Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6419) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#6418) üzenetére


Penge_4
veterán

"Ha eleve amerikai videóklippet szeretnék megnézni, ami USA-ból megtekinthető, de innen nem, akkor ennek ehhez nem értem, mi köze, mert eleve az amerikai kiadó érdekeit sérti az, ha teljes egészében megtekinthető a videóklipp."

Mert nincs olyan, hogy amerikai kiadó. Ahogy az ArtisJus is védi a külföldi zeneszerzők(?) érdekeit, úgy az amerikai is mindenkiét. Ellenben amerikai zenét többen hallgatnak világszerte, mint mondjuk magyar zenét Amerikában. Ezért.

USA-ból megnézheted, tehát akkor USA-ban kéne letiltani, vagy mindenhol, mert különben az egésznek nincs értelme.

Miért? Ha van annyi pénzed, hogy elutazz az USA-ba, akkor arra is lesz, hogy megvedd az adott előadó DVD-jét, így "megengedik", hogy megnézd, hiába nem vagy usa-i állampolgár. Ha egy amerikai megnézi, akkor nagy valószínűséggel meg is fogja utána venni a DVD-t, illetve a célzott hirdetésekre kattint, továbbá a kattintott hirdetésen keresztül még lehet, hogy vásárol is. Ezt hány magyar fogja megtenni? Nem sok. A magyar fogja, letölti HD minőségben (mivel ezek a tiltott videók nagyrésze HD) és örül, mint majom a farkának. :D

Épp a Chrome-ra állnál át? Gyors, de mit tud az Operához képest funkciók terén?

AdBlock+Element, Mouse Gestures, egyéni keresők, userjs-ek, RSS, a tabok kezelése annak áll legjobban kézre, az Operában a jobbra záródó tabok bugosak, a sidebar-os dolgokat a bookmarkletek kiváltják (Google Bookmarks szinkronizáció, widgetek nagyrésze, jegyzetek...stb) Bár tényleg elég sok feature hiányzik még belőle, de van egy rakás olyan, ami meg csak ebben van: a címsoros keresése nekem sokkal jobb, mint az Operáé, a képernyő tetején lévő tabok is ötletesek, az 1 sec-es programindulás, a többszálúság, a taskmanager, a csillagos* könyvjelzőkezelése, a history keresése, a downloading bar se rossz, bár cache azért lehetne, a gyorskeresője nem ékezetérzékeny, ha összeomlik a böngésző vagy véletlenül bezáródik a tab, megmarad a gépelt szöveg, tabs close to the right, rich text szövegmásolás, ilyenek)

Egyenlőre az Operában annyival több feature van, amit nem tudok kiváltani, hogy még hogy az oldalak bugzanak, így is időt spórolok. De ha Operában sokáig bugzanak az oldalak és még bővül néhány fícsörrel a többi böngésző, akkor lehet, hogy néhány fícsörről lemondva is sokkal produktívabban tudok majd böngészni mással, mert nem akadályoznak a bugok.

Tény, hogy nagyon jó böngésző, a legjobb, de b.szhatod a Ferrari-t, ha arra vagy kárhoztatva, hogy földúton kell járnod, akkor egy idő után elgondolkozol, hogy a Suzuki talán hosszútávon jobb megoldás. :(

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.