Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6601) akela91 válasza t_a_m_a_s (#6600) üzenetére


akela91
addikt

Noh, mi legalább 12-őt fogunk. :DDD 5 év után úgyis mindenre fény derül. Előjönnek a sárkányhajlamok. :))

[ Szerkesztve ]

(#6602) cool13 válasza t_a_m_a_s (#6598) üzenetére


cool13
őstag

Ezek a kivételek. :)

A szerelem vakságot is okoz. :) Aztán általában mindenki megnyugszik, elkényelmesedik. Majd jönnek a kisebb ellentétek, nézetkülönbségek. Mindenki változik az idők során, akár akarod akár nem. Aztán ezt vagy tolerálja a másik vagy nem. Ha ez nincs akkor jönnek a bajok. Látom sok ismerősnél. A saját 16 éves volt kapcsolatomban sem volt jó a nőnek semmi egy idő után. Na jó, itt sajnos más is közre játszott nála (alkohol).

(#6603) JohnyBlue válasza akela91 (#6601) üzenetére


JohnyBlue
őstag

A sárkányságot már egy év után is lehet érezni ( tapasztalat ) ;]

Amúgy nem a sárkánysággal vannak itt a problémák, hanem azzal, hogy melyik félnek mikor megy el az esze. pl. divat lett félrekefélni, öngyilkosnak lenni. Az emberek egyre kezdenek, eltunyulni. Sokkal egyszerűbb félrekefélni mint pölö leülni párunkkal megbeszélni a hálószobai dolgokat, és alakítani.

Egyszerűbb nem odaadni az egyik vesét a vesebeteg 2 éves gyereknek mert az élődonoros tx az egyetlen esélye a kölöknek. De kedves anyuka nem megy bele mert még gyereket akar... érthető ugye? Igen vagy Nem? Sokat lehetne erről beszélni, de kicsit segítek ;] a kedves anyuka már három gyereket beadott a zaciba vagy mibe. Miről is beszélünk most ? Gyereket az akinek már X darab zaciban ez az egy meg a klinikán él?

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#6604) Mercutio_ válasza t_a_m_a_s (#6598) üzenetére


Mercutio_
félisten

Mert sok esetben a házasság nem a kapcsolat "hivatalossá tételének eszköze" hanem egy elérendő cél, azt meg tudjuk, hogy ha valaki elérte a célt lazít...

Ahogy Cool13 is írja, nem "divat" leülni és emgbeszélni a másikkal az esetleges problémákat, hajlamosak a felek inkább továbblépni ilyenkor, de ezek az emberek vélhetően már házasság előtt se beszélték ki a gondokat, igényeket, elvárásokat, vagy ha igen, akkor se a megoldásra törekedtek, csak játszmáztak.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6605) aleister válasza Mercutio_ (#6575) üzenetére


aleister
veterán

Nem tudom. Lehet.

Tán az a baj, hogy az embernek kb 13 éves korában el kell döntenie, hogy mit szeretne csinálni, és szerintem a nagy részük erre képtelen. Tán nem így van már, de a korombeli iskolarendszerből kiindulva:
- a felsőoktatási intézményekre jellemző felvételi ponthajhászás miatt jó, ha szakirányú középsuliból jöttél, mert elég sok plusz pontot lehet érte kapni
- tehát még az egyetem kiválasztása előtt tudatosan kell középiskolát választanod
- a középsulis felvételbe beleszámít a 7.-es év végi és a 8.-os félévi tanulmányi eredményed

Tehát neked tudatosan 13-14 éves korodban már a jövődre kéne gondolni, de ehhez egyszerűen nem volt elég érett még az én korosztályom sem.

Az amcsi oktatási rendszer oldotta meg jól szerintem ezt a problémát azzal, hogy középiskoláig csak egy nagyon laza alapozást adnak, az egyetemen viszont az adott szakterülettel foglalkoznak hangsúlyosan. Ott nincs az, hogy az unatkozó hülyegyerek nem tud magával mit kezdeni, és apu pénzén elmegy lábat lógatni 8 évig, pontosabba van, de csak ha tényleg k gazdag az apu.
Az lett volna a jelenlegi kormány egyetlen -általam ismert- jó húzása, ha végigviszik az oktatási reformot. Tényleg csak a jó tanulmányi eredményű fiatalok menjenek diplomás képzésre, vagy ha ennek ellenére valamiért kényszert érez a kevésbé agyas fiatal a diploma megszerzésére, akkor fizessen érte jó sokat. Így tényleg érne valamit az a papírdarab, és egy csapással meg lehetne szüntetni a munkanélküli diplomásság intézményét is.

Sima kereslet-kínálat. Ha a megbecsült pozíciókat könnyen adják, túlkínálat lesz belőlük, fel fognak halmozódni, és értéküket fogják veszíteni. Ez történt a diplomával is.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#6606) Mercutio_ válasza aleister (#6605) üzenetére


Mercutio_
félisten

Szerintem nem is a 13-14 éves feladata ez, hanem a szülőé, aki ha veszi a fáradtságot és igénybeveszi a pályaválasztási tanácsadó - nem tudom most hogy hívják - szolgáltatást ahol felmérik a gyerek képességeit, ismeretanyagát, és javasolnak irányokat, ahhoz meg lehet iskolatípust választani.

Persze ez csak az ideális eset, nálam sem volt ilyen, így tettem egy majd 10 éves kitérőt a diploma előtt :(((

Felsőoktatás célzott támogatásával simán lehetett volna szabályozni minden nagy "reform" nélkül is azt, hogy hatékonyan és oda menjen az állami pénz amire a piacnak szüksége van. Ezzel szemben a mennyiségi képzés irányába nyitottak, az utóbbi 3 évben pedig ami megy az szvsz botrányos. Olyan, hogy egyik évről a másikra ekkora arányban visszavágják az olyan piacképes szakok mint a közgazdász/pénzügy/számvitel/külker támogatott létszámát egyszerűen elfogadhatatlan :W

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6607) Throme válasza aleister (#6605) üzenetére


Throme
veterán

Szerintem tök mindegy milyen rendszer van az oktatásban, az mindig csak kullog az igények mögött itthon.
Sok a munkanélküli diplomás, de sok a kókler "szakmunkás" is. Ma Mo-on ha hívsz egy "mesterembert" ott kell állni mögötte, mert vagy elkúr valamit, vagy flegmán csinálja, vagy az általad megvásárolt anyagokból felépít még két házat.... ok tisztelet a kivételnek, csak attól tartok a kivétel már külföldön dolgozik.....

(#6608) Real_Necro válasza t_a_m_a_s (#6600) üzenetére


Real_Necro
veterán

Szerintem a válások többsége onnan ered, hogy sokan rövid ismeretség után összeházasodnak és csak utána ismerik meg igazán a másikat. Mi sem siettük el, 2,5 évig össze sem költöztünk, aztán jött a "lakva ismeri meg az ember a másikat". Voltak is egyet nem értések, de megoldottunk minden problémát együtt. 5 év után kértem meg a kezét, rá 1 évre össze is házasodtunk (nálunk eljegyzés után szokás egyből szervezni az esküvőt meg lagzit és kitűzni az időpontját, nem x évig jegyben járni).
Szóval van értelme annak, hogy nem szabad elsietni a dolgokat. És az sem igaz, hogy esküvő után lefelé vezet az út. Ezt kb azok mondhatják, akik vagy nagy csalódáson vannak túl, vagy még csak kívülről láttak házasságot.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#6609) Real_Necro válasza aleister (#6605) üzenetére


Real_Necro
veterán

Érdekes, hogy régen ezzel nem volt gond és sok kiváló szakember lett azokból a fiatalokból. De igaz az is, hogy a szülőnek mindenképpen a gyereke mögött kell állnia és támogatnia a pályaválasztásban. Manapság szerintem sok szülőnek nincs türelme vagy energiája gyereket nevelni, inkább ellátja a szükségleteit, megveszi a szifont, a tabletet, a notit stb... azaz a saját gyereke rabszolgájává válik, mintsem kicsit foglalkozzon vele.
Nem flancolásból, de általános suliban pályaválasztáskor nálunk minden iskolában tartottak nyílt napokat, ahol meg lehetett tekinteni mit is tanul majd az ember, milyen területen helyezkedhet el, ha elvégzi. Én rengeteg ilyenen voltam és magam döntöttem el, hogy elektronikai műszerész szeretnék lenni. Nem voltam túl jó tanuló, így nem vettek fel (habár nálam gyengébbeket meg felvettek, szóval érthetetlen), viszont egy másik szakmára ugyanabban a suliban felvettek, ahol megkezdtem tanulmányaimat. Szüleim támogatására félévkor különbözeti vizsgát kérvényeztem, hogy átjelentkezhessek a másik osztályba. Kemény tanulással sikerült összehozni és el is végeztem a sulit, leérettségiztem, pedig általános után nem számított rá senki, hogy képes leszek rá. Jelentkeztem főiskolára, de halasztottam 1 évet, mert hátha nem lesz meg, így elvégeztem egy mechatronikai technikus képzést is, mely a korábbi végzettségemre épült. Aztán jött fősuli...
Nem hiszem, hogy állandó kivétel lennék, biztosan másnak is alakult hasonlóan az élete. Igaz a mai oktatási rendszer nem ilyen...

(#6607) Throme

"Mesteremberből" kevés van és nehéz megbízhatót találni. Ugyanakkor nem csak a vállalkozót kell szidni, mert van másik oldal is, aki megbízza a vállalkozót, szerződést nem hajlandó írni, kijelenti, hogy ő áfa-t sem akar fizetni, majd mikor a szolgáltatás megtörténik és jön az elszámolás, azt mondja, hogy ezt meg ezt meg ezt még nem fizeti ki, csak kevesebbet hajlandó. Ha az elején ragaszkodik a vállalkozó a papírhoz, azt mondja az ügyfél, hogy keres mást, aki hajlandó nélküle megcsinálni. És találni fog, mert valamiből mindenki meg akar élni.(a magyarok többsége gazdagodni is)

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#6610) aleister válasza Mercutio_ (#6606) üzenetére


aleister
veterán

Egyrészt igazad van. Valóban a szülőnek a kötelessége addig döntenie a gyerkőc helyett, amíg ő maga erre nem képes. Az is dicséretes, ha valaki egy profi tanácsadóhoz fordul ilyenkor.

Más részről akármit is mondjon rólam egy pályaválasztási tanácsadó által kitöltetett teszt, mégis csak én tudom a legjobban, hogy mit szeretnék csinálni. És itt a probléma, mert ebben a korban még az embernek nem igazán van kialakult jövőképe. Ezért kellene szvsz kitolni minimum 18 évre a határt, ahol az embernek döntenie kéne. Sokan még ekkor is éretlenek egy ilyen (tulképpen életre szóló) választás meghozatalára, de jóval több fiatal találná meg azt a területet, amin relatív boldogan tudna érvényesülni.

(#6607) Throme:
Pontosan. De ez azért van, mert megélhetnek a kóklerek is, pont abból az okból kifolyólag, amit írtam. Divat a diploma, sok a diplomás - kevés a szakmunkás, felborultak az arányok, stb.
Én pl sosem szerettem volna burkolni, de amikor 3 kőművesből egy sem csinálta meg a fürdőszobánkat, kénytelen voltam megtanulni. Kicsi volt az alapterülete (kb 3.5-4 m2), tehát nem kérhetek sokat érte, mert négyzetméter alapon számoltak munkadíjat; ellenben műemlék jellegű a ház (semmi nincs szintben, nincsenek derékszögek, stb), ergo sok vesződés lett volna vele.

Szóval nincs itt akkora válság, amikor kb 3 napos munkáért nem kell az embereknek 'szakmunkásnak' a 20-25k feketén. :)

(#6609) Real_Necro:
Kalandos volt akkor a tanulóidőd. :)
De Te legalább normálisan csináltad. Tudtad mit akarsz, és véghez is vitted. Grats!

Én is hoztam anno egy nehéz döntés, amikor a Nemzetvédelmiről harmadévben átmentem a Könnyipari Főiskolára (ha jól emlékszem a 3. kerben laksz, ott van a Doberdó utcában). Mindenki hülyének tartott, hogy 1 évvel a hadnagyi rang előtt otthagyok egy fasza kis karriert. De nem bántam meg, mert sokkal jobban szeretem a mostani munkám.

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#6611) Mercutio_ válasza aleister (#6610) üzenetére


Mercutio_
félisten

Amit Real_Necro írt a nyíltnapokról az is megvolt és van ma is, és lényegében a gimivel/szakközéppel kitolják a döntést 18 éves korra. Persze ahol a szülők nem képzettek és nem látják "értelmét" a diplomának, vagy épp úgy gondolják, hogy nem fogják bírni anyagilag, ott a "legyen szakma a kezedben" vezérelv érvényesült régebben, manapság ez nem tudom hogy van :(

Azt valóban nem fogják tudni megmondani, hogy pontosan mi tetszene egy 14/18 évesnek, inkább arra érdemes első köben rámenni, hogy mi az ami nem tetszik, taszítja, vagy nincsenek meg hozzá a képességei, azzal talán már jobban leszűkíthető, hogy milyen irányban érdemes gondolkodni. Amit még szerintem fontos tudatosítani, hogy ami hobbiként, kedvtelésből jó dolog, az heti 42 órában éveken át nem biztos, hogy annyira szerethető marad :N (pl. a gyerek zeneiskolába jár lassan 10 éve, fuvolázik, de eszünkbe nem lett volna zeneművészeti felé terelni, és nem csak azért, mert nem lehet belőle megélni)

Hehe, a mesterek nálunk csak nagyobb méretek esetén hajlandóak m2 alapon kalkulálni, egyébként a fix árak/munkarészek díjai + kiszállási díj kombóval támadnak :K a másik ami még tetszik amikor részletes kalkulációt csinálnak ugyanazon feladatot különböző nevekkel feltüntetve, illetve olyan anyag mellé írnak munkadíjat ami irreális (pl. vízvezeték 90fokos csőidomnál :DDD )

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6612) Real_Necro válasza aleister (#6610) üzenetére


Real_Necro
veterán

Volt olyan eminens tanuló az osztályunkban, aki elit gimibe ment tovább tanulni, majd bölcsész szakra... Eljutott utolsó évig és úgy döntött, neki az mégsem tetszik. Ma virágkötő egy boltban, de szereti csinálni. Mellette ha jól tudom kertészmérnökit is szerzett, de nem lépett tovább.

De van Michelin csillagos szakács ismim is, megszerezte a szakmát, majd hotelekben kezdte pályafutását. Mikor én kezdtem melót, ő már akkor a többszörösét kereste annak, amit én sok év alatt el tudtam érni tanulással/diplomával. Ja és mindezt itthon, nem külföldön.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#6613) aleister válasza Real_Necro (#6612) üzenetére


aleister
veterán

Én egy seo szakemberről hallottam ilyet. Elég korán milliomos lett, mert jól csinálta a dolgokat, ráadásul akkor ez még friss szakma volt, így nem volt konkurenciája sem. Aztán rájött, hogy nem szereti csinálni, ezért elment ő is szakácsnak. Nem kimagasló a tehetsége, de nincs szégyenkeznivalója, és mindemellett szereti csinálni. :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#6614) L4mie válasza aleister (#6613) üzenetére


L4mie
veterán

hát ha maradt pár milliója akkor csinálja, élvezze amit szeret :D

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#6615) Mercutio_ válasza aleister (#6613) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nnnna a SEO az mára az a szó lett nálam, mint régen az "informatikus" :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6616) aleister válasza Mercutio_ (#6615) üzenetére


aleister
veterán

Hogy érted? :)
A SEOsok most a főkockák? :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#6617) Mercutio_ válasza aleister (#6616) üzenetére


Mercutio_
félisten

Úgy értem mostanság boldog-boldogtalan SEO-nak nevezi magát aki a weblapok képeinek exif/IPTC mezőibe, HTML-oldalak, CSS-ek megfelelő helyére megtanulta bepötyögni a keresőszavakat :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6618) Real_Necro


Real_Necro
veterán

[link] :C

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#6619) philoxenia válasza Mercutio_ (#6593) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A lakott terület is öccá' méter..... :O

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#6620) aleister válasza Mercutio_ (#6617) üzenetére


aleister
veterán

Értem. No igen, valóban ez történik manapság.

Nekem az a kedvencem, amikor a frissen végzett informatikus hallgató hiszi azt magáról, hogy webdesigner. Persze alám tud ígérni árban... számla nélkül, úgy hogy nem vette meg a jogtiszta szoftvereket, stb, de hozzá is csak egyszer megy a megrendelő. :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#6621) philoxenia válasza aleister (#6620) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Másodszor is megy.

Megverni... ;]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#6622) Real_Necro


Real_Necro
veterán

Valamelyik topicban (talán éppen ebben) anno beindult egy kis csevej az erősítőkről, kinek mi van otthon házi rendszerekről. Agyalgatok, hogy kellene valami szépen zenélő cuccos otthonra, amivel nem kergetem el szomszédokat, és tudom használni zenehallgatásra meg filmekhez is.
Házimozit nem akarok, mert annyit nem költenék rá, meg nincs annyi helyem hangfalaknak stb, inkább egy szépen szóló sztereót. Az jó lesz nekem filmnézéshez is, meg zenét hallgatni is.

A gondom az, hogy nézegetve a régi sztereo cuccokat nem nagyon akad olyan, ami már távirányítós, van rajta optikai csatlakozó, valamint loudness. Optikai azért is fontos, mert Samu tv-vel nem tudom mással összekötni, mert rca kimenete csak valami speckó csatlakozón keresztül van, de azon meg tudtommal nem adja ki a hangot. Marad optikai meg hdmi. Utóbbi meg csak a házimozis erőlködőben van.
Alternatív megoldás, hogy beszerzek egy optikai/analóg átalakítót, amivel bár lesz egy kis jelromlás, de mivel nem audiophile cucc kell, ezért még minőségben megfelelő lehet.
Hangfalakkal meg még nem is foglalkoztam.

Márkák közül Harman Cardon, NAD, Marantz és Denon ami szóba jöhet, bár most még ráakadtam egy régi Yamaha-ra is.

Szerintetek milyen irányban érdemes nézelődni?

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#6623) aleister válasza Real_Necro (#6622) üzenetére


aleister
veterán

Szerintem nézz be házimozi erősítős topicba. Ott eléggé hozzáértő arcok vannak. Csak arra figyelj, hogy szeretnek sznoboskodni. Szóval ne foglalkozz az ilyen "1 csillió forint alatt fosul szól minden" meg a "vettem 5 centi kábelt százezerért" jellegű kommentekkel. :)

(#6621) philoxenia:
:K

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#6624) Real_Necro válasza aleister (#6623) üzenetére


Real_Necro
veterán

Éppen ezért nem mennék be oda, mert az mégis csak házimozi, elsőre átzavarnának a hifis topicba. :B

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#6625) Mercutio_ válasza Real_Necro (#6624) üzenetére


Mercutio_
félisten

Lehet jobban jársz a hifis topiccal, bár ott is megy a 8k-s optikai kábel alatt nincs élet irányzat :DDD
Film forrás mi egyébként, mert a tv adás valszeg nem érdemel erősítőt :(

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6626) Throme válasza Mercutio_ (#6625) üzenetére


Throme
veterán

....a fotóson meg fényerős zoom vagy fix alatt nincs élet.... ;)

(#6627) Real_Necro válasza Mercutio_ (#6625) üzenetére


Real_Necro
veterán

Tökmindegy mi a film forrás. A leírtakkal akarom összekötni, nem média centeren keresztül meg máshogy. :) Ha van valami jó kábeltv-s film, azt is ki akarom rakni erőlködőre, de akár egy zenei csatornát is. ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#6628) Mercutio_ válasza Real_Necro (#6627) üzenetére


Mercutio_
félisten

Set top boxon nincs digi hangkimenet?

Throme: :D manuális fix filléres dolog :K

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6629) Real_Necro válasza Mercutio_ (#6628) üzenetére


Real_Necro
veterán

Pont a STB-ot akarom kiiktatni, nem használom, mert tv dekódol mindent, csak HBO jön "dobozon", azt is le fogom mondani. De mondom, nem akarok más alternatívát, direktbe akarom TV-re kötni. :)

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#6630) Mercutio_ válasza Real_Necro (#6629) üzenetére


Mercutio_
félisten

Értem, akkor gondolom a tv tud a kimenetére olyan jelet kikuldeni amit kezel a stereo erősítő? Ha igen irány a hifis topic, írd le mi a cél és mennyit szánsz rá, majd megmondják mi a legjobb lehetőség.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6631) Mercutio_


Mercutio_
félisten

Kis reggeli ébresztő, úgy is emlegettük a napokban :DDD [link]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6632) Freddy76


Freddy76
addikt

Basszus, a zene itt kezdődik, és itt ér véget. Amikor a muzsika és a költészet múzsája egy páratlan alkotásban éli felemelő nászát:
[link]

Ti letörtétek a tükrünköt,
Mi is letörjük a tű tükrötököt,
Kitetovájuk a fülünköt,
Mikor letörjük nektek a tükrötököt.
Ti letörtétek a tükrünköt,
Mi is letörjük a ti tükrötököt,
Feltupirozzuk a szőrünköt,
Mikor letörjük nektek a tükrötököt.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#6633) A Zéé válasza Freddy76 (#6632) üzenetére


A Zéé
addikt

az Aranka Szeretlek szerintem jobb.
Ebben van fájdalom, csalódottság, düh, és még erkölcsi tanítás is. Sokkal összetettebb, mélyebb érzelmeket fogalmaz meg :)

Just a simple Lineman...

(#6634) TayRol válasza A Zéé (#6633) üzenetére


TayRol
veterán

ezt derég hallottam, aztaa... legjobb.:D

(#6635) Mercutio_ válasza Freddy76 (#6632) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem gyenge crossover, már - már Horgas Eszter - Al di Meola szintű stiluskavalkád :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6636) aleister válasza A Zéé (#6633) üzenetére


aleister
veterán

Gyááá!
A kedvencünk az Open Stage. Minden buliba velük bootolunk. :)

Kapornyási csövesek.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#6637) Mercutio_ válasza aleister (#6636) üzenetére


Mercutio_
félisten

Rózsaszín + JoJo vokálos csaj megérne egy szóló '' lemezt '' :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6638) #40935168 válasza aleister (#6636) üzenetére


#40935168
törölt tag

Nem szabad a tehent.. nem szabad a tehent .. :))

(#6639) spanyoll


spanyoll
addikt

Jelentem hazaértem, élek (alig), a buli nagyon állat volt, eszméletlen sok programon voltunk, ~700kép készült (a tucatfotókat majd meglövi más alapon :D ), azon kívül meg lett tartva, mi semmit nem éreztünk ebből a jegyzős baromságból. Újjászülettem másodszorra is, rengeteg élmény, rengeteg történet, sok pozitiviti :)
Majd írok kisregényt igény szerint, amúgy meg a képek linkjét berakom, amint lesz erőm akár csak felmásolni is :D

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#6640) spanyoll


spanyoll
addikt

782 fotó és 18%on az akksi. Buli van aprajafalván :DDD

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#6641) #40935168 válasza spanyoll (#6640) üzenetére


#40935168
törölt tag

:C

(#6642) forceberg válasza spanyoll (#6640) üzenetére


forceberg
veterán

Gondolom, a géped se csak fényt szívott magába!? :U

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#6643) philoxenia válasza forceberg (#6642) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#6644) forceberg válasza philoxenia (#6643) üzenetére


forceberg
veterán

:C :C :C

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#6645) spanyoll válasza forceberg (#6642) üzenetére


spanyoll
addikt

A gépem a marihuána bődületes mennyiségű füstjét (amit a körülöttem lévő gonosz hippik eregettek és nem én!), plusz annyi port, amennyit életemben most láttam másodszor nyelt be, úgyhogy csoda, hogy még megy. Képeket átválogattam, kb 100-150re saccolom a végeredményt, de meglássuk. Sejj de imádok utómunkázni :)

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#6646) Larry303 válasza spanyoll (#6645) üzenetére


Larry303
addikt

nem kell mentegetőzni, remélem azért ha már ott voltál végig nem csak a géped szívott :)

nincs a droggal semmi baj míg a hsználója tisztában van vele mit tesz és végig ő irányít és nem fordítva...

hogy az avataromat idézzem:
"Promises me I'm as safe as houses
As long as I remember who's wearing the trousers
I hope he never lets me down again "

https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs

(#6647) imyourfriend válasza spanyoll (#6645) üzenetére


imyourfriend
őstag

Időjárásálló. ;] Személy szerint legvégső esetben kompresszorral adnék neki ~3-4baros nyomással kívülről, obi nélkül és védősapkában egy porfürdő után. Abból a 6-700 képből hányat töröltél a helyszínen, vagy csak itthon sikerült 150-re redukálni a számot?

(#6648) spanyoll válasza Larry303 (#6646) üzenetére


spanyoll
addikt

Dehogy mentegetőzök, az mentegetőzik aki valamiben vétkes, az meg a törvényt leszámítva már személyes megítélés kérdése, hogy vétek-e ellőni egy spanglit vagy sem. Azon kívül szimplán csak nem tartom a fórumot megfelelő helynek arra, hogy ilyen dolgokról beszélgessünk, mindamellett, hogy nem is nagyon hiszem, hogy kéne erről beszélgetni nagyon (nekem sem hiányzik egy flame war indítása DEHOGYNEM!!!, szegény djinnéknek sem akarok plusz munkát adni, meg aztán meddő vita lenne az ami ebben a témában indul).
Mindenkinek van erről saját véleménye,aki szerint jó annak egészségére, aki szerint rossz annak is az egészségére. Nagyon végtelenül minimális véleményem csak annyi, hogy egy vékonyka cigi nem sokkal ártalmasabb mint egy jó pofa sör (a mennyiségek megtöbbszörözésével mondjuk már van némi különbség, de ebbe inkább ne menjünk bele :) )

@imyourfriend: Nem foglalkozom ilyennel. Anno védtem a gépet mindentől, egy ideje inkább használom. Majd a szél lefújja róla, meg a táska összegyűjti a koszt és azt meg kimosom max.
A fotók azok nyersen ennyik, abból 598 jött haza velem, abból pedig saccra lesz 100-150, még nagyon az utómunka elején vagyok.

[ Szerkesztve ]

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#6649) imyourfriend válasza spanyoll (#6648) üzenetére


imyourfriend
őstag

Meglátásom szerint egy fesztiválról nem is kell ennél sokkal több fotó, persze ez függ attól hogy hány napos és mennyire sokrétű, de otthon én sem küldtem el 200-nál többet az 5naposról, és kellett kötelezőt is fotózni. Persze nem múzeumba megy de eladáskor jó ha volt rá vigyázva.

(#6650) Larry303 válasza spanyoll (#6648) üzenetére


Larry303
addikt

értelek, én meg már kezdtem komolyan azt hinni, hogy végig "józan" voltál :DDD

amúgy ebben a topicban nem hinném, hogy a kék szellemünknek annyit kéne takarítani sztem itt azért kultúráltan is meg tudjuk beszélni a dolgokat

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.