Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Steam topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:08:43

LOGOUT.hu

NEM TUDOD, HOGY MI EZ A KÁRTYÁS DOLOG? OLVASD EL EZT!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#109150) ollie


ollie
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Vigyázzatok, megint scam/phising oldalakkal próbálkoznak! Ha valaki megkeres, hogy szavazz valamire, ne tedd! Akkor sem, ha régi ismerős keres meg, mert valszeg feltörték a fiókját. Ne is nyisd meg az oldalt, amit belinkel neked!

***

Hozzászólások

(#31551) ollie válasza warcat (#31550) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Tetszőlegesen variálhatóak, és a Batman nem Steam-es.

***

(#31552) csaba951 válasza 004 (#31545) üzenetére


csaba951
veterán

>Yuplay-en lehet paypallal fizetni?

Miért? Amazon-on lehet PayPal-lal fizetni? :)

Az ok itt is ugyanaz. Oroszországnak megvan a saját PayPal-ja, WebMoney-nak hívják. És agresszívan védik a piacukat, nem engedik be a konkurenciát.

>bocsi a tájékozatlanságomért, de a Season pass mit jelent?

A szó szerinti fordítástól eltekintenék... A konkrét esetben azt jelenti, hogy előre, még a megjelenésük előtt megvásárolod az összes dlc-t. Előnye, hogy sokkal kevesebbe kerül, mintha külön-külön vennéd meg őket. Hátránya, hogy lehet, hogy sok olyan dlc-t adnak ki amit nem vennél meg, mert nem tetszik. Ekkor lehet, hogy anyagilag jobban jönnél ki a csak téged érdeklő dlc-k megvásárlásával.

Csak azoknál a játékoknál éri meg, amik még nem járatták le magukat. Ahol az a jellemző, hogy a dlc-k többnyire minőségi darabok, amik jelentősen kiteljesítik a játékélményt. Nekem úgy tűnik a Bordelands 2 ilyen játék. Magát az alapjátékot sem rontották el a készítők. Az első részhez pedig jó dlc-k készültek, nem csak az újabb bevétel miatt adták ki őket. Így szerintem méltóak a bizalomra.

Egyébként a kiadók részéről ez a 2012-es buzzword (varázsszó). A kiadók azt tapasztalják, hogy ez a dlc-s móka mégsem olyan jó üzlet, mint amire számítottak. A játék megjelenésekor kiadott dlc-ket a játékosok viszonylag nagy része megveszi (akár 50%-uk is), még az 1 év múlva kiadott dlc-et csak nagyon kevesen veszik meg (lehet, hogy csak 2%-5%). Erre válaszul született meg a nagy ötlet, hogy vegyék meg a vásárlók az összes dlc-t előre! Persze azért egy legalább 50%-os kedvezményt adnak ilyenkor. Így a gyengébben sikerült, vagy csak utolsónak kiadott dlc-ket is megveszed.

(#31553) cskamacska válasza csaba951 (#31552) üzenetére


cskamacska
addikt

Magyarul a végén még visszaállnak az egy évvel későbbi expansion pack(kiegészítő lemez) intézményére? :DDD Talán mégsem voltak olyan hülyék 1990 körül az akkori kiadók? ;]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#31554) csaba951 válasza cskamacska (#31553) üzenetére


csaba951
veterán

Szerintem nem ez lesz. Azért nem, mert a legtöbb játékos közvetlenül a megjelenés után van. Egy év múlva meg már alig akad olyan aki még pont ezzel játszik, addigra megvannak már az új sikercímek. A nagyon kevés játékosoknak is csak egy része vennék meg a kiegészítőt. Üzletileg ez tutira bukta.

Tavaly karácsonykor simán megvolt csúcsidőszakban a 120000 játékos The Elder Scrolls V: Skyrim-ban. Ez a mai napon 21485 fő. És ez egy AAA kategóriás játék, hatalmas rajongói táborral, tehát valószínűleg sokkal jobb a lemorzsolódási mutatója mint egy "átlagos" játéknak.

Talán két játék van, ahol az új kiegészítőket rendszeresen megveszi a játékosok jelentős része. Sőt, a kiegészítő miatt akár új vásárlók is megjelennek. The Sims 3-ra és a World of Warcraft-ra gondolok. De ezek kivételnek számítanak. A játékok többségénél nem lehet erre számítani.

A kiadóknak az egyik menekülési pont a season pass. Ezt már a játék megjelenésekor érdemes kiadni, mert gyorsan kiderül, hogy mennyi pénzt hajlandóak a játékosok elkölteni a dlc-kre. Max Payne 3 esetén például ez elég jól jött. A játék eladási mutatói katasztrofálisak lettek a tervezetthez képest. Gondolom a season pass-ból se sokat adtak el. Így rögtön látja a kiadó, hogy a dlc készítésére megtartott emberek jelentős részét lehet rögtön elbocsájtani. Nem kell megvárni, hogy a piac hogyan fogadja majd a dlc-ket. Vagy átirányítani őket a GTA V fejlesztésére.

A másik egérút a 0day dlc-k kiadása. Vagyis a játék megjelenésének a napján már legyen kint minél több dlc, mert ilyenkor (optimális esetben) még nagy az érdeklődés, ilyenkor még sokan megveszik a dlc-ket. Ennek a a veszélye van, hogy játékosok jelentős része ezt negatívan fogja fel. Vagy úgy érzik, hogy ezek a tartalmak valójában a teljes játékból lettek kivágva, vagy egyszerű pénzlehúzásnak tartják a lépést. Mindkettő azzal jár, hogy a friss termékhez egy negatív hangulat kapcsolódik a játékosokban, és sok embert ez majd visszatart az alapjáték vásárlástól is. Ezek az emberek pedig a dlc-kre sem fognak semmit költeni.

[ Szerkesztve ]

(#31555) TazLeacher válasza csaba951 (#31552) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Season Pass.

Most hallok róla először. Hány játéknál volt ilyen? :F Szépen le vagyok maradva. Vagy csak nem veszek 0day címeket, azért? :U

(#31556) kervantas válasza TazLeacher (#31555) üzenetére


kervantas
aktív tag

Borderlands 2, Quantum conundrum stb.

(#31557) Youri válasza TazLeacher (#31555) üzenetére


Youri
veterán

Már a Saints Row 3-nál is volt ilyen... ez lesz az új hepp, vedd meg előre a még meg sem jelent DLC-ket

RTX ON

(#31558) Ilsyde válasza Youri (#31557) üzenetére


Ilsyde
őstag

Visszatér a shareware.

(#31559) po1son válasza Youri (#31557) üzenetére


po1son
addikt

Vagy BF3nál a b2k... :)

STEAMID/WOT nick: po1son_

(#31560) Niczo


Niczo
senior tag

Akinek megvan a Humble Bundle 2 régről (vagy a 3 amihez bonus volt), nézze meg a profilját mert ott a steam kulcs a Cortex Command-hoz :C

Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.

(#31561) olly válasza Niczo (#31560) üzenetére


olly
aktív tag

és tényleg! :C :C
Köszönöm, hogy szoltál, magamtól meg se néztem volna. :)

(#31562) kovsol válasza TazLeacher (#31555) üzenetére


kovsol
titán

konzolon találkoztam először vele

May the Force be with you!

(#31563) maross válasza csaba951 (#31541) üzenetére


maross
veterán

Megkerdezem itt is, hatha sikerrel jarok, megvette mar valaki kozuletek a borderlands 2 season pass-t yuplay-rol? (szinten yuplayes borderhez lehetoleg).

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#31564) csaba951 válasza maross (#31563) üzenetére


csaba951
veterán

Nem, de itt van a cdr-je.

(#31565) maross válasza csaba951 (#31564) üzenetére


maross
veterán

Hat ez nekem nem sokat mond.

[ Szerkesztve ]

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#31566) 004 válasza maross (#31563) üzenetére


004
tag

Felvilágosítanátok, hogy mi a season pass lényege?

(#31567) SenorGrande válasza 004 (#31566) üzenetére


SenorGrande
senior tag

Már kaptál rá választ. . .

(#31555) jer1cho:
The Walking Dead-nél is.

[ Szerkesztve ]

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)

(#31568) csaba951 válasza maross (#31565) üzenetére


csaba951
veterán

Rákattintasz az apps fülre. Ott látható, hogy a worldwide és az orosz változathoz is engedélyezi a hozzáférést. Pár napja még csak az alsó tétel volt ott. Tehát akkor még csak az orosz változatban tudtál volna játszani a dlc-kel, az angol változatban viszont nem. Hiba volt beígérve, hogy jól lesz mind a kettőhöz. Úgy látszik ennyi átfutási idő kellett a dologhoz. Viszont rendesek, mert tartják magukat az ígéretükhöz.

(#31569) csaba951


csaba951
veterán

XCOM: Enemy Unknown

Pre-Purchase Rewards ma elérte a 100%-ot. Aki Steam-en rendelte meg, az most kap ingyen egy Civilization V-öt. Ha már megvan neki akkor Civilization V gift-et. Ezért van annyi Civilization V felajánlás SteamGifts-en.

Úgy tűnik, hogy ez a Pre-Purchase Rewards modell elég sikeres, ezért szerintem rendszeresen fogunk vele találkozni az új címeknél.

[ Szerkesztve ]

(#31570) TazLeacher válasza SenorGrande (#31567) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Jogos. Csak azt nem így fogtam fel, mert ugye epizodikus, de igen, lényegében tényleg. :R

(#31571) danih


danih
addikt

Jaj, ez mennyire jó már:
Farming Simulator 2013 Preorder with Lamborghini R6 135 Tractor
bónusz traktor :DDD

(#31572) Youri válasza danih (#31571) üzenetére


Youri
veterán

durva cuccok amúgy :) [link]

RTX ON

(#31573) csaba951 válasza TazLeacher (#31570) üzenetére


csaba951
veterán

The Walking Dead
Gain access to the full season [5 episodes] of The Walking Dead by purchasing the Season Pass, which will act as your gateway to every episode of the game.

Azért nem mernék rá megesküdni, hogy már az első rész megjelenésekor is használtak ezt a kifejezést. Most viszont már ők is kihasználják az új divatot, és használják a varázsszót! :)

Egyébként szerintem ez a "játék" (inkább interaktív film) is megérdemli a bizalmat. Az első 3 rész alapján az utolsó 2 rész is jó lesz! A kiadó meg tényleg nagyon jól jár, mert nem morzsolódnak le menet közben az ügyfelek. Meg persze dollárra pontosan tudják, hogy mennyit lehet még költeni az hátralévő részekre, és ehhez tudják igazítani a kiadásokat.. Mindenkinek rossz lenne, ha a sorozat közepén vagy végén fogyna el a pénz, és már nem tudnák befejezni.

(#31574) csaba951 válasza danih (#31571) üzenetére


csaba951
veterán

Miért ne? Egyébként nem merték bevállalni, hogy Amazon traktor dlc-t adjanak hozzá! :)

(Tényleg létező traktormárka, és benne lesz pár termékük a játékban.)

A Lamborghini traktor rövid története:

Ferruccio Lamborghini, the man who would found Automobili Ferruccio Lamborghini S.p.A. in 1963, was the child of viticulturists living in Renazzo di Cento, Province of Ferrara, in the Northern Italy's Emilia-Romagna region.[3][13][14] After serving as a mechanic in the Italian Royal Air Force during World War II, Lamborghini went into business building tractors based on surplus WWII military hardware.[15][16] By the mid-1950s, Lamborghini's tractor company, Lamborghini Trattori S.p.A.,[17] had become one of the largest agricultural equipment manufacturers in the country.[18] He was also the owner of a successful gas heater and air conditioning manufacturer.[15][18][19]

Lamborghini's wealth allowed him to cultivate a childhood interest in cars, owning a number of luxury automobiles including Alfa Romeos, Lancias, Maseratis, and a Mercedes-Benz.[19] He purchased his first Ferrari, a 250GT, in 1958, and went on to own several more. Lamborghini was fond of the Ferraris, but considered them too noisy and rough to be proper road cars, likening them to repurposed track cars.[19] When Lamborghini discovered that the clutch on his Ferrari was broken, and actually was the same clutch that he used on his tractors, Lamborghini went to Ferrari and asked for a better replacement. Ferrari responded, saying that he was just a tractor maker, and could not know anything about sports cars.[19][20][21] Lamborghini decided to pursue an automobile manufacturing venture with the goal of bringing to life his vision of a perfect grand tourer.[18]

Ebből is látszik, hogy a vásárló panaszaira oda kell figyelni. Az elégedetlen ügyfél lehet, hogy később tényleg jobb terméket tud gyártani, és sikeres konkurencia válik belőle! :DD

[ Szerkesztve ]

(#31575) danih válasza csaba951 (#31574) üzenetére


danih
addikt

Tudom hogy van Lambo traktor, láttam is, nem is ez fogott meg, hanem úgy az egész :)

(#31576) csaba951 válasza danih (#31575) üzenetére


csaba951
veterán

Igazad van! Tényleg szokatlanul hangzik! Na, majd meglátjuk, hogy mennyire pörgeti fel az ajándék Lamborghini traktor az előrendeléseket! :D

Ja, és ezek után kíváncsian várom, hogy milyen TF2 kiegészítőt adnak majd még az előrendelőknek!

[ Szerkesztve ]

(#31577) Wolverine válasza danih (#31571) üzenetére


Wolverine
félisten

Egy farmerszimulátorban szerintem elég jól jön egy traktor :DDD

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#31578) SenorGrande válasza Wolverine (#31577) üzenetére


SenorGrande
senior tag

:K Most fog megjelenni hozzá a Trágya DLC, a mostani patch-ben meg újraosztották a kapa képességpontjait. . .

;]

[ Szerkesztve ]

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)

(#31579) int


int
tag

Borderlands 2 RU jön a steam statisztikában :D

törölt acc

(#31580) po1son


po1son
addikt

Men of War: Vietnam sorsolás prohardveres tagoknak. :)

STEAMID/WOT nick: po1son_

(#31581) Tom6 válasza po1son (#31580) üzenetére


Tom6
aktív tag

Ez a csoport pont tele van külföldiekkel. Ide kellett volna feltenni. :)

[ Szerkesztve ]

(#31582) po1son válasza Tom6 (#31581) üzenetére


po1son
addikt

Igazad van. Most nézem, hogy aki volt eddig jelentkező az egy sem volt magyar. Köszi, hogy szóltál. Inkább, akkor megy bluegiftre. :)

STEAMID/WOT nick: po1son_

(#31583) cskamacska válasza po1son (#31582) üzenetére


cskamacska
addikt

"Did Not Understand How the Site Works"
Már egy egyszerű felajánlás visszavételéért is beszámíthatatlanságra kell hivatkozni? :DDD :Y

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#31584) Serpiko


Serpiko
addikt

Napi ajánlat: Tiny and Big: Grandpa's Leftovers - 40 % 5,99 euro

A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs

(#31585) alratar válasza Serpiko (#31584) üzenetére


alratar
addikt

Az másodsorban hiányzik egy "i"

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem

(#31586) BioNiCMaN válasza po1son (#31582) üzenetére


BioNiCMaN
addikt

Ha elküldöd PÜ-ben a profilodhoz a linket, meghívlak a csoportba. ;)

Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.

(#31587) ayo válasza BioNiCMaN (#31586) üzenetére


ayo
addikt

van valaki aki pro orcs must die 1-2 ben? kene mar egy jo co op partner:)

http://jateknaplo.blog.hu

(#31588) arfer válasza ayo (#31587) üzenetére


arfer
aktív tag

Nem tudok bejelentkezni a steam-re az offline klienssel :( ... Másnak is van ilyen problémája?

(#31589) Иван válasza arfer (#31588) üzenetére


Иван
őstag

Offline kliens? :F

Ahhoz, hogy bemehess offline meg kell jegyeztetned a jelszódat vele.

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#31590) -=Vacsek=-


-=Vacsek=-
senior tag

Dota 2 28€ 30$

(#31591) Źşë' válasza -=Vacsek=- (#31590) üzenetére


Źşë'
addikt

akkor a betáknak hamarosan vége?!

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

(#31592) -=Vacsek=- válasza Źşë' (#31591) üzenetére


-=Vacsek=-
senior tag

azt álitották ingyenes lesz :D

(#31593) Mardel


Mardel
őstag

(#31590) -=Vacsek=-: Ingyenes is lesz, csak ilyen mikrotranzakciós lesz, ha megnézed az early access mellé kapsz pluszba tárgyakat, stb.

Tehát most 30€-ért bevásárolhatod magad a betaba ami f2p lesz és kapsz mellé extra cuccokat.

(#31591) Źşë: Elvielg karácsony körül lesz vége.

Én kaptam a napokban beta accesst de 6 órás ismerkedés után töröltem a dotát, nem ilyenre számítottam.

Más:

Indiegalan happy hour van, csak tudnám, hogy ez mit is jelent...

Oldalán nem sok infót találok róla, az új vásárlóknak meg nem sokat jelent.

Szer.: Elvielg ha giftként veszem a bundlet, akkro 2 példányt kapok belőle. Ez nagyszerű csak a jelenlegi bundliban csak 2 játék van...

[ Szerkesztve ]

Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.

(#31594) lostprophet válasza Mardel (#31593) üzenetére


lostprophet
aktív tag

Az IndieGala alapcsomagban 2+2 játék van, de ha többet fizetsz, mint az átlag, megkapod a többi 7 játékot is :)

[ http://lostprophet.hu ] Játék és számítógépes programfordításaim oldala

(#31595) Mardel válasza lostprophet (#31594) üzenetére


Mardel
őstag

Azt tudom, csak ebből a packból engem csak a broken sword trilógia érdekelne de ennyiért nem éri meg, inkább megvárok egy steames leárazást.

Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.

(#31596) kervantas válasza Mardel (#31595) üzenetére


kervantas
aktív tag

Vagy megvárod amég valaki kihasználja a HH-t és akkor tőle majd olcsóbban.
Utolsó két full IG-hez 400 Ft (mármint külön külön) ért jutottam hozzá. :D

[ Szerkesztve ]

(#31597) ViharVadász


ViharVadász
őstag

Csak meg lett, az 1 millió képernyőfeltöltés vagy videó a Steam-en :C [link]

"Video games are meant to be just one thing: fun. Fun for everyone"

(#31598) Hunork


Hunork
veterán

Üdv!

Csak egy észrevétel, illetve kérdés, hogy kinek mi a tapasztalata Windows 8 alatt a HL2 és kiegészítői magyarításával kapcsolatban?
A hivatalos oldalról letöltött magyarításokkal ugyanis nekem nem indultak el a gammák (Orange box amúgy). A megoldás az, hogy a korábban a magyarítások portálon meglévő cuccokkal működnek csak. (jó régiek, el kell ismerni, még jó, hogy rendre csinálok Tools dvd-ket... :) )
Ez nem tudom miért van, talán a W8 miatt, mindenesetre furcsa...

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#31599) ollie válasza Hunork (#31598) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Van hivatalos magyarítás a HL2-höz?

***

(#31600) BigBlue69 válasza Hunork (#31598) üzenetére


BigBlue69
őstag

Próbáld meg ugy, hogy magyarra rakod a steamet és alapból magyar lesz a játék.. Sztem.

(-.-(-.-(-.-(-.-)-.-)-.-)-.-) Chinese Mafia's watching you! Viselkedni Magyarországon rang. Máshol a létezés része. Steam: http://tinyurl.com/8h4dfu2

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Steam topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.