Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-12-31 20:13:45

LOGOUT.hu

Tisztelettel megkérünk mindenkit, hogy először az összefoglalót olvassa el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4301) WOT-H-A-C válasza Blizzardking (#4300) üzenetére


WOT-H-A-C
veterán

1. Ez egy nagyon jó felvetés. Elméletben még működhet is! (twrp mentés) Azért nem annyira népszerű, mert egyrészt gari vesztéssel jár, másrészt ez a telefon elég érzékeny a piszkálásra, gyakorlatilag, ha rootolt telefonra rá engeded az ota frissítést le téglázza. Viszont erre lehet megoldás , ha nem flasheled a twrp-t hanem csak bootolsz twrp-be.
2. Ha QSPT /QFIL re gondolsz az működik!
3. Nem recoveryben, nem látja a pendrive-ot, hanem factory menüben(sd fuse módszer)
4. Egy system van
5. A legtöbbünk 4.4 el kapta kézhez.

Üdv! :)

szerk. Ha twrp már flash elve van, akkor frissítés előtt vagy vissza kell flash elni a lenovo recovery t, vagy sdfuse

[ Szerkesztve ]

"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."

(#4302) Razzor two válasza ctibor (#4297) üzenetére


Razzor two
tag

Köszönöm! Megpróbálom így!
Kicsit gáz ez, mert amerre járok tele van free wifivel..aztán le fel...Nem hallom a zenét, mert állandóan csipog!!!
Beállítottam, majd meglátjuk ,hogy muzsikál! :DDD :DDD

(#4303) Luissimo válasza Razzor two (#4302) üzenetére


Luissimo
veterán

Mutasdmár, hogy eddig hogyvolt nálad beállítva, hogy kolompolt !! :Y

nálam is ígyvan beállítva mint ezen a képernyőmentésen látszik a Z2 Pro és nem klimpirozik.
elő sem tudom neki idézni. :N
mit engedélyeztél még ?

nemlehet hogy a nyitott hálózati értesítés volt engedélyezve??

[ Szerkesztve ]

(#4304) zed juron


zed juron
aktív tag

Két Z2 pro-t próbáltam, kettő Note4-et, kettő S4-et de most Note 3 van és sorrend nálam a következő.

Kamera :

1. S4 - megapixel ide vagy oda sokkal élesebb és nagyobb dinamika
2. Note 3
3. Note 4
4. Z2 pro
5. Huawei P8

Mint telefon, mindent figyelembe véve használati ár/érték szerint :

1. Note 3
2. Note 4
3. Z2 pro
4. Huawei P8
5. S4

Még mielőtt bárki azt mondaná hogy akkor ezzel lehúzom a Z2 pro-t még annyi kiegészítő lenne hozzá hogy minden más telefon ettől alacsonyabb a rangsorban .

Meg akarom próbálni az Allstar márkát is, habár a kameráját szidják sokan, 24 mpx ide vagy oda. Persze ha el tudom árban adni a Note3-at ...

(#4305) Blizzardking válasza WOT-H-A-C (#4301) üzenetére


Blizzardking
őstag

Köszönöm a gyors választ!
- Tehát ha ráflashelem a twrp-t, akkor lehet ide-oda pakolni a romokat, de nem javasolt ez a módszer, mert ha gixer van, vissza kell rakni a gyári recot + unrootolni a gari miatt, de lehet hogy azt is kiszúrják
- de megtehetem hogy nem cserélem le a gyárit, csak bebootolom twrp-be, és onnan toszogatom a romokat
- az sdfuse módszer meg egy dummy eljárás egy adott helyen lévő adott tartalom visszaállítására a reco csere okozta garivesztés kockázata nélkül
Jól értettem?

Qpst/Qfil-re gondoltam, csak nem tudtam hogy a Snapdragonoknál így hívják. Ezekkel lehet komplett mentést is csinálni, recoval, imei-vel stb, amit később vissza lehet tenni, vagy csak netről összeszedett tartalmat lehet felflashelni?
Ahogy nézem, számomra annak lenne/lesz valós kockázata, hogy rootolás és reco csere után szarul állítom vissza a gyári állapotot, és megfektetem a soronkövetkező frissítéssel. A custom recovery nekem biztonságot ad, jó tudni hogy bármikor tudok csinálni egy mentést akár, és nem kell újra belaknom nulláról. Azt jól értettem, hogy az sdfuse mutatvány után a gyári reco is visszamászik rá?
Ja mégegy, bocs, ez most jutott eszembe, onnan ahonnan az összefoglalóban is szereplő "K920_ROW_S143_QSB.zip" származik, nem lehet találni ugyanígy összerakott lollis romokat, ami ugyanúgy felrakható lenne sdfuse modszerrel, és egyből akár több verzió lépcsőt is át lehetne ugrani, és biztonságosabb is lenne?
:R :R :R

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#4306) kmóricka válasza zed juron (#4304) üzenetére


kmóricka
aktív tag

P8 kameraja rosszabb lenne? Nagyon dicserik..foleg az ejszakai kepeit.Azert ott am a hosszu zarido stb..megfelelo beallitasokkal en erosen ketlem, h rosszabb lenne..persze nem a z2pro ellen akarok beszelni...es meg nem is probaltam, p6om volt, mar az sem volt eppen rossz annak idejen...

(#4307) martinkeet válasza kmóricka (#4306) üzenetére


martinkeet
aktív tag

Nem szeretnék elfogult lenni ,de ennél csak a 1520-asom volt jobb.
Egy kép

[ Szerkesztve ]

(#4308) kmóricka válasza martinkeet (#4307) üzenetére


kmóricka
aktív tag

Marmint a z2pro-nal?

(#4309) martinkeet válasza kmóricka (#4308) üzenetére


martinkeet
aktív tag

Igen ,kamera szempontjából...a kép Z2 pro-val készült

[ Szerkesztve ]

(#4310) WOT-H-A-C válasza Blizzardking (#4305) üzenetére


WOT-H-A-C
veterán

" - Tehát ha ráflashelem a twrp-t, akkor lehet ide-oda pakolni a romokat, de nem javasolt ez a módszer, mert ha gixer van, vissza kell rakni a gyári recot + unrootolni a gari miatt, de lehet hogy azt is kiszúrják"

Elvileg, igen. A lényeg ,hogy bármi van mindíg kell egy lehetőség, hogy gyári állapotra tudjuk vissza állítani a készüléket! Én speciel mindíg rajta tartom a telón a stock romot az sdfuse mappában, biztos ami boztos. Egyénként a tapasztalat azt mutatja, hogy a telmax-nál nincsenek a helyzet magaslatán. Telefon felélesztés szempontjából. Itt több letéglázott cseréltek újra, mert képtelenek voltak javítani. Ezzel csak az a gond, hogy nem nagyon van már készleten csere készülék.

” - de megtehetem hogy nem cserélem le a gyárit, csak bebootolom twrp-be, és onnan toszogatom a romokat"

Igen erre van lehetőség, én találtam bat fileokat erre illetve olyat is ami bootloader módba teszi a telefont így adb n a fastboot parancsok is mennek.

" - az sdfuse módszer meg egy dummy eljárás egy adott helyen lévő adott tartalom visszaállítására a reco csere okozta garivesztés kockázata nélkül
Jól értettem?"

Igen, kb. erről van szó.A célja teljessen szűz stock rendszer vissza állítása és azösszes partíció újra írása.Viszont ennél a telónál kicsit furán működik, mert vannak olyan tapasztalatok, miszert a user data-t nem. gyalulja.( elvileg kéne).

" Qpst/Qfil-re gondoltam, csak nem tudtam hogy a Snapdragonoknál így hívják."

Ez csak qualcomm termékeknél működik. QPST= Qualcomm Product Support Tools. Mentést nem lehet benne csinálni. Ez nem olyan mint MTK nál a droidtools vagy SPFlashtools. Ez sajnos nem úgy működik. Itt ha menteni akarsz akkor twrp vagy ha megvannak a memória blokkok akkor blokkonként kell meteni a particiókatt. Viszont a qualcomos cuccoknál elég ritka az IMEI mentés. A mi esetünkben jellemzően akkor ha CN verzióra flasheljük a ROW os firmware-t és nen figyelünk a modem fileokra.

Így van! Sdfuse után gyári reco lesz. Fellül írja azt a partíciót is.

Sajnos 5.0 ás qsb filet nem találtam még.

szerk, elnézést mobilról pötyögök... :B

[ Szerkesztve ]

"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."

(#4311) zizol válasza zed juron (#4304) üzenetére


zizol
aktív tag

En ugy erzem Te egy kicsit elfogult vagy a Samuk iranyaba. En pont forditva vagyok. Nalam a Lenovo indul elonnyel es Samut nem vennek soha. Utalom az igenytelen anyagminoseget es a touchwiz-t. Mar a hangoktol kiraz a viz. Egyebkent tenyleg jo kamerakat tesz a csucsmodellekbe a samu, de ez nalam keves (ebben az alma is jo)
Valo igaz, hogy kicsit haklis a k920 kameraja, de ha kiismered szerintem fantasztikus fotokat csinal.

Üdv, zizol

(#4312) rdt89


rdt89
addikt

Nem értem miért ide jár minden tébolyodott samu fan dicsérni a sz.rját? Nincs saját topikja? Vagy magát akarja meggyőzni, hogy jobban megérte a 240 ezres ipari hulladéka, mintha ezt a telefont vette volna meg? Miközben egyértelműen megbánta, hogy a koreai pénzéhes céget támogatta? Attól, hogy "lehet" szebb képet csinál (ezt azért vitatnám), összességében egy értékelhetetlen recsegő, drága hulladék marad, ami sose fogja elérni a Z2 Pro anyaghasználati minőségét, mert akkor kevesebb haszon lenne a szappantartókon. :W

(#4313) WOT-H-A-C válasza rdt89 (#4312) üzenetére


WOT-H-A-C
veterán

Mindannyian mások vagyunk.Más igényekkel, más felhasználói szokásokkal és nem utolsó sorban más izléssel. A Z2 pro valóban egy nagyon jól sikerült telefon, minőségi és prémium cucc, de ennek is megvannak a hibái mint bármi másnak. Nagyon sok telefon megfordult a kezeim között a 60$ os tól a 600$ ig, de tökéletessel még nem találkoztam. :N Illetve ez egy nyilvános fórum senkit sem lehet felelősségre vonni azért, ha kúltúráltan elmondja a véleményét. Kérlek legyél türelemmel. :R :R

"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."

(#4314) rdt89 válasza WOT-H-A-C (#4313) üzenetére


rdt89
addikt

Nekem is rengeteg telefon megfordult a kezemben, így tisztában vagyok a kijelentésemmel. Persze, hogy nem tökéletes ez a telefon se, de az áráért cserébe elnézhető, mivel ilyen áron nem árulnak s801-es hardverrel ellátott fémházas 2k kijelzős telefont, még szürke importtal sem. De igaz, hogy egy nyílt fórum, csak sokan olyan telefonokkal hasonlítják össze, ami dupla ennyibe kerül. Ezért is elnézést kérek a hirtelen történt kirohanásomért. :)

(#4315) WOT-H-A-C válasza rdt89 (#4314) üzenetére


WOT-H-A-C
veterán

No igen, erre utaltam, hogy nem vagyunk egyformák. :K Kinek mi. Nálam pl. sokáig visszatartó erő volt a 2k kijelzője. Persze, nagyon szép én is szeretem, viszont a mai napig energia pocsékolásnak tartom. A fémház mindíg vonzott, viszont rá kellett jönnöm, hogy az én szokásim/ életvitelem mellett nem előnyös. Rettentően utálom, ha szépség hibák vannak a telefonomon.Sajnos ha ez sérül karcolódik, ütődik, akkor bizony ez anyagában teszi. Elnézést jobban nem tudom elmagyarázni. Többnyire , ha elkezd karcolódni akkor már cserélem, vagy egy újra vagy egy másik telefonra amire tovább léphetek. Jelenleg nincs mire tovább lépnem! :D Viszont a hibáival simán együtt tudok élni(igen, ennyi pénzért) ha cserélek, az csak a kütyüfaktorom, esetleg a méret miatt lesz.

"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."

(#4316) rdt89 válasza WOT-H-A-C (#4315) üzenetére


rdt89
addikt

Teljes mértékben értem amit írsz, mert én is ilyen vagyok. :) Az előző telefonom áfával együtt 50 ezer volt és FHD kijelzője volt, valamint egy olyan egyedi android felület, amihez hasonlót se láttam még. A lényege, hogy egy kis tojás figurával mászkáltál egy japán stílusú házban és a berendezés volt a különböző beállítás, mint pl ha a rolót húztad fel-le akkor halványodott-világosodott a kijelző. Nagyon jó telefon volt és árához képest utánozhatatlan, 1 évig nem találtam méltó utódot, majd jött ez és vitt mindent, de a gesztusvezérlés ami ott meg volt sajnos a frissítésnél itt oda veszett, ami nekem fájó pont, ezt leszámítva, most ennek nincs méltó utódja még számomra. :)

(#4317) zed juron


zed juron
aktív tag

No, ez többeknek megy.

Én fotózom, nagyon régóta, DSLR-el értelemszerűen, de 7 éves korom óta (1983 óta) csinálom egyébként.

A lényeg hogy engem nem érdekel hogy milyen márka van ráírva a telefonra, és ez a műanyag/fém/üveg bolondéria sem érdekel, ami itt ennyire fontos egyeseknek. Az a hiszti hogy utálom a Samsungot vagy utálom az LG-t vagy az Iphone-t nem érdekel, hidegen hagy.

Két szempont érdekel:

1., milyen a kamera

2., milyen használati értéket kapok úgy általában, mennyi az ár/értéke a készüléknek

E két szempont szerint csoportosítottam az előbbi posztomban. Lehet azt mondani hogy szubjektív vagyok, de hogy Samsung fan, vagy fun vagy ventilátor, na azt nem.

Másrészt van egy Lumia 1520 itthon emellett állandóra, de az csak videókamera tekintetében veri a mezőnyt. A 4k videója annak a legjobb. De fényképben nem: csúnyán mosott, nincs pixelélesség, rossz automata fehéregyensúllyal rendelkező kamera, dinamikában is átlagos felett van éppen.

A Lenovoval tényleg az a baj hogy kínai. Nekem kettő volt, de mindkettő pöpec állapotban volt - nem volt gyári hibás - mégis tojást lehetett vele sütni 4k videózás esetén ha odakünn 30 fok felett volt a hőmérséklet, be is szaggatott, ugyanígy GPS használat mellett dettó.
Kamera terén kissé elmarad dinamikában a Note 4 -től (nagyon kicsit), viszont sokkal bosszantóbb hogy a Note 4-hez képest rosszabban autófókuszált. A panoráma módja használhatatlan. Míg Note 4-n/S4-n/Note 3-n simán csinálsz tűéles 50 megapixeles panorámaképeket elfogadható illesztéssel.
Az S4 és Note 3 dinamikában és szín szaturációban megveri mind a Note 4-et és így értelemszerűen a Z2 pro-t is. Ja és vonalélességben is tessék már leellenőrizni, plíz. Az S4 a 13 megapixellel elfújja a Z2 pro/Note 4/Note 5/ S5/ S6 mezőnyt. Mert ez utóbbiak majdnem olyan mosott festményszerű vackok mint a Lumia 1520 (ami nem is igazi Pureview, csak ráírták, mert a szoftver app. kb. uaz).

Én ezt a véleményemet tartom, és mondom nem egy tizenéves "szerintem ez van" vélemény, hanem mert alaposan utánajártam, méricskéltem.

Persze nem én vagyok a pap a templomban hogy nekem hinni kell :)

[ Szerkesztve ]

(#4318) zed juron válasza martinkeet (#4307) üzenetére


zed juron
aktív tag

Ez eredetileg egy 23 megapixeles kép ... by S4.

(#4319) zed juron válasza martinkeet (#4307) üzenetére


zed juron
aktív tag

Vagy ez. Szerintem nem kicsit jobb.

(#4320) kmóricka válasza zed juron (#4317) üzenetére


kmóricka
aktív tag

Én is fotózom..ha nem is 83óta, de rendszeresen, főleg analóggal..sajàt magam hívom elő itthon..szóval azért picit értek hozzà;).., és csinàltam én honor6al (szintén kínai ugye) olyan panoràma fotót lenn a Dràvàn..ami erősen odabas@ott:)....Azt mondom mindegyikkel lehet szart is, jót is csinàlni..oda kell figyelni.., a Z2pro panoràmàjàt még nem próbàltam...de annyira nem is érdekel..igazàból úgyis csak nagy méretben élvezhető...arra, amire én egy telefont hasznàlok fotózni, azt hiszem ez is tökéletesen megfelel:)..a profi fotózàs témàt kàr bàrmelyik mobilos topikban feszegetni...ott még baromira nem tart egyik gyàrtó sem, nyilvàn soha nem is fog, hisz képtelenség lesz akkora és olyan fényerejú, minőségű lencséket alkalmazniuk kompakt méretben, amik igazàn magas szintre emelnék a mobilfotózàst...:)de ki tudja...előttünk a jövő..10, 15 éve még mennyivel el voltunk maradva, ha csak ezt nézzük...

[ Szerkesztve ]

(#4321) zed juron válasza kmóricka (#4320) üzenetére


zed juron
aktív tag

Számomra viszont éppen a múltbani 3 megapixeles kompakt gépek - Canon Powershot és tsai - ismerete mellett elképesztő a jelenlegi telefonos tudás. Én meghajolok a fejlesztők teljesítménye előtt. :R

[ Szerkesztve ]

(#4322) kmóricka válasza zed juron (#4321) üzenetére


kmóricka
aktív tag

Ezért írtam azt a végén:)..,hogy pàr év alatt hatalmas lehet a vàltozàs...

(#4323) Razzor two válasza Luissimo (#4303) üzenetére


Razzor two
tag

Helló!
A haladó Lan beállításoknál a két fenti kapcsoló bekapcsolva, az alvó üzemmódnál pedig a mindig volt kiválasztva!
Viszont, ctibor által közölt betlilásokkal is kolompol! :O :O :O
Örülök a sok free Wifinek az utcába csak zenét nem tudok hallgatni, mert állandóan fel-le áhhh!!
Valami más beállítást valaki esetleg! Akinek nem klimpirozik, esetleg ránézne, hogy miért nem???
Köszönöm!

Rájöttem, legalább is remélem! Beállítások-Értesítési központ-Speciális beállítások-WLAN állapot emlékeztető felül- pipa ki!!!! :C :C :C
Párat kapcsolgattam a saját és a free wifi közt és nem csinálta! Azt hittem, hogy ez csakegy képernyő értesítés, de valószínű ez járt hanggal!
Azért köszi!!!

[ Szerkesztve ]

(#4325) zed juron válasza #45553408 (#4324) üzenetére


zed juron
aktív tag

Még kiderülhet. Meg az idő mindent megszépít ... :DD

(#4326) ollie


ollie
MODERÁTOR

Durva, hogy két napos készenléti idővel is kijön több mint 5, egy napossal meg több mint 6 óra SoT, és ebben még játékok is benne vannak. Jó volt ez az utolsó frissítés. :))

***

(#4327) rdt89 válasza ollie (#4326) üzenetére


rdt89
addikt

3 óra képernyőidőnél és 6 nap készenlétnél járok és volt benne játék meg net bőven, most van 20%-on. Valóban jót tett neki a frissítés.

[ Szerkesztve ]

(#4328) xyvz2


xyvz2
tag

Szasztok. Azt szeretném kérdezni kb hány méter a telónak a bluetooth hatótávolsága, ahol még jól tudja fogni a jelet és nem szakadozik ill dobja el? Természetesen nem cm -re pontosan vagyok rá kíváncsi, csak pl olyan 10 m -t tud-e? thx.

(#4329) arnd válasza Razzor two (#4302) üzenetére


arnd
senior tag

Ha kikapcsolod, hogy ne jelezzen nyitott hálózat esetén akkor nem kellene neki jeleznie... legalább is nálam így van. És eddig az összes telefonomnál működött. Mindig kikapcsoltam ezt a funkciót.

(#4330) stilo18 válasza zed juron (#4317) üzenetére


stilo18
addikt

[link]

Itt meglehet nézni melyik mit tud, S4 vs Z2 Pro. Egymás mellett fotóztam velük!

#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50

(#4331) kmóricka válasza ollie (#4326) üzenetére


kmóricka
aktív tag

Ez melyik frissites?Az amelyik szetcseszte allitolag a kamerat?

(#4332) kmóricka válasza stilo18 (#4330) üzenetére


kmóricka
aktív tag

Én túl sok különbséget nem làtok..bàr ez a képhost nàlam be sem tölti rendesen a képeket..csak forog...:S

(#4333) kmóricka


kmóricka
aktív tag

Tessék, benti vaku nélkül..:DDD
[link]

(#4334) Luissimo válasza zizol (#4311) üzenetére


Luissimo
veterán

Te kicsit elöitéletes vagy a samu ellen, ez sem jobb mint forditva.
Probáljunk a tárgyilagosság pulzusának ütöerén tartott kézzel kürrölni a nagyvilágba dolgokat, hátha...

Vannak márkahivök, vannak márkautálok, legyünk tárgyilagosak 😃😃

[ Szerkesztve ]

(#4336) kmóricka válasza Luissimo (#4334) üzenetére


kmóricka
aktív tag

Én a pàlinkàban hiszek...:D

(#4337) Luissimo válasza xyvz2 (#4328) üzenetére


Luissimo
veterán

Nekem a Sony Smart Wireless Headphone-al tud 10-12 métert, utcai kaputol a bringán hagyott telefonnal nyakamban a fülessel teljesen rendben zenél.
Szerintem egyik eddigi telom sem lépett a poros nyomába(volt köztük Samu 😃)

Másik blututi fülessel lehethogy gyengébb, de ez ugye a tuloldali készüléktöl is függ😃

(#4338) xyvz2 válasza Luissimo (#4337) üzenetére


xyvz2
tag

Thx, én is hasonló okokból kérdeztem, csak nem bringa hanem peca...

[ Szerkesztve ]

(#4339) ollie válasza kmóricka (#4331) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Igen, az utolsó lollis frissítés. A hsz szerkesztést meg használd légy szíves, ha 5 percen belül írsz.

***

(#4340) dime27 válasza ollie (#4339) üzenetére


dime27
őstag

Ha S246-ra rátolom ezt az S271-es frissítést nem fogja letéglásítani a telefont ill ugye nem fognak adataim elveszni stb?!Kamerát tényleg elrontja majd, akik már frissítették S246-ról hogy látják?! :F :R

Google Pixel 6a+iPad 2021

(#4341) WOT-H-A-C válasza dime27 (#4340) üzenetére


WOT-H-A-C
veterán

Vannak az összefoglalóban összehasonlító képek a két verzió között!

"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."

(#4342) kaszas91


kaszas91
csendes tag

[link]
Ma csináltam, nem tökéletes de szerintem nem is olyan rossz :)

(#4343) Luissimo válasza kmóricka (#4336) üzenetére


Luissimo
veterán

az a nőiszemély, aki szereti a pálinkát , sőt még hisz is benne, az rosszember nemlehet :DD

"a bortól az embernek piszkos gondolatai támadnak, a pálinkától meg is valósítja azokat" (Bödőcs Tibor)
Lehethogy nemcsak az embernek, hanem az asszonynak is ? :))

(#4344) kk831228 válasza Luissimo (#4334) üzenetére


kk831228
addikt

+1... :R Ha valami jobb valamiben, el kell ismerni... Ha éppen a Samu jobb kamerában akkor jobb, nincs ebbe semmi. Viszont árban jelentős különbség van, ami nekem személy szerint nem érne annyit. Mindenkinek más a fontos. Ha meg az S4 jobb fotókat lő, akkor sincs semmi mivel qrvára nem egy kategória a két teló... :N Ráadásul az S4-is majdnem 100 körül mozog... :U

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#4345) Luissimo válasza kk831228 (#4344) üzenetére


Luissimo
veterán

Az első mondatoddal tökéletesen egyetértek. (ha valami valamiben jobb, az teljesen egyértelmű, elkell ismerni szerintemis:K )

ha szuperfényképeket szeretnék, akkor fényképezőgépet szeretnék, ésakkor azt vennék.

Ahhozképest, hogy telefon, ezzel egészen jó fényképeket lehet csinálni.
Próbálnál meg egy jó tükörreflexes fotóaparáttal ilyen hosszan telefonálni, netezni és még navigálni is, ráadásul jólenne ha reggel kikapcsolt állapotában is felébresztene. :))

[ Szerkesztve ]

(#4346) Blizzardking válasza WOT-H-A-C (#4310) üzenetére


Blizzardking
őstag

Közben utánaolvastam pár dolognak, (pl a QPST-nek) és találtam egy remek leírást a Oneplus topikban Micafighter kartács tollából, és van az EFS tool-nak olyan verziója, ami nemcsak Samsungokat, hanem nagyon sok Snapis telót támogat, és azzal lehet készíteni komplett rendszermentést. Esetleg ezzel próbálkozott valaki? Megy a Z2 Pro-val?
Ahogy látom a hsz-ekből, akkuidőben sokat hoz a lollipopó, a kamera minősége engem egyáltalán nem érdekel szerencsére. Ha spórolhatnék a képstabilizátoron, azt is megtenném.
Van köztetek aki visszaállt kitkatra miután tett egy próbát lollin?
Mindenesetre köszönöm a válaszokat, sokat számít egy típus kiválasztásánál a közösség. :R

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#4347) dime27 válasza WOT-H-A-C (#4341) üzenetére


dime27
őstag

Feldobtam melóbamenés előtt, nem volt semmi probléma! Akkuidőre ezekután kíváncsi leszek, eddig is sima volt a 4 óra kijelzőidő, sok mobilnettel 2 sim mellett! :R

Google Pixel 6a+iPad 2021

(#4348) Kapanyél válasza kaszas91 (#4342) üzenetére


Kapanyél
őstag

Srácok! Ha fényképbemutatót tartotok, akkor NE MAKRÓT vagy makrószerű képeket készítsetek pls!
Macskaköves utcáról, sok fával, apró részlettel teli fénykép kell. Lehetőleg napsütéses-árnyékos helyen, ott látszik jól a dinamika is.
Én a szúnyog seggéről is látom, hogy milyen a vonalélesség, hogy mennyi a zaj és mennyire mosott, de más leragad ott, hogy több részletet lát a képen, mint szabad szemmel, és akkor az már rossz nem lehet.

Zajhoz, vonalélességhez fotózzatok pl. könyvespolcot beltérben. Kültéren tájképet sok fával, sok házzal, sok ember arcával.
Dinamikához verőfényes napsütéskor árnyékos helyet, vagy bentről teraszajtót.

Ha összehasonlítást akartok szemléltetni, akkor néhány részletet tegyetek 100%-ra és vágjátok ki, majd dobjátok egymás mellé képszerkesztővel a két masina képét ily' módon.
Az, hogy nézegetünk jól sikerült fotókat sáskákról meg virágok bibéjéről külön-külön, semmit nem ér.

Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!

(#4349) kk831228 válasza Kapanyél (#4348) üzenetére


kk831228
addikt

+1... :R

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#4350) WOT-H-A-C válasza Kapanyél (#4348) üzenetére


WOT-H-A-C
veterán

Ezek jók? Én nem vagyok szakértő, csak automatán kattintgatok...

Hogy a francba kell ezt beforgatni mobilrol?? :W

[ Szerkesztve ]

"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.