Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-07-21 15:06:57

LOGOUT.hu

Az OFF-topic használata kötelező! F.A.Q. új játékosoknak!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55751) miqlas válasza MasterDeeJay (#55749) üzenetére


miqlas
őstag

... az milyen fasza lenne, ha a playerek, miután kiléptek a hajón (multicrew esetén) valami semleges tevékenységet folytatnának, a'la A periféria

42

(#55752) MasterDeeJay válasza miqlas (#55751) üzenetére

Jó lenne.
Nálam az a gond hogy 3 gyerek van, így eléggé korlátozott a játékra fordítható idő. Azaz van úgy hogy ki kell szálnom játék közben. Illetve játék alatt is foglakozok mással, eleve ablakban játszom és válltogatok a progik között.
Nyilván ezért sem megoldható hogy több játékossal együtt játszak.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#55753) MasterDeeJay

Na látom vulkan render bekerült meg egy rakás beállítás, így már játszható leszámítva a cpu terheltséget és hogy néhol megakad a játék. HT-t ki kellett kapcsolnom mert 700w-ot zabált a gép, amennyi szál létezik mind megeszi. Ramból már elég neki 20Gb is.
Érezhető hogy van fejlődés de a cpu zabálással csinálhatnának valamit.

Grafika olyan felemás, texturák van hogy szépek de vannak rondák igazából egy fullra moddolt starfield pár helyen szebb nála. Crashel folyamatosan vulkannal... várok tovább.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#55754) Diopapa válasza MasterDeeJay (#55753) üzenetére


Diopapa
addikt

"egy fullra moddolt starfield pár helyen szebb nála"

Ne haragudj, de ennek mi köze bármihez is? Egy sz*rrá moddolt szénné instancelt játékot hasonlítasz egy alfa open world játékhoz? "Pár helyen" ok.. :DDD Tényleg kíváncsi vagyok, ebből a te fejedben ebből milyen következetés jött ki.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#55755) Szőrös  válasza MasterDeeJay (#55753) üzenetére


Szőrös 
veterán

Nálam nem volt textúra betöltés hiba vulkanon, meg crash se, néhol részecske effekt fura (egy holdon tapasztaltam ezt ködben),de hát ezért van odaírva, hogy beta. Mondnjuk friss driver nem árt.
Mindkét render továbbra is 1 threadet használ (ezen mondjuk meglepődtem, mert az volt meg, hogy 2 threadet használ) szóval erősen cpu limit van. Ezen majd az segít(het) ha vulkanon bekapcsolják a multithreadinget.

[ Szerkesztve ]

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#55756) MasterDeeJay válasza Diopapa (#55754) üzenetére

Annyi köze van hogy a starfield elvileg egy tákolmány 20 éves motorral, ez meg egy messze nagyobb projekt eleve jobb motorral (példának KDC hasonló motorral van és az egyik legszebb játék számomra mai napig modokkal). Instance-nak semmi köze nincs a texturákhoz, fps-hez van az tény.
Elvileg azt várnám el a star citizentől hogy messze ne is kelljen egy lapon említenem a starfieldel és azt hogy ne is kelljen moddolni. Azt várom hogy legyen a legszebb játék ami csak létezik. Nagyok az elvárásaim, már nem azt várom mint sok sok éve hanem többet de ezzel nem hiszem hogy egyedül vagyok.

Szőrös
Nincs textura betöltési hiba (korábban volt Intel kártyával), azaz mindent élesen látok, amiről beszélek hogy felemás a minőség. Akadás van néha azon túl teszem magam.
Értem hogy a renderer egy threadet használ de akkor mi a fene zabálja meg a többit? Valamiért 100% proci használat van, mindegy hogy 36 szálon fut vagy letiltom ht-t és magokat 8-ra. Miközben fps nem válltozik szóval valami eszi de nem jövök rá hogy mi.
Pár éve ugyan ez volt de az kétprocis rendszeren, ott megértem mert nem arra volt optimalizálva de ott csak huszonx szálat evett meg. Az furcsa hogy annak ellenére hogy maxra terheli a procit nem melegszik annyira mint tesztprogik alatt (60-70 fok 400w körül megy a proci), AVX-et is csak pár magra használ.
Az a gond hogy így a játék mellet nem is tudok foglakozni mással. Olyasmi gyanúm van hogy talán a szerver így elosztja a felhasználók között a terhelést? Vagy hülyeség?
Vulkannal annyi válltozott hogy egyenletesebb lett a teljesítmény, viszont crashel sokszor.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#55757) Szőrös  válasza MasterDeeJay (#55756) üzenetére


Szőrös 
veterán

Szerintem bőven szép ez a játék, főleg ahhoz képest, hogy online, de ez is nyilván olyan, mint a többi, vannak jól és kevésbé jól kidolgozott részei. Nyilván ahol keveset mászkál az ember, az nem lesz annyira részletes.
Bár nem ártana valami kép, amivel ezt prezentálod. Amit betettél azon kb semmit se látni.

Fingom sincs amúgy most mi zabálja szét a cpu-t, most változtattak sok mindent, bekerült sw global illumination , szóval lehet az is rátesz egy lapáttal.

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#55758) MasterDeeJay válasza Szőrös  (#55757) üzenetére

Csinálok képeket ha lesz rá időm. Nem azt írtam hogy nem szép, hanem azt hogy lehetne szebb.
Googléztam és írták hogy a webkamerát húzzam ki és kapcsoljam ki az arc követést, az okozhatja. Tény hogy használtam korábban talán az lehet a gond, majd kiderül.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#55759) miqlas


miqlas
őstag

Véleményetek szerint egy free fly mennyi extra játékost generál?
+10%, x2, x4?

42

(#55760) VikMorroHun válasza Szőrös  (#55757) üzenetére


VikMorroHun
senior tag

Nekem erről egy pár évvel ezelőtti kép jutott eszembe, valami olyan hozzászólás volt hozzá, hogy "nem tudom, mit csinál a játék 16 szálon, de hogy nem képkockákat generál, az biztos". Szóval ez a probléma már régebben is megvolt.

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

(#55761) Snoke válasza VikMorroHun (#55760) üzenetére


Snoke
tag

Lehet egy rejtett bitcoin miner kód fut a háttérben, miközben játszol, mint a mobilos játékok alatt szokott. :DDD

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.