Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7177) KROK640 válasza hcl (#7174) üzenetére


KROK640
veterán

Ismerőseim egy részének mondjuk annyi a fizetése, hogy elhiszem, hogy nem nagyon van pénze.
De ez az illető, mondjuk special pont határeset, bár szerintem tavaly lerendezte magát jó időre előre. Ugyanis beborította a háztetejét napelemmel, mindezt "kedvező" hitelből, ami tavaly novemberre fel is került. Ám a beüzemelés mai napig (2020 júl 1) nem történt meg, így már a hitelt fizeti rá, de a benefit még nem jön.

De amúgy tényleg sokan f.aszormányosak, mert ott van Karesz haverom, a 2000-es évek végén (2008-2010) 1,5szer annyit keresett mint bárki más a baráti társaságból, de ha lementünk valahová őt meg kellett hívni, mert annyira ki volt a s3gge a gatyából, hogy szombat esténként egy sörre nem futotta neki a helyi olcsó kocsmában. De volt hitelre bőrülés, nagy TV, új monitor, vízhűtés a stock órajeles gépen (mert nem bírja a hűtőzajt) DVD lejátszó külön, meg kocsi, és minden hitelre, meg részletre.
Meg van itt a környékemen is nem egy olyan ember, akinek jólesik a "hiteles" BMWből kivigyorogni, meg feltölteni a tengerpartos nyaralási képeket, de amikor azt mondom neki gépjavításra (vagy bármire), hogy 5000ft, akkor alsót cserél, hogy micsoda hatalmas pénz az ...
A legszánalamasabb amelyik odaáll kocsival a kisbolt elé, bemegy, összevásárol egy csomó szemetet is, random beszélgetésben elmeséli h milyen jót wellnesezett meg borzasztó az élet, mert idén még nem volt a tengernél, tavaly is csak kétszer, és aztán felíratja amit vett, hogy majd fizukor behozza... és még ma is láttam ilyet!

Egy szó mint száz : vannak emberek akik nem tudnak tartalékolni. vannak akik igen (ők vannak a legkevesebben ahogy észrevettem). És vannak akik hallani sem akarnak erről, mert nekik instant kell azonnal a jutalom, különben nem bírják ki a mindennapi mókuskereket, ha a köv fizuból nincs valami amit várhatnak, nagy tv, új vga, nyaralás, új felni, új kocsi stb. nekik minden hónapban KELL venni valamit! Értelemszerűen ezeknek se tartalék se pénz hó végén.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.