Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:40:23

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2251) patiati válasza egykettő (#2249) üzenetére


patiati
csendes tag

Vissza lehet, nehezebb lesz majd a vizet kinyomni alóla, de nyugodtan felszedheted.

(#2252) egykettő


egykettő
aktív tag

Akinek nincs birkatürelme inkább ne szedje vissza soha :D
Egyik oldalt kimasszíroztam úgy negyed óra alatt, de a másik oldalt nem sikerült, mert makacs volt, valszeg alá ment valami ezért vissza szedtem és ragszalaggal eltávolítottam a szöszt. A második rápróbálásra is simán ráment, de a tok felrakásnál megint ugyan az a két sarok felhólyagosodott, leszarom így marad amíg bírja. Mindenesetre berendelek még 1-2őt, mert tapintásra jobb mint a műanyag fólia.

(#2253) janaman01


janaman01
addikt

Kiváncsi leszek a beszédhangszóróra amit aliról már egyre több helyről lehet rendelni..uhyanis amit az alin hirdetnek (mindegyik) ugye original jiayu s3 rlearpiece, egyáltalán nem úgy néz ki mint ami az enyémben van...ha megérkezik és beraktam, mindenképp beszámolok a hangminőségről..

/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/

(#2254) jata108


jata108
csendes tag

Kérdés a lollipop-osokhoz:
Mindenkinek rendben partícionálja a belső tárhelyet az 5.1?
Akárhogy próbálom akármelyik verziót (természetesen kitkat-ról csakis flashtool-al), mindig belefutok a:
e unable to set emmc bootloader message (és a többi e:..... ) hibaüzenetbe a twrp-ben.
Igaziból a telefon műkdöését nem befolyásolja, azt leszámítva, hogy nem hajlandó a belső tárhelyet használni, hiába állítom be neki alapértelmezettnek Írni tudok rá, olvasni is tudom, de a rendszer nem használja (ott van 11 giga szabad hely kihasználatlanul). Ha visszatérek Kitkat-re, ott rendben működik. Sokszor nem szeretném próbálgatni, mert elég csak egyszer bukni a preloadert, de nekem jobban bejön az 5.1 mint a 4.4, jó volna megoldani a problémát.
Ja és még1: addig próbálgattam az 5.1-et, míg elszállt az imei-m - szerencsére volt mentésem és sikerült is visszavarázsolni - de ebből okulva én is azt javaslom, hogy mindenki azzal kezdje a flash-elést, hogy backup-ot készít!

[ Szerkesztve ]

(#2255) gabika318 válasza jata108 (#2254) üzenetére


gabika318
aktív tag

Én is várok egy stabil 5.1-re, mert szintén nem szeretem sokat csesztetni a preloadert, azt csak egyszer lehet elbukni....

[Phone: Jiayu S3 (2GB)][Sys: JIAYU.DE 5.1 RC1][Recovery: TWRP 2.8.7.0]

(#2256) PirosHello válasza jata108 (#2254) üzenetére


PirosHello
senior tag

Szia,
köszönöm, hogy ezt a tapasztalatot megosztottad itt a fórumon. Ez eléggé zavaró, mert anglergab cikke alapján a ROM-ot gyorsabban írja-olvassa a rendszer, mint az SD-t, így most még nem teszem fel az 5.1-et, pedig nagyon kíváncsi vagyok rá. Megvárom én is, míg esetleg már csak apró hibák lesznek benne, a nagyobbakat megoldják (nekem ez már a "nagyobb hiba" kategóriába esik).
Remélem néhány hét alatt megoldják a "srácok". Végül is "csak" a kínai-, az orosz-, a német-, és a spanyol fejlesztők dolgoznak ezen "gőzerővel" :R :R :R , és a bugok száma az idő haladtával mintha exponenciálisan csökkenne.

[ Szerkesztve ]

"Soha ne mondd, hogy tudsz ultizni, maximum ismered a játék szabályait..."

(#2257) egykettő válasza janaman01 (#2253) üzenetére


egykettő
aktív tag

Nem kérdeztél rá az eladótól, hogy tényleg az-e ami?

Valamint megkérdezhetem, hogy ment tönkre a beszédhangszóród?

[ Szerkesztve ]

(#2258) jata108 válasza PirosHello (#2256) üzenetére


jata108
csendes tag

Csak nekem az a fura, hogy egyik fórumon sem panaszkodnak erről a júzerek, lehet csak az én telómmal van vmi probléma (vagy csak én vagyok a béna). Mindenesetre én is inkább megvárok egy bugmentes verziót.

(#2259) pusihusi


pusihusi
addikt

[link] Na fiúk, itt egy leírás hogyan kell romolni stb. "Értrhetően"! Kérem berakatni az 1 hozá szólásba! :K :K :K :K :C :U

[ Szerkesztve ]

Üdv. Feri!!

(#2260) egykettő válasza pusihusi (#2259) üzenetére


egykettő
aktív tag

zsíros. Az első mentés az ami nekem körülményes, ha érintetlen mentést akar az ember és nem cwm-et.

[ Szerkesztve ]

(#2261) Lecs@


Lecs@
addikt

5.1 XDA - n friss ropogós : Changellog, how to install stb...

512 GB

(#2262) Lecs@ válasza Lecs@ (#2261) üzenetére


Lecs@
addikt

Nem szeretnék semmit túl gyorsan véleményezni.
Pár apróság csak felrakás után.

- Jiayu bootanim
- teljes tökéletes település ( FlashTools, Firmware Upgrade opció )
- kínai app, és sallangmentes

Eddig qrva gyors, és kb 10 perc nyomkodás után, eddig minden rendben van.

Jön a belakás ... Teccik ! :C

[ Szerkesztve ]

512 GB

(#2263) mayacska válasza Lecs@ (#2262) üzenetére


mayacska
csendes tag

Hívószámkijelzés bekapcsolható?

(#2264) pusihusi válasza Lecs@ (#2262) üzenetére


pusihusi
addikt

+1 Nekem is eddig tetszik, főleg hogy van rajta Play Store :C :Y És smmi felesleges alkalmazások :N :(

[ Szerkesztve ]

Üdv. Feri!!

(#2265) pusihusi


pusihusi
addikt

Egy-két dolog eltünt. Pl. Téma választhatóság,koppintos feloldás,s hiányoznak a kártya kocka legyező stb. kijelző effektek. Ezekre van-e alkalmazás valahol? mayacska: Még azt sem találtam meg. Nagyon szegényes a beállítások menű. Van a telefon beállításoknál!

[ Szerkesztve ]

Üdv. Feri!!

(#2266) k.zozo.


k.zozo.
tag

Sziasztok!
0314 gyári romot frissíteném 0507-re, Flash toolba betallóztam a scattert. Azt nem tudom, hogy mindenben maradjon a pipa, vagy valamelyik sorból szedjem ki flashelés előtt. Valamilyen wipe kell ilyenkor?

TWRPből nem lehet a gyári romokat felrakni?

Köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#2267) Lecs@ válasza k.zozo. (#2266) üzenetére


Lecs@
addikt

Minden maradjon. Ha download only, akkor is wipel. De tudsz hardresetet is csinálni ha nem csak download onlyban nyomod a flashelést ( ez esetben készüj fel Imei elcsúszásra )

[ Szerkesztve ]

512 GB

(#2268) jata108 válasza Lecs@ (#2267) üzenetére


jata108
csendes tag

Annyit azért hozzáfűznék, hogy ez addig jó amíg kitkat-en marad, viszont akkor a preloader elől a biztonság kedvéért vegye ki a pipát.
Az 05.07-nél újabbat viszont már csak preloader cserével tudja megoldani (flashtool-ban a download-ot át kell állítani firmware update-re). Mielőtt ebbe belefogna, lehetőleg olyan gépen tegye, amin 100 %ig működik minden, és az összes driver fel van rá telepítve, nem lesz áramszünet (laptop) és az usb kábel is 100-as. Egy hiba a preloader telepítése közben és a telefon jó eséllyel kuka lesz. Ja és előtte csináljon egy teljes mentést is, arra az esetre, ha elszállna az IMEI.

[ Szerkesztve ]

(#2269) Lecs@ válasza jata108 (#2268) üzenetére


Lecs@
addikt

Jogos

512 GB

(#2270) egykettő


egykettő
aktív tag

Ezt a 0507-et nem ajánlja föl OTA-val :(
Van arra mód, hogy úgy frissítsek, hogy ne legyen factory resett?

szerk: 0314-ről frissítenék.

[ Szerkesztve ]

(#2271) menyuskahh


menyuskahh
tag

A fényképek milyenek a lollipop alatt? RAW támogatás van már?

(#2272) pusihusi


pusihusi
addikt

Mi a francokat kell nyomogatni a Spanyol oldalon, hogy le lehessen tőlteni? Én már megnyomtam mindent, de semmi. Mulkor meg nyitva voltak a linkeK :U Na beengedett :C :C :C

[ Szerkesztve ]

Üdv. Feri!!

(#2273) jata108 válasza menyuskahh (#2271) üzenetére


jata108
csendes tag

Elvileg a lollipop támogatja, de néztem a gyári kamerával, a lenovóéval és az FV-5-el is, egyiknél se tudtam a RAW-t beállítani (ez utóbbi azt írta, hogy a készülék nem támogatja). Hogy lesz-e valaha a telóra raw támogatás, az jó kérdés. Én is kiváncsi volnék rá, bár csodát nem várok ekkora érzékelőtől (lövöldözni ott van a sony nex-em).
Viszont egy érdekesség, kicsit off, de hátha mást is érdekel/érint a dolog: a google nemrég módosította a fotó feltöltési szabályait, és 16 megapixelig "tömörítés mentesen" korlátlan mennyiségben tárolhatjuk a képeinket a szerverein - idáig 2 megásra visszatömörítette mikor feltöltöttünk, ezt a korlátot tolta most ki. DE azt vettem észre, hogy amit RAW (ARW)-ba töltöttem fel, azokat mégis lekicsinyítette 2 megásra, viszont a jpeg-et engedte eredeti méretbe feltölteni. Ha valakinek fontos, hogy bármikor bárhol elérhetőek legyenek a képei (és nem szeretné az otthoni vinyót telerakni velük), annak elgondolkodtató lehet, hogy melyik a jobb választás.

(#2274) sonic8


sonic8
tag

Sziasztok. Én olvastam valahol olyant is, hogy a többi 5.0 is szenved a RAW hiányával és a Google a bűnös benne nem a gyártók. S6-ra most jött ki az 5.1.1 és ha jól láttam az sem támogatja a RAW-ot :(

Másik kérdés hátha valakinek van tapasztalatja, hogy miben különbözik a spanyol fél 5.1 V4 és a feljebb linkelt Beta3-ból kalapált XDA féle 5.1 ?

[ Szerkesztve ]

Ami elromolhat, az el is romlik...

(#2275) Lecs@ válasza sonic8 (#2274) üzenetére


Lecs@
addikt

Hahó. Ma még nem sokat tudtam foglalkozni a telefonnal, de eddigi pozitívum számomra a spanyollal szemben :

Egyszerű Flashtoolsos telepítés, eredeti Jiayu Bootanim ( apróság tudom ), minimális gappscsomag, nincsen telepakolva rengeteg custom appal, system appal ( nem kell gyomláljak, és én dönthetek eldolgokat milyen Battery stat stb progit akarok használni ), eléggé Slim, vagyis minimális appal. Nekem amúgy is előnyösek a Slim Romok, mert amúgy pucolással kell kezdenem. Tuti mind2 jó, de én örülök ennek. Belakom ha időm lesz, és tetszik.

512 GB

(#2276) sonic8 válasza Lecs@ (#2275) üzenetére


sonic8
tag

Hasonló szempontok miatt nekem is az xda-s tetszik jobban, eddigi beta-kat nem tartottam alkalmasnak, hogy felrakjam de az az XDA-s már egész jónak tűnik. Jelenleg még 0430-on vagyok, akkor elméletileg az XDA-sat lehet Flash Tool-al firmware updatelni, benne van a preloader is? Méretileg is jóval nagyobb az XDA-s és nincs tele pakolva akkor szerintem mindent tartalmaz preloader_h560.bin is a zip-ben van. (úgyis mindjárt kipróbálom :D)

[ Szerkesztve ]

Ami elromolhat, az el is romlik...

(#2277) Lecs@ válasza sonic8 (#2276) üzenetére


Lecs@
addikt

Ha kitkaton vagy FW upgrade. Tök szépen végigment nekem.

512 GB

(#2278) sonic8 válasza Lecs@ (#2277) üzenetére


sonic8
tag

Igen KitKat és nálam is minden rendben. Első boot sokáig tart és persze kínai, de írták is xda-n, hogy "elfelejtették átállítani angolra" :DDD Ja és amúgy 2gb-os verzió, de megy 3gb-oson is és talán az NFC is működik.

[ Szerkesztve ]

Ami elromolhat, az el is romlik...

(#2279) sonic8


sonic8
tag

Első boot után darabos, reboot és minden sima. Azért kap még majd egy factory resetet (nekem fétisem az fr :)

Ami elromolhat, az el is romlik...

(#2280) k.zozo. válasza jata108 (#2268) üzenetére


k.zozo.
tag

Köszönöm mindkettőtöknek, akkor preloaded nélkül megy fel majd a 05.07. TWRP full backupot csináltam, remélem elég lesz ha valami balul sül el.

(#2281) jata108


jata108
csendes tag

Azt nem tudja valaki véletlenül, hogy a spanyolok által főzött romokban található fm transmitter működik-e és hogyan? Ha jól sejtem ezen progi használatával szükségtelenné válna az eredeti kínai 2 dolláros bluetooth transmitterem? Próbálta már valaki?
Észrevétel Lollipop-al kapcsolatban:
Sajnos a háttértár problémát még mindig nem sikerült orvosolniuk: amint beteszel a telefonba egy sd kártyát, azonnal felcseréli a két háttértárat (külső lesz az sdcard0, belső meg az sdcard1), és alapértelmezettként a telefon a külső memkarit használja. Ha a beállítások/tárhely-ben az alapértelmezett mentési helynek a külsőt választod, akkor kezd el a belsőre menteni. Ugyan ez igaz a kamera progikra is.
Más komolyabb hibát idáig még nem találtam.

(#2282) egykettő válasza jata108 (#2281) üzenetére


egykettő
aktív tag

Én gyári 4.4.4-et használok, ott egy headset csatlakoztatása után frankón szól a rádió, mindennap használom

(#2283) el-cabito


el-cabito
csendes tag

Üdv Néktek! G4s fórumról ugrottam át ide!
Azzal a telóval nagyon meg vagyok elégedve. Több mint 1 éve használom , volt rajta 1-2 rom , de az eredeti gyárival használom!!!

Váltanék a 4G az NFC, a BT és a GPS miatt.

Kérdeznék a GPS-ről. Ismerem Budapestet de Gmaps nélkül már 2-3 km-t se megyek, mert menni szeretek és nem álldogálni. Tehát van valaki aki napi szinten Navigál ONLINE és Gmaps-el? Dobálgatja a helyet a párhuzamos mellékutcába, mennyire folyamatos a GPS vétel, milyen gyorsan fixál? Azaz a gyakorlatban jól használható, vagy csak bosszúság?

A másik kérdés a BT. Tapasztalatom szerint majd minden droidos teló hangkimete csapnivaló! Amikor viszont BT receiverról szól a zene, akkor egy új világ nyílik meg. Az audió jelszint is magasabb, ami szintén nem hátrány. A kihangosítót is használok sztereó Plantronics BBgo2-t és telefonálásra pedig Plantronics M55-t
Nem dicsekedni akarok, de ezek viszonylag jó cuccok. MONDOM A PROBLÉMÁT! Sajnos rengetegszer van csatlakozási probléma, rossz jelátvitel, stb. Leszögezném ez akkor is fennáll amikor csak 1 db eszköz van csatlakoztatva!!! Hát még ha több. A füleseket bevizsgáltattam a szerviz pedig elmondta, hogy a kínaiak elég lazán kezelik a BT szabványokat. Hozzáteszem a almás és sams készülékekkel is voltak problémáik...

Tehát a gyakorlati felhasználó tud valamit mondani a BT-ról
kösz

[ Szerkesztve ]

fotós és ingatlanos ipari terminátor

(#2284) jata108 válasza egykettő (#2282) üzenetére


jata108
csendes tag

nem az fm rádióra gondoltam, hanem az fm transmitter-re. ha jól sejtem ennek egy rádiófrekvencián kellene továbbítania a telefon hangját (legyen az mp3 lejátszás, vagy telefonhívás), így az autórádió közvetlenül ki tudná hangosítani a telót. Jelenleg ezt egy külön kütyü segítségével oldom meg bluetooth kapcsolaton keresztül.

(#2285) Balage700


Balage700
tag

Az Origón olvasom a cikket a Jiayuról. Eszméletlen, ha itthon veszed meg, annyira belenyúlkálnak a ROM-ba, hogy összeomlik a rendszer. Mért nem inkább Janman komát bízza meg a forgalmazó akkor hogy csináljon rá olyan ROM-ot, ami nem omlik össze? :DD Valamint a maffia artisjus és az áfa után 100 ropiba kerül a teló. :Y
http://www.origo.hu/techbazis/20150614-kinai-mobil-jiayu-s3-teszt-kamera-zaszloshajo.html

(#2286) el-cabito válasza jata108 (#2284) üzenetére


el-cabito
csendes tag

A BT-n keresztül nincs gondod? nem akadozik néha? sztem ha működik akkor feljsd el az FM transmittert.

Nekem a g4s-n volt a Bt-vel problémám...

fotós és ingatlanos ipari terminátor

(#2287) pusihusi válasza Balage700 (#2285) üzenetére


pusihusi
addikt

Én is itthon vettem 90-ért, de nincs gondom, nem omlott össze a rendszer! :( :N " A rendszer kigyomlálásának az lett az eredménye, hogy gyári háttérképet sem találunk a Jiayun, de sokkal bosszantóbb, hogy ha megpróbálkozunk egy saját kép beállításával, akkor a készülék "A Jiayu leállt" üzenettel adja meg magát." Ez sem iugaz :( :( :N "Ennyiért a hasonló tudású Sony Z2 vagy a Honor 6 is megvehető, kicsivel többért pedig a 2K kijelzős LG G3 is. Bízunk benne, hogy a hazai forgalmazó a szoftverezettségre is jobban ügyel majd." Ezeknél egy fokkal jobb. Az LG G3 laggol mint a kutyaf....Ja és garancia is van hozzá. A napokban volt egy kis gondom, távsegítséggel megoldotta a szervíz :K Nem Kínából :DD Egy kis segítség ha kell valakinek![link]

[ Szerkesztve ]

Üdv. Feri!!

(#2288) jata108 válasza el-cabito (#2286) üzenetére


jata108
csendes tag

Kitkat alatt hiba nélkül kommunikált bluetoothon keresztül a transmitterrel és a fülessel is, 5.1 alatt majd csak pénteken lesz az éles teszt.

(#2289) whoever70 válasza jata108 (#2268) üzenetére


whoever70
tag

azért az IMEI visszaállításra van alternatíva, nem lesz az kuka
SN WriteTool

(#2290) egykettő válasza el-cabito (#2283) üzenetére


egykettő
aktív tag

Bt-t minden nap használom, egy bt audio recieverrel és sztem fasza, persze jack-en jobban szól.

(#2291) jata108 válasza whoever70 (#2289) üzenetére


jata108
csendes tag

A preloader-re írtam,h ha az elszáll,akkor jó eséllyel kuka lesz a teló. Az imei-re csak a mentést javasoltam. Bocs ha félreérthető voltam.

(#2292) whoever70 válasza jata108 (#2291) üzenetére


whoever70
tag

és a preloader hogy száll el?
Párom Elephone G6 telójára ha nem töltöttem fel a preloadeerrt, el se indult a készülék, szerintem nehéz téglásítani ezeket

[ Szerkesztve ]

(#2293) janaman01


janaman01
addikt

Mindenhol irják hogy vigyázni a preloaderre, de kegfelelő kürülmények mellett semmi gond szerintem se...ha vagy 20x nem csináltam csak ezen a telón akkor egyszer sem..nyilván nem kókányolt gagyi romokkal....!!! Ezért nem.is vettem ki a blogbejegyzésem leirásából sem, bár ott is a hivatalos romok vannak linkelve. Ha nem azzal próbálkozunk akkor természetesen elővigyázatosnak kell lenni és preloader epöl pipa ki, és nem firmware upgrade , csak download...!!

Whoever70: lehet téglázni , de META módban igy visszajön,járt már nálam s3 ami preloader hiba miatt elszállt, se töltést nem vette . Gép se látta , meg se nyikkant, de visszajött:D

[ Szerkesztve ]

/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/

(#2294) BullZeye válasza janaman01 (#2293) üzenetére


BullZeye
veterán

Dettó, másik akksit raktam bele, és másik gépen ment fel másik FW :)

(#2295) whoever70 válasza janaman01 (#2293) üzenetére


whoever70
tag

vagyis nem lett kuka ;)

(#2296) janaman01 válasza whoever70 (#2295) üzenetére


janaman01
addikt

Igaz ! Nem lett kuka :)

/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/

(#2297) el-cabito válasza egykettő (#2290) üzenetére


el-cabito
csendes tag

Megleptél! Lenovóknál és G4S-nél egyértelműen jobb volt a Bt az audióra! Elképzelhető, hogy itt igényesebb az analóg kimenet!? Hangerő is elegendő ?

fotós és ingatlanos ipari terminátor

(#2298) egykettő válasza el-cabito (#2297) üzenetére


egykettő
aktív tag

Hangerővel nincs gond. Nem vagyok hifis de hallok különmbséget, A bluetooth audio recrieverem egy 1500Ft-os ebay-ről rendelt kis fos, lehet ez a szar.

(#2299) whoever70


whoever70
tag

ez már újabb 5.1 ROM lenne?
S3S-20150616-210055

ha vissza akarom majd tenni a 4.4.4-es mentésem, simán TWRP alól megtehető?

[ Szerkesztve ]

(#2300) el-cabito válasza egykettő (#2298) üzenetére


el-cabito
csendes tag

Az lehet, mert nekem picit drágább van ( persze ez nem biztos hogy jobb minőséget jelent ), de azzal nagyot szól! Zopóval is teszteltük ott is a Bt nyert. Kocsiban én inkább kábel nélkül használom...

[ Szerkesztve ]

fotós és ingatlanos ipari terminátor

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.