214) üzenetére


Peti78
őstag

Most igényeltem egy visa debit kártyát és egy visa classsic hitelkartyat, azokkal szerintemelleszek. Az asszony mastercard debit illetve mastercard hitelkartyat igényelt, valamivel csak tudunk fizetni. mindkettohoz teljes vlagfelhasznalas van, illetve az enyémhez teljeskoru biztosítás is van. bár nem tudom hogy ez a biztosítás felhasznalhato_e az autoberlesnel.

A terv most talán ugy van, hogy budapest-new york, onnam miamiba repülővel, ott berelnenk autót, és miamibol majd budapest.

Még azt nem tudom, hogy érdemes - e neten előre berelni autót, vagy elég a helyszínen intezkedni. Már csak azért sem, mert ragaszkodnank a ford edge-hez, és ahogy látom a gyűjtőoldalak szerint csak a kategoria garantált, a tipus nem.

Jut eszembe! érdemes gyujtooldalakban gondolkodni, vagy bereljem közvetlenül a cégtől?

[ Szerkesztve ]

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2216) bobsys válasza Peti78 (#2215) üzenetére


bobsys
addikt

Mindenhol kategoriat garantalnak. A Hertznel van neha tipusra. Gyujtooldalakrol nemtudok nyilatkozni, nekem van ceges kedvezmenyem igy en mindig kozvetlen berlek.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2217) Peti78 válasza bobsys (#2216) üzenetére


Peti78
őstag

Tapasztalataid alapján melyik cégnél érdemes bérelni? Nem kizárólag az ár ami számít.

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2218) bobsys válasza Peti78 (#2217) üzenetére


bobsys
addikt

A ceges kedvezmeny miatt en mindig a Hertz-tol berlek. Keress ra cuponokra, mindegyiknel van amivel olcsobb lesz

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2219) kraftxld válasza Peti78 (#2215) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Ezt nézted kocsibérléshez?
[link]

Én innen akarok bérelni idén amikor Bostonban meg SF-ben leszünk.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#2220) vzozo válasza Peti78 (#2217) üzenetére


vzozo
senior tag

Bobsys a helyi ismeretei miatt kb. már minden hasznosat leírt, igazából csak annyival tudnám kiegészíteni, hogy a mi keleti parti túránk hogyan nézett ki 2012-ben, hátha tudok még ötleteket adni:

- JFK landolás, belépés után egyből autóbérlés majd még aznap le Atlantic City-be. Mi ott csak megszálltunk + kis tengerpart, csobbanás, kaszinózás, és indulás tovább - de egyébként simán el lehet tölteni pár napot

- Autóval el Philly-ig, városnézés, kocsit lead, majd vonattal tovább DC-be (kb 2 órás út?)

- DC-ben szállás hosszabb időre, városnézés

- DC-ből Orlandóba repülés, ott autóbérlés, majd KSC, Fort Lauderdale, Miami, Everglades, Key West

- Floridából visszarepülés NYC-be, helyben szintén soknapos szállás, városnézés

Ez jó két hét volt, laza tempóban, de azért nem is tötymörögve. Vízparton kb. talán 2x2 órát hevertünk, egyébként evés, utazás, programok, alvás. Intenzív, na.

Ha autóval mész, arra figyelj, hogy apró legyen nálad. Sok. Mert annó ilyen pénzbedobós módon kellett az útdíjat fizetni kb. mindenhol - persze azóta lehet az amcsik is feltalálták az elektronikus útdíj rendszert.:)

Szállás meg igen, a nagyobb láncok alsó kategóriás szállodáiban, de szállodákban, nem motelekben. Nyisd ki a google térképet, és amerre vezetsz majd, nézzél útbaeső szállásokat.:) Reggelit lehet kapsz, de sokra ne számíts (agyoncukrozott palacsinta és (szintén cukros) bundáskenyér, cukros sütik, kávé.)

(#2221) vzozo válasza Peti78 (#2215) üzenetére


vzozo
senior tag

Ah, szerk. idő lejárt már...

Még azt nem tudom, hogy érdemes - e neten előre berelni autót, vagy elég a helyszínen intezkedni.

Mindenképpen foglaljatok előre. Nyilván reptér / kölcsönző függő, de nem akarsz olyan helyzetbe kerülni, hogy megérkezel, és állsz letolt gatyával a kölcsönzőben. Been there, done that - nem vicces.

Aztán pedig a helyszínen még lehet jópofáskodni az ürgével, hogy milyen autót adjon. Esetleg upgrade valami nagyobbra / jobbra, ha éppen nem kerülne csillióval többe.

(#2222) bobsys válasza vzozo (#2220) üzenetére


bobsys
addikt

megerkezett a 21. szazad, van elektronikus utdij fizetes, egyre tobb helyen mar nem is lehet cashben fizetni (foleg Orlando kornyeken)
kolcsonzo fuggo, hogy hogyan mukodik az ut dij fizetes, de altalaban az convinience fee, ami napi $5-$7 is lehet + utdij. Cege valogatja, hogy ezt a feet csak akkor szamoljak fel ha tenyleg hasznalod a toll roadot vagy akkor is ha nem, csak azert mert tegnap igen (szal egyszer hasznalod az utat es onnan ketyeg az extra fee, mer azer csak)
Meg kell nezni, lehet erdemes venni egy Sunpasst ($25 egyszeri dij + toll) es azt hasznalni, siman olcsobbra johet ki mint az extra fees megoldas

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2223) Peti78 válasza kraftxld (#2219) üzenetére


Peti78
őstag

Ezzel a turo-val csak egy gondom van, az pedig a km határ. Ha miamiból elmegyünk Orlando-ba, az majdnem 600 mérföld, ezzel pedig egy GMC Yukon fél futása le van fedve. Everglade +100 mérföld. Sarasota megint 450. Elég gyorsan lepörög az az 1500. Utána pedig 0.72 mérföldenként. Amúgy nagyon jó autók vannak, jó bérlési áron, egy lehetőségnek mindenképpen jó.

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2224) Peti78 válasza Peti78 (#2223) üzenetére


Peti78
őstag

Továbbá az is kérdés számomra, hogy biztosítás, egyebek hozzájön-e még a kalkulált árhoz.

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2225) kraftxld válasza Peti78 (#2223) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Elég egyszerű a megoldás, 1000 mérföld után visszaadjátok a kocsit, és béreltek egy másikat :)
Ahogy olvastam, benne van a biztosítás.

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#2226) Peti78 válasza kraftxld (#2225) üzenetére


Peti78
őstag

Vagy az autót visszaadjuk, és kivesszük még egyszer :D
Ami szóba jöhet [dodge-grand-caravan]
[JEEP GRAND CHEROKE]

ford-f-150

Nade ez mident visz

gmc-yukon

Beteg ez is
chevrolet-tahoe

[ Szerkesztve ]

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2227) kraftxld válasza Peti78 (#2226) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Én majd valami Teslával akarom tolni :D

Dodge RAM 3500? Multkor láttam belőle egy nagycsomót, disznó nagy autók.

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#2228) Peti78 válasza kraftxld (#2227) üzenetére


Peti78
őstag

Olyat itt nem láttam, bár lehet hogy elkeerülte a figyelmemet. Beteg nagy autó az is ... Olyat szeretnék vezetni, amire itthon nem lesz lehetőségem. Csak és kizárólag valami barom amerikai autót. :D

dodge-durango

[ Szerkesztve ]

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2229) Peti78


Peti78
őstag

Hali!

Most járok a navigációnál. Waze, vagy google maps? Kell letölteni hozzá térképet online navigációhoz?

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2230) bobsys válasza Peti78 (#2229) üzenetére


bobsys
addikt

en mapsen hasznalok, mert nincs kedvem megszokni uj appot, online navigaciohoz nem kell semmi csak adat kapcsolat

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2231) Peti78 válasza bobsys (#2230) üzenetére


Peti78
őstag

Jó lenne a maps is, egy-ét napja használom, viszont nagy hiányossága, hogy nem jelzi az aktuális sebességet, az aktuális helyzetre vonatkozó sebességhatárt, éppen ezért nem jelez. Nem találok erre semmilyen beállítást, eetleg valamilyen plug-in-re lenne szükség?

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2232) bobsys válasza Peti78 (#2231) üzenetére


bobsys
addikt

aktualis sebsseget nem ir, de nalunk mar irja a sebesseg hatart

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2233) Peti78 válasza bobsys (#2232) üzenetére


Peti78
őstag

Vajon automatikusan átvált az usa verzióra, vagy bütykölni kell vele valamit? A narrátor marad magyar, vagy átvált angolra? Bár beszélem a nyelvet, de az anyanyelv mégiscsak egyszerűbb.

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2234) bobsys válasza Peti78 (#2233) üzenetére


bobsys
addikt

nemtudom, a nyelv szerintem marad, nekem angol szokott maradni ha vezetek europaban, hasznald azt amit megszoktal, wazet is sokan hasznalnak (en csak lusta vagyok megszokni a feluletet)

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2235) Peti78 válasza bobsys (#2234) üzenetére


Peti78
őstag

A nagyvárosokban (Philadelphia, New york, Washington, Miami) amiket útba ejtünk, mennyire élhető/ olcsóbb/gyorsabb/egyszerűbb alternatívája az Uber a busz/metro egyéb tömegközlekedési lehetőségnek?

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2236) bobsys válasza Peti78 (#2235) üzenetére


bobsys
addikt

NYC-ben jo a tomegkozlekedes, metro megy mindenhova. Philly, DC nemtudom, egy egy napkat voltam ott. Floridaban tomegkozlekedes nem letezik. Van busz meg magasvasut meg tri-rail, de ezt a harmat osszehozni nagy szivas.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2237) Peti78 válasza bobsys (#2236) üzenetére


Peti78
őstag

New YOrk-ból busszal megyünk Philibe, onnan busszal Washingtonba. New YOrkban van ismerős, de a másik két városban senki. Talán napijeggyel jól járunk mindenhol, már ha létezik ilyen egyáltalán. A taxi biztos drága, ezért jött lehetőségként az Uber. Tömegközlekedni nem tudok itthon sem, bringával vagy autóval járok. Csak nem fogunk elveszni...

Van ajánlott busszolgáltató városok között?

[ Szerkesztve ]

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2238) bobsys válasza Peti78 (#2237) üzenetére


bobsys
addikt

Uber/Lyft mindenhol van, buszra en csak a greyhoundot ismerem

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2239) Peti78 válasza bobsys (#2238) üzenetére


Peti78
őstag

Én most találtam a boltbus-t. Ez egy dollárral drágább mint a greyhound, viszont 1 csomag a buszba, kettő pedig felvihető, ahogy látom ingyen. A Greyhoundon a csomagért fizetni kell. Itt is előírás, hogy a fejünk felett elférjen, viszont méretet erre vonatkozóan sehol sem találtam.

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2240) Peti78


Peti78
őstag

Az létezik, hogy 2500 dollár befoglalnak a kártyáról egy SUV bérlésekor?

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2241) bobsys válasza Peti78 (#2240) üzenetére


bobsys
addikt

van hogy a berles dij x2 foglalnak be, de egyebekent ha nem valami pay now akcio miatt foglalsz akkor a pick-up napjan terhelik a kartyat

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2242) Peti78 válasza bobsys (#2241) üzenetére


Peti78
őstag

Csak azért kérdezem, mert sixt-nél a táblázatban 2500 dollár vagy a bérleti díj + 200 dollár a deposit, (amelyik magasabb) a nagy kategóriájú autóknál, és hát azért ez elég durva. Konkrétan egy Silverado-t bérelnénk.

Ebben az esetben a bérleti díj alacsonyabb mint 2500. Tehát akkor 2500-at nyalnak le depositként és még fizessem a bérleti díjat?

Ráadásul PPAR kategóriát nem is találok a táblázatban.

[ Szerkesztve ]

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2243) #81556480 válasza Peti78 (#2237) üzenetére


#81556480
törölt tag

mennyit lesztek New York-ba ? Én nagyon éltem ott a metrózást. Bejártam az egész várost. Vettem heti kártyát, aztán napokig barangoltam. Buszokra is jó ( nemtudom mindegyikre-e ). És én is le akartam ugrani Philybe, de végül nem jött össze. Én vonattal mentem volna. Van valami szuper gyors cucc, 100$ körüli jegyárral.

(#2244) Peti78 válasza #81556480 (#2243) üzenetére


Peti78
őstag

Augusztus 26-tól 31-ig new york, aztán Phili, utána washington 2-2 nap, majd miami és Sarasota 05-14 ig.
A buszban az a jó, hogy látunk valamit a vidékből, na meg jelentősen olcsóbb is mint az általad említett vonatjegy :D

[ Szerkesztve ]

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2245) #81556480 válasza Peti78 (#2244) üzenetére


#81556480
törölt tag

Tényleg? mármint olcsóbb? Én azt hittem a busz drágább ?! Mindenesetre biztos lassabb. Amúgy a vonatból is látni ezt azt de nyilván nem annyit. Én nekem azért volt ez az opcióMert nem New York-ban, hanem egy Connectcutti kis városban laktam, onnan egyszerűbb lett volna a vonat.

Ha meg ennyi napot vagytok New York-ban , az a metro card simán jó választás lehet. 7 napos, kb 30 $.( akár Magyarországon is lehet venni, árulja egy webshop) első használattól indul az érvényesség.

Amugy van egy komp, (ezt csak azért mondom hátha érdekel) ami Staten Islandra megy, és ingyenes, de elmegy a szabadság szobor előtt. Talán óránként indul. Másik oldalon ki kell szállni mindenképp, majd jöhetsz is vissza a következővel. Tök jó képeket lehet lőni.

Nekem gyenge az angolom, és a szabadság szoborhoz menő kompra nem volt se időm se kedvem felverekedni magam (sorban állás, belépő stb) így csak innen néztem me.

Napokig kóboroltam New yorkban 2017-karácsonya előtt, de semmilyen belépős helyre nem mentem ( szűk volt a költségvetés meg tök egyedül voltam, mint már írtam gyenge angollal :D ), és így is baromi jól elvoltam, és nagy volt az élmény. Beültem a St Patric katedrálisba egyik este, hát az is adta rendesen :D

Times square, na jó az epikus hely, kb 10 percig. És mivel nem szeretem a tömeget, a főbb helyeken se vártam meg míg egy jó szelfit ( amit utálok) tudok lőni

Itt ez a bika is, jó oké, láttam, haladjunk :D

Én 2.5 hónapig voltam kint és főleg vidéken, kb 4-5 államban jártam.

Ez meg az egyik kedvenc sorozatom a Brooklyn 99 kamu forgatási helyszíne ami valóságban is rendősrég, csak 78-as örs, nem 99-es. Na jó, eddig emberrel nem találkoztam itthon, aki tudná mi ez , rajtam kívül. :D

(#2246) bobsys válasza Peti78 (#2242) üzenetére


bobsys
addikt

ne haragudj de nem ertem amirol beszelsz, sixtol en nem berlek, hertz/national/avis es itt a berleti dij + valammenyi $ amit foglalnak a rental napjan, miert nem valasztas valami SUV-t a pick up helyett?
egyebkent meg hivd fel oket es meg kell kerdezni

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2247) Peti78 válasza bobsys (#2246) üzenetére


Peti78
őstag

Az a vicc, hogy felhívtam a magyar sixt-et. Tisztáztunk mindent, bérlés kezdete, vége, felvétel, leadás. Mondom neki, hogy a pick -up kategóriából az az autó amit ide linkeltem, milyen extra költséget, depositot kérnek. Nem értette, hát a pick up az az a hely ahol felveszem. Nem voltam előrébb a teledonnal írtam mailt a sixt-nek. A táblázat amit linkeltem, számomra nem egyértelmű továbbra sem.

Jó a SUV is, most a deposit mértéke a nagy kérdés.

[ Szerkesztve ]

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2248) Peti78 válasza #81556480 (#2245) üzenetére


Peti78
őstag

Most csekkoltam, sokkal olcsóbb a busz. Kétszer annyi a menetidő, de harmadáron van. Igaz, még az esetenkénti csomagszállítás pénzbe kerülhet, és nyilván kérdés, hogy milyen egyszerű elérni a szállást.

A Staten Island-es komp megerősítését öszönöm, mi is kinéztük, ha más is ajánlja akkor biztos jó. Central Park tuti lesz a TS viszont nekünk nem úticél. A Broadway gyalog hosszú, autóval gyors, de egy részét megnézzük.
Ezt a 30 dolláros metrókártyát nem lelem sehol, pláne a magyar webshop-ot.

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#2249) bobsys válasza Peti78 (#2248) üzenetére


bobsys
addikt

NYC MTA a metro allomason megveszed, 7 day unlimited $32
Nemtudom mennyire erdekel, de New Yorkban en meg elmennek egy Broadway showra. Premium ulohely huzos($160 korul), de olcsobb szekek is vannak max fennt ulsz meg nem pont kozepen. Tavaly mi a Kinky Bootsot neztuk meg, 1 szunet van benne, nem 5 oras eloadas, sok zene, tanc, en elveztem.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#2250) #81556480 válasza Peti78 (#2248) üzenetére


#81556480
törölt tag

Oké, a buszos témát megértettem, csak bedobtam egy ötletet. Elmondásod alapján, én is szivesebben mennék már busszal. Hátha legközelebb összejön ..

Na nekem a Central park kimaradt amit sajnálok, pedig vagy 5x keresztül buszoztam a közepén.. TS amugy maga a broadway egy része , ha jól tudom, azaz a 3szög egyik útja a broadway, vagy mit értesz ezalatt? Ha ott vagytok, egy keresztülsétálást megér szerintem, bár engem a broadway annyira nem fogott meg.

Ott fent a golyó amit szilveszterkor leengednek, na az élőben nagyon kicsi :D

[A kártyának ez a hivatalos oldal] akármilyen gagyinak néz ki, ez az MTA metro card az, van is itthon nekem vagy 3 :D ,újra lehet tölteni ha később mész ki, mert hogy a kártyának is van egyszeri költsége, pár dollár. Ha jó az angolod, a linkelt oldalon minden infót megtalálsz. Sok helyen automatából, vagy aluljárókban tudsz venni. Én Grand Central terminalon jártam be NYC-be vonattal, ezért mindig ott vettem, de egy kis kalitkában lévő embertől, aki 100$-ost nem fogadott el.

Itt a magyar oldal: varoskartyak.hu a biztonság kedvéért azt ajánlották régen itt nekem, hogy ne vegyem meg előre.

A staten Island kompon beszálláskor helyezkedj időben a megfelelő oldalra ( úgy emlékszem jobbra), mert nagy a tömeg.

Ezeket onnan lőttem:

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.