Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Xiaomi MI-3 téma összefoglaló

ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2051) margithid válasza Oppenheimer (#2044) üzenetére


margithid
veterán

Szerintem nálad valami hibás telefon lehet, mert ez azért egy 20k-s telefonnál is gáz lenne.
Másnál nincs ilyen hioba és az agyondicsért, optimalizált miui-nál nem hiszem, hogy ekkora hibákat vétenének.

(#2052) s4tch válasza Oppenheimer (#2050) üzenetére


s4tch
veterán

Azért is napokig kellett könyörögni, hogy egyáltalán az engedélyeket megadd a widgetnek :DDD Egyébként amiről beszélsz, az mindenféle készüléken (Nexusok beleértve) jelentkező, android memóriakezeléssel kapcsolatos probléma, és jellemzően 4.3-4.4 frissítéseknél jelentkezik, és nem Xiaomi/MIUI specifikus. Nálam még nem jött elő, igaz, összesen 2 widgetet használok, ebből az egyik statikus. Biztos a Oneplus One mentes tőle.

Szar ügy, és ismét csak talányos, hogy miért működik nálam valami, ami nálad bukta. Tanulság: használj titanium backupot.

Két dologra gyanakszom: 1. simán kifoghattál egy hibás készüléket (ha jól emlékszem, az akksiidőd sem épp fényes; nálam 5-6 óra kijelzőidő simán összejön), 2. amit a multitaskingról írtál, az egyáltalán nem normális, mégsem tudsz a végére járni, tehát vagy lásd 1., vagy user error.

Várom továbbra is a 1+1 tapasztalatokat!

(#2053) Csari93


Csari93
aktív tag

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni a telefonnal kapcsolatban. Egyenlőre nincs, azért írom ezt a HSZ-t, hogy meggyőzzetek mellette, vagy ellene.
Sosem volt még kínai telefonom. Előző telefonjaim egy S1 és egy S2, utóbbi mostanra úgy elhasználódott minden téren, hogy lassan cserére szorulok. Ha már telefont veszek, csúcstelefont szeretnék ami mondjuk 2 évig kihúzza nálam.
A neves csúcstelefonokban (Z2, S5, M8, G3) egyrészről mindben van valami, ami nagy hátrány és ezzel együtt botrányosan drágák. Ezzel szemben itt a Mi3, ami nekem minden szempontból teljesen megfelel, egyedül a kínaiságától félek. Az előző telefonjaim romoltam, nem arról van szó, hogy nem értenék hozzá, egyszerűen olyan telefont szeretnék, amit megkapok, jelen esetben felrakok rá talán egy másik romot hogyha rossz verzióval érkezik, meg a gappsot, és utána annak mindene úgy működik ahogy kell, nem lesznek tipikus androidos parajelenségei, használhatom békében.
Ebben az esetben még előny, hogy dualbootos a készülék, tudom.

Kérdésem: Ha megbízható telefont szeretnék két évre, ami mondjuk tud magyarul(bár ettől eltekinthetek), nincsenek benne bugok, tud kompromisszummentes telefon lenni számomra a Mi3?
(azért tettem fel, mert beleolvasgattam a fórumba és látom hogy azért variáljátok hogy jó-e már a Kitkat vagy szar, gyorsabb volt-e a Mi2 vagy sem, sárga-e a kijelző vagy sem, stb)

A válaszotok előre is köszönöm,
Dávid

www.flickr.com/csari

(#2054) tDr1v3r válasza Csari93 (#2053) üzenetére


tDr1v3r
veterán

A sajátom pár nap és megjön, szintén első kínai, majd írok tapasztalatokat.

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#2055) s4tch válasza Csari93 (#2053) üzenetére


s4tch
veterán

Az androidos parajelenségek attól parajelenségek, hogy nem mindegyikre van épkézláb magyarázat. Ha olyan telefont szeretnél, ami garantáltan mentes ezektől, vegyél iPhone-t vagy egy drágább Lumiát. (Komolyan.)

Egy hónap MI3-használat tapasztalata a következő. Használtam mindenféle ROM-ot: KK multilang fejlesztői, vagyula-féle átalakított fejlesztői, ugyanezek stabil változata, ill. 4.3 alapú stabil multilang. Egy esetben tapasztaltam instabilitást: első true dual boot telepítés előtt nem takarítottam le megfelelően a rendszert, és a két, teljesen külön verziójú ROM nem akart rendesen működni egymás mellett (user error). Ezt leszámítva egy hónap alatt egyetlen újraindulás (3 óra játék után, vélhetően túlmelegedett a kütyü, a nyomorult candy crush saga folyton 100%-on pörgeti az összes procimagot), nulla FC, nulla fagyás, nulla érzékelhető rendszer szintű belassulás. Bugok itt is vannak, pl. az utolsó stabil ROM-nál az értesítő LED nem mindenkinél működik. Ez is android, tehát lesznek alkalmazások, amiket használsz, mert jók, és elnézed a hülyeségeiket (pl. swype szolgáltatásai kiválóak, de hajlamos néha laggolni), de ezek tapasztalatom szerint bármelyik másik telefonon is jelentkeznek. 4.4 alatt nem nagyon működik a régi AOSP böngésző, ezt kicsit fájlalom, szoftveres oldalról más gonddal nem találkoztam. A rendszerbe drótozott beállítási lehetőségek (pl. időzíthető profilok, szelektív némítás, drop-down menüből szabályozható CPU teljesítményprofil, kismillió MIUI téma, gyári backup, alkalmazásonként állítható engedélyek, halál egyszerű root, stb) bőven kárpótolnak az alap droidos marhaságokért.

Két dolgot fontolj meg szerintem:
1. egyelőre nem nyilvános a forráskód, nincsenek custom kernelek, nincs érdemi fejlesztés, nincs CM/AOSP. Állítólag a MI4 bevezetését követően, valamikor ősszel kiadja a Xiaomi a forráskódot, de erre nincs semmi garancia. Ha stock android funkcionalitást szeretnél, nem garantált, hogy megkapod.
2. Ez egy nagy telefon. Nagyobb, mint a Nexusok, az LG G2, pedig azok sem kicsik. Ez nekem egy hónap távlatából is szokatlan kicsit.

(#2056) hzoltan válasza Csari93 (#2053) üzenetére


hzoltan
tag

Szia,

bár már nincs meg a MI3 telefonom, csak ajánlani tudom.Ez volt a 2. kínai telefonom, de egy rossz szavam nem lehet, ár-érték arányban verhetetlen. Ugyan azt kapod teljesítményben, mint a neves gyártók készülékeinél, szerintem semmiben sem marad el tőlük. Egy hónapot használtam, az elmúlt időszakban a legjobb telefonom volt.

Ha fontos számodra a magyar garancia, akkor vedd meg a xiaomishop.hu-n. Igaz, itt van egy kis felár, cserébe segítenek a gariztatásban, és kapsz számlát, ha esetleg el akarnád számolni :)

Nagyon sok telefonom volt, volt amelyik hosszabb, volt amelyik rövidebb ideig, de a MI3 nagyon rendben van. Egy-két hétig a gyári - csirkelábas - rendszert használtam, de talán a második héten áttértem Vagyula magyar romjára, ami a 2. frissítést eltekintve atom stabil volt. Valószínű, hogy nálam volt gond a Backup visszatöltéssel, de FC-t dobott folyamatosan, ha a Google címtár szinkronizálást bedobtam. Visszatettem a 4.7.4-es verziót és a következő héten meg az új 4.7.18-as romot tettem fel, amiben már nem jelentkezett a hiba.

A rendszer atom stabil, nem nagyon lehet rá rossz szavam. Nagyon sok apró finomság van benne, ami most, hogy a jelenlegin nincs, nagyon hiányzik. Bud szerintem minden rendszerben van, a jó az, hogy itt 1 hét alatt ki is javítják :)

Sárgulást nem tapasztaltam, nem tudom hogy számít-e, de nekem már 801-el jött a telefonom, lehet, hogy a kijelző sárgulás csak az első szériás telefonoknál volt tapasztalható.

Számomra a pozitívumok:

-3000-es akku :)


Itt kb, 2,5 óra képernyőm és kb. 2 óra hanghívásom volt. FB, Google, Twitter, 2 IMAP sync bekapcsolva.

- nagyon jó kijelző, nappal is látható, én úgy vettem észre, hogy nem gyűjtötte az ujjlenyomatokat, mint a mostani telefonom.
- heti gyári frissítés, a magyar rom még aznap vagy másnap ugyan úgy letölthető.
- annak ellenére, hogy sokszor csak 2-400MB memória volt szabadon, nem akadt meg a rendszer, azonnal reagált, lagg-nak nyoma sem volt.
- olyan kényelmi beállítások vannak alapból a romban, amit most CM-en csak külön programmal tudok megoldani
- éjszakai szink. kikapcsolása, fontok cseréje pár kattintás, nagyon sok téma, képernyőzár, etc
- nálam a 4.4-3-as fejlesztői rendszerrel semmi gond nem volt, tette a dolgát.

Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de szerintem ne félj ettől a kínai telefontól, nagyon szerethető és nagyon jó készülék :)

(#2057) Csari93


Csari93
aktív tag

Wow, köszi a sok kimerítő választ srácok, kevés topicban voltak ilyen segítőkészek ahová eddig írtam :)
Lehet hogy nemsoká én is jelentkezem a tapasztalataimmal :)

A nem nyílt forráskód engem nem zavar, igazából pont ez a cél, hogy gyári rommal használhassam a telefonom, mert a tapasztalatom azt mutatja, hogy CM-en kívül az alternatív romokkal csak a baj van. A CM-et meg unom. :B

[ Szerkesztve ]

www.flickr.com/csari

(#2058) bozarjoska válasza hzoltan (#2056) üzenetére


bozarjoska
őstag

Tudtommal mindegyikbe snapdragon 800 van csak szarúl írja ki

(#2059) tupacamaru


tupacamaru
veterán

Most hozta a FedEx az enyémet. :B

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#2060) Crytek


Crytek
veterán

Valaki próbálta már a Modern Combat 5-öt?
Az érdekelne hogy MI3-on milyen GFX szinten fut a game.
Mi2-on csak optimálison.

Next PC Upgrade: 2022

(#2061) hriska válasza s4tch (#2048) üzenetére


hriska
aktív tag

Ha visszaállsz 4.4-ről 4.3-ra,és miui mentésből teszed vissza a 4.4-es mentésből származó (levelező,google fiók,rendszer beállítások),érhetnek kellemetlen meglepetések.......TAPASZTALAT!!! :K
Nem tud minden 4.4-en használt program mentése 4.3-al kommunikálni......

-Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!-

(#2062) djula válasza hriska (#2061) üzenetére


djula
aktív tag

Ez mondjuk nem meglepő, egy újabb program fel lehet készülve régebbi adatra, de fordítva nem.
A downgrade mindig fájdalmasabb (lehet).

(#2063) hzoltan válasza bozarjoska (#2058) üzenetére


hzoltan
tag

Hát, a fene sem tudja. Néztem CPU-z-vel és Elixir-rel is, mind a kettőben 801-et írt. de a lényeg, gyors volt :)

(#2064) hriska válasza djula (#2062) üzenetére


hriska
aktív tag

Ez így van!De Mi3-nál lehetnek gondok egy azonos andoid alapú multi mentés stabilra történő visszaállításából is.....
Ez nem általános,de előfordult már.
Én mindig azt javaslom,hogy a rendszer adatokat inkább kézzel állítsuk vissza.Ezt megtanultam már Mi2-vel is!

-Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!-

(#2065) hriska válasza hzoltan (#2063) üzenetére


hriska
aktív tag

Egy régebbi CPU-Z 800-at ír az enyémre, a mostani 801-et.... :K

-Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!-

(#2066) llaszlo válasza Csari93 (#2053) üzenetére


llaszlo
veterán

Én MIUI-t használok már kb 2.5 éve. Azóta nincs bajom a romolással. A készülék minőségére sem lehet szerintem semmi panasz. Igaz csak tegnap fogtam a kezembe, de gyönyörű és nagyon igényes minőségi darab. A frissítéseknél mindig van stabil verzió, ha azt teszed fel azzal nem lesz baj.

(#2067) Drenadar


Drenadar
veterán

bocsi hogy itt kérdezem nem értek hozzá nem tudom mennyire telefon specifikus kérdés, pár oldalon azt írták hogy csak pár telefonnal működik...

hozzá szeretném rendelni a paypassos kártyám a telefonhoz hogy a kártyát elő se kelljen húzni csak a telefont odaérinteni a spar szutykos termináljához mert az mennyire menő... hogy kell ezt megtenni? nem nagyon találtam értelmes leírást how to-t a gúúúglíííban de lehet csak mert balfék vagyok...

és bocsi hogy megtöröm a fórumot ilyen telefonnal érintőleges témában és nem a honnan rendeljük, melyik telefonhoz tartozik nagyob epenis index stb miatt írok...

(#2068) llaszlo


llaszlo
veterán

A MiKey-t milyen szoftverrel lehet még használni a sajátján kívül?

(#2069) zolikaDB válasza hriska (#2065) üzenetére


zolikaDB
veterán

Volt elteres a korai es a mostani procik kozt. Ugyanaz a proci, de az orajel picit modosult. De ez meg nem 801.
az okfejtes

[ Szerkesztve ]

(#2070) hriska válasza zolikaDB (#2069) üzenetére


hriska
aktív tag

Nem is állítottam hogy 801..... :N
Én csak azt írtam le,hogy egy azon telefonon egy régebbi CPU-z mást ír,mint a mostani......
Tisztában vagyok a 800 és a 801 közti különbséggel :K

Erre válaszoltam.....

[ Szerkesztve ]

-Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!-

(#2071) hriska válasza Drenadar (#2067) üzenetére


hriska
aktív tag

Ezt és ezt találtam hirtelen.......
Jó olvasást :P
Aztán hogy hasznos e,az majd elválik... ;)

Csak hogy ne az epenisről beszéljünk :DD

[ Szerkesztve ]

-Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!-

(#2072) bozarjoska válasza llaszlo (#2068) üzenetére


bozarjoska
őstag

A sajátjával

(#2073) batabe válasza Drenadar (#2067) üzenetére


batabe
senior tag

hello,

a mobiltárcáról beszélsz, annak hivatalos tesztelése június 30-cal véget ért. a hivatalos szolgáltatás indulási időpontja még nyitott.

S22Ultra snapdragon / Garmin Venu 2 Plus

(#2074) lazlogogola


lazlogogola
tag

Sziasztok!
Honnan a legegyszerűbb ill. a leggyorsabb jelenleg Mi-3-t venni?

(#2075) Crytek válasza lazlogogola (#2074) üzenetére


Crytek
veterán

A magyar shopból :C

Azért azt ajánlom, mert nem írtad oda azt is hogy a legolcsóbban akarod megszerezni :DD
Xiaomishop.com-ról itt van 4-5 nap alatt csak ugye EU raktár lévén 57$ a szállítás. Kintről ha átcsúszik olcsóbban kijössz.

Next PC Upgrade: 2022

(#2076) lazlogogola válasza Crytek (#2075) üzenetére


lazlogogola
tag

Igen,néztem.
Azt nem tudom van-e készleten. Nem hívtam fel még őket.
És akinek ilyen van: melyiket érdemes a 32gb-st?

Mondjuk a Note is nagyon tetszett náluk amit néztem.

[ Szerkesztve ]

(#2077) Crytek válasza lazlogogola (#2076) üzenetére


Crytek
veterán

Neked kell eldöntened mire akarod használni elég-e a 16GB-os vagy kell-e a 64GB-os.

Next PC Upgrade: 2022

(#2078) petrson


petrson
senior tag

Igazán technikai kérdés: ti tisztítjátok a mikrofon kimenetet, ha igen, akkor mivel? Mert gondolom mindenkinek porosodik rendesen.

S23 / Watch Active2 / Xiaomi Pad 6

(#2079) lazlogogola válasza hzoltan (#2056) üzenetére


lazlogogola
tag

Már csak 1 kérdésem van ill. 2:

1. Miért váltál meg tőle?
2. És mit használsz most?

(#2080) hzoltan válasza lazlogogola (#2079) üzenetére


hzoltan
tag

1) Eredetileg O+O-t szerettem volna venni, de akkor még nem lehetett kapni. Volt már MI2-em, azt huzamosabb ideig használtam, nagyon szerettem. Gondoltam kipróbálom a MI3-at.
2) O+O 16GB CN :)

[ Szerkesztve ]

(#2081) Thomas16


Thomas16
tag

A google-ös névjegyzéket lehet szinkronizálni a telefonnal?

(#2082) llaszlo válasza bozarjoska (#2072) üzenetére


llaszlo
veterán

Van más szoftver is. Igaz nem MIUI-n, de működik iKey-jel is. Sőt szerintem azzal jobb. De úgy tudom, hogy van még ilyen szoftver csak egyelőre nem találtam.

Kicsit OFF:
antelife spanyol rendelés Redmi 1S
Múlt hét kedden lett rendelve, ma hozta a futár. 12 előtt hívott. Tartották a 6 munkanapos szállítási időt.
Az Mi3 is úton van. :) :)

[ Szerkesztve ]

(#2083) s4tch válasza Thomas16 (#2081) üzenetére


s4tch
veterán

Természetesen igen.

(#2084) margithid válasza llaszlo (#2082) üzenetére


margithid
veterán

Mennyibe fájt az 1s?

(#2085) Oppenheimer válasza margithid (#2051) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Changelog:
[System]
Fix - Sometimes, power button could not wake the screen (07-18)
Fix - Phone turning off caused by changing system time (07-18)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#2086) llaszlo válasza margithid (#2084) üzenetére


llaszlo
veterán

45.200-ból megvolt mindennel. Abban már az is benne volt, hogy feladtam itthon.

[ Szerkesztve ]

(#2087) margithid válasza llaszlo (#2086) üzenetére


margithid
veterán

Minidealen van még jó árban az mtk-s hongmi, 145$ plussz tréfa. (ha elkapják)
Én amúgy azért félek az 1 GB Rammal szerelt miui-tól.
Valaki írta, hogy endomondo meg zene nem tudott nála már együtt menni...

(#2088) Drenadar válasza hriska (#2071) üzenetére


Drenadar
veterán

köszi de nem lettem okosabb :(

vagyis ha jól értem valami speckós sim kártya is kell hozzá...

(#2089) tDr1v3r válasza margithid (#2087) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Joggal félsz, én olvastam olyat a Redmi-ről hogy alapjáraton használ 700 megát a MIUI az 1 gigából... a kinézet mellett (az az előlap borzalmas a vastag kávával és a világításmentes gombokkal) ezért is utaztam rá inkább a Mi3-ra.

[ Szerkesztve ]

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#2090) llaszlo válasza tDr1v3r (#2089) üzenetére


llaszlo
veterán

Nem olyan csúnya az én ma láttam élőben. :) A gombok mondjuk lehetnének legalább fehérek a fekete modellen. Viszont a vas lehet, hogy kevés, de ennyire nem hinném.

(#2091) margithid válasza llaszlo (#2090) üzenetére


margithid
veterán

Android alá én 2 GBnál, de minimum 1.5 Gb-nál kevesebb Rammal nem vennék telefont.
1.5 Gb-tal is csak valami normálisan optimalizáltat, pl htc desire 816 ilyen állítólag.
A 2 Gb-os telefonok meg még drágák.
A Hongmi utódja jöhetne már 2 GB Rammal.

(#2092) Dave9009


Dave9009
csendes tag

Sziasztok!
Vettem egy használt mi3-at amivel nagyon megvagyok elégedve, csak akadt egy kis problémám.
Két rendszer van telepítve rajta. Eddig csak az egyiket használtam de kíváncsiságból megnéztem a system2-n milyen rendszer van, miután megnéztem visszaállítottam, hogy system 1 legyen alapértelmezett és bootloop fogadott... :D
Nem is értem az összefüggést. A kérdésem az, hogy ha cwm-ből telepítem a 4.7.25 többnyelvű romot akkor miket kell a cwm-ben beállítanom?
sd card wipe gondolom kilőve :D azon kívül minden mehet? Ha ez megvan szerintetek érdemes lenne a system2-re is feltelepítenem ezt? csak hogy legyen egy tartalék, ha megint akadna valami probléma.
Köszönöm előre is a segítséget!

(#2093) szkorhetz válasza margithid (#2091) üzenetére


szkorhetz
őstag

Igen, egyet értek.

Jelenleg ebben az árkategóriában szerintem egyértelműen a [Zenphone 5] a nyerő, gondolkozott egyik haverom az 1S-en, de MIUI ide vagy oda, ez az ASUS mérföldeket ver rá.

(#2094) hriska válasza Drenadar (#2088) üzenetére


hriska
aktív tag

Nem olvastam el,neked kerestem....... :D
Én kp-vel fizetek a kasszánál...... :B :P

-Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!-

(#2095) llaszlo válasza Dave9009 (#2092) üzenetére


llaszlo
veterán

Ha nyomsz egy full wipe-ot a recoveryben, akkor az meg kell, hogy oldja a problémát. Cserébe minden adat eltűnik.
Ha ez sem működik, akkor telepíteni kell.
Az szokott gondot okozni amit itt olvastam, hogy a két rendszer ugyanazon adatokat használhatja. Ha ezeket törlöd, akkor működni fog remélhetőleg.

(#2096) margithid válasza szkorhetz (#2093) üzenetére


margithid
veterán

Az jó lenne, csak ne lenne akkora batár, vagy ha már akkora akkor lenne benne nagy aksi.

[ Szerkesztve ]

(#2097) hriska válasza Dave9009 (#2092) üzenetére


hriska
aktív tag

A probléma megoldása valószínüleg a TDB-ben keresendő......
Arra okvetlen figyelj,hogy az be legyen kapcsolva CWM-ben,mert ha két különböző rendszert használsz akkor gondjaid lehetnek.De csak ha két különböző rendszert akarsz használni.Ha nem,akkor nem kell bekapcs....
Igen,csinálj fatory resetet,meg minden wipe-t(cache,dalvik)....
Mint említettem,ha két külőnböző rendszer,akkor TDB legyen bekapcsolva(figyelem,bekapcsolása gyalul ha jól emlékszem)

[ Szerkesztve ]

-Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!-

(#2098) szkorhetz válasza margithid (#2096) üzenetére


szkorhetz
őstag

Nem Snapi 800 van benne, meg nem is 4 mag, elég aksi barátok ezek a pici atom procik.

(#2099) margithid válasza szkorhetz (#2098) üzenetére


margithid
veterán

Hát ja, de ilyen vastagság mellett aért beleférhetett volna egy 300es aksi is:)
Itthon kár, hogy nem lehet kapni...

(#2100) Dave9009


Dave9009
csendes tag

Köszönöm mégegyszer a segítséget!
Újratelepítettem a rendszert, gondoltam jobb az, úgyis frissebb verzió. Minden jól működik csak még újra be kell laknom a kicsikét... :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.