Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#22669) ZooLee válasza donceleger8 (#22661) üzenetére


ZooLee
őstag

donceleger8: Szoftver-hátrány? Ezt hogy érted? Szerintem több cucc van winre,

Mondom, hogy rendes ismeretek nélkül ne nyilatkozz egy témáról. Egy Mac árában mindig benne van az oprendszerigen bő alapprogram-kínálattal, és az iLife programcsomag, amit teljeskörű integrált multimédia kezelő redszer (fotó, zene, videó, dvd és webszerkesztő alkalmazások) Össze lehetne hasonlítani, hogy mennyibe kerül ez, mire Windowsra összeszeded.

"Tavaly vettem PC-t, a legalját, 80k és benne volt egy 19"-os monitor is.
Karácsonykor vettem bele egy Radeon 6450 kártyát"...

Én meg 2006-ban vettem az iMac-et, azóta csak némi oprendszer és iLife frissítésre költöttem, és minden ugyanúgy fut. Össze tudod számolni, hogy mennyit költöttél 2006 óta a gépe(i)dre mindenestül?

"Ugyanezt Mac-ben nem kapod meg ennyiért."

Kezdjük el tételesen összehasonlítani a gépet, a gépházat, a monitort, a helyfoglalását, a hangját, miegyebet?
Ugyanazt a távolságot ugyanannyi idő alatt meg lehet tenni egy fapad Suzukiban és egy Golfban is, legfeljebb az érzés lesz kicsit más. De ha elkezded felhúzni, a végén annyiba fog kerülni a Suzukid, mint a Golf. Lelked rajta.

"Az Apple termékek indokolatlanul drágák."

Drágák, de nem indokolatlanul. Próbáld ki, használd egy ideig, és rá fogsz jönni.

"Egy hozzáértő kezében a win is képes szépen muszikálni."

Bizony. Én viszont hetente javítgatok, rakok rendbe hardveresen/szoftveresen gépeket a kollégáknak, barátoknak. Olcsó, ócska gépekkel, ilyen-olyan szerzett szoftverekkel, szénné installált rendszer és persze warez-es, vírusos Windowsokkal. Na, ők vannak többségben, a nem hozzáértők, akik úgy gondolják, mint Te, hogy megveszik 80-ért a legolcsóbb gépet, és akkor minden jó lesz. De senki nem számolja bele a szoftvereket, a megfelelő tudást és időt, mire ebből gépet kovácsol egy hozzáértő.

De hogy ne legyek OFF teljesen: A feleségem és a fiam Androidos telefonjával mindig van valami piszmogni való. Nem sok, de rendszeresen van, hogy Apa nézd meg ezt vagy azt. Érdekes módon a feleségem másik telefonja, a BB, azzal soha nincs semmi, és emellett állandóan visszasírja az S60-as Nokiáját. Hozzáértő kezeben az Android is tudhat jó lenni, de őszintén, a f@sz kivan vele, hogy ezt rázúdítják mindenkire...

Misály: Felesleges rugózni ezen, jó dolgokat gyárt az alma, de a termék árából 20% a fehér világító logó

Erősen túlértékeled, és sok mindent nem számolsz bele, lásd feljebb. Hidd el, messze nincs 20%, sokat szoktam gépkiválasztásban is segíteni, megmutatom mindig ezt az opciót is. A brand gépek árai a végére nagyon közel vannak az Apple árakhoz.

janek69:: No látod itt vannak a különbségek. Nekem a MAC-re leírt előnyök közül egy sem számít.

Ezzel nincs is gond, mindenki azt használ, ami jól esik (Egy ideig én toltam OpenBSD-n is :) ) De ettől még nem lesz a Mac indokolatlanul drága, hanem egy teljesen más opciót kínál, ami nagyon sok embernek jobb lenne (lehetne) (Ahogy látod, én is hozzáértő vagyok (voltam), a munkahelyemen 150 gépes rendszernek voltam a gazdája, de 2006 óta félretettem az egészet, és igazából marha jól esik, hogy azóta nem kellett otthon gépet buherálnom magamnak sem a családnak.)

Egyetértek egyébként, ez egy parttalan vita, nem is kívánok többet írni ebben a topciban erről, de azért arra kérek mindenkit, hogy próbáljon ki előbb sok mindent, utána nyilatkozzon. Én megtettem, tudom miről beszélek...

Z.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.