Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-10-06 10:34:02

LOGOUT.hu

Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3644) balojazz


balojazz
aktív tag

Valaki találkozott már pixelhibával? Nem előlegezek meg sem pro, sem kontra semmit, ezért nem írom meg, hol vettem a Defyt (úgysem az ő hibájuk, mert original packing). De olyankor mi a teendő, ha pixelhiba van? 24 hónap gyári garanciával vettem 6 órával ezelőtt. (Tudom, csak 12 hó a javítási, a többi szoftveres pee-poo.) Valaki tudja? Úgyis felhívom a boltot, ill. elviszem a megfelelő helyre, és azt is megírom, mi történt; de azért örülnék egy érdemi reagálásnak. [Csak fekete háttérnél jön elő, így nehéz észrevenni.]
Valami display stressert nem tudtok ajánlani? Én nem találtam semmit. Előbb azt próbálnám. Vagy secret code-ot androidhoz, mint SE-telókhoz a >*<<*<* Vagy bármit? Nincs kedvem gariztatni.

[ Szerkesztve ]

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#3645) Zolás válasza Gabernier (#3642) üzenetére


Zolás
addikt

Nagyon szivesen megnézném de az egész család T-s igy nem sok értelme lenne más kártyával :DDD

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#3646) ronaldo válasza balojazz (#3644) üzenetére


ronaldo
őstag

Ha jól rémlik csak egy valaki említett ilyet pár napja, és talán ő ki is cseréltette. De olvass vissza, 1 héten belüli történet.

Érdemes bemenni a boltba, hogy pixelhibás (készíts hozzá fekete hátteret :) ), majd mondd meg, hogy cseréljék ki. Ha sufni gsm, akkor nem fog neki örülni. A szoftveres garancia meg baromság, azt csak azért rakják oda, hogy 24 hónap garanciát imitáljanak, mint a gyári motorola garancia.

Ha nem nagyon tetszik nekik a dolog ill. javítgatni akarják, akkor abba ne menj bele. Elviszik 1 hétre és visszaadják ugyanúgy (erre kitérek alul, hogy miért van). Vagy beleraknak egy másik pixelhibás kijelzőt, csak az máshol hibás, így lehet elsőre nem veszed észre. Szóval ha előtted cserélik és adnak egy másik dobozost, akkor azt válaszd. Ja és konkrétan így vesd fel a kérdést, hogy szeretnéd kicseréltetni. Tehát nem "lehetőségem van rá?" jelleggel csináld, hanem, hogy: "Jó napot, xy vagyok, ki szeretném cserélteti a pixelhibás telefonom".

Ha nem: ilyenkor célszerű visszakérni a pénzt, hogy majd megveszed a készüléket máshol. Vagy mondjuk egy nap múlva újra náluk. :) A vásárlás napjától számított 72 órán belül jogod van a szerződéstől való elállásra, tehát hogy visszakérd a pénzt. Amibe a vásárlás napja nem számít bele. Tehát péntekig, a bolt nyitvatartásáig.Azt fogják mondani, hogy csak a rendeltetésszerű használatot akadályozó hiba esetén lehet szó 72 órás dologról, de nem. Indoklás nélkül elállhatsz a szerződéstől, amiben ők kötelesek együttműködni. Nincs semmi levonás, 100%-ban visszakapod a pénzt. A javítgatós trükközés pedig ezért van, ha lejárt a 72 óra akkor fújhatod.

[ Szerkesztve ]

(#3647) Steven válasza ronaldo (#3643) üzenetére


Steven
addikt

1ghz nél mennyi az optimális vs ? nálam 49 en van az sok vagy kevés O.o ?:)

Nálam full teszt lefuttatása után 1ghz en 901 pöty samsung felett van picivel

Lelőtem egy rakás alkalmazást task killerrel újra lefutattam 1227 pöty lett most meg .
A Htc evo2.2+ felett vagyok kicsivel

nem kamu ez a teszt kicsit?

[ Szerkesztve ]

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#3648) gagavectra21 válasza ronaldo (#3643) üzenetére


gagavectra21
tag

1,3ghz-n megy àllandóan vagy csak néha?nem melegedik nagyon?

Motorola MB525 (Defy) egyéb:SE X10

(#3649) Steven


Steven
addikt

Írtam már hogy szerintetek lesz megoldás rá hogy 720p be vegyen fel a masina? vagy az álom marad számomra? Mi a sejtésetek?

[ Szerkesztve ]

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#3650) gagavectra21 válasza Steven (#3647) üzenetére


gagavectra21
tag

nem kamu ez a teszt.a 900pont mondjuk kimagaslóan szar eredmény..nekem 600mhz-n tud ennyit,1ghz-n 1250 pont körül kell lennie

Motorola MB525 (Defy) egyéb:SE X10

(#3651) Edge


Edge
veterán

Itt is done a 2.31 rom :C és valóban megmarad minden app, contact, sms, beállítás minden. Ami érdekes az accountok között még a motobluros acc is ottmaradt :D
Köszi a leírást! :R

ronaldo: igen a JIT a froyo része hovatovább egyik nagy újítása, sebességnövekedést hoz főleg alkalmazásokban olyanokban persze amik támogatják a JIT utasítást, jópár teljesítmény igényes biza támogatja.

[ Szerkesztve ]

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#3652) Edge válasza Steven (#3649) üzenetére


Edge
veterán

Sztem 2.2 alatt majd esélyes lesz.

szerk: ups sorry előzőbe is írhattam volna... :W

[ Szerkesztve ]

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#3653) balojazz válasza ronaldo (#3646) üzenetére


balojazz
aktív tag

Köszönöm, Ronaldo, ez gyors volt! Tartom magam a tanácsodhoz. Amúgy fullextrás garanciával van. (Van bolti garlevél + mellékelve egy Motokeres, 2 év.) Üdv!

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#3654) ABE válasza ronaldo (#3646) üzenetére


ABE
őstag

[link]

"7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza."

Akárhogy is nézem, a rendeltetésszerű használatot akadályozázó hiba esetén van csere. Az indoklás nélküli visszavétel pedig webshopos vásárlás esetén él (8 munkanapig), mégpedig a távollévők között kötött szerződés értelmében.

[ Szerkesztve ]

(#3655) ronaldo válasza balojazz (#3653) üzenetére


ronaldo
őstag

Szívesen. De mivel friss vétel, ezért még egyszer: mindenképp a cseréhez ragaszkodj. Ne vigyék el a telefonodat sehova, a garanciális (jótállás) probléma akkor van, ha mondjuk a 2. hónapban történik valami, vagy az 5. hónapban. Mivel 72 órán belül vagy, ezért nálad a labda :) Nem szabad, hogy garanciális problémát csináljanak ebből, mert ez NEM AZ. Azért kell erre nagyon odafigyelni (meg erélyesen, jogaid tudatában odamenni), mert ugye itt közelebb vagyunk a 100 ezer forinthoz, mint az 50-hez, engem pedig már ennél kisebb összegért is próbáltak hülyének nézni.

Ha cserétől elzárkóznak, akkor pénz vissza.

Sok szerencsét!

ABE: amit Te linkeltél, ezt ismerem. De ez a kötelező jótállásról szóló rendelet, viszont ez nem jótállási probléma amit balojazz tapasztal. Ami a netes vásárlásnál 8 nap, az a "sima" (megfelelő cikkekre, tehát nem egy doboz kockacukorra, de ezt a 151/2003. melléklete is tartalmazza) vásárlásnál 3 nap, azaz 72 óra, indoklás nélkül. Meg nem keresed neked, hogy ez melyik törvényben van leírva, engem ilyen irányú fogyasztói ismeretekkel egy kecskeméti, fogyasztóvédelemmel foglalkozó ügyvéd Úr világosított fel, hogy ez így van és kész. Csak a boltok szeretik ezt összemosni a jótállással, ami egy egészen más kötelezettség (azért mossák össze, hogy a vásárlástól való 72 óra leteljen). Az, hogy vannak benn közös pontok, ne tévesszen meg. A 151/2003 is azt írja, hogy az eladó köteles cserélni 72 órán belül a cuccost rendeltetésszerű használatot akadályozó hiba esetén, de ha te nem a jótállási igényedet akarod érvényesíteni, hanem a pénzed visszakérni - elállni a szerződéstől, akkor ők ebben nem akadályozhatnak meg. Persze meg akarnak, de akkor engedelmesen el kell kérni a vásárlók könyvét, amibe leírod a problémádat, amire (azt hiszem) 8 napon belül kötelesek válaszolni neked, és továbbítaniuk kell a megfelelő szervnek is. Ha nincs megegyezés ekkor se, akkor meg go békéltető testület, ahol meg neked adnak igazat, mily meglepő. :) De idáig nem szokott elfajulni az ügy, mert ott már a járulékos költségeket is ki kell fizetniük a fogyasztónak (utazási költség, stb.), így inkább visszaadják a pénzed, azelőtt hogy tinta érné a vásárlók könyvét.

[ Szerkesztve ]

(#3656) ronaldo válasza Steven (#3647) üzenetére


ronaldo
őstag

A 49 az korrekt. Nagyon alá nem hiszem, hogy tudnál menni, mert lehet, hogy nem lesz stabil. Az xda fórumon egy overclockos figura 900@46-ot használ, ebből látszik, hogy a 49 az korrekt. 1 vsel = 0,0125V amúgy. Ami pedig így szorzással kijön, ahhoz hozzá kell adni még 0,7V-t. Így jön ki, hogy 1,3V körül tudja a proci az 1ghz-t, ami teljesen hiteles, az OMAP36xx széria esetében.

Mennyire kamu? Igazából amit előbb küldtem képet, az egy használatban levő telefonon készült. Tehát kismillió alkalmazás futott közben. Ha lelőttem párat, akkor 1457 pontot csinált.

gagavectra21: 300/600/1300 módban használom. Ma volt az első ilyen napja, eddig 300/600/1200-on ment. Melegedés nem gond, ennyit bírnak ezek a procik, de nyilván gyorsabban merül. Majd még idővel jobban bele szeretnék mászni ebbe, mert alvó módban jó lenne lényegesen 300mhz alá lassítani (100-150mhz). De ez csak script futtatásával lehetséges, egyéni beállításokkal. Mert a max. sebességet könnyű belőni, a 300/600-at (amúgy ismeretlen feszültségek mellett egyelőre) állítgatja magától.

(#3657) Hakkuuuh válasza Steven (#3647) üzenetére


Hakkuuuh
tag

Hogyan állítjátok be a feszültséget?

Az xda-s leírás alapján? ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=880851 ), ha igen akkor ez csak a Milestone Overclock-al együtt működik vagy nekem kell elindítanom manuálisan/restartkor automatikusan indul?

Üdv

Hardcore4Life

(#3658) ABE válasza ronaldo (#3655) üzenetére


ABE
őstag

Amit te mondasz, az szerintem a szavatosság (tehát a szerződés hibátlan teljesítésére vonatkozik a dolog): [link]

A szavatosságnál jön viszont elő az aránytalan többletköltség kérdése: [link]

"306. §

(1) Hibás teljesítés esetén a jogosult

a) elsősorban � választása szerint � kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;

(2) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni � választása szerint � megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye."

Na most, ha itt mondjuk 1-2 db pixelhibáról beszélünk, akkor jogosan hivatkozhatnak aránytalan többletköltségre (hiszen elvileg nem tudják újként eladni, veszítenek a készüléken). Ettől függetlenül lehet, hogy belemennek a cserébe, de én nem látom egyértelműen, hogy egy pixelhiba esetén a szavatossági jogot így lehetne érvényesíteni.

[ Szerkesztve ]

(#3659) #05364992 válasza ronaldo (#3643) üzenetére


#05364992
törölt tag

JIT = Just In Time (Compiler). A java bytecode<->gépikód fordító egy kiterjesztése. A klasszikus java VM soronként értelmezi a bytecode-ot végrehajtás közben (interpreter). (Fog egy utasítást, értelmezi, végrehajtja, majd kezdi elölről.) A JIT ezzel szemben fog egy kisebb kódblokkot, és azt fordítja le, miközben megy a kód végrehajtása is. A lefordított blokkokat szépen el is teszi szükség esetén cache-be, azt el lehet képzelni hogy ez sokszor lefutó ciklusoknál milyen előny. (A ciklusmagot csak egyszer fordítja le, a klasszikus interpreter minden egyes lefutásakor a magnak minden utasítását újraértelmezné.) Plusz azon felül hogy a JIT fordító nem csak egy utasítást lát, hanem egy nagyobb környezetet, így speciális optimalizációkat is tud végezni futásidőben. (Nagyon elméleti példa, látja hogy egy kódblokk az adott változóértékek mellett nem változtat meg semmit, akkor azt simán átugorhatja.) Ezek természetesen csak futásidőben elvégezhető optimalizációk, a fordításidejű optimalizálást már a forráskód<->bytecode fordító elvégezte.

A fentiek miatt minden egyes programban más-más a gyorsulás mértéke. Egy Linpack-ban, ami rettentő sokszor ismétlődő ciklusokat használ (amik matematikai számításokkal vannak megtömve, és valszeg nem túl hosszúak, az algoritmust ismerve), szorzókba mérhető a gyorsulás (nekem olyan 2-3-szoros volt a defy kísérleti jit-jével a gyorsulás, a hivatalos froyo jit, linpack alatt akár 5-6-szoros gyorsulást is elő tud idézni). Ez mellett simán vannak olyan területek ahol nem igazán számít a jit.

(#3660) ronaldo válasza ABE (#3658) üzenetére


ronaldo
őstag

Nem, a szavatosság is az a jogállás, hogy bizonyos hosszabb időtartamon belül lehet élni a kifogásokkal. Amiről én beszélek, az a 72 órán belül szerződéstől való elállás joga. Egyébként józan ésszel is belátható, hogy mondjuk 100 ezer forintot megkeresni kicsit több ideig tart egy átlag embernek, mint ameddig a boltban bepötyögik a pénztárgépbe az ember pedig kifizeti. Szóval ez egyfajta jogbiztonság. A boltok és kereskedők nem tiszta kártyákkal játszanak, erre fel kell készülnie a fogyasztónak.

A törvény pedig így szól, szóval. Nekem a T-mobile egyik főhadiszállásán (budafoki út) sikerült érvényesíteni ilyen irányú igényemet, pedig ott is nem semmi, mennyi mindent össze nem hordtak. Amint másodszor megemlítettem, hogy OK, akkor kérem a vásárlók könyvét, hirtelen megváltozott minden és visszaadták a pénzem. Pedig (szintén abból a beszélgetésből tudtam meg :) ), hogy a T-mobile "ügyvédek százait" alkalmazza. Hát alkalmazhatja, ha nekem van igazam...

Mégegyszer: ez nem szavatossági, se nem jótállási vagy garanciális kérdés. Ez a szerződéstől való elállás joga, 3 munkanapon belül. A fentiek MIND az adott terméknél meghatározott időtartamra vonatkozik. Ilyen az, mint amikor 3 hónap után beszarik a hdd a gépedben és viszed a boltba. Én is sokáig kevertem ezeket a dolgokat (annak ellenére, hogy hallgattam anno jogi tárgyat muszájból :D ), de most már tiszta ez a része.

[ Szerkesztve ]

(#3661) tyll30 válasza Gabernier (#3642) üzenetére


tyll30
tag

Én a telót a T-mobilnál vettem és kedvedért kipróbáltam Vodás kártyával és működik tehát független a telefon ! :))

[ Szerkesztve ]

(#3662) ronaldo válasza #05364992 (#3659) üzenetére


ronaldo
őstag

:R
A Frozen Eclair V2-t tetted fel? Mondjuk akkor tapasztalatról is tudsz beszélni (nem benchmark programok). Kicsit más téma, de Eengem az idegesít veszettül, hogy sok program aminél görgetni lehet, ott akadozik kicsit. Az alap névjegyzék is (ha fényképek vannak a neveknél), meg a letölthetőeknél is. Ez pedig olyan dolog, hogy ha jó előre elrakja cache-be "biztos ami tuti" alapon, akkor folyékony lenne az egész, nem? Az oké, hogy így több memória kell neki, de ennyit igazán megér. Erre a JIT-nek nincs befolyása? Csak mert ez is egy előre látható dolog.

Egyébként a Froyo-nál a live wallpaper tényleges működése (ugye Eclairnek is lehetőség, de közel sem olyan folytonos, mint Froyo alatt) kapcsolatban állhat ezzel?

(#3663) n@p@lm válasza #41635072 (#3512) üzenetére


n@p@lm
őstag

na meglett az állandó wifi kérdésre a válasz.
van egy olyan lehetőség:
settings \ wireless & networks \ wifi settings \ azon belül advanced \ wi-fi sleepp policy.
never-re állítva örökös wifi.

(#3664) n@p@lm válasza tyll30 (#3661) üzenetére


n@p@lm
őstag

micsoda??!
hogy független a t-s defy? :Y
ajha, ez már döfi!

(#3665) n@p@lm


n@p@lm
őstag

távol álljon tőlem a warez, de a demo sygic szaggatott, az "egyéb" helyről beszerzett fullos meg gyönyörűen fut.
akkor most kísérletezzek a legális példánnyal (vagy jó lesz, vagy nem?), vagy piszkos lelkiismerettel használjam ezt a példányt?
megveszem, felteszem a polcra, aztán használni meg használom ezt.
ááá, nem egyszerű ez :(

(#3666) Dotcom válasza tyll30 (#3661) üzenetére


Dotcom
aktív tag

a Tmobilos-s déziHD is független. Lehet azért nincs most raktáron mert épp buherálják-korlátozzák őket? :D

az Alma az agyban csodákra képes...Az Apple az új Chuck Norris...

(#3667) drzsoo1 válasza n@p@lm (#3664) üzenetére


drzsoo1
aktív tag

sejtettem, de ez akkor is érdekes. Mindenesetre szerencsés aki így vette.

Csak Motorola, 29 éve: Int. 2000(1995)-MicroTac 7200-Flare-d460-cd930-Timeport T250-T720i-MPX200-Q9h-Milestone-Milestone2-Atrix-Moto G 4G-MotoZ Play-MotoZ2Force&Motorola Thinkphone

(#3668) Edge válasza n@p@lm (#3665) üzenetére


Edge
veterán

Próbáld ki a Sygic Aura-t is az mégszebb és gyorsabb mint az alap Sygic mert kihasználja a grafikus gyorsítót, vannak benne szép 3D-s épületek nagyvárosokban(Bp.)

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#3669) Zolás válasza Edge (#3668) üzenetére


Zolás
addikt

A marketről csak az Aura-t éred el demó formájában. A régiekhez már trükközni kell.

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#3670) oberon


oberon
csendes tag

Hello!

Nekem volt pixelhibás a készülékem, visszavittem másnap a gsmtakácsba és kértem cserét (persze megemlítették, hogy javítanák, de ragaszkodtam a cseréhez). Gondolom az Ünnep miatt kicsit lassabban ment az ügyintézés, de még Karácsony előtt nálam volt a cserélt darab. Összességében korrektnek nevezném a gsmtakács hozzáállását.
Ami a pixelhibát illeti: nekem is fekete felületen volt látható a képernyő közepén jobbra egy zöld pötty, ami eléggé idegesítő, mert sötétben nagyon zavaró, ráadásul egy közel 100 ezres telefonnál kevésbé vagyok elnéző, mint egy 10e Ft-ossal. Megjegyzem ez volt az első eset, hogy telefonnál találkoztam pixelhibával.
A kollégák tanácsait megerősítem: határozottan cserét kell kérni, amennyiben erre nem mutatkozna hajlandóság el kell állni a szerződéstől (pénz vissza), mellékesen mehet a vásárlók könyve, illetve e-mailben a fogyasztóvédelmet (egyesületet és hivatalt egyaránt) cc-zve panaszlevél.

(#3671) oberon válasza balojazz (#3644) üzenetére


oberon
csendes tag

Hmm, válaszba akartam. Bocs, nem tudom hogyan ment mellé...

(#3672) zsirfecske


zsirfecske
addikt

nagyon profi lett a GYIK az első hozzászólásban :C
köszönjük!

(#3673) ABE válasza ronaldo (#3660) üzenetére


ABE
őstag

Azt hiszem, hogy ezt a kérdést inkább itt lehetne tisztázni, de gyanús nekem, hogy amit most mondasz, az a már régóta nem létező 3 napos csere/visszavásárlási garancia. Na mindegy, majd ennek utánakérdezek, mert jó lenne tisztázni a dolgot. Elhiszem, hogy valamikor egy ügyvédtől hallottál valamit, csak jó lenne ismerni pontosan az ide vonatkozó jogszabályt, hogy aki ilyen helyzetbe kerül, annak esetleg ne az asztalcsapkodásán múljon a dolog, hanem valóban tudjon mire hivatkozni (amit pl. ki is nyomtathat).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.